Publicat pe

Somnul și… excesul de greutate

Somnul și… excesul de greutate. Există o relație între somn și supraponderalitate? Trăim într-o etapă în care vrem să muncim și să facem o mie de lucruri 24 de ore pe zi, dar corpul nostru are nevoie să se odihnească pentru a îndeplini diferite funcții. Consensul general este că adulții au nevoie de 7-9 ore de somn, dar adolescenții pot avea nevoie de mai mult decât atât și, desigur, variază de la persoană la persoană. Numărul de ore pe care le dormim ne afectează calitatea vieții și poate afecta modul în care ne simțim, performam și/sau slăbim.

Somnul și mâncarea

Există din ce în ce mai multe studii care leagă excesul de greutate de calitatea somnului. Majoritatea cercetărilor se concentrează pe cei doi hormoni ai apetitului, grelina și leptina:

  • Grelina: hormonul foamei este produs și eliberat din stomac în creier pentru a indica că este timpul să mâncăm.
  • Leptina: este acel hormon care ne satisface, care ne umple, este produs de celulele noastre adipoase (nivelul leptinei crește în timp ce dormim și producem mai puțină leptină atunci când dormim mai puțin).

Știm că privarea de somn ne poate crește senzația de foame și acest lucru ar putea fi legat de supraponderalitate. De asemenea, când ești obosit, centrele de recompensă ale creierului tău se întrec, căutând ceva care să ne facă să ne simțim mai bine. Așa că, deși ați putea reduce pofta de mâncând puțin dulce, creierul dvs. – lipsit de somn – poate avea probleme în a refuza o a doua bucată de tort.

Studii despre somn și excesul de greutate

Un studiu care a investigat somnul ca o posibilă strategie de reducere a aportului de zahăr, spune că mai puține ore de somn au fost legate de un risc crescut de creștere în greutate și de boli metabolice. Adulții ar trebui să doarmă 7-9 ore pe noapte, dar 1 din 3 adulți dorm mult mai puțin.

Oamenii de știință a remarcat au arătat că grupul care și-a mărit timpul de somn și-a scăzut aportul de zahăr cu 10 g/zi, ceea ce reprezintă jumătate din limita zilnică recomandată de zahăr adăugat. Un al doilea studiu a constatat că a dormi prea puțin crește șansele de a mânca porții mai mari de alimentele. Și într-o revizuire a 18 studii, cercetătorii au descoperit că lipsa somnului a dus la creșterea poftei de mâncare bogată în calorii și carbohidrați.

Deși acest lucru spune multe, în același mod pentru a obține pierderea de grăsime corporală este necesar să se țină cont de multe variabile, iar somnul este doar o parte a puzzle-ului. Somnul este strâns legat de dietă și de obiceiurile alimentare, de controlul nivelului de stres și de menținerea nivelului de activitate fizică.

Cei mai mulți dintre noi cunosc strategiile pentru un somn mai bun, totuși, vă voi oferi câteva sfaturi care să vă ajute.

Sfaturi

  • Opriți telefoanele cu 1-1,5 ore înainte de a merge la culcare
  • Creați un mediu calm. Dormitorul sa fie locul de relaxare.
  • Creați un ritual de culcare. Nu este momentul să abordăm marile probleme ale zilei.
  • Aprindeți niște lumânări parfumate și încercați să evitați Netflix. Citiți o carte.
  • Evitați sucurile, ceaiul, cafeaua și ciocolata după ora 18:00. Cofeina poate rămâne în organism timp de 5 până la 6 ore.
  • Stingeti luminile. Întunericul determină corpul să elibereze melatonină, hormonul natural al somnului, în timp ce lumina îl suprimă.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Nu-i alunga din dieta ta

Nu-i alunga din dieta ta. Dacă ai crezut că pentru a pierde în greutate trebuie să elimini toți carbohidrații, te înșeli. Nu toți carbohidrații îngrașă, de fapt cantitățile sunt cele care realizează acest lucru. Totuși, aici vă spun tot ce trebuie să știți despre acei carbohidrați care sunt ideali pentru a vă ajuta să pierdeți grăsimea și pentru a adăuga varietate dietei.

Cu toții cunoaștem reputația carbohidraților, aceștia provoacă o creștere a zahărului din sânge și o creștere bruscă a insulinei care duce la o creștere a stocării de grăsime în abdomen. Și în timp, există riscul de a dezvolta diabet de tip 2, boli de inimă și hipertensiune arterială.

Ei bine, toate acestea sunt adevărate, dar povestea este puțin mai complicată pentru că nu toți carbohidrații sunt la fel și… totul depinde întotdeauna de cantitățile pe care le consumi. De fapt, cerealele integrale, sau carbohidrații neprocesați cu fibre, sunt absorbiți lent și oferă o cantitate de energie pe care mușchii o utilizează timp de câteva ore. Din experiența mea, consumul acestor tipuri de carbohidrați poate chiar reduce pofta de zahăr, anxietatea și poate ajuta la prevenirea gustărilor târzii.

Deci care sunt carbohidrații „magici” care nu te îngrașă?

1. Fructele

Unele diete spun despre fructe că sunt rele, mai ales noaptea, datorită concentrațiilor relativ mari de zahăr (fructoză) în comparație cu alte alimente. Cu toate acestea, până acum nu există un studiu care să arate că fructul este de vină că acumulezi grăsime abdominală, dimpotrivă, este esențial în toate dietele pentru slăbit. În plus, întregul fruct conține o cantitate mare de fibre care încetinește absorbția fructozei și, prin urmare, nu se generează vârfuri bruște de insulină. Sunt alimente care te satură și, de asemenea, conțin antioxidanți, vitamine și minerale.

2. Leguminoasele

Linte, fasole, năut. Toate sunt bogate în carbohidrați, dar cu o porție substanțială de fibre, ceea ce face ca răspunsul glicemic (adică răspunsul glicemiei din corpul nostru) să fie diminuat. Sunt o sursă excelentă de proteine, pentru vegetarieni sau vegani, dar și de fier și minerale esențiale.

3. Ovăzul

Una dintre cele mai complete și sănătoase cereale. Bogat în carbohidrați, fibre, proteine ​​vegetale, vitamine, minerale și antioxidanți. Oferă carbohidrați cu indice glicemic scăzut, adică energie susținută și, de asemenea, un conținut ridicat de fibre atât insolubile, cât și solubile, care ajută atât tranzitul intestinal și previn constipația.

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le are – in cazul pierdereii în greutate – este că oferă o senzație mare de sațietate și reduce anxietățile. De exemplu, făina de ovăz este perfecta pentru a adăuga gust bun și sănătos dietei tale.

4. Produse lactate

De exemplu, iaurtul simplu de vacă este o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate, cu toate acestea, oamenii tind să elimine lactatele din cauza lactozei (zahărul din lapte). Trebuie să fie clar că lactoza nu este același lucru cu zahărul obisnuit. S-a dovedit că produsele lactate – atâta timp cât nu sunt imbogatite cu zahar – contribuie la pierderea grăsimii corporale în orice dietă de slăbire.

La fel, contribuie la sațietate și sunt o gustare perfectă înainte de culcare datorită cazeiinei, care este o proteină cu absorbție foarte lentă.

5. Ortografiat

Este un tip de grâu care nu a fost manipulat sau încrucișat cu alte soiuri, una dintre cerealele cu cea mai mare cantitate de proteine ​​(14,7%), alături de fibre. De asemenea, conține triptofan care contribuie la bunăstarea mentală și emoțională. Și este bogat în acizi grași esențiali care sunt foarte importanți pentru funcționarea creierului.

6. Quinoa

Din punct de vedere tehnic, o sămânță și nu o cereala. Quinoa este o sursă bună de proteine ​​și fibre și are un indice glicemic foarte scăzut. Este, de asemenea, bogata în fier, are un profil complet de aminoacizi (excelent pentru vegetarieni și vegani). Datorită aromei și proprietăților sale, este o alternativă perfectă la orez, deoarece se gătește la fel și are o valoare nutritivă foarte mare.

7. Orezul brun și Basmati

Mulți oameni spun că nu le place orezul brun sau basmati, dar gătit corespunzător poate fi un plus la aproape orice masă. O porție mică de orez brun vă poate face orice mâncare vegana mai satisfăcătoare, fără a forța creșterea mare a zahărului din sânge (pe care l-ați obține din consumul de cartofi prăjiți).

Ambele contin amidon rezistent care ajuta la sanatatea colonului, ne hraneste flora intestinala, reduce pofta de mancare si nu creste insulina din sange.

8. Cartofii

Acest lucru poate fi o surpriză, dar cantitățile moderate de cartofi gătiți în uleiuri sănătoase (uleiuri vegetale neprocesate) nu vă vor face să vă îngrașiți. Cartofii sunt de fapt bogati in fier, vitamina C, vitamina B6 si minerale. De asemenea, conțin amidon rezistent, un tip de fibră care hrănește bacteriile din intestin și, prin urmare, îmbunătățește sănătatea digestivă.

!!!Poti tine o dieta pentru a pierde în greutate fără a fi nevoie să elimini toți carbohidrații! Totul depinde – întotdeauna – de cantitățile pe care le consumi!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina ​​vegană din mazăre

Proteina ​​vegană din mazăre. Cu siguranță ați văzut zeci de mărci de suplimente și proteine. Dar, o opțiune foarte bună, pe care vrem să o recomandăm este proteina vegană din mazăre. Cu acest articol vom evidenția beneficiile proteinelor în dieta veganilor. Cu toate acestea, acest lucru va fi posibil, doar dacă aveți încredere că vă recomandam cel mai potrivit produs.

Să vedem 5 considerente pentru a putea alege cea mai bună proteină vegană:
  • Conține toți aminoacizii esențiali.
  • Fiecare porție garantează cel puțin 20g de proteine ​​fără a depăși 150kcal.
  • Conținutul său de zahăr nu depășeste 2g la 100g de produs.
  • Are o aromă excelentă.
  • Este un produs sustenabil, în conformitate cu filosofia și etica vegană.

DURABILITATE VEGANĂ

Dieta vegană este o opțiune de dietă durabilă, ecologică și sănătoasă. Deși motivele pentru a alege o dietă vegetariană sau vegană sunt multe, se spune că există trei motive principale pentru a deveni vegan:

  • Din motive de sănătate.
  • Pentru a reduce impactul asupra mediului.
  • Pentru bunăstarea animalelor.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, se preconizează că consumul global de carne și lactate va continua să crească, în special în țările în curs de dezvoltare, din cauza creșterii populației și a dezvoltării economice. Deoarece veganul nu mănâncă alimente derivate din animale, se poate considera că are un stil alimentar mai durabil și mai ecologic decât stilurile de alimentație convenționale.

Weider înțelege această îngrijorare și, prin urmare, nu doar pariază pe un produs care să răspundă nevoilor adepților săi vegani, ci și investește în susținerea acestui mod de viață din sustenabilitatea vegană. Cum? Prin Pisane C9, una dintre sursele de proteină ​​ale proteinei noastre vegane din mazăre și orez.

Materii prime de calitate: PISANE C9

Izolatul proteic de mazare (Pisane C9) contine cantitatea necesara pentru a acoperi 100% din recomandarile de aminoacizi esentiali. Această sursă de proteine ​​permite promovarea unui stil de viață care necesită mai puțin consum de energie și apă, reducând poluarea și impactul asupra mediului.

În plus, reduce utilizarea îngrășămintelor chimice și necesită o suprafață mai mică decât alte surse, ceea ce o face una dintre cele mai bune opțiuni alimentare pentru vegani.

De ce Vegan Protein de la Weider

Vegan Protein de la Weider este cea mai bună opțiune dacă doriți să includeți în dieta dumneavoastră o proteină vegană cu beneficii de cea mai înaltă calitate și aromă delicioasă. Ingredientul său principal este tocmai izolatul de mazăre (Pisane C9), îmbogățit cu proteine ​​de orez de înaltă calitate. Produsul final este o proteină cu valoare biologică ridicată, 100% tolerabilă, ușor de digerat și extrem de bună.

Cu el, nu doar că vei respecta cele 5 puncte despre care am vorbit la începutul articolului, dar vei primi și un plus de vitamina B12, esențială în orice dietă.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Batoane din dovleac (proteice)

Batoane din dovleac (proteice). Ai auzit vreodată că bananele sunt supranumite „batonul de energie natural”? Ei bine, se pare că dovleacul îi ia titlul de acum înainte, deoarece s-a descoperit faptul că o porţie de dovleac conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană. Pe lângâ energia pe care ţi-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea antrenamentului şi scutindu-te de durerile musculare de a doua zi.

Sezonul dovleacului nu s-a încheiat încă și… @ monicab.ody.fit.food ne încântă astăzi cu batoane de dovleac proteice delicioase.

INGREDIENTE & PREPARARE (pentru 1-2 porții):
  • 100g dovleac fiert
  • 20g albus
  • 20g proteină ​​cu aromă de vanilie
  • 10g soia crocantă
  • 10g fulgi de soia
  • 10g granule de soia
  • 5g tărâțe de speltă
  • aproximativ 30g Eritritol
  • 3-5g unt de migdale
  • 6-8g sirop de fibre
  • Scorțișoară, condiment pentru dovleac

Se amestecă bine⁣ toate ingredientele de mai sus!

  • 5g fulgi de soia
  • 5g crocante de soia
  • 5g granule de soia
  • 5 g fulgi de migdale

Se modelează, pliază si asezonează după gust. Se da la cuptor 180 de grade C pentru aprox 30-35 minute⁣.

Acoperire: ⁣
  • 20 g eritritol
  • 10g picaturi de ciocolata fara zahar
  • 3g fibre sau sirop de tapioca
  • putina apa

Se aduc la fierbere amestecând. Se toarnă peste foaia de aluat răcită – tăiată în batoane⁣.

.

ŞTIAŢI CĂ? Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Colagenul îți activează corpul

Ești o persoană activă? Păstrează ritmul!

Colagenul îți activează corpul. Dar știi ce este colagenul? Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Este responsabil cu:
  • Este responsabil pentru elasticitatea pielii.
  • Are un rol important in hidratarea tesuturilor.
  • Asigură rezistența oaselor și flexibilitatea articulațiilor.

După o anumită vârstă, aproximativ 30 de ani, rezervele necesare de colagen din corpul nostru încep să scadă… Se presupune că, pentru a reface cantitatea de colagenul din organism, puteți tine o dietă bogată în acest nutrient. De exemplu:

  • Consumă carne rosie/albă;
  • Consumă cereale integrale. Cerealele conțin siliciu, ingredient care încurajează producția de colagen și îmbunătățește sistemul digestiv;
  • Consumă antioxidanți. Avocado, broccoli sau ceai verde sunt antioxidanți care te ajută să îți menții elasticitatea pielii.

Dar… chiar si in cazul unei diete bogate – problema este că colagenul pur este o proteină mare care este greu de digerat și este asimilată mai puțin de 1%.

Importanța suplimentării cu colagen hidrolizat

Așadar, colagenul este principala componentă a țesuturilor conjunctive. Produs în mod natural de organism, colagenul contribuie activ la funcționarea optimă a organismului, iar suplimentele alimentare ajută la completarea acestor rezerve.

Iar dacă ești o persoană activă și faci sport, ai un dublu motiv să iei colagen hidrolizat.
  • Îmbunătățește recuperarea după potențialele leziuni și chiar ajută la prevenirea acestora,
  • Reduce durerea și inflamația articulațiilor,
  • Menține densitatea oaselor noastre,
  • Crește rezistența și rezistența articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor,
  • Este decisiv în transmiterea forței mușchilor.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Whey Protein

Whey Protein – mult mai mult decât un supliment pentru sportivi! Așa e! Dar… mulți cred că shake-urile proteice – Whey Protein – sunt suplimente destinate exclusiv sportivilor (culturiștilor sau fitnessului în general), nimic mai departe de adevăr! MAI CLAR: PROTEINA DIN ZER NU ESTE DECÂT O PULBERE ALIMENTARĂ! UN ALIMENT CU ABSORȚIE RAPIDĂ ȘI CU MARE VALOARE BIOLOGICĂ! Pe scurt: toată lumea poate consuma shake-uri cu Whey Protein.

De fapt, zerul din lapte de vacă sau de capră – ceea ce a rămas din procesul de fabricare a brânzeturilor și… căruia nu i se dădea atenție anterior – este baza formulei Whey Protein. Macronutrientul fundamental al shake-urilor proteice din zer (WHEY) este PROTEINA și se caracterizează prin absorbție și asimilare rapidă a aminoacizilor săi. De aceea ti-l recomandam imediat ce te trezesti, sau dupa orice activitate sportiva…

Beneficiile shake-urilor cu proteine:

  • Creste masa musculara, forta si rezistenta, precum si recuperarea dupa exercitii fizice.
  • Ne ajută să evităm pierderea de masă musculară legată de îmbătrânire.
  • Crește nivelul de glutation*: un antioxidant natural care protejează împotriva diferitelor boli.
  • Protejează împotriva osteoporozei: deoarece este bogat în calciu și, de asemenea, are un nivel foarte scăzut de sodiu. Numeroase studii susțin că poate proteja împotriva fracturilor osoase.
  • Îmbunătatește starea cardiovasculară: deoarece are lactoferină, una dintre fracțiile bioactive care ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
  • Întărește sistemul imunitar: acest lucru se datorează și lactoferinei și creșterii glutationului.
  • Reduce nivelul de glucoză din sânge și, prin urmare, pofta de dulce. De asemenea, previne diabetul de tip 2.
  • Îmbunătățește vindecarea rănilor: la pacienții care au suferit arsuri sau au suferit intervenții chirurgicale, proteinele din zer sunt recomandate datorită biodisponibilității sale ridicate.
  • Protejează împotriva posibilelor tumori: deoarece crește nivelul de glutation.

Acestea fiind spuse, cred că este clar că shake-urile din proteină din zer ar trebui considerate un ALIMENT, precum și un supliment esențial pentru sport.

*Glutationul, unul dintre cei mai puternici si predominati antioxidanti intracelulari ai organismului, este o polipetida bioactiva cu functie de coenzima, prezenta in aproape toate celulele organismului uman. Prezinta un rol important in apararea antioxidanta, metabolismul nutrientilor si echilibrarea proceselor ce se desfasoara la nivel celular (sinteza proteinelor si a ADN-ului, diviziunea celulara normala, sinteza citokinelor si aparitia raspunsului imun).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Untul de arahide îngrașă?

Untul de arahide îngrașă? Untul de arahide este un aliment popular care nu este doar delicios, ci și bun pentru sănătatea ta… și nu îngrașă de la sine.

Scopul acestui articol este de a sublinia valoarea acestui aliment, într-o dietă pentru sportivi de toate vârstele, dar și pentru părinții, bunicii, etc.

Untul de arahide îngrașă?

În primul rând, este important să lămurim că untul de arahide nu îngrașă de la sine, ceea ce este unul dintre miturile care circulă pe rețelele de socializare. În timp ce orice aliment consumat în exces te poate îngrașa, acesta este un aliment care îți poate oferi sațietate, inclusiv sațietate mentală. Vă va ajuta să vă simțiți plăcut și mulțumiți.

Grăsimile din arahide sunt – în principal – grăsimi sănătoase care ajută, de exemplu, la combaterea inflamației sau pentru recuperare – în cazul sportivilor care au micro-rupturi musculare când se antrenează… În plus, grăsimea sănătoasă te ajută să absorbi vitaminele solubile precum A, D, E și K.

Beneficiile untului de arahide

Dacă sunteți un atlet de anduranță, acesta vă va servi drept combustibil în timpul exercițiilor prelungite. Asociat cu fulgi de ovăz înainte de o plimbare lungă cu bicicleta, sau sub formă de sandviș, pot fi moduri delicioase și sănătoase de a te bucura de o porție de combustibil de lungă durată. În plus, este o sursă bună de proteine.

De asemenea, untul de arahide este o sursă bună de arginină, un aminoacid care ajută la menținerea flexibilitatii vaselor de sânge, astfel încât sângele să curgă mai ușor și să scadă tensiunea arterială. Și ceea ce este bun pentru inimă este bun și pentru creier. De fapt, cercetările sugerează că persoanele care consumă acest produs își îmbunătățesc circulația la nivelul creierului și funcția mentală – ajută la îmbunătățirea vitezei de procesare și a memoriei pe termen scurt.

Conține numeroși compuși bioactivi (fenoli) care întăresc sistemul imunitar.

Este bogat în antioxidanți și fibre.

Important este că încerci mereu să alegi variante bune, care să conțină doar ingredientul „arahide”, fără adaos de zaharuri, sare sau ulei.

Weider are un unt de arahide excelent facut exclusiv cu arahide, nimic mai mult – Peanut Butter Smooth.

Dar dacă nu pot mânca doar o lingură?

Acest lucru se întâmplă des! …începeți să îl includeți în mai multe mese pe zi, ca strategie pentru a reduce pofta… Amintiți-vă că privarea de orice hrană creează sentimente de anxietate și supraalimentare mai târziu…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Nu câștig masă musculară! Ce pot face?

Nu câștig masă musculară! Ce pot face? În primul rând, pentru a ști să câștigi masă musculară, trebuie să știi CUM ȘI DE CE CREȘTE ȘI SE DEZVOLĂ MUSCHIUL.

Cum și de ce cresc mușchii?

Datorită mușchilor ne putem mișca! Peste 600 de mușchi fac parte din corpul nostru, ceea ce ne ajută să ne facem mișcările zilnic, cu ușurință și fără efort. Dar… ce se întâmplă atunci când supunem corpul la un efort cu care nu este obișnuit? Este ca și cum corpul nostru spune „oh! Asta e nou, mă simt atacat, mă costă această mișcare, o să devin mai puternic și mai rezistent, pentru ca data viitoare să mă coste mai puțin acest efort” (asta spus într-un mod foarte copilăresc).

Și de ce te simți „atacat”? Ei bine, pentru că atunci când facem antrenamente grele sau o activitate care stresează mușchii, apar leziuni care fac ca mușchiul (fibrele musculare) să aibă micro-rupturi, și de aceea – organismul vrea să se „apere”. Poti repara aceste micro-rupturi mărindu-ți puterea si rezistența la efort.

Ei bine, creșterea nu are loc în timp ce te antrenezi, ci în perioada de recuperare – atunci când organismul repară fibrele „vătămate”. Fiecare se naste cu un anumit numar de fibre musculare, dar… antrenamentul nu creste numarul de fibre, ci mai degraba grosimea si forma acestora.

Cum facem să câștigăm masa musculară?

Știind toate acestea, putem concepe un plan de „atac”, astfel încât mușchii noștri să-și crească dimensiunea și puterea. Toate punctele pe care le menționam – mai jos – sunt la fel de importante, iar mesajul acestora este ceea ce va face ca obiectivul tău să devină realitate: GO FOR IT!

Crește aportul de proteine

Dacă vrei ca mușchiul să crească, trebuie să consumi mai multe proteine ​​decât consumi în mod obișnuit. Da, proteine… dar, în general, MĂNANCĂ MAI MULT! Aportul zilnic ar trebui să ajungă la aproximativ 500 de calorii în plus. În acest articol avem cateva sfaturi.

Mâncarea și băutura

Crește numărul de mese zilnice. Regula clasică: mănâncă la fiecare 3 ore… este de pe vremea lui Arnold sau mai mult, dar funcționează.

Bea o băutură cu carbohidrați ÎNAINTE DE ANTRENAMENT. Băutura mea preferată pentru aceste cazuri este Total Recovery, deoarece pe lângă carbohidrați, are aminoacizi și creatină…este combinația PERFECTĂ. Proteina are prioritate dar… mai târziu.

Când vine vorba de antrenament…
  • Ține minte: MUȘCHIUL CREȘTE CÂND TE ODIHNESTI, NU CÂND TE ANTRENEZI. Așa că respectă asta întotdeauna. Antrenează-te de 3-5 ori pe săptămână, NU MAI MULT.
  • Antrenează-te lent: Exercițiile fizice te întăresc, îți îmbunătățesc sănătatea, DAR NU TOATE EXERCIȚIILE CRESC MASA MUSCULARĂ. Și o cheie pentru a realiza acest lucru este să MUNCȚI LENT, pentru a crește tensiunea musculară. Dacă faci o serie rapidă, crești explozivitatea și forța, DAR NU OFERI OCAZIA MUSCHIULUI DE CREȘTE (pauza). Faceți serii de la 8 până la 10 repetări – în mai multe secunde decât ați făcut înainte, conectându-vă mintea la mușchiul care lucreaza, îndurând tensiunea și durerea… pe care o iubim în adâncul tău.
Ce suplimente să luați?
  • CEL MAI BUN SUPLIMENT: Din fericire avem o „bijuterie” de produs când vine vorba de CREȘTEREA MASEI MUSCULARE: MEGA MASS 4000. Acesta face diferența, deoarece conține proteine ​​și carbohidrați de cea mai bună calitate într-o proporție ideală pentru creștere. De asemenea, contine creatină monohidrat și aminoacizi. Puteți să luați după antrenament și să adăugați un al doilea shake la una dintre mesele de la mijlocul dimineții sau după-amiezii. Acest produs este sigur!
În concluzie! Pentru a câștiga masa musculară:
  • Antrenează-te (adică intrați în adâncime și lucrați cu tehnică).
  • Mananca (mâncare adevărată și în cantitate).
  • Odihneste-te (dacă te odihnești, te deconectezi, te bucuri de viață, respectă orele de somn).
  • Suplimenteaza-te (cu produse de calitate superioară, atenție, nu multe suplimente, doar 2 sau 3 sunt suficiente, dar cele mai bune… și în asta, WEIDER este un expert).
  • Ai rabdare – Da, așa e! BUCURAT-TE DE PROCES! Mușchii nu cresc peste noapte, trebuie să aveți răbdare si să iubiți sportul pe care îl faceți și… rezultatele nu vor întârzia să apară.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina concentrată din zer

Proteina concentrată din zer. Dintre toate suplimentele sportive pe care le putem găsi astăzi, WEY PROTEIN CONCENTRATE (proteină din zer) este, fără îndoială, cel mai popular supliment sportiv – utilizat, în prezent, de sportivii din întreaga lume (de la fotbaliști, alergători, până la culturisti…). Da! Este considerată cea mai eficientă și economică formă de proteine ​​pe care corpul uman este capabil să o utilizeze și să o digere.

În concurență dură cu proteina din ou, proteina din zer – Whey Protein – este considerată cea mai completă proteină, deoarece conține cei 9 aminoacizi esențiali, pe lângă faptul că are cea mai mare valoare biologică (*valoarea biologică: este proporția proteinei care este absorbită/folosit de organism).

După cum știe aproape toată lumea din lumea sportivă, laptele este format din două proteine: cazeină și zer.

Ce este ZERUL?

Este lichidul rezultat din coagularea laptelui. Îl gasim în producția de brânzeturi, iaurturi și alte produse lactate – în trecut, acest lichid a fost aruncat pentru că era considerat a nu fi de folos.

Iar zerul este baza din care se obține această proteină foarte apreciată (cunoscută tuturor sub numele de proteină din zer).

CONCENTRATED WEY PROTEIN este o proteină care este microfiltrată și nu suferă tratament termic pentru a produce proteine ​​ultra-pure. Acest proces asigură o proteină intactă – cât mai pură posibil.

Dar utilizarea concentratului de proteine ​​din zer nu este destinată doar sportivilor. ESTE O ALIMENTARE IDEALĂ PENTRU ORICE PERSOANĂ CARE DOREȘTE SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ SĂNĂTATEA.

Să vedem toate beneficiile sale.

BENEFICIILE PROTEINELOR CONCENTRATE DIN ZER:

DACA ESTI SPORTIV:
  • Consumul de concentrat de proteine ​​din zer asigură o creștere și o recuperare mai bună a mușchilor, în plus – reduce timpul de recuperare după efort.
  • În faza de dezvoltare musculară, concentratul de proteine ​​din zer este un produs esential.
  • În dietele de definire și restricționare calorică – este foarte important în aceste cazuri să luați suficiente proteine ​​și astfel să evitați distrofia musculară.
  • Supliment de bază post-antrenament – deoarece concentratul de proteine ​​din zer este de asimilare rapidă. Ideal pentru „reumplerea” rapidă a aminoacizilor în fluxul sanguin. Astfel,  reparăm fibrele musculare și să profităm de celebra „fereastră anabolică”.
  • Supliment post-antrenament – ideal și pentru ca organismul nostru să aibă suficiente proteine ​​pentru exercițiile ulterioare.
  • Supliment intra-antrenament – mai ales în perioadele de diete mai stricte. Îl recomandăm în timpul antrenamentului pentru a opri pierderea musculară și pentru a facilita recuperarea. În plus ne da senzatia de satietate si mai multa energie in timpul sedintei.
  • Înainte de a merge la culcare – după o zi grea de muncă plus antrenamente, indiferent dacă vă aflați în faza de volum, întreținere sau definire, puteți lua și un shake concentrat de proteine ​​din zer chiar înainte de culcare, pentru a ajuta la refacere și pentru a oferi suficiente proteine ​​și aminoacizi. Pentru următoarele ore de somn (că vom fi în post) și astfel evităm pierderea masei musculare.
DACA NU ESTI SPORTIV:

Este un aliment!

Whey Protein Concentrate nu este altceva decat proteina din zer de vacă, si de aceea spun ca este un ALIMENT, precum mancatul de branză, sau iaurt… in realitate este UN PRODUS LACTAT. De aceea, este bine-venit – în orice moment al zilei:

  • La micul dejun;
  • La mijlocul dimineții;
  • La mijlocul după-amiezii;
  • Chiar înainte de culcare dacă ți-e foame după o cină ușoară;
  • Între mese, pentru a evita gustarile inutile – de multe ori in jurul orei 6 dupa-amiaza, cei mai multi muritori vrem sa gustam ceva, pur si simplu din plictiseala sau anxietate… O solutie buna este sa consumam un shake Whey Protein (cu apă). Proteinele sunt satisfăcătoare și, sub formă de shake cu… arome delicioase – îi vor salva pe cei care doresc ceva dulce si aromat.

Beneficii pentru sănătate

Dar pe lângă faptul că ne ajută să ne îndeplinim cerințele proteice, Whey Protein Concentrate – are mult mai multe proprietăți. Să vedem ce ne spun studiile făcute până acum:

Scăderea colesterolului: Într-un studiu, publicat în British Journal of Nutrition, 70 de bărbați și femei – supraponderali – au primit proteine ​​din zer timp de 12 săptămâni. În acest studiu, au fost măsurați mai mulți parametri, cum ar fi nivelurile de lipide și insulină. S-a constatat o scădere semnificativă a colesterolului total și a colesterolului LDL în săptămâna 12 în grupul care a consumat proteine ​​din zer, comparativ cu alt grup care a consumat cazeină.

Pentru astm: Proteina din zer poate îmbunătăți răspunsul imunitar la copii.

Ce opțiune de proteine ​​din zer vă putem oferi?

La Weider am dezvoltat o nouă proteină 100% concentrată, proteina 100% Whey Clean Formula, prima formula care foloseste proteina GrassFit™ – de la vaci care pasc în aer liber, fără îndulcitori sau coloranți artificiali și… pentru ca am vrut să dezvoltăm un produs cât mai ușor de digerat am adăugat enzima lactază. Această enzimă este responsabilă pentru ruperea legăturii pe care o conține lactoza, astfel încât să poată fi digerată corect chiar și de persoanele ce suferă de intoleranță la lactoză.

100% Whey Clean Formula – CEA MAI INALTA CALITATE SI CELE MAI BUNE MATERIALII PRIME!

proteine din zer

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

WEIDER „WOOPIES”

WEIDER „WOOPIES”

Ingrediente:

Opțional: 8 zmeură
De asemenea: 1 pahar de lapte

Mod de pregătire: ⁣⁣
  • Crema de brânză, pudra de proteine ​​și, dacă este necesar, apă pentru a face o cremă untabilă și îndulcită după cum doriți (dacă doriți)
  • Întindeți generos – pe jumătate din fursec (yippee! Protein Cookie Bites) – cremă, dacă doriți, puteți poți stoarce o zmeură și apăsați ferm pe cel de-al doilea fursec
  • Înmuiați pentru scurt timp fursecurile în lapte și rulați-le în nuca de cocos deshidratată…⁣
  • Puneți Weider Whoopies într-un vas închis la frigider timp de 4-5 ore și lăsați-l să se „odihnească”
  • Cel mai bine savurat rece și direct de la frigider!

POFTĂ BUNĂ!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Fursecuri cu mere și scorțișoară

Fursecuri cu mere și scorțișoară. Astăzi vă aducem o rețetă de fursecuri cu mere și scorțișoară cu aromă de toamnă târzie, sărace în zaharuri și grăsimi saturate, o alternativă pentru a micul dejun alaturi de cafeaua sau ceaiul preferat.

Baza aluatului este ovăzul, care are o multitudine de beneficii, printre care stimularea aminoacidului leticină care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. Pentru aceasta am folosit Gourmet Oat Flour de Weider, de data aceasta am optat pentru aroma de scorțișoară.

Pentru a-i da o notă de aromă, ne-am jucat adăugând la această delicioasă rețetă chipsuri de ciocolată neagră.

Ingrediente:

Masa:

  • 200 g fulgi de ovăz din cereale integrale Gourmet Oat Făină 
  • 50 g Premium Whey Weider 
  • 50 g făină de porumb
  • 30 g zahăr de mesteacăn (xilitol)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 450 g sos de mere
  • 350 g măr

Garnitura:

  • 100 g ovăz laminat
  • 30 g Premium Whey Weider
  • 20 g nuci
  • îndulcitor dupa gust
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pregătire:

  1. Pentru a face aluatul, vom amesteca ingredientele uscate pe o parte și ingredientele lichide pe cealaltă.
  2. Apoi adăugăm ingredientele uscate la lichide fără a opri să amestecăm. Adăugăm nucile și bucățile de măr.
  3. Într-o matriță pătrată întindem puțin ulei de cocos și adăugăm aluatul.
  4. Puneți ingredientele pentru toppinguri deasupra aluatului.
  5. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180º timp de 20 de minute.
  6. Lasă-te să se răcească și bucură-te!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    50,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Adaugă în coș