
Fursecuri cu mere și scorțișoară. Astăzi vă aducem o rețetă de fursecuri cu mere și scorțișoară cu aromă de toamnă târzie, sărace în zaharuri și grăsimi saturate, o alternativă pentru a micul dejun alaturi de cafeaua sau ceaiul preferat. Baza aluatului este ovăzul, care are o multitudine de beneficii, printre care stimularea aminoacidului leticină care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. Pentru aceasta am folosit Gourmet Oat Flour de Weider, de data aceasta am optat pentru aroma de scorțișoară. Pentru a-i da o notă de aromă, ne-am jucat adăugând la această delicioasă rețetă chipsuri de ciocolată neagră.
Ingrediente:
Masa:
- 200 g fulgi de ovăz din cereale integrale Gourmet Oat Făină
- 50 g Premium Whey Weider
- 50 g făină de porumb
- 30 g zahăr de mesteacăn (xilitol)
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 450 g sos de mere
- 350 g măr
Garnitura:
- 100 g ovăz laminat
- 30 g Premium Whey Weider
- 20 g nuci
- îndulcitor dupa gust
- 1/2 linguriță scorțișoară
Pregătire:
- Pentru a face aluatul, vom amesteca ingredientele uscate pe o parte și ingredientele lichide pe cealaltă.
- Apoi adăugăm ingredientele uscate la lichide fără a opri să amestecăm. Adăugăm nucile și bucățile de măr.
- Într-o matriță pătrată întindem puțin ulei de cocos și adăugăm aluatul.
- Puneți ingredientele pentru toppinguri deasupra aluatului.
- Puneți în cuptorul preîncălzit la 180º timp de 20 de minute.
- Lasă-te să se răcească și bucură-te!