Publicat pe

Brânză… pe baț!

Brânză… pe baț! Este bună și super cremoasă.

INGREDIENTE: ⁣

Acoperire: ⁣
  • 20 g ciocolată albă neîndulcită⁣
  • 5 g cremă de alune⁣
  • 1 linguriță de ulei de cocos⁣

PREPARARE: ⁣

  1. Am amestecat brânza proaspătă bătută cu proteina și am adăugat în matriță.
  2. Punem la congelator vreo 3 ore, o desfacem și adăugăm ciocolata topită amestecată cu crema de alune și uleiul de cocos. Mai lasam un pic la congelator.
  3. GATA!⁣
VALOARI NUTRITIONALE:
  • Energie: 220 kcal⁣
  • Grăsime: 9,7 g
  • Carbohidrați: 7,2 g
  • Zahăr⁣: 6 g
  • Proteine: 20,5 g

Autor: healthyeat.r

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gluta-Lemon

Gluta-Lemon. Astăzi vă vom surprinde cu o rețetă simplă și răcoritoare. Un mod placut de a vă lua glutamina, de asemenea, cu un aport suplimentar de vitamina C.

Ingrediente pentru 2 portii

  • Apă rece: 1/2 litru
  • Suc natural de lamaie: 1/4 dintr-un litru (trece printr-o strecuratoare inainte de amestecare)
  • Îndulcitor lichid (în funcție de gust)
  • 4 linguri de L-GLUTAMINA

Pregătire (60 min)

  • Se amestecă bine toate ingredientele într-o cratiță.
  • Se pune la congelator.
  • În timpul procesului de îngheț, la fiecare 15 minute îl amestecam până când este înghețat.
  • Odată ce este mat, servim în două pahare, decorând cu felii de lămâie si/sau frunze de mentă.

  • L-Glutamina, la fel ca și creatina, este unul dintre cele mai importante elemente ale celulelor musculare pentru că are un rol important în leagarea apei intracelulare, contribuind la ceea ce numim “hidratarea celulei”. Permite penetrarea mai rapidă a aminoacizi în celule, susținând astfel creșterea musculară.
  • Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.
  • Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.
  • În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • aminoacizi bcaa si l-glutamina

    BCAA + L-Glutamine 180 caps

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • aminoacizi din zer

    Whey Aminos 300 tablete

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • Weider Premium Amino Powder 800 g

    Premium Amino Powder 800 g

    116,00 lei
    Selectează opțiunile
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

GHIDUL GUSTĂRILOR

GHIDUL GUSTĂRILOR. Petrecem toată ziua la locul de muncă, ne confruntăm cu stresul, angajamentele și așa mai departe și când ajungem acasă, suntem deseori cuprinși de o foame necontrolată. Vi se întâmplă?

Ei bine, dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji prea mari pentru că este normal… fie din cauza ritmului natural al corpului, fie din cauza unor factori care amplifică această problema. Dar la ce duc toate acestea? De obicei – luați primul lucru care vă vine la indemană și il mâncați – fără ca acesta sa fie o opțiune sănătoasă.

În aceste rânduri vă voi da câteva sfaturi practice pentru a putea contracara această problemă și a vă asigura că gustările dvs. sunt sănătoase. Pentru că, chiar și gustările, sunt esențiale într-o dietă sănătoasă.

Sfat 1

Primul sfat pe care îl dau este să te organizezi. Asta înseamnă să pregătești din timp gustările săptămânii. De exemplu, ai putea profita de ceva timp duminica, astfel încât să te poți gândi bine și să alegi cele mai bune ingrediente și alimente pentru tine și sănătatea ta. Acest lucru, pe lângă faptul că vă permite să mâncați sănătos toată săptămâna, vă va permite să controlați mai bine ceea ce mâncați, evitând aditivi și ingrediente inutile.

Sfat 2

Evitați excesul de zahăr. În acest caz vorbim despre zaharuri rafinate și produse extrem de prelucrate. De obicei, după o anumită oră, pofta de zahăr crește și, prin urmare, începem să căutăm gustări și produse extrem de bogate în acest nutrient. Problema este că zaharurile sunt digerate și absorbite rapid, provocând o creștere a glicemiei prea mare în sânge, care după un timp scurt va duce din nou la foame. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de zahăr se transformă într-o acumulare de grăsime în corpul nostru. Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, este mai bine să alegeți fructe, care odată cu conținutul de fibre scad și modifică absorbția zaharurilor.

Sfat 3

Faceți gustările cât mai complete. Aceasta înseamnă că, chiar și în gustări, ca și în mesele principale, trebuie luați toți macronutrienții: proteine, carbohidrați și grăsimi. Evident, va trebui să alegeți cele mai bune surse precum cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele ca sursă de carbohidrați; fructe uscate sau ciocolată neagră (de la 70%) ca sursă de lipide; carne slabă, iaurt grecesc sau shake-uri proteice ca surse de proteine. Acestea sunt doar câteva exemple de alimente care vă pot ajuta să compuneți cele mai bune gustări, astfel încât să puteți ajunge la următoarea masă fără să simțiți o foame extrema.

Ce se întâmplă dacă nu ai timp să îți pregătești gustarea echilibrată? Nicio problemă! Puteți alege oricând între numeroasele batoane din linia noastră, concepute într-un mod echilibrat pentru fiecare nevoie și între cremele de proteine ​​pe bază de ciocolată sau alune.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (III)

Rețete rapide pentru diete vegane (III). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Mic dejun vegan

Mic dejun vegan dintr-un castron mare cu fulgi de ovăz, fructe, soia…

Există o mie de opțiuni de boluri, astfel încât să nu obosiți niciodată.

Să nu uităm de micul dejun, aveți și opțiunile de rețetă pentru dietele vegane. Sunt atât de multe combinații! Sute de posibilități delicioase circulă pe internet, dar merg de două ori de bază de această dată, dar nu mai puțin bogate și sănătoase!

Bol vegan. Ideal când ești grăbit. Amestecă și bucură-te!

  • 2 iaurturi naturale din soia
  • 1 sau 2 bucăți de fructe mărunțite
  • 3 linguri de fulgi de ovăz sau musli fără zahăr adăugat
  • 15 gr amestec de semințe
  • 20 g nuci
  • 1 sau 2 linguri de proteine ​​cu nuci Choco Vegan
  • Amestecați totul într-un castron și adăugați Vegan Nut Protein Choco pentru o atingere dulce.

Toast Vegan cu unt de arahide

  • Un pâine prăjită cu unt de arahide, sirop de nucă de cocos și fructe este întotdeauna o alternativă bogată.
  • 30 gr de proteine ​​vegane
  • Apă sau băutură vegetală fără adaos de zahăr
  • 1 bucată de fruct congelat
  • Mai multă apă sau gheață zdrobită după gust.

Toast Vegan cu…

  • Avocado și roșii
  • Humus
  • Unt de arahide sau unt de migdale + un strop de sirop de cocos

Sper că veți găsi utile toate aceste opțiuni de rețete pentru dieta vegană. Vă încurajez să faceți teste și versiuni, vă veți încuraja din ce în ce mai mult să consumați acest tip de mâncare și o veți face cu entuziasm.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (II)

Rețete rapide pentru diete vegane (II). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Legume cu tofu și quinoa

Acesta ar putea fi un prânz expres sau o cină. Mai simplu imposibil:

INGREDIENTE:
  • Legume sotate (din cele care sunt deja pregătite și congelate)
  • Tofu natural sau afumat
  • Condimente după gust
  • Quinoa (dintre cele care vin într-un pahar pentru cuptorul cu microunde)
PREGATIRE:
  1. Puneți legumele direct congelate într-o tigaie fierbinte cu un strop de EVOO.
  2. Când legumele sunt gata adăugați tofuul tocat și condimentele.
  3. Adăugați paharul de quinoa încălzit anterior în cuptorul cu microunde timp de un minut.
  4. Se amestecă totul în tigaie și se lasă să se odihnească câteva minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (I)

Rețete rapide pentru diete vegane (I). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Opțiuni de mâncare vegane, sănătoase și ușoare:

Nu numai pentru persoanele care urmează o dietă vegană, aceste rețete de diete vegane pe care le împărtășesc mai jos le recomand tuturor, indiferent de tipul de dietă, deoarece sunt SĂNĂTOASE, UȘOR DE PREPARAT ȘI DELICIOASE.

Salată cu leguminoase

Salata cu leguminoase. Folosiți leguminoase pentru a adăuga proteine ​​în salate.

Când te grăbești, nu este nimic mai ușor și mai simplu decât să te faci o salată de legume și leguminoase. Leguminoasele sunt „All-in-One” din alimente: bogate în proteine, bogate în carbohidrați de calitate, bogate în fibre, vitamine și minerale și sărace în zahăr și grăsimi (excepție fac arahidele). Puteți varia cu ce doriți și aveți acasă. Propun această combinație:

INGREDIENTE:
  • Canoane
  • Roșie cherry
  • Ceapa rosie
  • Morcov ras
  • Sfeclă
  • 150 gr năut gătit
  • 15 gr de nuci tocate
  • O mână de stafide
  • Un strop de EVOO și oțet de cidru de mere după gust.
Burrito vegan cu soia texturată

Soia texturată este foarte versatilă și hrănitoare, există multe modalități de a o prepara. Soia texturată este un bun substitut pentru carne.  Acesta este unul dintre preferatele mele:

INGREDIENTE:
  • Tortilla de grâu sau porumb
  • Roșie
  • Ardei roșu și verde
  • Praz și / sau ceapă
  • Pătrunjel sau combinația de condimente pe care o doriți
  • Soia texturată (40 gr uscată)
  • Roșie zdrobită sau roșie prăjită
  • Avocado sau guacamole
PREGATIRE:
  1. Mai întâi: hidratați soia texturată într-un castron cu apă caldă timp de 20 până la 30 de minute, scurgeți apa și lăsți-o pentru mai târziu.
  2. Într-o tigaie cu un strop de EVOO încălzit anterior, se sotează roșia, ardeii, prazul și ceapa.
  3. Adăugați condimente după gust.
  4. Când toate legumele sunt bine făcute, adăugați sosul de soia și roșii texturate după gust. Acoperiți tigaia și micșorați focul câteva minute.
  5. Într-o altă tigaie, încălziți fajitele pe ambele părți pentru câteva secunde
  6. Umpleți cu amestecul anterior și guacamolul sau avocado îl putem adăuga în momentul consumului

*** Aceste fajitas pot fi făcute exact la fel, dar în loc de soia texturată, le putem schimba cu tofu sau heura.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Vafe cu banană

Vafe cu banană! Atât de bun și… atât de ușor! Mulțumim echipei @ myfitlife.es⁣!

Fără făină⁣
Fără zahăr⁣

INGREDIENTE: ⁣

⁣ACOPERIRE:

  • 2 gr pudră de cacao degresată⁣
  • strop de lapte de migdale⁣
  • chipsuri de nucă de cocos naturale deshidratate fără zahăr⁣

PREGĂTIRE:

  1. ⁣Amestecăm toate ingredientele împreună cu mixerul.⁣
  2. Turnăm amestecul în forma de vafe și coacem timp de 12 minute la 180 de grade – caldură sus și în jos .
  3. Gata! Punem acoperirea!

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Autor: @myfitlife.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Colagen Peptan®

Colagen Peptan®: UN ALIAT ÎN RECUPERAREA SPORTIVA. Peptan®: Peptide de colagen.

Ați auzit – cu siguranță – de beneficiile colagenului pentru articulații, tendoane și sănătatea pielii… Dar ceea ce nu știți este că peptidele de colagen au un rol foarte important în recuperarea musculară post-antrenament.

.

De ani de zile cercetările științifice au studiat efectele colagenului asupra pielii, articulațiilor și tendoanelor, dar cercetări recente* arată că suplimentele de Colagen Peptan® îmbunătățesc și accelerează recuperarea musculară a sportivilor.

Colagenul este componenta matricei a țesutului cartilajului articular, a joncțiunii tendonului muscular și a tendoanelor, dar și a sistemului musculo-scheletic. Fiecare dintre fibrele musculare, mușchii și grupurile musculare, sunt înfășurate în fascii care conțin și permit mișcarea, ceea ce le conferă o parte din proeminența performanței sportive. Prin urmare, colagenul este o componentă cheie a învelișului matricei extracelulare care învelește fibrele musculare și, din acest motiv, suplimentarea cu Peptan poate preveni deteriorarea structurală a fasciilor sau / și le permite să se repare mai repede.

În timpul antrenamentului, unitatea contractilă a fibrei musculare, structura tendonului și fasciile care înconjoară mușchii suferă leziuni microscopice cunoscute sub numele de „febră” sau febră musculară cu debut tardiv (DOMS). Durerea musculară și articulară, inflamația și rezistența scăzută sunt câteva dintre simptomele acestor daune structurale cauzate de exerciții fizice intense. Aceste efecte condiționează efectuarea normală a sesiunilor de antrenament ulterioare. Din acest motiv, este esențial pentru orice sportiv să nu favorizeze această simptomatologie, ci și să reducă timpul de recuperare. Și aici peptidele de colagen își dovedesc eficacitatea.

.

Compoziția Collagen Peptan® formată din micronutrienți și ingrediente adecvate, ajută la reducerea inflamației, promovează repararea și refacerea mușchilor, scurtând timpul de recuperare și promovând sănătatea generală a mușchilor scheletici.

Noi cercetări evidențiază beneficiile peptidelor de colagen ca supliment de recuperare. De asemenea, Comitetul Olimpic Internațional (COI) include peptidele de colagen hidrolizate în declarația sa cu privire la beneficiile suplimentelor sportive referitoare la creșterea producției de colagen și reducerea durerilor articulare. „Suplimentarea cu peptide de colagen Peptan poate oferi beneficii în prevenirea leziunilor, repararea țesuturilor și recuperarea musculară.”

.

Suplimentarea cu peptide de colagen Peptan® a redus în mod clar durerea musculară percepută după exerciții intense. Interesant este faptul că participanții la studiu* care au luat colagen Peptan® au arătat o performanță crescută la 48 de ore după efort. Aceste rezultate confirmă faptul că suplimentarea cu colagen poate servi la reducerea timpului de recuperare după activitatea fizică, permițând sportivilor competitivi să mențină un nivel ridicat de performanță în perioadele solicitante de antrenament. Dar ele sunt utile și pentru sportivii amatori, deoarece suplimentarea cu Peptan a atenuat în mod clar durerea musculară și a îmbunătățit recuperarea performanței musculare după exerciții fizice, permițând repararea matricei extracelulare deteriorate în mai puțin timp.

.

Colagenul Peptan® este o sursă de proteine ​​de 97% și rezultatul unirii diferiților aminoacizi bioactivi. Acesta oferă multiple beneficii pentru sănătatea sportivilor – reduce leziunile musculare și facilitează recuperarea. Formula lor hidrolizată îl face ușor digerabil, atât în ​​timpul exercițiilor fizice, cât și după acestea.

.

*Referinţă: Clifford, T, și colab., 2019. Efectele peptidelor de colagen asupra leziunilor musculare, inflamației după exerciții: un studiu randomizat, controlat. Aminoacizi 51 (4): 691-704, doi.org/10.1007/s00726-019-02706-5

Recomandari WEIDER:

  • Glucosamine + Chondroitin + MSM

    Glucosamine + Chondroitin + MSM 120caps

    103,00 lei
    Citește mai mult
  • Collagen 300g Colagen pulbere

    58,00 lei
    Adaugă în coș
  • Multivitamin 90cps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 

    35,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Grăsimile sunt sănătoase?

Grăsimile sunt sănătoase? Mulți pacienți mă întreabă adesea despre rolul grăsimilor într-o dietă sănătoasă, deoarece au auzit sau citit că nu ar trebui să le consume pentru a evita acumularea lor în organism. Ei bine, atâta timp cât majoritatea grăsimilor consumate sunt din surse sănătoase și, evident, acordând atenție cantităților, acestea pot fi încorporate într-un plan de alimentație sănătoasă, chiar și pentru pierderea în greutate.

Ce sunt grăsimile sănătoase?

Grăsimile sănătoase sunt cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Grăsimile polinesaturate conțin acizi grași omega 3 și omega 6. Studii științifice recente arată că grăsimile mononesaturate pot reduce bolile cardiovasculare cu 30%.

  • Grăsimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și care stau la baza dietei mediteranene. Aceste grăsimi sănătoase sunt și o sursă bogată de vitamina E. Grăsimine mononesaturate se regasesc în: măsline, avocado, nuci, migdale, caju, semințe de susan, semințe de dovleac, ulei masline, ulei de canola sau uleiuri din nuci.
  • Grăsimile polinesaturate se regasesc în general în uleiurile vegetale și sunt renumite pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor, mai ales atunci cand sunt consumate în locul grăsimilor saturate. Acizii grasi Omega 3 fac parte din categoria grăsimilor polinesaturate și se regăsesc în peștele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar și în semințele de in și nuci.

Omega 3 ne ajută:

  • Menține funcționarea adecvată a creierului
  • Scade inflamația
  • Poate reduce simptomele depresiei, demenței, cancerului, artritei etc…

Grăsimile sunt foarte importante într-o dietă sănătoasă:

  • Ele oferă corpului nostru un strat protector care ne izolează organele
  • Mențin temperatura normală a corpului
  • Ne ajută să digerăm vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K
  • Păstreză sănătoase celulele, hormonii, țesuturile, părul, pielea și unghiile
  • Acesta furnizează componenta structurală a multor membrane celulare, care sunt esențiale pentru dezvoltarea celulară și care transportă rapid diferite mesaje (hormoni) prin corpul nostru.

Atenție la excesul de Omega 6!

Uleiurile vegetale (cum ar fi soia, floarea-soarelui, porumbul, semințele de bumbac, uleiul de susan etc.) au un conținut ridicat de acizi grași omega 6, care, deși își îndeplinesc funcția, sunt consumați în prezent în exces, mai ales în comparație cu omega 3 conform unui USDA (Raportul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite), americanii ingeră aproape 20% din caloriile lor din ulei de soia din cauza consumului ridicat de alimente ultraprocesate.

Dar care este problema?

Omega 6 este proinflamator, iar inflamația din organism poate fi un factor în creșterea riscului de boli de inimă. De fapt, un aport ridicat de omega 6 a fost asociat cu o creștere a bolilor inflamatorii. Pe de altă parte, studiile arată că o proporție mai mică de omega 6 și o proporție mai mare de omega 3 pot reduce riscul de boli cronice.

Cum putem reduce consumul de omega 6?

Consumați produse neprelucrate sau prelucrate minim. Evitarea sau reducerea alimentelor ultraprocesate va preveni consumul excesiv de omega 6, deoarece acestea sunt foarte abundente în acest tip de alimente.

Este recomandabil să includeți grăsimile într-o dietă sănătoasă pentru pierderea grăsimii corporale?

Da, în funcție de cantități, puteți include grăsimi sănătoase în ziua dvs. De fapt, ele oferă mai multă sațietate, un gust și o textură mai bune la mese, motiv pentru care dieta va fi mai variată și mai apetisantă…

Dar cât pot mânca?

Acest lucru va depinde întotdeauna de stilul tău de viață, de obiectivele tale fizice și de sănătate, de digestia ta, de nivelul tău de activitate fizică și exercițiu și de genetica ta. Cu toate acestea, controlând porțiile și cantitățile, le puteți include în toate mesele și chiar în gustări. Depinde, desigur, de proporția de proteine ​​și carbohidrați.

Ceea ce este adevărat este că, la fel cum puteți acumula grăsimi consumând un exces de grăsimi sănătoase, puteți acumula grăsimi cu proteine ​​sau carbohidrați (consumându-le în exces).

Cum le putem include? Exemplu de cantități recomandate pe zi:

Mic dejun: 1 linguriță de ulei de măsline
Gustare: o mână de nuci
Mâncare: Includeți semințe de floarea-soarelui în salată
Cina: ½ unitate de avocado copt cu un ou

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dieta „completă” de post

Dieta „completă” de post. În fiecare zi aud și văd, în special pe rețelele de socializare, noi diete miraculoase care promit să te facă să slăbești într-un timp scurt și fără consecințe. Ceea ce am învățat este că: NU EXISTĂ DIETE MIRACULOASE. Dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos, trebuie să te bazezi pe nutriționist/dietetician și un antrenor personal – expert în domeniu.

Dieta „completă” de post

După scurta introducere, am sa fac referire la studiile profesorului Massimo Valverde, endocrinolog și farmacolog cu privire la una dintre diete – dieta „completă” de post. Acesta dieta este diferită de postul intermitent sau de dieta care mimează postul.

Acest stil de alimentație include perioade prelungite de post (de la 12 ore la 24 și mai mult) în care trebuie să existe o abstinență completă de la alimentele solide și lichide, cu excepția apei, cu scopul principal, desigur, de a pierde în greutate și, în unele cazuri, pentru a purifica corpul. Conform fiziologiei umane, se știe că, dacă carbohidrații sunt eliminați din corp, pentru a produce energie, acesta va recurge mai întâi la rezerve (sub formă de glicogen) și apoi la căi alternative care utilizează grăsimi și proteine ​​(în această ordine ).

Numeroase studii

Există numeroase studii care arată beneficiile postului, acestea variind de la pierderi în greutate la îmbunătățirea generală a sănătății.

Mai jos sunt cele mai importante beneficii ale postului intermitent.

  • Postul contribuie la reducerea inflamațiilor – mai multe studii au arătat că postul intermitent (perioade de pauză urmate de perioade de alimentare) crește rezistența organismului la stresul oxidant și scade inflamațiile.
  • Postul ajută la pierderea în greutate și la eliminarea grăsimii abdominale – un nivel scăzut al insulinei și un nivel crescut al noradrenalinei duc la metabolizarea grăsimilor pentru a obține energie. Potrivit studiilor metabolismul este accelerat cu până la 14% datorită postului.
  • Postul poate avea beneficii pentru sistemul cardiovascular – studiile au arătat că postul are efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă.
  • Postul de 24 de ore are efecte asupra hormonilor și genelor – contribuie la scăderea nivelului insulinei, ajută la procesul de reparare celulară, protejează împotriva bolilor la nivel molecular și crește nivelul hormonului de creștere care la rândul său alături de un nivel redus al insulinei ajută la arderea grăsimilor.
  • Postul intermitent poate încetini instalarea bolii Alzheimer – studiile sunt încă la început în acest caz însă primele rezultate sunt promițătoare.
  • Postul intermitent reduce nivelul insulinei și astfel scade riscul de diabet de tip 2

Prin urmare, înainte de a începe o nouă dietă, și mai ales această nouă dietă, aflați despre beneficiile reale și posibilele consecințe, vorbind cu un expert și… apoi trageți propriile concluzii. Informarea este esențială!

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

MORFOTIPURI

MORFOTIPURI. Fiecare persoană are trăsături genetice unice! Fiecare dintre noi are propriile sale calități și, atunci când vine vorba de nutriție și antrenament – pentru a obține cele mai bune rezultate – trebuie să știm ce este potrivit pentru noi sau nu.

Dintre diferitele tipuri de fizic putem recunoaște trei tipuri sau MORFOTIPURI: ECTOMORFE, ENDOMORFE ȘI MEZOMORFE. Aceste trei tipuri diferite nu sunt suprapuse și nimeni nu poate spune că aparține de două categorii diferite sau că ar putea fi un amestec al acestora…

Mai jos analizăm cele trei morfotipuri:

ECTOMORF:

Clasicul „slab” este identificat cu morfotipul ECTOMORF. Acest tip poate mânca orice vrea și să rămână întotdeauna subțire și chiar definit! Are dificultăți în a se îngrășa și avantajul pe care îl are acest tip de persoană este că poate mânca mai mult decât alții.

  • Dacă acesta este tipul dvs., trebuie să consumați mai multe calorii, nu pentru a vă îngrășa, ci și pentru a vă menține masa musculară.
  • Puteți mânca toate tipurile de carbohidrați, în special orez, cereale, fructe, pâine sau paste (recomandam cereale integrale).
  • În ceea ce privește proteinele, cele mai bune sunt cele cu un conținut bun de grăsimi: carne roșie, pește gras, pui, curcan și ouă – până la 2 pe zi.

Suplimente recomandate: MEGA MASSSUPER MEGA MASS. Produse cu proporția potrivită de energie și proteine ​​de înaltă calitate, utile pentru a acoperi nevoile calorice zilnice chiar și în timpul celor mai intense antrenamente.

MEZOMORF:

„Meso” înseamnă „Mediu”. Este calea de mijloc între celelalte două morfotipuri. Este fizicul ideal, atletic, cu ușurință în dezvoltarea forței și a masei musculare. Mezomorful ar putea fi definit ca „de bună genetică”. Să fie variat și nu prea îngust, chiar dacă nu ar trebui să exagereze deoarece, uneori, poate acumula grăsime dacă nu este controlat.

  • Persoanele care aparțin acestui morfotip pot lua toate tipurile de proteine, atât cele mai slabe (piept de pui și curcan), cât și cele mai „grase” (pește albastru, carne roșie și ouă – nu mai mult de 2 ori pe săptămână).

Supliment recomandat: PROTEIN 80 PLUS. Proteine ​​formulate cu 4 surse de proteine ​​diferite, care asigură un aport larg și complet de aminoacizi.

ENDOMORF:

Caracterizată printr-o structură osoasă „groasă”, cu tendință de supraponderalitate și de a se îngrasa ușor. Ideea în favoarea acestei persoane este că, în momentul practicării sportului, au multă forță și dezvoltă ușor mușchii. Totul este o chestiune de a urma o dietă adecvată pentru a obține cele mai bune rezultate.

  • Carbohidrații cei mai potriviți pentru aceste persoane sunt cei cu un indice glicemic scăzut precum: legume, cartofi sau igname, ovăz și fructe cu moderație, în special fructele roșii.
  • Proteinele recomandate pentru un tip endomorf sunt cele mai slabe: piept de pui, curcan, albușuri și pește alb. Peștele albastru trebuie consumat cu moderație, încercând în același timp să evite carnea roșie (pe cât posibil).

Supliment recomandat: CFM WHEY PROTEIN, proteină din zer, care, printr-un proces de ultrafiltrare în flux încrucișat, are un conținut foarte scăzut de grăsimi și carbohidrați, dar un conținut ridicat de proteine ​​cu valoare biologică ridicată.

Cunoașterea corpului nostru este primul pas pentru a ne putea pregăti mai bine antrenamentul și a urma cea mai potrivită dietă…

Cunoașterea corpului nostru este primul pas pentru a ne putea pregăti mai bine antrenamentul și a urma cea mai potrivită dietă…

Recomandari WEIDER: