Publicat pe

Tort cu morcov

Tort cu morcov – foarte simplu de facut. Reteta de la @sergiosanchez.f.

Ingrediente:

Blat:
  • Curmale  150 gr
  • 4 ouă
  • Morcov 300 gr
  • Faina de ovăz
  • Scorțișoară 1 linguriță
  • Drojdie 1 linguriță
  • Nuci tăiate 1 mână
  • Esență de vanilie 1 linguriță
Glazura:
Mod de pregătire:

Pentru blatul tortului de morcov amestecăm toate ingredientele si le punem  într-o tava – la cuptor – la 180 grade pentru 20 minute.
Apoi amestecăm ingredientele glazurii –  întindem pe blat – și punem tortul  în frigider cam 30 de minute.
Pentru decor putem folosi nuci si scorțișoară.

Gata! Pofta buna!

***

Morcovul

– bogat in vitamina A, 100 gr. acopera necesarul zilnic de vitamina A si betacaroten;
– continut scazut de calorii, numai 41 calorii la 100gr;
– furnizeaza aproxinativ 9% din necesarul zilnic de vitamina C.

Beta carotenul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi daunatori. In plus, are toate functiile vitaminei A, necesare pentru vedere, reproducere, mentinerea integritatii epiteliale, crestere si dezvoltare.

Morcovii sunt bogati in poli-acetilena (falcarinol antioxidant). Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle a constatat ca falcarinolul din morcovi poate ajuta la lupta impotriva cancerului prin distrugerea celulelelor pre-canceroase in tumori.

“Chiar şi gătit, morcovul îşi păstrează proprietăţile nutritive, fiind, de altfel, excepţia de la regulă care spune că, prin fierbere, legumele îşi pierd vitaminele. Asadar, chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

GREEN COCA

GREEN COCA . Cine va profita astăzi pentru a recrea în bucătărie?

Puteți încerca acestă reteţă de la @jjmetodoenforma. Ușor și sănătos!

INGREDIENTE:

  • 240 g faina de ovăz
  • 180 ml apă
  • 10 ml ulei de măsline
  • un vârf de sare de mare cu ierburi
  • roșii conservate fără zahăr adăugat
  • dovlecei
  • praz
  • ardei verde și roșu
  • ciuperci
  • roșii cherry
  • branza de capră

PREGĂTIRE GREEN COCA:

  1. Amestecăm făina cu sarea de mare, adăugăm apă, ulei de măsline și amestecăm până când obținem o masă omogenă.
  2. Întindem în formă dreptunghiulară și acoperim cu roșii.
  3. Aruncăm legumele tăiate împreună cu brânză de capră și un strop de ulei de măsline și coacem la 180 grade C timp de 40 minute.

_______________

Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Este o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si are un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. 

Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

„Snickers” proteic cu banană

„Snickers” proteic cu banană

O rețetă uşoară şi rapidă – perfectă pentru cei care nu au timp şi doresc un desert delicios.

INGREDIENTE pentru 12 „Snickers”:

PREGĂTIRE:

  1. Curățați bananele, tăiați-le în trei părți. Apoi tăiați-le în jumătate pe lungime.
  2. Bananele tăiate ungeti-le cu unt de arahide. Apoi așezați-le pe o tavă.
  3. Încălziți uleiul de cocos – într-un castron, la cuptorul cu microunde – până când este lichid.
  4. În uleiul de cocos adăugați pudra de cacao, apoi proteina și amestecați bine.
  5. Acoperiți bananele cu acest ulei și congelați-le câteva ore.

Încercați și spuneți-ne! Pentru noi este o idee noua!

—————————-

*Bananele sunt surse naturale excelente de potasiu, mineral esenţial în menţinerea unei bune funcţionări a inimii şi care ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, potasiul din banane este benefic şi pentru rinichi şi oase. Un bun aport de potasiu opreşte eliminarea calciului prin urină ce ar putea duce la apariţia pietrelor la rinichi şi reduce riscul de instalare a osteoporozei. Deseori vedem sportivi consumând banane înainte şi după ce fac sport, şi asta pentru că bananele sunt o bună sursă de energie, sunt bogate în calorii (o banană medie conţine în jur de 100 de calorii), ceea ce poate satisface cu uşurinţă pofta de dulce.

** Untul de arahide Weider Peanut Butter Smooth este  procesat în mod clasic numai cu arahide prăjite de cea mai înaltă calitate provenite din Argentina cu o aromă irezistibilă.

*** Gold Whey 2kg Protein este o proteină concentrată, din zer, care asigură un aport de BCAA ridicat, de până la 23 g la 100 g de proteine. Produsul are o concentrație de 80% de proteine, cu conținut de  carbohidrați și grăsimi scăzut. Nu conține aspartam dar conține ingrediente bioactive, cum ar fi alfa și beta-lactoglobulina, ce reduc aciditatea organismului. Acestea asigură recuperarea și adaptarea organismului la stres, în plus, imunoglobulinele sprijină sistemul imunitar și limitează apetitul.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

CHIPSURI DIN PULPĂ DE COCOS

CHIPSURI DIN PULPA DE COCOS

INGREDIENTE pentru ~ 90 g:

PREPARARE:

  1. Tăiați nuca de cocos (bucăți mari)* – apoi în felii subțiri folosind un peeler
  2. Amestecați praful de proteine, sarea și 25 g apă sau apă de cocos într-un castron – amestecați cu benzile de nucă de cocos.
  3. Întindeți fâșiile de nucă de cocos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și prăjiți chipsurile la 180 ° C (căldură sus / jos) timp de aproximativ 10-12 minute.
*Cum desfaci o nuca de cocos proaspata

Desfacerea unei nuci de cocos nu este o operatiune complicata –  conform www.sanovita.ro –, desi asa pare. Scoate mai intai apa de cocos, gaurind unul sau toti cei trei „ochi”. Poti folosi varful unui cutit pentru a scobi „ochiul” mai moale al nucii de cocos (care este, de obicei, mai rotund, are mai mult negru in jur si e diferit de ceilalti doi), pana spargi bariera cojii. Sau poti folosi o surubelnita curata si un ciocan, pentru a gauri toate cele trei zone inchise la culoare. Goleste sucul de cocos intr-o cana peste care ai asezat o sita, pentru a separa fibrele lemnoase din interior de apa nutritiva. Ai rabdare sa se scurga singura, nu lovi nuca de cocos cu mana, pentru a grabi scurgerea – poti sparge cana!

Pentru a ajunge la miez, nu te inarma cu ditamai fierastraul, chinuindu-te sa spargi coaja tare, nu este cazul! Nu ai nevoie decat de un cutit mare sau un ciocan: tine nuca intr-o mana si cutitul/ciocanul in cealalta si loveste coaja de jur imprejurul fructului, pe latime, rotind nuca in mana, pana coaja crapa in doua. Alternativa este sa o pui intr-un cuptor incalzit la 190o C, 15 minute – nuca de cocos va crapa singura, de la caldura. Simplu, nu?

Pasul final este sa scoti pulpa din interior. Cel mai usor este sa folosesti un cutit pentru unt, introdus intre miez si coaja si impins de jur imprejurul fiecarei jumatati de nuca de cocos. Astfel, vei scoate miezul in bucati mari, rapid si usor. Gata: acum poti folosi pulpa in retetele tale preferate, o poti manca imediat sau o poti pune in robotul de bucatarie si marunti bine (pentru a o folosi la gatit).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Budincă proteică

Budincă proteică. Un astfel de desert tradițional are și versiunea sa fitness oferită de @sergiosanchez.f:

INGREDIENTE:

▪️ 200gr albusuri de ou*
▪️ 200gr lapte
▪️ 4 foi gelatină
▪️ 30 gr Isolate Whey 100 CFM – ciocolata**
▪️ Câteva picături de îndulcitor lichid

PREPARARE:

1. Punem laptele la încalzit în cuptorul cu microunde.
2. Pe de altă parte, hidratăm foile de gelatină în apă. Odată hidratate, le scurgem și le adăugam în laptele încălzit anterior.
3. Apoi amestecăm albușurile, laptele cu gelatină, praful proteic, îndulcitorul lichid și amestecăm până devine complet omogen.
4. Pentru a termina turnăm amestecul în niște forme și îl punem la frigider timp de 2-3 ore și… sunt gata!
5. Noi am adăugat ca topping putină scorțișoară și sirop de ciocolată – dar tu poți folosi orice altceva îți place.

_________

*Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light” a oului. Deoarece este bogat in proteine si lipsit de grasimi, albusul este utilizat de atleti, in special de cei care vor sa-si creasca masa musculara.
Proteinele din albusul de ou poate fi si o alternativa buna pentru persoanele alergice sau intolerante la proteinele de lapte. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul contine avidina (o albumina termolabila – la temperaturi inalte, se distruge); aceasta proteina inhiba absorbtia vitaminei H (biotina). In urma gatirii/prepararii, aceasta proteina este neutralizata si oul devine mult mai digerabil.

**Combinația de ingrediente folosite pentru Isolate Whey 100 CFM este perfectă pentru a vă recupera după antrenament și pentru a obține rezultatele dorite la sală. Fără grăsime, fără lactoză, cu un conținut scăzut de carbohidrați și cu o aromă delicioasă, Isolate Whey 100 CFM este o sursă sigură de proteine. ​Atunci când este inclus în dieta zilnică, Izolatul proteic stimulează creșterea musculară. Fiind bogat în BCAA, acesta este un produs proteic complet pentru cei care își doresc creștere și recuperare musculară maximă, după exerciții intense.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PRĂJITURĂ DE MERE

PRĂJITURĂ DE MERE. E gata in 15 minute si… e delicioasa. Ce mai ceri? Pentru că rețetele de la @jjmetodoenforma sunt fantastice.

INGREDIENTE:

3 ouă
40 g ulei de cocos
100 g aur îndulcitor sau zahăr de cocos
130 g făină integrală de ovăz (Gourmet Oat Flour)
10 g pudră de drojdie
2 sau 3 mere*.

PREGĂTIRE:

1. Amestecăm ouăle cu uleiul și zahărul și omogenizam bine.
2. Adăugam făina, drojdia și amestecăm din nou până când avem o masă omogenă.
3. Punem hârtie într-o tava la cuptor, asezăm aluatul și apoi punem merele decojite și tăiate deasupra.
4. Coacem 40 minute la 180 grade cu căldură sus și jos (cuptor preîncălzit).
5. Lăsăm să se răcorească și adăugam deasupa putină miere de albine.

***

*Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia. Acestea conţin o cantitate semnificativă de fibre care au capacitatea de a reduce tulburările intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer. Merele conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. Consumul regulat de mere ajută, de asemenea, la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Să nu uităm de faptul că merele sunt foarte sărace în calorii si puteti le puteti gati sub multe forme – de exemplu: tarta cu mere caramelizate, strudel cu mere, mere coapte umplute, tort cu mere, sosuri de mere, budinca cu mere etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

CRĂTITE CU BANANĂ ȘI… AFINE 

CRĂTITE CU BANANĂ ȘI… AFINE de la @jjmetodoenforma.

Ingrediente pentru 5 clătite:

60 gr Gourmet Oat Flour
30 gr Protein Pancake Mix
un ou
1/2 banană
50 ml lapte
scorțișoară la gust
afine* la gust

 Pregătire:

1. Batem toate ingredientele cu excepția afinelor
2. „Aruncam” aluatul intr-o tigaie „pictata” anterior cu ulei de cocos
3. Coacem cam 5 clătite
4. Servim cu miere si… multe afine.

***

*AFINE. Ce este mai delicios decât o tartă cu afine sau decât o porție de clătite pufoase cu afine? Chiar o mână sănătoasă de afine proaspete, care nici nu îngrașă și, în plus, aduc o serie de beneficii nutriționale organismului. Consumarea afinelor ca gustare între mese sau chiar la micul dejun te ajută să menții un nivel ridicat de energie, sațietate și chiar satisfacție, pentru că sunt gustoase. Fructul proaspat de afin, dar si cel uscat ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea retinei, creste sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilata usor vasele coronare, protejeaza organismul contra radioactivitatii. Mirtilina, o substanta continuta de fructe si frunze, penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea, iar administrata intern, scade glicemia. Pigmentii care dau nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva radioactivitatii si regleaza anumite procese imunitare.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Păjituri cu unt de arahide

Păjituri cu unt de arahide și ciocolată de @susi_canaryislands.

INGREDIENTE:

Pentru bază:

– 70 g fulgi de ovăz.
– 1 1/2 banană
– 1 cda. de scorțișoară

Pentru umplutură:

– 1 banană coaptă
– 30 g unt de arahide WEIDER*
– 30 g ciocolată neagră 95 % fără zahăr adăugat

PREGĂTIRE:

  1. Într-un bol, zdrobim banana și adăugăm ingredientele pentru umplutură, amestecând bine până când sunt bine integrate.
  2. Ungem o forma de silicon și adăugam aluatul lăsând o cavitate, apoi îl umplem. Punem la congelator timp de 1 ora.
  3. După aceea, adăugam o lingură de banană coapta și punem înapoi pentru 30 de minute.
  4. Scoatem de la frigider și adăugăm o lingură de unt de arahide deasupra bananei noastre și punem înapoi pentru 30 de minute.
  5. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde și acoperim complet untul de arahide și punem înapoi – la congelator – pentru 5 minute.

Stiai ca?

• Untul de arahide te poate ajuta sa-ti controlezi foamea, scade riscul de bolicardiovasculare si de Alzheimer?
• Siropul de artar este produs in proportie de 80% in Canada, unde exista mai multe categorii de culoare: extra deschis, deschis, mediu, chihlimbar si intunecat?

_____________________

Untul de arahide este  bogat in calorii si satios – asta inseamna ca iti ofera energie pentru o mare parte a zilei si ca nu trebuie sa mananci prea mult ca sa te saturi…  nu este recomandat sa consumi mai mult de doua linguri de unt de arahide pe zi. Astfel, alimentul nu te va ingrasa si te vei bucura si de numeroasele substante nutritive pe care aceasta pasta le contine. Untul de arahide Weider Peanut Butter Smooth este procesat în mod clasic numai cu arahide prăjite de cea mai înaltă calitate provenite din Argentina cu o aromă irezistibilă. Sănătos în mod natural! 100% natural. Textura fina. Potrivit pentru vegani!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Fleică de vită la grătar

Recompensează-ţi corpul şi maximizează-ţi refacere a după antrenament!

Fleică de vită la grătar cu salată de varză şi tortilla de orez brun
4 porţii

Salata de varză

¼ cană suc proaspăt de limetă
1 lingură sirop de arţar
½ căpăţână varză roşie, tăiată fâşii subţiri
1 morcov mare, tăiat julienne
¼ cană frunze de coriandru
Sare de mare şi piper negru după gust

Friptura

1 kilogram fleică de vită
1 lingură ulei de sâmburi de struguri
1 lingură sare de mare
2 linguriţe piper negru măcinat mare

Tortilla

4 tortilla de orez brun
1 lingură ulei de măsline
1 borcan sos chimichurri

Mod de preparare

1. Se amestecă ingredientele pentru salata de varză într-un castron. Se lasă să stea 10 minute.
2. Se şterge carnea cu prosoape de hârtie, apoi se unge cu ulei de sâmburi de struguri. Se freacă pe ambele părţi cu sare şi piper.
3. Se încinge pe foc mare o tigaie de fontă. Se pune carnea şi se rumeneşte rapid câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie pe un tocător şi se lasă să stea 5 minute. Se taie apoi felii subţiri.
4. Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Se pun tortilla într-o tavă de copt şi se ung cu ulei de măsline. Se coc până sunt crocante, aproximativ 5 minute.
5. Salata de varză şi friptura se pun apoi peste tortilla. Se adaugă deasupra sos chimichurri .

Macronutrienţii

Calorii 1,013
Proteine 65g
Carbohidraţi 41g
Grăsimi 64g

Autori: Tricia Williams și LC Harrell  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Somon cu paste de orez brun

Recompensează-ţi corpul şi maximizează-ţi refacere a după antrenament!

Somon cu paste de orez brun* în sos pesto de varză kale
4 porţii

Pesto cu varză kale

2 căni cu varză kale tocată
Sare de mare după gust
1 lingură ulei de măsline
1 lingură pastă miso
1 căţel de usturoi tocat
1 lingură drojdie de bere
Piper negru după gust

Somonul Salmon

2 fileuri de somon fără piele (180 de grame fiecare)
Sare de mare şi piper negru după gust
1 lingură coajă de lămâie
1 lingură ulei de cocos

Paste

240 g spaghete de orez brun
1 cană roşii cherry tăiate în sferturi

Pentru pesto de varză kale

1. Se pune o cratiţă cu apă la fiert şi se adaugă varza. Se fierbe 30 de secunde, apoi se scoate varza într-un castron plin cu apă cu gheaţă şi se lasă un minut. Apoi se strecoară.
2. Într-un robot de bucătărie se amestecă varza, sarea si uleiul de măsline. Se foloseşte funcţia pulse de 10-12 ori, până amestecul e tocat fin. Se adună de pe pereţii vasului robotului, se adaugă pasta miso, usturoiul, drojdia şi piperul, şi se foloseşte funcţia pulse a robotului până se amestecă bine.

Pentru somon

1. Se incălzeşte cuptorul la 220 de grade. Se asezonează somonul cu sare, piper şi coaja de lămâie.
2. Se pune pe foc mare o tigaie neaderentă şi se adaugă ulei de cocos. Se pun apoi fileurile de somon şi se gătesc câte un minut pe fiecare parte, sau până sunt aurii. 3. Se pune apoi tigaia în cuptorul încălzit 4-5 minute pentru gătit mediu (tigaia trebuie să fie rezistentă la cuptor).

Pentru paste

1. Se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. Se amestecă pastele cu sosul pesto şi roşiile. Se servesc cu somonul alături.

Macronutrienţii

Calorii 375
Proteine 15g
Carbohidraţi 59g
Grăsimi 10g

 

*Pastele din orez brun sunt fără gluten şi se digeră mai uşor.

Autori: Tricia Williams și LC Harrell  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ovăz: rețete sănătoase

Ovăz: rețete sănătoase. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău.

Beneficii ale ovăzului

  • Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
  • Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.
  • Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.
  • Reduce apetitul – ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
  • Te scapă de corvoada laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.
  • Reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ.
  • Ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin…

Retete

Faina/fulgi de ovaz cu iaurt

Daca ovazul este o sursa excelenta de fibre solubile, la care se adauga minerale si alte substante benefice organismului, iaurtul este o sursa excelenta de probiotice, adica bacterii care regleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc digestia. Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru un plus de aroma se pot adauga fructe de padure.

Biscuiti cu faina de ovaz si afine

Ingrediente

  • 300 g faina din ovaz
  • 100 g afine
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar brun sau indulcitor
  • 3 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare, scortisoara, esenta de vanilie

Se freaca untul cu zaharul sau indulcitorul pana la formarea unei paste, apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor.
La final se adauga afinele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza biscuiti si se coc pana ce devin rumeni.

Prajitura de mere cu faina de ovaz

Ingrediente

  • 10-12 mere decojite si taiate in bucati mari
  • 80 g zahar fin sau stevia (indulcitror)
  • 600 g faina de ovaz
  • 100 g migdale maruntite
  • scortisoara dupa gust
  • 250 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar brun

Merele se calesc cu putin indulcitor intr-o cratita, dupa care se adauga stafidele si se ia vasul de pe foc. Separat, se topeste zaharul brun, impreuna cu untul si mierea, apoi se adauga faina de ovaz, migdalele si scortisoara.
Intr-un vas se asaza un strat de mere caramelizate, apoi umplutura obtinuta cu faina de ovaz. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit, iar prajitura se coace in jur de 50 de minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Sos din fructe roșii

Sos din fructe roșii – rețeta WEIDER de WEEKEND.

Valori nutritive pe porție:

165 kcal
7,7 g proteine
20,8 g carbohidrați
5,4 g grăsime

INGREDIENTE sos din fructe roșii pentru 4 porții:

20 g Fruity Isolate WEIDER – fructe roșii;
500 g amestec de fructe congelate;
200 g cireșe proaspete;
200 g căpșuni;
100 ml apă;
30 g semințe de chia*.

Mod de preparare:

1. Puneți apa cu fructele înghețate într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant.
2. Adăugați semințele de chia și lasati la foc mediu aproximativ 10 min. În cele din urmă adăugați fructele proaspete – cireșele/căpșuni și lăsați să se îngroașe la consistența dorită la foc mic.
3. Luați cratiță de pe aragaz, lăsați-o să se răcească și amestecați cu Fruity Isolate. Împărțiți în patru boluri și puneți-le la frigider până sunt gata.

Nota: Dacă doriți un sos de vanilie, amestecați 10 g amidon, 25 g WEIDER Protein 80Plus vanilie și 150 ml lapte. Încălziți sosul scurt în cuptorul cu microunde pâna se îngroșă puțin.

###

*30g de semințe de chia conțin substanțe nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grăsimi sănătoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnică recomandată de calciu, 30% din doza zilnică recomandată de magneziu, 27% din doza zilnică recomandată de fosfor. Semințele de chia conțin, de asemenea, o cantitate considerabilă de zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Recomandari WEIDER: