Publicat pe

Clătite proteice

Dacă doriți să creșteți conținutul de proteine din clătite, puteți să adăugați ingrediente bogate în proteine, cum ar fi iaurt grecesc, pudră de proteică sau unt de arahide. De asemenea, puteți opta pentru alternative de făină bogate în proteine, cum ar fi făina de migdale, făina de cocos, sau făina de ovăz.

Iată o rețetă simplă de clătite proteice pe care o poți încerca:

Ingrediente:

Garnituri opționale: fructe de pădure proaspete, unt de arahide

Instrucțiuni:
  1. Se zdrobește bine banana într-un castron.
  2. Se adaugă ouăle, pudra proteică, laptele, praful de copt și extractul de vanilie într-un bolul de mixare cu banana și amestecați bine până când totul se combină.
  3. Adăugați făina de ovăz în bolul de mixare și amestecați până se formează un aluat omogen.
  4. Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu și adaugați o portie de aluat în tigaie.
  5. Gatiti pana cand marginile incep sa se intareasca si se formeaza bule pe suprafata clatitei.
  6. Întoarceți clătitele și gătiți până ce cealaltă parte se rumenește ușor.
  7. Repetați până se epuizează tot aluatul.
  8. Serviți cu toppingurile preferate.

Din această rețetă se pot face aproximativ 6-8 clătite de dimensiuni medii, iar fiecare clătită oferă aproximativ 8-10 grame de proteine.

Foto: Monica (Weider Germania)

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Zincul – mineral esențial

Zincul – mineral esențial. Zincul este un mineral esențial care joacă multe roluri în organism, inclusiv în susținerea sistemului imunitar, vindecarea rănilor și sinteza ADN-ului. Zincul este, de asemenea, important pentru sportivi, deoarece este implicat în funcția și recuperarea mușchilor, sinteza proteinelor și metabolismul energetic. Performanța la sportivii de anduranță, în special – în cazul antrenamentelor prelungite -, necesită nutriționale mari. Deoarece sportivii de anduranță se confruntă cu condiții dure în perioadele de antrenament, aceștia caută strategii alimentare alternative pentru îmbunătățirea performanței de rezistență și a sănătății metabolice.

Suplimentarea cu zinc a fost studiată în legătură cu performanța sportivă, iar cercetările sugerează că este benefică. De exemplu, s-a demonstrat că suplimentarea cu zinc îmbunătățește performanța atletică la sportivii de anduranță, potențial prin îmbunătățirea absorbției de oxigen și reducerea stresului oxidativ.

În plus, suplimentarea cu zinc poate fi benefică pentru sportivii care sunt expuși riscului de deficiență de zinc, cum ar fi vegetarienii și veganii, și cei care se angajează într-o activitate fizică intensă care poate crește pierderea de zinc prin transpirație și urină.

Suplimentarea cu zinc

Suplimentele de zinc pot fi luate în anumite situații, cum ar fi în cazul unei diete restrictive care nu asigură suficient zinc sau în cazul unor afecțiuni medicale care determină o deficiență de zinc. De asemenea, sportivii și persoanele care fac exerciții fizice intense și frecvente pot avea nevoie de o cantitate suplimentară de zinc.

Atunci când decideți să luați suplimente de zinc, urmați instrucțiunile de pe etichetă sau indicațiile medicului dumneavoastră. Doza recomandată poate varia în funcție de vârstă, sex, greutate și alte factori individuali.

Surse alimentare de zinc %

Iată câteva surse alimentare comune de zinc și aproximativ procentul de valoare zilnică (DV) per porție:

  • Stridii (gătite, prăjite, 6 bucăți medii): 293%
  • Friptură de vită (gătită, 85g): 24%
  • Cotlet de porc (gătit, 85g): 14%
  • Fasole (coaptă , 1 cană): 10%
  • Caju (prăjit uscat, 28g): 10%
  • Migdale (prăjite uscate, 28g): 6%
  • Năut (fiert, 1 cană): 15%
  • Linte (fiartă, 1 cană): 12%
  • Quinoa (fiartă, 1 cană): 13%
  • Iaurt grecesc (fără zahăr, 1 cană): 9%

Este important de menționat că biodisponibilitatea zincului variază în funcție de sursa alimentară. Sursele de zinc de origine animală, cum ar fi stridiile și carnea, sunt mai ușor absorbite de către organism decât sursele de origine vegetală. În plus, unele alimente, cum ar fi cerealele integrale și legumele, conțin fitați, care se pot reduce absorbția acestuia. Prin urmare, este important să consumați o varietate de alimente care sunt surse bune de zinc și să luați în considerare factorii care pot afecta absorbția acestuia.

National Library of Medicine » 

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    57,00 lei
    Adaugă în coș
  • Magnesium Caps 120caps

    78,00 lei
    Adaugă în coș
  • All Day Energy 90 capsule

    44,00 lei
    Adaugă în coș
  • Multivitamin 90cps

    122,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cofeina: proprietăți

Cofeina: proprietăți. Cofeina este una dintre cele mai utilizate și cunoscute substanțe stimulatoare din lume, de accea este prezenta în numeroase băuturi și alimente. Mai presus de toate: cafeaua. Cofeina este alcaloid extras din boabe de cafea, din frunze de ceai, nuci de cola etc., întrebuințat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, cardiac etc.

Cum funcționează cofeina în corpul nostru

  • Cofeina este capabilă să regleze funcționalitatea sistemului cardiovascular, endocrin și nervos. În plus, are capacitatea de a traversa rapid bariera hemato-encefalică (un tip de barieră care protejează creierul de trecerea multor molecule din sânge).
  • Tractul intestinal absoarbe cofeina foarte rapid, iar concentrațiile plasmatice maxime sunt observate la aproximativ o oră de la ingerarea acesteia. Cu toate acestea, metabolismul este rapid și superior celorlalți stimulenți: după 3-6 ore de la consum nivelurile plasmatice de cofeină sunt reduse cu 50%.
  • Cofeina poate traversa si placenta si este prezenta in laptele matern. Iată de ce, în timpul sarcinii și alăptării, este recomandat să se reducă aportul de cafea și alte alimente bogate în cofeină.

Efectele cofeinei

Iată câteva dintre principalele efecte ale cofeinei:

  • îmbunătățește reflexele și concentrarea, acțiune analgezică (=”suprimarea sau atenuarea durerii”)
  • promovează eliberarea a doi hormoni numiți adrenalină și norepinefrină
  • crește ritmul cardiac, tensiunea arterială și numărul de respirații (oxigenare crescută)
  • crește producția de acizi gastrici, îmbunătățește metabolismul, diureză crescută.

Intrând în specificul activității sportive, principalul motiv pentru care se folosește cofeina este, fără îndoială, efectul ei stimulator, care conferă o concentrare mai mare și facilitează răspunsul din punct de vedere al performanței, și datorită creșterii ritmului cardiac.

  • Un sfat: întrucât unul dintre „efectele secundare” ale cofeinei este acela de a crea o ușoară deshidratare, nu este recomandat să o consumați în prezența unei temperaturi prea ridicate.
  • O curiozitate: știați că un consum excesiv de cofeină în orele premergătoare competițiilor sportive ar putea determina sportivul să aibă un rezultat pozitiv la controalele antidoping? Există o limită în urină, care corespunde cu 12 mcg/ml.

Suplimentele cu cofeină de la Weider

La Weider, înțelegem importanța unui aport adecvat de cofeină pentru sportivii noștri. Acesta este motivul pentru care am dezvoltat diverse produse pe baza acestei substante.

Printre produsele pe bază de cofeină care ies în evidență pe piață se numără cu siguranță:

  • Whey Coffee –  pulbere cu cafea instant pentru producerea unei băuturi bogate în proteină ​​și cafeină;
  • Protein Coffee, o băutură care combină proteine ​​de înaltă calitate din lapte cu un extract rafinat de cafea Arabica. Are aroma autentică a cafelei cu gheață și este ideală înainte de antrenament sau ca energizant la mijlocul zilei. Puțini carbohidrați, zero grăsimi și zero aspartam.
  • Power Starter, o băutură cu 1000mg de taurină și 80 mg de cofeină pe sticlă,
  • Rush, în varianta gata de băut și în varianta pudră „Total”: primul este un pre-antrenament gata de utilizat, pe bază de aminoacizi, cafeină, taurină și beta alanină, în timp ce Total Rush 2.0 este o formulă sub formă de pudră care conține, printre altele, creatină monohidrat.
  • Majoritatea gelurilor noastre energetice, care sunt ideale pentru sporturile de anduranță, sunt disponibile și într-o versiune cu cofeină. Acestea includ Carbo Boost cu cofeină, Energy Up cu cofeină și Energy Boost cu cofeină…

National Library of Medicine » 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Aport maxim de energie

suplimente energizante

Aport maxim de energie. Pentru a vă pregăti pentru efort intens, este necesar un aport maxim de energie. Fiecare sport de mare intensitate (ciclism, alergare, triatlon, înot etc.), dincolo de pregătirea adecvată, necesită și o aprovizionare cu energie pe termen lung care poate fi furnizată doar printr-o dietă adecvată și suplimentare cu produse specifice.

Carbohidrații reprezintă substratul energetic excelent pentru acest tip de sport: este important să-i consumăm în mod constant, mai ales în perioada competițiilor, în pre, în timpul și post-competiție. Intensitatea exercițiului scade pe măsură ce nivelurile de glicogen scad, asociat cu creșterea catabolismului proteinelor musculare.

Tocmai pentru a acoperi acest tip de nevoi există pe piață suplimente energizante (băuturi pentru sport, pulberi, batoane…) special dezvoltate pentru a reface nivelurile de energie consumate în timpul efortului. Gelurile energetice se încadrează în această categorie.

Să înțelegem mai întâi ce sunt gelurile energizante

Un gel energizant este un supliment pe bază de carbohidrați (simplu și/sau complex) care se prezintă într-o formă disponibilă imediat sportivului care, în timpul antrenamentului sau competiției, are nevoie să reînnoiască resursele de glicogen (zaharuri) arse până la acel punct.

Un gel energizant cu adevărat funcțional trebuie să fie ușor de utilizat și ușor de absorbit. Sunt multe astfel de produse pe piață, dar atenție: nu sunt toate la fel! Din acest motiv este important să-l identifici pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Carbo Boost din linia Victory Endurance de la Weider poate fi considerat un produs revoluționar, atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității. Calitatea este asigurată de căutarea constantă a celor mai bune materii prime și de testarea continuă a produselor (lucru cu care compania Weider s-a mândrit dintotdeauna). Funcționalitatea constă în compoziția specială a produsului: cinci carbohidrați diferiți cu eliberare de energie diferită pentru un randament energetic imediat și de lungă durată. Astfel, sportivul poate beneficia de o sursă de energie care variază de la cea imediată la cea pe termen lung, ceea ce asigura o acoperire constantă a necesarului de energie pe toată durata performanței.

Sfaturi pentru utilizarea unui gel energizant

În timpul efortului fizic tipic unui sport de anduranță, metabolismul carbohidraților și digestia încetinesc, circulația sângelui fiind concentrata în mușchi și mai puțin în stomac. În consecință, este foarte important să iei suplimente ușor digerabile și asimilabile.

Cum se administrează un gel energizant:

  • Nu luați gelul înainte de perioada de efort maxim
  • Așteptați aproximativ 50 de minute între reprizele de consum, pentru a evita un exces de zaharuri simple
  • Găsiți acel gel potrivit pentru nevoile dvs.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ce sunt BCAA-urile (aminoacizii cu lanț ramificat)?

suplimente BCAA

Ce sunt BCAA-urile (aminoacizii cu lanț ramificat)

Aminoacizii cu lanț ramificat (sau – mai simplu – BCAA) sunt un grup format din trei aminoacizi esențiali: L-Leucină, L-Isoleucină și L-Valină. Caracteristica este adjectivul „ramificat”. Termenul de „esențiali” se referă la faptul că organismul nu este capabil să îi sintetizeze în mod independent. În consecință, aceștia vor fi luați din alimente și/sau prin suplimentare. Aminoacizii cu catenă ramificată reprezintă 35% din aminoacizii esențiali prezenți în proteinele musculare, suplimentarea cu acești aminoacizi fiind deosebit de răspândită în sport.

Care sunt beneficiile utilizării aminoacizilor cu lanț ramificat?

Înainte de a intra în detaliile utilizării BCAA-urilor, trebuie să facem distincția între domeniul clinic și cel sportiv. În primul caz, aminoacizii cu lanț ramificat sunt utilizați în unele stări patologice (una dintre acestea este boala hepatică) și în fazele de recuperare după traumatisme și arsuri. În context sportiv, însă, BCAA-urile (suplimente) sunt luate la fiecare etapă a exercițiului fizic într-un anumit scop.

Atunci când se iau înainte de activitatea fizică, BCAA-urile vă permit să mențineți constantă energia și randamentul muscular, contracarând catabolismul muscular, adică procesul prin care necesarul de energie al momentului merge să „ardă” mușchii. După activitatea fizică, pe de altă parte, ele ajută la reconstruirea și refacerea țesutului muscular după efort. Un supliment pe bază de BCAA reduce, de asemenea, senzația de oboseală musculară.

Suplimentele BCAA: cum funcționează?

După cum am menționat, suplimentele pe bază de BCAA sunt deosebit de populare în sport. Se iau înainte de antrenament pentru a contracara preventiv catabolismul muscular și pentru a reduce senzația de oboseală. După efort, în schimb, sunt un aliat excelent în optimizarea recuperării și refacerii funcționale a mușchiului.

Există mai multe tipuri de BCAA pe piață. Ceea ce îi deosebește este valoarea raportului dintre cei trei aminoacizi esențiali:

  • Aminoacizii BCAA 2:1:1 au conținut de două ori mai mare de leucină decât izoleucină și valine. Acest raport reflectă în mod optim cererea organismului de BCAA.
  • În BCAA 4:1:1, leucina este într-un raport de 4:1 cu ceilalți doi aminoacizi din același grup căruia îi aparține. Acest raport este indicat în cazul unor solicitări speciale de energie (în sporturile de anduranță) și atunci când timpul de recuperare este prea scurt.
  • În BCAA 8:1:1 conținutul de leucină este de opt ori mai mare decât al izoleucinei și al valinei. În acest caz, concentrația mai mare de Leucină ar crește și mai mult eficacitatea suplimentului în faza de recuperare, în special la disciplinele de mare intensitate.

În ce alimente se găsesc BCAA?

BCAA-urile pot fi luate din anumite alimente. Se regăsesc din abundență în carne, produse lactate (lapte, brânză, ricotta), pește alb și gras, cereale și ouă. Leguminoasele, pe de altă parte, oferă BCAA în cantități mai mici decât alimentele enumerate mai sus.

Care este cantitatea zilnică de BCAA indicată?

Există diferite opinii cu privire la cantitatea potrivită de BCAA pe care să o luați în fiecare zi. Un factor important de luat în considerare, desigur, este tipul de activitate practicată. Potrivit unor studii, pentru a beneficia pe deplin de efectele BCAA, un sportiv ar trebui să consume 10-20 de grame pe zi. Ministerul Sănătății, în schimb, recomandă o doză de 5 grame pe zi. Un sportiv care practică activitate fizică cu o anumită secvență ar trebui să ia o doză care să-i permită să compenseze stresul muscular datorat intensității efortului.

În general, putem lua în considerare cantități rezonabile:

  • Pentru femei, 9/10 grame pe zi;
  • Pentru bărbați, 10/12 grame pe zi.

Aminoacizii cu lanț ramificat rezultați din cercetările Weider®

  • Experiența Weider în domeniul suplimentelor alimentare a dus la dezvoltarea a numeroase alternative pentru ceea ce privește aportul de BCAA.
  • Acestea variază de la aminoacizi clasici în capsule și pulbere până la băuturi și BCAA în format baton.
  • Pudra noastră premium BCAA, de exemplu, oferă aminoacizi BCAA într-un raport de 2:1:1 cu adaos de L-Glutamină (care permite mai multă apă să pătrundă în celulele musculare, crescându-le astfel volumul) și Vitamina B6.
  • Și din nou: BCAA+L-Glutamine în capsule este combinația ideală dintre proprietățile protectoare ale BCAA 2:1:1 și proprietățile regeneratoare ale L-Glutaminei.
  • Pentru cei care doresc aminoacizi cu lanț ramificat într-un raport de 8:1:1, avem Premium BCAA (cu adaos de L-glutamina). O formulă optimă de recuperare fără zahăr și fără lactoză – perfectă și pentru vegani.
  • Pe de altă parte, BCAA-urile noastre lichide sunt inovatoare. BCAA RTD este o bautură carbogazoasă cu BCAA cu ajutorul căreia vă puteți răcori, hidrata și energiza după un antrenament intens…

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Negrese cu… ciocolată

negrese cu budinca de orez

Iată două rețete delicioase și ușor de facut pentru negrese cu… ciocolată:

Negrese cu… Rice Pudding

INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE
  1. Se fierbe laptele cu eritritolul, sarea și vanilia. Se lasă la foc mic – timp de 10 minute – și se amestecă cu budinca de orez.
  2. Va trebui sa amestecați continuu. Poate mai adaugă puțin lapte.
  3. Adăugați untul, ciocolata și crema de proteine ​​la budinca de orez caldă și amestecați bine. Se adaugă și pudra de cacao
  4. Bateți ouăle împreună cu eritritolul până devin spumă (cel puțin 5 minute) și puneți în amestec.
  5. Se toarnă într-o tavă și se netezește. Se da la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30-35 min.

Budinca noastră de orez (Rice Pudding Neutral) poate fi folosită de asemenea pe post de garnitură la o masă principală sau ca  gustare. Datorită preparării rapide și ușoare, delicioasa budincă de orez este potrivită pentru toată lumea. O poți include în dieta ta fie ca sursă curată de carbohidrați, fie pentru a crește caloriile în timpul fazei de consolidare a mușchilor – budinca noastră cremoasă de orez este potrivită pentru fiecare fază de antrenament.

 și… Negrese cu… ciocolată neagră

Ingrediente:
MOD DE PREPARARE
  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt cu unt.
  2. Topiți ciocolata neagră într-un bol la baie de apă sau în cuptorul cu microunde la putere mică. Lăsați ciocolata să se răcească puțin.
  3. Într-un bol mare, bateți untul moale împreună cu îndulcitorul până când amestecul devine cremos – apoi adăugați ciocolata topită și amestecați bine.
  4. Într-un alt bol, bateți ouăle, adăugați esența de vanilie și amestecați bine.
  5. Adăugați ouăle treptat în amestecul de unt și ciocolată, amestecând bine după fiecare adăugare.
  6. Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și sarea.
  7. Adăugați amestecul de făină în amestecul de unt și ciocolată treptat, amestecând continuu până la omogenizare.
  8. Adăugați, dacă doriți, nucile măcinate și amestecați bine.
  9. Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când un cuțit introdus în centrul prăjiturii iese curat.
  10. Lăsați negresa să se răcească complet înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.

Poftă bună!

Recomandari WEIDER:

  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    38,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme 250gr

    27,00 lei
    Adaugă în coș
  • faina de orez

    GOURMET RICE FLOUR 1kg(ciocolata)

    68,00 lei
    Adaugă în coș
  • budinca de orez

    Rice Pudding Neutral 1.5kg

    70,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cum prevenim senzația de oboseală

senzatia de oboseala

Cum prevenim senzația de oboseală. Printre factorii care ar putea duce la senzația de oboseală permanentă se numără lipsa anumitor substanțe nutritive. Mai exact, sărurile minerale și vitaminele (alte posibile cauze nepatologice sunt stresul, schimbările sezoniere, lipsa somnului și condițiile particulare de mediu). Magneziul, de exemplu, este un mineral prezent în mod natural în organism, esențial pentru buna sa funcționare. Deficiența acestuia duce la somnolență și epuizare, precum și la o serie de simptome pe care le vom enumera mai jos.

Magneziul este cofactorul a peste 300 de enzime care controlează procese foarte diferite, de la sinteza proteinelor la funcționarea mușchilor și nervilor, până la controlul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale. Magneziul este necesar pentru producerea de energie, pentru procese precum fosforilarea oxidativă* și glicoliza, care participă la dezvoltarea structurală a osului și este necesar pentru sinteza ADN, ARN și glutation (un antioxidant important). Mai mult, magneziul participă la transportul calciului și potasiului prin membranele celulare, fiind esențial pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contracția musculară și bătăile inimii.

Îți poți asigura necesarul de magneziu printr-o alimentație corectă

Magneziul este prezent în aproape toate alimentele, dar este deosebit de abundent în legumele cu frunze verzi (cum ar fi spanacul), leguminoase, fructe uscate, semințe și cereale integrale. O sursă bună de magneziu o reprezintă bananele. În general, găsim magneziul în alimentele bogate în fibre. Doza zilnică de 300mg/zi poate fi ușor atinsă cu o dietă echilibrată și variată.

O deficiență de magneziu se manifestă de obicei printr-o senzație generală de oboseală. Alte simptome posibile sunt crampe și contracții musculare, amorțeală, convulsii, aritmii, spasm ale arterelor coronare, modificări de personalitate și scăderea nivelurilor de calciu și potasiu din sânge (pe de altă parte, administrarea de doze excesive de magneziu poate declanșa dizenterie, uneori asociată cu greață și crampe abdominale).

carența poate fi corectată prin suplimente! Pentru a reduce carențele de magneziu, Weider oferă două produse: magneziu lichid în flacoane de băut, alcătuit din 3 surse diferite de magneziu și capabil să furnizeze 67% din VNR** zilnic; si capsulele pe bază de magneziu în doza potrivită pentru o mai mare eficacitate în a reduce senzația de oboseală.

Alege complexul de vitamine potrivit pentru a-ți reface depozitele de energie!

Senzația de oboseală și slăbiciunea fizică ar putea fi, de asemenea, un semn al unei deficiențe de vitamine; vitamina D, de exemplu, este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru buna funcționare a sistemului imunitar, în timp ce vitamina B12 este esențială pentru producerea de globule roșii și pentru a menține sănătatea sistemului nervos. Vitamina C, in schimb, favorizeaza absorbtia fierului, un alt nutrient foarte important pentru combaterea oboselii.

În gama Weider se află produse care pot compensa cel mai bine deficiențele dumneavoastră de vitamine și minerale. Capsulele All Day Energy conțin 12 vitamine, 6 minerale și extract de ceai verde. Acest produs asigură și o importantă protecție antioxidantă datorită vitaminelor A, C, E, seleniului, EGCG și a ceaiului verde.

*Fosforilarea oxidativă este o cale metabolică ce utilizează energia reacțiilor de oxidare a nutrienților pentru sinteza adenozintrifosfatului (ATP) prin fosforilare. Are loc în mitocondriile celulelor organismelor. Este un proces ce implică lanțuri transportoare de electroni. Procesul se încadrează în domeniul de studiu al bioelectrochimiei.

**Cantitatea de vitamine și minerale pe care o persoană ar trebui să o ia pentru a satisface necesarul zilnic minim de acești nutrienți

Recomandari WEIDER:

  • Victory Mg B6

    Mg B6 90caps-Victory

    46,00 lei
    Adaugă în coș
  • Magnesium Liquid

    Magnesium Liquid 20 fiole

    103,00 lei
    Adaugă în coș
  • Magnesium Caps 120caps

    78,00 lei
    Adaugă în coș
  • All Day Energy 90 capsule

    44,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Alergare, mers pe jos, lupte, ridicarea greutăților… ce alegem?

Alergare, mers pe jos, lupte, ridicarea greutăților… ce alegem? Există numeroase moduri prin care se poate practica activitatea fizică, iar fiecare aduce beneficii din punct de vedere psihofizic. Cu toate acestea, fiecare este o activitate diferă în funcție de o serie de factori.

Pentru a simplifica, vom face o clasificare în două macroclase, vorbind de activitate aerobă și anaerobă, distincție care se referă la diferitele modalități de generare a energiei în mușchi în timpul antrenamentului (D. Kosich).

Diferența dintre cele două tipuri de exerciții este rezumată în etimologia termenului în sine: „aerob” – ce indică de fapt prezența oxigenului și tocmai prin exploatarea acțiunii „oxigenului” metabolismul aerob consumă glucoză, acizi grași și aminoacizi.

Exercițiile aerobice mai sunt denumite „cardio” și apar atunci când mușchii se mișcă într-o manieră ritmică pentru o perioadă lungă de timp. Activitatea aerobă presupune creșterea consumului de oxigen al organismului, care răspunde prin creșterea respirației și a ritmului cardiac.

Alergare, înot, mers cu bicicleta sunt exemple de activitate aerobă

În schimb, vorbim de activitatea anaerobă în cazul antrenamentului de forță și putere, constând în exerciții de mare intensitate și de scurtă durată. Antrenamentul cu greutăți în sală este un exemplu tipic. În acest caz, procesele anaerobe („fără oxigen”) sunt predominante în eliberarea energiei pe care organismul o poate folosi în activitate. Exercițiile, în acest caz, necesită o explozie rapidă și intensă de energie și exploatează cea deja stocată în interior, mai degrabă decât oxigenul din exterior.

Ce tip de activitate alegem pentru a pierde în greutate?

Nu există niciun tip de activitate care să contribuie mai bine la procesul de slăbire decât un altul. Activitatea aerobă și anaerobă funcționează pur și simplu diferit. Prima are ca efect o cheltuială calorică imediată, produsă de un efort de lungă durată. A doua, în schimb, nu permite arderea instantanee a aceleiași cantități de calorii, dar produce o creștere a ratei metabolice bazale pe termen mediu care va crește consumul de calorii în toate condițiile, chiar și în repaus.

Pe scurt, dacă scopul individului ar fi pierderea în greutate, ambele activități (aerobe sau anaerobe) s-ar dovedi a avea o contribuție semnificativă, deși funcționează diferit. Alegerea între un tip de exercițiu și altul este așadar la latitudinea individului însuși, care va decide în funcție de preferințele sale personale.

Suplimente necesare diverselor tipuri de activități

Când vine vorba de activitate aerobă sau anaerobă, suplimentele alimentare diferă în principal din cauza duratei activității în sine. În cazul activităților aerobe, așadar, se folosesc cu precădere produse capabile să rehidrateze și să reînnoiască energiile care au fost consumate până în acel moment.

În activitățile anaerobe, cum ar fi sala de forta, accentul se pune mai mult pe suplimentele care pot oferi imediat un plus de energie sau pe produse care pot crește vasodilatația (cum ar fi L-ARGININA) și atenția (încercați tablete cu cofeină).

O altă diferență apare și după antrenament: sporturile aerobe (de rezistență) folosesc de obicei produse care conțin o cantitate bună de carbohidrați (cum ar fi Total Recovery) îmbogățite cu proteine ​​și aminoacizi pentru recuperarea musculară, astfel încât să restabilească depozitele de glicogen de îndată ce posibil; în sporturile anaerobe, de obicei, se pune accent pe produsele care pot îmbunătăți anabolismul muscular, cum ar fi creatina, sau chiar diverși aminoacizi care stimulează insulină, deoarece insulina are un efect „anabolic” puternic! (înțeles ca efect al creșterii masei musculare).

Ultima diferență constă în utilizarea unor substanțe stimulatoare, precum cofeina: dacă în cazul unei activități prelungite, în care trebuie să te menții bine hidratat, cofeina nu este foarte potrivită (din cauza efectului său deshidratant), în sporturile anaerobe această problemă nu apare sau, în orice caz, apare într-o măsură mai mică.

Un aspect comun intre cele doua tipuri de activitate, intotdeauna din punct de vedere al integrarii, este utilizarea aminoacizilor in faza de recuperare (cum ar fi, de exemplu, Glutamina sau BCAA cu un raport de 8:1:1, raport considerat optim. pentru a promova o bună recuperare musculară și un efect anabolic bun).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjitură cu morcovi

prajitura cu morcovi

Prăjitură cu morcovi – rețetă preluată de la @healthyeat.r⁣


INGREDIENTE:⁣

  • 3 morcovi de dimensiune medie
  • 2 ouă
  • 100 g iaurt grecesc
  • 125g ovăz mărunțit
  • 1/2 despre drojdie (aprox. 7g)⁣
  • 1 lingură ulei de măsline
  • esență de vanilie și îndulcitor după gust
  • scorțișoară
  • nuci sau migdale
  • o cupă de proteine

Opțional: topping de proteine

PREGĂTIRE:

  • Batem bine toate ingredientele (morcovii sunt tocați cruzi și amestecați cu toate celelalte ingrediente) cu excepția nucilor pe care le adăugam ulterior.⁣
  • Punem compoziția într-o formă (15 cm⁣) – aproximativ 25 min la cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Lăsăm să se răcească si scoatem din formă.

La masă!

De ce morcovii?

Pentru că morcovii mențin țesuturile sănătoase și întârzie îmbătrânirea. Pentru aceasta rădăcinoasă conține antioxidanți, ajută la eliminarea mai eficientă a toxinelor din organism și împiedică formarea celulelor canceroase și răspândirea acestora. Antioxidanții din morcov ajută toate sistemele și organele din corp. Toxinele sunt eliminate (detoxifiere), digestia se normalizează, rinichii funcționează mai bine, la fel și sistemul cardiovascular…

Morcovii sunt bogați în carotenoizi (betacarotenul) și vitamina A, ambele cu rol de susținere a țesuturilor oculare. Carotenoizii joaca un rol important în menținerea vederii. Morcovii pot îmbunătăți vederea pe timp de noapte, pot întârzia apariția cataractei, dar și a altor afecțiuni oculare. Morcovii nu pot vindeca persoanele cu afecțiuni oculare grave și nici nu vor face dioptriile dispară, însă pot fi de folos în prevenția agravării afecțiunii oculare cu care se confrunta pacientul. Carotenoizii ajuta de asemenea la menținerea unui sistem imunitar puternic și funcțional.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Antrenamentul de forță

antrenament de forta

Astăzi vom explora unul dintre cele mai interesante subiecte pentru sportivi de top: antrenamentul de forță. Vom începe prin a defini însuși conceptul de forță, apoi vom continua să descriem în ce constă exact acest tip de antrenament și, în final, vom oferi câteva sugestii despre nutriție și suplimente.

CONCEPTUL DE FORȚĂ

Forța este definită ca abilitatea mușchilor de a învinge sau de a se opune rezistenței externe prin contracție. Printre factorii care o influențează se numără componentele nervoase (centrale, periferice), intra și intermusculare, articulare dar și variabile tehnice și motivaționale.

Antrenamentul de forță include discipline precum powerliftingul, exercițiile calistenice și culturismul, dar nu numai. Creșterea forței este și unul dintre obiectivele altor tipuri de sport: atletism, rugby, box, fotbal… Toate disciplinele în care capacitatea mușchilor de a se opune rezistenței exterioare au o anumită importanță.

CUM TE ANTRENEZI PENTRU FORȚĂ?

În primul rând cu greutăți. Forța se dobândește prin atingerea unor niveluri ridicate de tensiune musculară, prin stres mecanic asupra anumitor fibre musculare. După cum bine știe oricine care merge la săli de sport de ani de zile, antrenamentul în aceste cazuri este organizat într-o serie de exerciții, care la rândul lor sunt împărțite în serii și repetări. A împărți fiecare serie este un timp de recuperare mai mult sau mai puțin lung.

Un antrenament bun al forței ar trebui structurat pe mai multe sesiuni: constanța este întotdeauna cheia pentru atingerea obiectivelor tale. Forța ta maximă ar trebui să crească treptat. În antrenament, cel mai important parametru este intensitatea; mai puțin relevante sunt în schimb volumul, densitatea și timpul sub tensiune.

În practică, încerci să ridici cât mai multă greutate alegând un număr destul de mic de repetări (1-6). Este important să minimizați oboseala cât mai mult posibil și să vă bucurați de o recuperare totală înainte de efort. Acest lucru vă va maximiza performanța la fiecare set de exerciții.

Atenţie! Mai multă forță nu înseamnă neapărat mai multă masă musculară. În culturism, de exemplu, forța este cu siguranță o componentă importantă, dar nu există nicio îndoială că ceea ce îi caracterizează pe acești sportivi (și unul dintre obiectivele principale) este masa musculară (antrenamentul cu hipertrofie). Există și alte tipuri de sportivi care sunt mai slabi, dar și mai puternici decât unii culturiști. Tocmai pentru că, spuneam noi, forța nu crește proporțional cu masa. Cele două concepte rămân distincte.

BENEFICIILE ANTRENAMENTULUI DE FORȚĂ

Antrenamentul de forță are mai multe beneficii. Organismul este supus unui efort mare și, pentru a rezista la stres, trebuie să se adapteze stimulilor de antrenament. Toate acestea implică sistemul nervos central, sistemul cardiovascular și metabolismul. Munca de adaptare a organismului presupune și o schimbare la nivelul aparatului locomotor. Organismul va învăța să activeze cât mai multe fibre musculare în același timp (deci puterea va crește!). În același timp, se va dezvolta și masa musculară. Ca o consecință a acestui fapt, consumul de calorii va crește: de fapt, fiecare kilogram de masă musculară crește rata metabolică.

ALIMENTAREA ȘI INTEGRAREA

În contextul antrenamentului de forță, având în vedere energia deosebită necesară pentru executarea acestor activități, va fi necesară o dietă care să ne poată susține organismul. În primul rând, va fi important să putem lua o cantitate adecvată de carbohidrați, care reprezintă întotdeauna prima sursă de energie folosită de organismul nostru. Este indicat să vă asumați o pondere bună în perioada apropiată antrenamentelor/concursurilor.

În al doilea rând, proteinele joacă un rol important pentru menținerea masei musculare și pentru furnizarea unei cantități bune de creatină.

În fine, grăsimile, deși o sursă importantă de energie pentru organismul nostru, au în acest caz un rol secundar, mai ales utile pentru producerea de hormoni utili pentru dezvoltarea masei musculare, precum testosteronul.

În principiu, deci, se recomandă următoarele distribuții între nutrienți: 50-60% carbohidrați, 20-30% proteine ​​(în general se recomandă un raport 2/1 carbohidrați/proteine) și aproximativ 15-20% grăsimi.

Apropo de integrarea alimentară, produsul prin excelență este, fără îndoială, creatina. Acest lucru, de fapt, este esențial pentru a furniza energie imediată mușchilor, care în cazul activităților fizice scurte, de mare intensitate, exploatează sistemul fosfocreatinic ca sursă de energie de alegere.

Prin urmare, în cazul în care doriți să creșteți puterea disponibilă, utilizarea suplimentelor poate fi foarte utilă o baza de creatina, precum Maximum Krea-Genic, ultimul tip de creatină realizat de cercetătorii de la Weider Nutrition. Este o creatină monohidrat micronizată cu PH-ul modificat. Are un puternic efect de pompare.

ȘI CELE MAI BUNE EXERCIȚII PENTRU FORȚĂ

În cadrul exercițiilor de forță putem distinge așa-numitele exerciții „multiarticulare” și „izolare”.

Principalele multiarticulare (= care implică mai multe articulații) sunt:  Ghemuit, Tracțiuni pe bară, Îndreptări (deadlift), Bancă (variante)…

A doua categorie include aparate de vâslit, scripete, extensoane pentru picioare, bucle pentru biceps, prese cu gantere pentru triceps etc.

Pentru un antrenament adecvat de forță, ar trebui să includeți ambele categorii. Evident că exercițiile „de bază”, cele murtiarticulare, sunt de mare importanță. Printre cele mai importante se numără cu siguranță ghemuitul, deadlift-urile și tracțiunile.

Recomandari WEIDER:

  • Maximum Krea-Genic 100 capsule

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • Pure Creatine Powder 600g

    Pure Creatine Powder 600g

    206,00 lei
    Citește mai mult
  • Creatine HCL 150 capsule

    162,00 lei
    Adaugă în coș
  • Mega Mass Capsule – 120 capsule pentru masă musculară & performanță

    99,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Grăsimile saturate și grăsimile nesaturate

garsimi saturate si nesaturate

Ai auzit vreodată de „grăsimi bune”? Nu, acesta nu este vreo ironie subtilă…acestea chiar există.

Dar… înainte de a aborda subiectul, este necesar să putem distinge grăsimile saturate (aproape toate de origine animală; cele care se găsesc, de exemplu, în unt, în untură etc.) și grăsimi nesaturate (prezente mai ales în pește, ulei de măsline și fructe uscate).

Există o diferență clară între cele două clase: despre primele se știe că dăunează sănătății pe termen lung și dacă sunt consumate în mod regulat. S-a demonstrat că cei care urmează o dietă bogată în grăsimi saturate sunt mai expuși la riscul anumitor boli cardiovasculare. Grăsimile nesaturate, dimpotrivă, au numeroase beneficii: previn îmbătrânirea celulară, protejează sistemul cardiovascular și celulele sistemului nervos central. Chiar și în acest caz, însă, trebuie să le consumați în dozele potrivite.

Cantitatea maximă de grăsimi saturate recomandată este de 10% din caloriile zilnice. Cu toate acestea, ar fi bine să consumați cât mai puțin posibil, tocmai în vederea reducerii riscurilor cu care sunt asociate.

BENEFICIILE OMEGA 3

După ce am făcut această introducere necesară, să analizăm o anumită clasă de grăsimi „bune”, omega 3, și să vedem de ce sunt acestea importante pentru organismul nostru.

Omega 3 sunt incluși în hrana de zi cu zi prin consumul de cantități adecvate de pește. Dar atenție: nu toți peștii conțin cantități semnificative de omega 3 (recomandăm: somonul, tonul, macroul și – în general – peștele gras).

Consumul adecvat de Omega 3: ajută la contracararea problemelor de hiperlipidemie (controlul colesterolului); are un efect pozitiv asupra dezvoltării creierului și a sistemului nervos (în special la făt, nou-născuți și în primii ani de viață) și un efect protector asupra vederii; îmbunătățește circulația sângelui și funcția inimii.

Necesarul zilnic de omega 3 este egal cu 0,5-2% din caloriile zilnice. O porție de nuci (30g), de exemplu, conține o cantitate suficientă de omega 3 pentru a acoperi necesarul zilnic. Alte două surse importante de plante sunt semințele de in și soia, mai ales dacă sunt uscate.

SUPLIMENTE OMEGA 3

Cei care nu urmează o dietă variată și, în consecință, le este mai greu să introducă omega 3 prin alimente, pot recurge la suplimente.

Pentru cei care caută o alternativă la capsulele clasice, Weider a formulat și varianta Gummies, un supliment pe bază de omega 3-6-9 în bomboane de gumă cu aromă de lime. Fabricate cu ulei de perilla și semințe de in, sunt pe bază de pectină, făcându-le potrivite pentru vegetarieni și vegani. Nu conțin îndulcitori artificiali sau gluten.

ÎN CONCLUZIE:

  1. Învață să deosebești acizii grași saturați (cei „răi”, aproape toți de origine animală) de cei nesaturați (aceștia se găsesc mai ales în pește, fructe uscate și ulei de măsline)
  2. Acizii grași buni previn îmbătrânirea celulară, protejează sistemul cardiovascular și celulele sistemului nervos central
  3. Necesarul zilnic de omega 3 este egal cu 0,5-2% din caloriile zilnice
  4. Cei care nu pot lua o cantitate suficientă prin alimente pot recurge la suplimente, precum cele pe bază de omega 3
  5. În orice caz, este indicat să nu se depășească cantitățile recomandate, mai ales în ce privește utilizarea suplimentelor alimentare (capsule), deoarece pot fi generate efecte secundare precum fluiditatea excesivă a sângelui și episoade de sângerare (mai ales dacă se urmează terapii anticoagulante).

Recomandări WEIDER:

  • Victory Mg B6

    Mg B6 90caps-Victory

    46,00 lei
    Adaugă în coș
  • Beta Glucan

    Beta Glucan 120caps

    Reducere 36% 122,00 lei 79,00 lei
    Adaugă în coș
  • All Day Energy 90 capsule

    44,00 lei
    Adaugă în coș
  • Omega Up

    Omega Up 50gum

    34,00 lei
    Selectează opțiunile
Publicat pe

Informații utile despre carbohidrați

carbohidrati

Carbohidrații se numără printre cei trei macronutrienţi ai organismului care, alături de proteine şi grăsimi, reprezintă surse de energie. Jumătate din necesarul caloric zilnic este oferit în urma aportului de carbohidrați care se găsesc în alimente de natură vegetală. Fiecare gram de carbohidraţi oferă 4 calorii. Corpul uman descompune carbohidraţii în glucoză, sursa de energie esenţială pentru muşchi şi creier dar… cu privire la acest nutrient există diverse opinii, adesea contradictorii, adesea greșite!

Rolul carbohidraților în organism

În primul rând, așa cum mulți știu deja, principala sarcină a carbohidraților este de a furniza energie organismului. De fapt, acestia reprezintă sursa de alegere a organismului nostru pentru principala monedă energetică: ATP . Acest lucru se întâmplă deoarece sitemul nervos  exploateaza această sursă pentru a funcționa corect.

Este de la sine înțeles că, dacă din alimentația noastră va lipsi, creierul va trebui să găsească modalități alternative pornind de la alte surse endogene. Din păcate, însă, există opinia greșită că acești carbohidrați sunt extrem de dăunători pentru noi și duc la îngrășare.

Carbohidrați simpli vs complecși

Carbohidrații reprezintă o clasă mare care include atât carbohidrați simpli:

  • monozaharide: glucoză, fructoză, galactoză;
  • dizaharide: zaharoză, lactoză, maltoză;
  • oligozaharide: inulină şi rafinoză.

cât și carbohidrați complecși, cunoscuți și sub denumirea de polizaharide:

  • amidonul;
  • glicogenul;
  • fibrele.

Carbohidrații complecși  se eliberează lent în organism, ajută corpul, prezintă o calitate superioară şi oferă energie constantă în organism până se digeră complet.

Carbohidrați „dăunători” pentru silueta?

În ceea ce privește presupusa „acțiune nocivă” a carbohidraților, trebuie spus că, așa cum se întâmplă cu orice altă moleculă alimentară, problema nu este inerentă fiecăreia dintre acestea, ci mai exact în cantitatea și calitatea acestora. Orientările pentru alimentația sănătoasă recomandă un aport zilnic de carbohidrați variind de la 50% până la 60% din totalul caloriilor, de preferință proveniți din cereale integrale…

O mare atenție trebuie acordată, mai ales în cazul patologiilor dovedite precum diabetul, cantității de zaharuri simple consumată în timpul zilei, aceasta ar trebui să fie mai mica de 15%, sperăm 10% (cantități care se referă întotdeauna la numărul de calorii totale zilnice). Din acest motiv, este esențial să se acorde atenție alimentelor procesate și ambalate, bogate în zaharuri, dar și mai importantă și dificilă este identificarea „zaharurilor ascunse”, adică toate acele zaharuri care se adaugă în timpul producției produselor (biscuiți, pâine la pachet…).

În ceea ce privește zaharurile din fructe care, din punct de vedere chimic, sunt la fel ca orice alt zahăr utilizat la nivel industrial, trebuie spus că complexul de micronutrienți și fibre pe care le oferă le modifică substanțial calitatea, făcându-le mai potrivite și mai puțin dăunătoare, chiar și când este depășită cantitatea zilnică de 10% .

În cele din urmă, suntem siguri că, dacă consumi cantități cuprinse în intervalele indicate mai sus, fără a depăși aportul caloric zilnic, preferând cerealele integrale și produse ușor procesate, carbohidrații nu vor fi inamicul nostru, ci pot deveni chiar mari aliați în provocările de zi cu zi.

Carbohidraţii complecşi sunt esenţiali pentru funcţionarea normală a organismului şi sunt utili în menţinerea sănătăţii.

Alimentele bogate în carbohidraţi buni (complecşi) sunt:

  • cerealele integrale,
  • grâul,
  • tărâțele de grâu,
  • nucile,
  • legumele verzi,
  • rădăcinoasele,
  • fructele cu semințe comestibile,
  • morcovul,
  • țelina,
  • broccoli,
  • tulpina și frunzele plantelor.

SFAT:

La supermarket, pentru a înțelege dacă un pachet de biscuiți poate fi considerat „bun” în ceea ce privește cantitatea de zahăr adăugată, verificați caloriile care derivă din zaharurile în sine să fie de cel mult 10% din totalul caloriilor.

Exemplu: dacă biscuiții X au un aport caloric total de 400Kcal și un conținut de zahăr de 30g, cantitatea totală de calorii adusă de zaharuri va fi de 120Kcal (aproximativ) deci cu mult peste 10% (nu este bună). Dacă, în schimb, biscuiții Y au un aport caloric total de 400Kcal și o cantitate de zaharuri egală cu 5g, nu vor aduce decât 20Kcal din zaharuri, cu mult sub 10%. (excelent) (pentru cei neinițiați: 1g de zaharuri furnizează 4kcal, prin urmare pentru a calcula caloriile totale derivate din zaharuri va fi suficient să înmulți gramele de zaharuri cu 4).

GOURMET RICE FLOUR. Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este o cereală cu un conținut ridicat de carbohidrați și proteine, ceea ce o face un produs care oferă o cantitate mare de energie. Conținutul său ridicat de fibre favorizează absorbția nutrienților în intestinul nostru, precum și un aliment sațios care previne consumul excesiv și gustarea între mese.

Din punct de vedere nutrițional, orezul este un aliment bogat în carbohidrați complecși. Acestea sunt digerate lent, oferind un nivel constant de glucoză în organism, precum și un efect de sațietate care permite corpului și minții să funcționeze toată ziua.

Datorită tuturor beneficiilor pe care le prezintă, am decis să dezvoltăm primul nostru produs pe bază de făină de orez… și bineînțeles! cu aroma de ciocolata! Faina de Orez Gourmet este un aliment hranitor, o sursă de fibre, fără zaharuri și grăsimi, și, în plus, este vegană!

faina de orez

Articol: weider

Recomandări WEIDER: