Publicat pe

Shake-urile înlocuitoare

Shake-urile înlocuitoare. Să începem prin a defini ce sunt shake-urile înlocuitoare de masa pentru a evita confuzia cu alte tipuri de shake-uri sau alte produse pe care le putem găsi pe piață.

Ce este un shake de înlocuire?

Un shake înlocuitor este un produs alimentar destinat „înlocuirii uneia sau mai multor mese”, cu un aport caloric foarte redus, dar foarte satios, datorita continutului de nutrienti, dintre care evidentiem proteinele si fibrele, care favorizeaza senzatia de satietate.

Aceste tipuri de shake-uri substitutive asigură un conținut variat atât de macro, cât și de micronutrienți, având în vedere că aportul lor energetic este de obicei în jur de 150-200 de calorii. Aceste tipuri de produse nu sunt o formulă magică. Dacă scopul tău este să slăbești, ar trebui să știi că aceste shake-uri nu te vor face să slăbești ele singure… amintiți-vă că atunci când scopul este să slăbim, nu este vorba doar de scăderea caloriilor, ci și de varietatea nutrienților, de calitatea alimentelor noastre, de promovarea activității fizice, de îngrijirea și menținerea unui echilibru emoțional. Este vorba despre îmbunătățirea obiceiurilor noastre sănătoase, astfel încât, în ansamblu, să fie sustenabile în timp pentru a crea stabilitate pe termen lung.

Așa cum am menționat deja în mai multe rânduri, ceea ce favorizează scăderea în greutate este deficitul caloric. O masă echilibrată ne asigură cu ușurință mai mult de 500 Kcal. Așa că este clar că dacă o înlocuim cu un shake substitutiv vom consuma mult mai puține calorii. Dar acest lucru nu-ți este de nici un folos dacă înlocuiești o masă cu un înlocuitor de shake și în restul zilei nu ai grijă nici de cantitatea, nici de calitatea meselor tale.

Shake-urile înlocuitoare de masă sunt aceleași cu shake-urile de proteine & gainers?

Nu. Principala diferență este că shake-urile înlocuitoare conțin mai multe ingrediente și, prin urmare, se adaugă o varietate mai mare de nutrienți, vitamine și minerale, astfel încât acestea sunt mai complete din punct de vedere nutrițional.

.

Shake-urile de proteine și gainers, sunt bogate în proteine cu valoare biologică ridicată. Putem folosi oricare dintre acestea pentru procese de creștere sau menținere a masei musculare, și chiar pentru situații de slăbire. Totul va depinde, așa cum am menționat la început, de echilibrul caloric pe care îl creăm odată cu consumul acestuia. Cu toate acestea, shake-urile de înlocuire sunt axate pe pierderea în greutate, motiv pentru care printre ingredientele lor se remarcă cele care caută să creeze o senzație de sațietate.

Care este diferența?

Pe de altă parte, shake-urile sau gainer-urile proteice sunt produse concepute pentru  creșterea în greutate. Acestea urmăresc să ofere cât mai multe calorii. Shake-urile proteice, după cum indică și numele, conțin o proporție foarte mare de proteine de calitate, cu profiluri de aminoacizi necesare refacerii și creșterii masei musculare. Pe de altă parte – pe lângă faptul că conțin proteine, au un conținut ridicat de carbohidrați care nu sunt foarte sațioși și nu conțin fibre.

Care este avantajul consumului de shake-uri înlocuitoare?

Cuvântul cheie pentru această întrebare este, PRACTIC.

Mulți oameni nu simt foame la prima oră a zilei sau, din cauza schimbărilor neprevăzute în rutina lor, nu își pot permite să dedice timpul necesar pentru a lua un mic dejun adecvat. În aceste cazuri, un shake de înlocuire poate fi o strategie care ne permite să furnizăm unii dintre nutrienții necesari la începutul zilei.

La fel se poate întâmpla la prânz sau cina, nu putem mânca întotdeauna acasă sau într-un anume loc.

In aceste cazuri este practic sa ai un shake de substitut unde trebuie doar sa il amesteci cu apa. Astfel vei fi mulțumit și vei evita să mănânci alimentare care nu corespund dietei tale…

Este demn de remarcat faptul că shake-urile de înlocuire sunt un alt instrument care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul! Acestea pot fi de mare ajutor dacă sunt utilizate corect! Altfel, în cadrul unei diete planificate, mizăm mereu pe consumul de alimente adevărate, crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase și adaptabilitatea și flexibilitatea dietei dumneavoastră în funcție de circumstanțele fiecăruia.

În cele din urmă, dacă vă gândiți să includeți un shake de înlocuire în dieta dvs. zilnică, ar trebui să consultați un profesionist în nutriție. Acesta vă poate evalua cazul și găsi strategia care vi se potrivește cel mai bine.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjituri cu banane

Prăjituri cu banane. Cum ar putea fi sănătos ceva atât de delicios!?

Ingrediente

  • 2 banane medii coapte
  • 1/4 cană unt de arahide
  • 1/4 cană ghee de arțar, topit
  • 2 oua
  • 2 linguri extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 cană pudră de cacao
  • 1/4 cană îndulcitor la alegere
  • 2 linguri de colagen
  • 2 linguri faina de cocos
  • 1/4 cană chipsuri de ciocolată fără zahăr

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 350 C.
  2. Intr-un castron mare paseaza bine bananele (omogen).
  3. Adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția ouălor și chipsurilor de ciocolată.
  4. Foloseste un mixer manual sau cu suport și amestecă aproximativ un minut până când aluatul este omogen.
  5. Adauga ouăle și amestecă-le până se încorporează, apoi adăugă fulgii de ciocolată și amesteca ușor.
  6. Unge o tavă pentru gogoși sau o tavă pentru brioșe (ulei de cocos) și umple până la 3/4.
  7. Coace aproximativ 12-15 minute, verificând regulat să nu se gătească prea mult! Partea superioară să revină atunci când o atingi – atunci știi că s-a terminat!
  8. Lăsa să se răcească și apoi adaugă glazura… noi am adăugat și un pătrat de ciocolată neagră tocată 90% și niște unt de arahide… !

Glazură mocha fără lactate

  • 1/4 cană de smântână din lapte de cocos plin de grăsime (cutie)
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 linguri de îndulcitor pudră
  • 2 linguri de colagen
  • Un praf de sare
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • Se amestecă totul într-un castron până când nu au mai rămas cocoloașe și se întinde peste gogoși!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată. Astăzi avem o rețetă pentru iubitorii de ciocolata (WHEY PROTEIN Choco Creme – mai puțin de 79 kcal pe porție)!

Iată ingredientele:

Este o rețetă foarte ușor de preparat (5 minute) și… ai nevoie doar de o cană și un cuptor cu microunde. Să vedem:

Mod de pregătire:

  • Amestecați fulgii de ovăz cu apă
  • Tăiați batonul crocant de Yippie și adăugați bucățile de ciocolată-arahide in amestecul cu ovăz – se amestecă
  • Puneți la microunde până când blatul se usucă și începe să se rupă
  • Topiți crema proteică într-o cană separat și se adăugați puțina smântână topită deasupra mugcake-ului
  • Decorați cu restul de Yippie… lăsați să se odihnească, să se racească si… gata! Bucurați-vă de aceasta rețetă drăgută!!

.

*Whey Protein Choco Creme este o delicioasă cremă de cacao preparată cu alune adevărate și proteine ​​din zer de înaltă calitate, ideală pentru a vă oferi un moment de plăcere fără a vă face griji în privința siluetei. De asemenea, această nouă versiune îmbunătățită nu conține ulei de palmier. Cremele de ciocolată sunt de obicei bogate în zahăr, motiv pentru care, dacă vrei să ai grijă de tine, cu siguranță le-ai eliminat din dietă cu mult timp în urmă. Pentru a prepara proteinele ​​din zer Choco Spread nu am adăugat zaharuri dar am folosit uleiuri vegetale nehidrogenate de floarea-soarelui și nucă de cocos.

Autor: myfitlife.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Zahărul

Zahărul este unul dintre cei mai des întâlniți aditivi din alimentele ultraprocesate pe care le cumpărăm și le consumăm frecvent. Adaugă o dulceață plăcută gustului alimentelor noastre, dar, din păcate, are multe efecte adverse asupra sănătății noastre.

Ce tipuri de zahăr există?

Când vine vorba de zahăr, este important să facem distincția între două tipuri: „nerafinat” și „procesat”. Zahărul nerafinat se referă la alimente integrale care conțin în mod natural zahăr, cum ar fi fructele, legumele, cerealele și leguminoasele, care ne oferă, de asemenea, nutrienți. Cu toate acestea, zahărul procesat se găsește în multe alimente pe care le cumpărăm zilnic din supermarketurile noastre, cum ar fi pâinea albă, băuturile răcoritoare, bomboane, biscuiți și, în general, orice etichetat „scăzut în grăsimi”. Numim acest întreg grup ultraprocesat, iar acest tip de produs ne face să consumăm o cantitate inutilă de zahăr.

De ce ne crește zahărul apetitul?

Să încercăm să explicăm procesul pe care îl trece corpul nostru atunci când consumăm mai mult zahăr decât ar trebui. Când depășim nivelurile recomandate de aport, există o eliberare mai mare de insulină din pancreas. Acest lucru se datorează faptului că funcția principală a insulinei este de a normaliza nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, atunci când nivelul zahărului din sânge crește brusc, corpul nostru pompează o cantitate mare de insulină în fluxul sanguin. Acest vârf provoacă un dezechilibru, determinând scăderea nivelului de zahăr din sânge, declanșându-ți apetitul.

Atunci când corpul nostru, în loc să se simtă mulțumit sau sătul, ceea ce face este să ceară mai multă hrană pentru a calma pofta de mâncare. Cauzând nevoia de a mânca în exces.

Ar trebui să-l eliminăm dintr-o dietă sănătoasă?

În acest moment vom găsi opinii diferite. Consumul de zahăr și o dietă sănătoasă nu sunt incompatibile. Nu este nimic rău să-l avem în bucătărie sau să îl mănânci din când în când. Dar dacă îl mănânci în mod regulat, atunci ar trebui să schimbi felul în care mănânci. Pentru că, în timp, pancreasul tău va începe să slăbească, amenințăndu-i în cele din urmă capacitatea de a produce insulină și, prin urmare, dezvoltând boli precum diabetul.

Deci, cum le controlăm consumul?

Ca orice, cheia este în moderație. Mai ales dacă stilul tău de viață necesită multă energie, zahărul poate fi foarte util ca combustibil pentru organismul tău. După un antrenament, nivelul zahărului din sânge tinde să scadă, lăsându-te obosit și înfometat. Încorporarea cantității potrivite de zaharuri brute va crește insulina la un nivel sănătos, ceea ce crește aminoacizii, elementele de bază ale mușchilor, iar mușchii și corpul dumneavoastră vor obține o recuperare optimă.

Pe site-ul nostru poți găsi alternative sănătoase pentru gustările sau micul dejun, mai ales dacă, așa cum am menționat, de obicei te antrenezi sau duci un stil de viață destul de activ.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, cantitatea maximă de zahăr adăugată pe care ar trebui să o consumați într-o zi este:

  • Bărbați: 150 de calorii pe zi (36 de grame sau 9 lingurițe).
  • Femei: 100 de calorii pe zi (25 de grame sau 6 lingurițe).

Cea mai bună modalitate de a vă limita aportul zilnic de zahăr este să evitați alimentele excesiv procesate. Dacă vrem să ne satisfacem pofta de dulce, putem opta oricând pentru alimente care conțin în mod natural zahăr, precum fructele. Cu toate acestea, toți suntem diferiți, așa că uneori este nevoie de puțină experimentare pentru a găsi cantitatea potrivită pentru fiecare persoană, deși cea mai bună regulă de bază de urmat pentru a avea grijă de tine este: cu cât mănânci mai puțin zahăr, cu atât mai bine.

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Citește mai mult
  • sos barbeque

    Sos 0%

    20,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI. Descoperă beneficiile pe care ți le poate aduce acest super aliment – OUL. Inițial, a fost considerat un aliment de bază datorită valorii sale nutriționale ridicate (în anii 1950) iar ulterior, în anii 1970-80, s-a considerat că consumul acestuia ar trebui redus din cauza unui posibil efect dăunător asupra sănătății. In prezent si inca din anul 2000, oul este considerat un aliment fundamental, prezentand efecte benefice pentru sanatate.

COMPOZIȚIA ȘI VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

Oul este un aliment foarte eterogen și poate diferenția prin: coajă, gălbenuș și albuș.

Valoarea nutritivă a oului:

Gălbenuș de ou: 47% apă, 16% proteine, 34% grăsimi, 0,6% carbohidrați
Albuș de ou: 88% apă, 10% proteine, 0,03% grăsimi, 0,8% carbohidrați.

A. Proteină

Conținutul procentual de proteine ​​din ou (12%) este puțin mai mic decât cel al altor alimente proteice precum carnea (20%) și peștele (18%). Această proteină este distribuită eterogen între albus și gălbenuș, albusul fiind eminamente proteic, în timp ce gălbenușul conține, pe lângă proteine, întreaga fracțiune lipidică a ouului.

B. Lipide

Compoziția acizilor grași este favorabilă deoarece există un echilibru perfect între grăsimile saturate și nesaturate cu un raport AGI/AGS de 1,77. Acest raport este mai favorabil decât marea majoritate a cărnurilor (0,88 la miel, 1,12 la vită, 1,36 la porc).

Pe de altă parte, oul are un conținut ridicat de colesterol (400mg/100g).

În cele din urmă, este de remarcat în special faptul că fracția de acizi grași este modificabilă prin dietă. În ultimii ani, au apărut ouă îmbogățite în PUFA n-3 cu lanț lung (omega-3), precum EPA și DHA. Acest lucru a fost realizat cu furaje îmbogățite în acești acizi grași.

c. Minerale

Pentru a lua în considerare valoarea nutritivă a oului în raport cu mineralele, vom folosi acoperirea cantităților zilnice recomandate (DZR). Această acoperire în raport cu aportul de 2 ouă mari (120g) este de 8% pentru fier și zinc, 16% pentru fosfor, 11% pentru calciu, 4% pentru magneziu și 34% pentru seleniu.

d. Vitamine

Oul este unul dintre alimentele care reunește cele mai notabile concentrații de vitamine atât solubile în apă, cât și liposolubile. Toate vitaminele liposolubile au valori ridicate, în special K (62% din CDR) și au și o capacitate mare de acumulare, conform furajelor. Într-o măsură mai mică prezintă vitamina B2 (30%) și vitaminele A, D, B12 și acid folic care variază între 12 și 16%.

Variabilitatea compoziției ouălor

Diversi factori pot induce modificari in calitatea oului, care afecteaza si compozitia chimica si valoarea nutritiva. Elementele care pot fi modificate prin hrănirea găinilor includ unele minerale (iod, fluor, mangan), unele vitamine (A, E, K, B1, B2, B12, biotină, pantotenat, folat) și unii acizi grași, în special nesaturați (oleic), linoleic și linolenic,…).

CONSUMUL DE OUĂ ȘI COLESTEROLUL

Având în vedere recomandările de restricționare a aportului de ouă în anii 1970 și 1980, multe studii s-au dedicat stabilirii relației specifice dintre modificările consumului de ouă și impactul acestora asupra nivelului de colesterol plasmatic.

Concluziile privind efectele consumului de ouă indică faptul că, deși furnizează o cantitate mare de colesterol, acesta nu provoacă o creștere substanțială a colesterolului plasmatic și influența sa este neglijabilă asupra raportului LDL-colesterol (rău)/HDL-colesterol (bun).

CONSIDERAȚII IGIENICO-SANITARE

Oul, datorita structurii sale, este unul dintre cele mai sigure alimente. Din exterior spre interior există o serie întreagă de bariere care îl protejează de contaminarea externă. Prin urmare, este dificil ca oul să fie contaminat în timpul etapei de producție în fermă. Factorii de risc sunt cei care modifică structura cochiliei și a cuticulei exterioare. Din acest motiv, spălarea pentru îndepărtarea murdăriei nu este autorizată, deoarece ar îndepărta stratul care acoperă porii cochiliei de la intrarea microorganismelor.

Se știe că toxiinfecțiile alimentare, fie prin salmonelă, fie prin alt microorganism, se datorează manipulării incorecte a ouălor proaspete și a celor care nu au suferit modificări termice. Germenii nu se găsesc niciodată în interiorul oului.

OUL CA ALIMENT FUNCȚIONAL

Am putea evidenția câteva componente ale oului cu proprietăți pozitive pentru sănătate.

  • a) Caroteni: neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea celulelor.
  • b) Luteina si Zeaxantina: favorizeaza mentinerea functiilor vizuale.
  • c) Vitamina E: neutralizeaza radicalii liberi. Conținutul său în ou poate fi crescut prin adăugarea unui supliment în furaj.
  • d) acizi grași OMEGA-3 (DHA/EPA): reduc riscul bolilor cardiovasculare. Îmbunătățește funcțiile vizuale și mentale.
  • e) Colina: favorizeaza intretinerea si imbunatateste functiile cognitive, in special memoria.

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

PALMIERI CU DOAR 2 INGREDIENTE

PALMIERI CU DOAR 2 INGREDIENTE + TOPING

INGREDIENTE:⁣

Topping:⁣

PREPARARE:⁣

  • Faceți un aluat cu cartofii dulci deja fierți și fulgii de ovăz.
  • Modelați palmieri și puneți-i în friteuza cu aer la 200 grade C pentru aproximativ 12-15 minute – (pe ambele parți).
  • Amestecați ingredientele pentru cremă.
  • Cacao pură degresată, lapte degresat s/l, îndulcitor după gust⁣ – în funcție de cum doriți mai multă sau mai puțină cantitate, adăugați mai multe, amestecați-le și adăugați laptele.
  • Deasupra adăugați crema de caramel sarat.
  • Dați la frigider cel puțin o oră. Și gata…

.

*Whey Protein Crème cu caramel sărat este noua cremă tartinabilă concepută special pentru iubitorii de caramel sărat. Produsul conține o cantitate mare de proteine ​​din zer ​​și este sărac în zahăr, pentru a vă oferi un moment perfect de plăcere. In general, ne gândim la cremele tartinabile ca la adevărate bombe calorice, pline de zaharuri și grăsimi. Acest produs nu conține ulei de palmier și are foarte puține zaharuri. Cu această cremă nu mai trebuie să te simți vinovat dacă îți este poftă de ceva dulce.

Una dintre principalele caracteristici ale cremei proteice ​​din zer cu caramel sărat este conținutul său îmbogățit cu proteine. Produsul prezintă un concentrat proteic din zer de 23%. Proteinele sunt un nutrient esențial pentru menținerea sănătății și sunt fundamentale pentru menținerea și dezvoltarea mușchilor, favorizând și senzația de sațietate. Proteina din zer este bogată în aminoacizi esențiali și BCAA, cei mai importanți aminoacizi pentru mușchiul scheletic.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II) și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Mix de extracte de plante:

Dacă Carnitina singură nu ne mulțumește sau dacă dorim să obținem un rezultat mai „marcat”, există o serie întreagă de extracte din plante care pot fi folosite în combinație, cu scopul de a completa singur efectul Carnitinei în sine. De fapt, astăzi pe piață puteți găsi multe produse care conțin un amestec din aceste ingrediente.

Iata cele mai folosite:

  • Extracte de cafea verde: conține nu numai cofeină, ci și acid clorogenic
  • Extracte de ceai verde: crește termogeneza
  • Extracte de piper negru: îmbunătățește digestia și facilitează absorbția altor ingrediente
  • Extracte de ardei Cayenne: crește temperatura corpului
  • Extracte de Garcinia: pot modula simțul poftei de mâncare

Acestea sunt doar o parte din diferitele extracte de plante care pot fi folosite, dar cu siguranță veți putea găsi multe alte produse formulate cu multe alte medicamente din plante.

Alte arzatoare de grasimi:

Mai sunt si alte molecule precum vitaminele, mineralele si aminoacizii care indeplinesc functii importante.

Iata cateva dintre ele:

  • Vitamina B6: favorizeaza productia de enzime, favorizeaza absorbtia nutrientilor si ajuta la transformarea glicogenului muscular si hepatic in glucoza;
  • Crom: reglează nivelul de glucoză din sânge
  • L-triptofan: îmbunătățește starea de spirit și ajută la controlul senzației de foame.

Aceasta a fost doar o scurtă trecere în revistă a principalelor suplimente alimentare utile pentru a ne ajuta în pierderea în greutate și în grăsime, pentru a accelera metabolismul și deci pentru a controla greutatea.

Evident, ca întotdeauna, este important să ne bazăm pe profesioniști, care sunt pregătiți și au abilitățile de a ne consilia în cel mai bun mod posibil.

Este foarte important să auziți părerea medicului în cazul în care aveți anumite patologii sau luați medicamente, deoarece unele dintre aceste ingrediente pe care le-am menționat pot interacționa sau interfera cu terapiile medicamentoase.

 

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Când vine vorba de termogenică sau suplimente de slăbit, este esențial să ținem cont de un concept fundamental: toate aceste produse sunt suplimente. Asta inseamna ca sunt produse care te ajuta sa slabesti, nu ca actioneaza singure, asa ca va trebui sa:

  • Urmați o dietă sănătoasă
  • Creați un deficit de calorii (cel puțin 200 până la 500 kcal pe zi)
  • Sa aveti o activitate fizică regulată

Iată principalele produse

Acestea sunt utile nu doar pentru pierderea în pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

L-carnitină, carnitină și acetil carnitină:

Dintre toate suplimentele utile pentru pierderea grăsimilor, Carnitina este cu siguranță cea mai cunoscută și folosită, chiar și împreună cu alte ingrediente. Este o substanta lipsita de stimulente, deci nu are contraindicatia tipica a cofeinei, iar scopul ei principal este de a transporta acizii grasi in mitocondrii, unde sunt transformati in energie.

Procedând astfel, obținem un plus de energie pentru organismul nostru și o scădere a grăsimilor acumulate. În plus, L-Carnitina poate fi utilă pentru conservarea glicogenului muscular, protejând mușchiul de oboseală, motiv pentru care acum este utilizată pe scară largă și în sporturile de anduranță.

Două mici sfaturi: Carnitina este excelentă pentru oricine nu tolerează bine cofeina și stimulente similare; se poat alege produse pe baza de Acetil-L-Carnitina pentru ca au o biodisponibilitate mai buna pentru organism…

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Iepuraș proteic

Iepuraș proteic. Aici puteți vedea un iepuraș proteic din aluat dulce și fără gluten. Apropo’ iepurașul este perfect! Cam ca o răcoritoare înainte de un jogging; datorită conținutului său scăzut de carbohidrați, nu se simte „greu” și îți oferă multa energie. E dovedit…

Reteta pentru 1 portie:

  • 10 g aluat activ, fără gluten
  • 15 g Isolate Whey 100 CFM vanilie
  • 7,5 g fulgi de soia măcinați
  • 7,5 g făină de lupin*
  • 5 g boabe de soia
  • 5 g in de aur
  • 2,5 g făină de tapioca**
  • 1,5 g făină guar***
  • ceva mirodenii pentru aluat
  • 15 g eritrită

– Se amestecă într-un bol

  • 15 g băutură proteică de vanilie de la weider
  • 5 g albus de ou

– Se amestecă bine

  • putina sare
  • 3g sos de mere
  • putin otet de mere
  1. Frământarea se face cu mâinile umede (este destul de lipicios),
  2. Lăsați să se odihnească
  3. Dupa odihna, aluatul este mult mai putin lipicios si poate fi usor intins si modelat sub forma de iepuras, se lasa din nou…
  4. 200 gr / 5 min cu abur, 180 gr / 5 min cu abur, 180 gr / 12-15 fără abur

*Lupin este o sursă de proteine vegetale (fără colesterol) de foarte bună calitate. Un mod foarte simplu de a consuma lupin este sub formă de făină sau pate vegetal (de post). Făina de lupin are o cantitate de proteine vegetale cu mult mai mare decât făina de grâu și de aceea este recomandată în alimentația zilnică.

**Tapioca este amidonul extras din rădăcina de manioc, un arbust lemnos. Acești tuberculi sunt originari din Brazilia și o mare parte din America de Sud.  Poți găsi tapioca la raionul fără gluten din supermarket-uri și la magazinele de produse naturiste. Tapioca este disponibilă într-o varietate de forme, inclusiv făină, fulgi și perle.

***Făina fără gluten nu are suficientă elasticitate și, de aceea, făina de guar este recomandată pentru că face ca aluaturile să aibă o formă densă și să își mențină prospețimea mai mult timp. Făina de guar este preferată și de persoanele care gătesc rețete autentice de înghețată naturală pentru că se obține ușor cremozitatea ideală.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum ne pregătim pentru vară

Cum ne pregătim pentru vară…

Hai ca mai e puțin și vine vacanța! Evident, toată lumea, mai mult sau mai puțin, lucrează deja pentru a se simți în formă și pentru a prezenta cel mai bun „corp de plajă”.

Pentru cei care au dificultăți în a pierde grăsimea acumulată în ultimele luni, oferim câteva sfaturi, bazate pe date și studii științifice care vă vor ajuta dar… nu promitem MIRACOLE!

Totul pleacă de la un concept fundamental: pentru a pierde grăsime aveți nevoie de ANTRENAMENT și, mai presus de toate, de o DIETĂ CORECTĂ.

1. FORMARE

Una dintre cele mai frecvente greșeli este creșterea excesivă a frecvenței și intensității antrenamentelor, în special a celor „cardio”. S-a văzut că acest comportament poate avea chiar și efectele opuse celor sperate.

  • Motivul? Simplu! O creștere excesivă și bruscă a antrenamentului duce la un consum mai mare de calorii, totuși organismul va intra într-o fază de „alertă” și se va adapta astfel încât să reducă metabolismul.
  • Consecinţă? Pierderea de grăsime va încetini, iar rezultatele vor fi foarte lente!
  • Ce poți face? Din experiența noastră, cel mai bun mod de a face antrenamentele mai eficiente este alternarea sesiunilor cardio de 30-45 minute (protocolul HIIT este excelent) cu antrenemete cu greutati (specifice pentru definirea musculara).
  • Amintiți-vă: cu cât aveți mușchii mai dezvoltati, cu atât veți arde mai multe calorii chiar și în repaus. De asemenea, este foarte important să respectăm zilele de odihnă!

2. ALIMENTAŢIE

Atunci când doriți să pierdeți grăsime corporală, o greșeală foarte frecventă este reducerea drastică a caloriilor, în special a celor derivate din carbohidrați.

Reducerea caloriilor, după cum știm, este una dintre cele două baze fundamentale pentru pierderea în greutate, dar dacă se face prea repede, poate duce la adaptarea organismului.

Așadar, recomandările noastre sunt următoarele:

  • Începeți prin a mânca 5-6 mese pe zi, luând toți nutrienții (carbohidrați-proteine-grăsimi) cu o reducere a caloriilor de până la 200-300 kcal/zi.
  • După aproximativ 4 săptămâni puteți trece la o reducere mai mare a caloriilor, carbohidraților – precum pastele, pâinea, pizza etc. și preferând fructele, legumele și cerealele integrale.
  • Sa demonstrat că – respectiv – consumul de proteine ajută la reducerea grăsimilor.
  • Nu săriți niciodată peste mese!

3. SUMPLIMENTE

În cele din urmă, există suplimente foarte bune care pot ajuta la accelerarea procesului de slăbire.

  • Cele mai frecvent utilizate sunt termogenele pe bază de extracte de plante, cu sau fără cofeină și cele care controlează senzația de foame.
  • Sfatul nostru este să le luați zilnic pentru o perioadă maximă de 2 luni, contactând un expert în cazul în care nu știți cum sau ce să folosiți (vezi sectiunea contact).

.

Evident, articolul de mai sus vorbește despre indicații generale potrivite pentru acei oameni care nu sunt culturisti sau sportivi profesioniști, dar care doresc pur și simplu să obțină o formă fizică bună și – mai presus de toate – un sentiment de bunăstare generală.

Rețineți acest lucru: nu există solutii perfecte pentru pierderea de grăsime, aceasta variază de la persoană la persoană.

Daca rezultatele nu apar apeleaza la un expert!

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    113,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    96,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    91,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș