Publicat pe

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Fursecuri cu fulgi de ciocolată. Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă pentru aceste fursecuri. Sunt gata în doar 15 minute.

Ingrediente pentru 24 fursecuri:

  • 170 g făină de ovăz,
  • un pliculet 5 g praf de copt,
  • 100 g ulei cocos*,
  • 95 g stevia,
  • un praf de sare,
  • o lingurită esentă de vanilie,
  • un ou,
  • 80 g fulgi de ciocolată

Mod de pregătire:

  1. Intr-un bol adanc se pune uleiul de cocos tinut la temperatura camerei, stevia, oul intreg, esenta de vanilie
  2. Se mixează bine ingredientele pană se omogenizează complet si se obtine o pastă fină.
  3. Peste compozitie se adaugă făina de ovăz amestecată cu praful de copt si sarea.
  4. Se omogenizează cu o spatulă, se adaugă fulgii de ciocolată si se amestecă bine.
  5. Aluatul obtinut se dă la rece pentru 20 de minute.
  6. După 20 de minute cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie aluat, si se modelează bilute pe care le usor aplatizăm ca pe niste chiftele.
  7. Se tapetează cu hartie de copt tava de aragaz si se asează fursecurile la distanta unul de altul.
  8. Fursecurile se pun in cuptorul preincălzit la 180°C pentru circa 15 minute.
  9. Se scot si se lasă să se răcească pe un grătar.
  10.  Fursecurile pot fi păstrate pană la 7 zile inchise ermetic intr-un borcan sau o cutie metalică.

———————————

Conform unui studiu publicat in arhiva Universitara NCBI – uleiul de cocos are actiune antimicrobiana, antifungica si sustine sistemul imunitar – combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Uleiul de cocos ajuta la reglarea metabolismului, ameliorarea digestiei, mentinerea bunei functionari a glandei tiroide si sustinerea sanatatii gingiilor si a cavitatii bucale.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Fursecuri de ovăz cu banane

Fursecuri de ovăz cu banane. Bananele cu coaja maro sau cu pete sunt grozave! Nu cumva să le aruncaţi! Cu ele se fac cele mai aromate deserturi. Gustul dulce se intensifică pe masură ce bananele se coc. Mecanismul e simplu: luaţi trei banane coapte, pasaţi-le cu o furculita, amestecati cu o cană de fulgi de ovaz, o lingură de unt de arahide și un praf de scorţisoară.

INGREDIENTE/Porții: 12

3 banane foarte coapte
1 cană fulgi de ovăz
1 lingură de unt de arahide
Scorţisoară

Opţional se pot adăuga deasupra: stafide, alte fructe uscate sau Slim Chocolate Syrup

PREPARARE fursecuri de ovăz cu banane

Preîncălzeste cuptorul la 170 de grade și pregătește o tavă cu hartie de copt.
Pasează bananele cu o furculiţă, până cand devin o pastă omogenă și lipicioasă.
Adaugă fulgii de ovaz, untul de arahide și amestecă bine.
Porţionează compoziţia cu o lingură și dă-i o formă de bilă. Așează bilele de aluat pe tavă și apoi aplatizează-le până ajung la o grosime de 0,5 – 1 cm.
Bagă tava în cuptor și coace fursecurile timp de 25 de minute.

***

Bananele sunt o sursă bogată de carbohidrați, ce sunt transformați rapid în energie. Conținutul mare de zahăr este echilibrat cu o cantitate mare de fibre și mică de grăsimi, fapt ce contribuie la reglarea asimilării zahărului.
Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanță numita TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietați mai puternice anti-cancer și de întărire a imunitații. Te-am convins sa nu le mai arunci?

Recomandari WEIDER: