Publicat pe

Ovăz: rețete sănătoase

Ovăz: rețete sănătoase. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău.

Beneficii ale ovăzului

  • Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
  • Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.
  • Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.
  • Reduce apetitul – ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
  • Te scapă de corvoada laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.
  • Reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ.
  • Ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin…

Retete

Faina/fulgi de ovaz cu iaurt

Daca ovazul este o sursa excelenta de fibre solubile, la care se adauga minerale si alte substante benefice organismului, iaurtul este o sursa excelenta de probiotice, adica bacterii care regleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc digestia. Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru un plus de aroma se pot adauga fructe de padure.

Biscuiti cu faina de ovaz si afine

Ingrediente

  • 300 g faina din ovaz
  • 100 g afine
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar brun sau indulcitor
  • 3 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare, scortisoara, esenta de vanilie

Se freaca untul cu zaharul sau indulcitorul pana la formarea unei paste, apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor.
La final se adauga afinele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza biscuiti si se coc pana ce devin rumeni.

Prajitura de mere cu faina de ovaz

Ingrediente

  • 10-12 mere decojite si taiate in bucati mari
  • 80 g zahar fin sau stevia (indulcitror)
  • 600 g faina de ovaz
  • 100 g migdale maruntite
  • scortisoara dupa gust
  • 250 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar brun

Merele se calesc cu putin indulcitor intr-o cratita, dupa care se adauga stafidele si se ia vasul de pe foc. Separat, se topeste zaharul brun, impreuna cu untul si mierea, apoi se adauga faina de ovaz, migdalele si scortisoara.
Intr-un vas se asaza un strat de mere caramelizate, apoi umplutura obtinuta cu faina de ovaz. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit, iar prajitura se coace in jur de 50 de minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Sos din fructe roșii

Sos din fructe roșii – rețeta WEIDER de WEEKEND.

Valori nutritive pe porție:

165 kcal
7,7 g proteine
20,8 g carbohidrați
5,4 g grăsime

INGREDIENTE sos din fructe roșii pentru 4 porții:

20 g Fruity Isolate WEIDER – fructe roșii;
500 g amestec de fructe congelate;
200 g cireșe proaspete;
200 g căpșuni;
100 ml apă;
30 g semințe de chia*.

Mod de preparare:

1. Puneți apa cu fructele înghețate într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant.
2. Adăugați semințele de chia și lasati la foc mediu aproximativ 10 min. În cele din urmă adăugați fructele proaspete – cireșele/căpșuni și lăsați să se îngroașe la consistența dorită la foc mic.
3. Luați cratiță de pe aragaz, lăsați-o să se răcească și amestecați cu Fruity Isolate. Împărțiți în patru boluri și puneți-le la frigider până sunt gata.

Nota: Dacă doriți un sos de vanilie, amestecați 10 g amidon, 25 g WEIDER Protein 80Plus vanilie și 150 ml lapte. Încălziți sosul scurt în cuptorul cu microunde pâna se îngroșă puțin.

###

*30g de semințe de chia conțin substanțe nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grăsimi sănătoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnică recomandată de calciu, 30% din doza zilnică recomandată de magneziu, 27% din doza zilnică recomandată de fosfor. Semințele de chia conțin, de asemenea, o cantitate considerabilă de zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

BILE „MARZIPAN”

BILE „MARZIPAN” – Rețeta WEIDER de WEEKEND

Valori nutritive pe bucată:

75 kcal
5,4 g proteine
2,5 g carbohidrați
5,6 g grăsime

Ingrediente BILE „MARZIPAN” pentru 20 de bucăți:

■ 80 g Gold Whey vanilie
■ 200 g migdale măcinate*
■ 12 linguri (aprox. 60 ml) suc de sfeclă**
■ 10-15 picături de aromă de migdale amare

Mod de preparare BILE „MARZIPAN”

1. Se amesteca migdalele măcinate, proteina Gold Whey și sucul de sfeclă într-un aluat omogen. Apoi adăugați picaturile de aroma de migdale amare (după gust).
2. Din aluat formați bile mici (aproximativ 17 g pe bilă).
3. Dacă doriți, puteți uda ușor bilele de mazipan cu apă și le puteți rula în fulgi de nucă de cocos, nuca, susan etc.

Notă: Puteți folosi și proteină cu altă aromă (după gust) – proteina Gold Whey cu aromă de vanilie da o notă fructată.

***

*Exista doua tipuri de migdalemigdalele dulci si migdalele amare. Migdalele dulci sunt utilizate in foarte multe preparate asiatice dar si ca desert sau garnitura. Migdalele dulci se pot utiliza pisate in retete europene pentru a forma martipan. Migdalele au beneficii uriase pentru piele, protejand-o impotriva poluarii. Incluzand migdalele in regimul alimentar puteti sa beneficiati de o piele foarte frumoasa, supla si elastica.  Migdalele contin grasimi mononesaturate care sunt foarte bune pentru sanatatea inimii. Aceste grasimi mononesaturate impreuna cu antioxidantii contribuie si la prevenirea afectiunilor de inima etc.

**Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali. Așadar, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie. Sfecla roșie face parte din alimentele alcaline. Sfecla conține o cantitate ridicată de triptofan, substanță ce relaxează mintea și crează o stare de bine. Mai mult, betalaina, substanță din compoziția sfeclei, este folosită și în tratamente antidepresive. Consumul zilnic de sfeclă îmbunătățește sănătatea mintală și crește puterea de concentrare.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

POPCORN Proteic

POPCORN Proteic  – Rețeta WEIDER de WEEKEND

Valori nutritive la 100 g:

272 kcal
15,7 g proteine
54 g carbohidrați
2,7 g grăsime

Ingrediente pentru 100 g POPCORN Proteic:

15 g Gold Whey Cocos Cookie
50 g Porumb Popcorn
3 linguri apa
40 g fibră pulbere

Mod de preparare POPCORN Proteic:

1. Amestecați ingredientele într-un vas cu capac in cuptorul cu microunde.
2. Cuptorul trebuie pus la 800 wați. Lăsați boabele in cuptorul cu microunde până când au sari toate.
3. Stropiți imediat floricele aburinde cu pudră proteică și amestecați scurt bine.
4. Puteti adauga un praf de sare.

Notă: Popcornul are un gust și mai intens dacă utilizați ulei de nucă de cocos în loc de apă. Apoi, însă, caloriile cresc și ele.

###

„Popcornul este la baza un aliment sanatos din cereale integrale. Astfel, o portie de popcorn contine 130 de calorii si aproape 6 grame de fibre. Din pacate, insa, popcornul pentru microunde este foarte rar sau aproape niciodata natural. Unul dintre avantajele prepararii popcornului in mod traditional – intr-o cratita cu 2 linguri de ulei – este ca ai controlul asupra condimentelor si poti pastra un continut de sodiu limitat.

Daca ti se pare ca e lipsit de gust (fata de cel din comert), iata cateva sugestii: Foloseste ulei de masline si apoi distreaza-te creandu-ti propria combinatie de condimente. Incearca sa adaugi pudra de ceapa sau usturoi, scortisoara, putin zahar sau chiar chimen. Alegerea e a ta!” (sursa: www.csid.ro)

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Bulete de cașcaval

 Bulete de cașcaval – Rețeta WEIDER de WEEKEND!

Valori nutritive pe bucată:

56 kcal
7,7 g proteine
1,4 g carbohidrați
1,9 g grăsime

Ingrediente bulete de cașcaval pentru 20 de bucăți:

■ 60 g Premium Whey vanilie-caramel
■ 250-300 g cașcaval cu conținut scăzut de grăsime
■ 2 ouă
■ 125 g făină de migdale (îndulcită)*
■ 80 g îndulcitor
■ două lingurițe de praf de copt
■ un vârf de sare
■ 15 g unt (conținut scăzut de grăsimi).

Mod de preparare

1. Puneți toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați-le cu 50 de grame de îndulcitor.
2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mica. Adăugați ouăle bătute și praful de copt – se frământă bine.
3. Formați acum 20 de bile cu mâinile umezite cu apă.
4. Dacă folosiți un cuptor cu aer cald, așezați bilele pe un suport cu hârtie de copt.  La 190 ° C (căldură superioară / inferioară) timp de aproximativ 12 min.
Sau puteti să le prăjiti în ulei încins pană se rumenesc pe toate parțile.
5. Se scot pe hârtie absorbantă.
6. Ungeți buletele de cașcaval cât sunt calde cu unt lichid și cu restul de îndulcitor.

Aceeasi reteță  de „Bulete de cașcaval” o puteți face fără îndulcitor si… o puteți servi cu salată de roșii, castraveți și ceapă.

***

*Faina de midgale nu numai ca este un antioxidant natural pentru corp, insa datorita acizilor grasi Omega 3 si 6 iti protejeaza inima de diverse afectiuni si scade riscul de atac cerebral. Mai mult, faina de migdale reduce colesterolul rau si nu creste glicemia, fiind asadar perfecta pentru cei suferinzi de colesterol si de diabet.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Smoothie din fructe de pădure

Smoothie din fructe de pădure – aceasta este bogat în proteine, fibre, grăsimi sănătoase, nutrienți și probiotice.

Ingredinete:

–  300 ml de apă;
–  două căni de fructe de pădure congelate;
–  ½ cană de iaurt degresat;
– 30 g de Weider Protein 80 Plus sau Gold Whey (aromă neutră);
– o banană;
– o lingură de migdale macinate;
– o lingură de semințe de in.

Cum prepari Smoothie din fructe de pădure?

1. Pune în vasul de blender fructele de pădure congelate, iaurtul, proteina și apa. Mixează.
2. Taie banana în felii.
3. Pune smoothie-ul într-un bol/pahare și decorează cu banana tăiată, migdale, seminte sau fructe de pădure proaspete…
4. Pentru o variantă de post poți folosi lapte de soia sau de migdale în locul iaurtului. Acest smoothie este perfect pentru micul dejun.

***

*Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si contin cantitati ridicate de vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier si multe alte elemente. Toate acestea stimuleaza sistemul imunitar si previn infectiile. Asa ca, daca vrei sa te protejezi de raceala, febra si boli infectioase, consuma cat mai multe fructe de padure, in special coacaze.

*Migdalele. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. Amintiţi-vă însă că ar trebui să fie consumate pe stomacul gol. Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gogoși proteice

Noua rețetă de weekend de la WEIDER «Gogoși proteice»

Valori nutritive pe porție:

111 kcal
9,6 g proteine
11,1 g carbohidrați
2,9 g grăsime

Ingrediente pentru 7 gogoși proteice:

■ 50 g WEDER Gold Whey (vanilie)
■ 1 ou
■ 50 g fulgi spelta*
■ 150 g iaurt (3,5% grăsime)
■ 50 g făină spelta*
■ 1 linguriță ulei de rapiță**
■ 1,5 linguri praf de copt
■ 30 ml apă minerală

Mod de preparare gogoși:

1. Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol. Apoi se adaugă iaurtul, oul, uleiul de rapiță și apa minerală. Se framantă până se formează un aluat. Se lasă să crească puțin.
2. Se întinde aluatul, se fac formele de gogoși (diametrul aproximativ 8 cm) și se pun în cuptorul preîncălzit la 175 ° C (căldură de sus / de jos) pentru aproximativ 15-20 de minute.
3. Decorați gogoșile răcite după dorință.

###

Grâul spelta (alac) este unul dintre cele mai vechi soiuri de cereale cultivate, fiind foarte apreciat pentru gustul sau deosebit (asemanator cu al nucii) dar si pentru multitudinea de substanțe nutritive pe care le conține: mangan, fosfor, magneziu, fibre, proteine, vitaminele A, B, E etc. Substanțele nutritive din grâul spelta sunt asimilate mai usor datorita solvabilitatii lor deosebite în apa, ceea ce înseamna ca procesul de digerare este mult mai eficient și mai puțin intens.

**Inlocuind untul si margarina cu ulei de rapita atunci cand gatesti vei scadea riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, vei scadea presiunea sanguina si imbunatati nivelul colesterolului, conform unui studiu aparut in 2008 intr-un jurnal american de medicina si dieta.

 

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Triunghiuri cu ciocolată

Rețeta „Triunghiuri cu ciocolată” 

Valori nutritionale pe porție:

119 kcal
3,2 g proteine
6,8 g de carbohidrați
7,7 g grăsime

Ingrediente

15 bucăți „Triunghiuri cu ciocolată”
Pentru blat:

■ 25 g Weider Premium Whey – vanilie
■ 60 g făină de migdale (degresată)
■ 30 g unt (grăsime redusă)
■ 50 g indulcitor
■ 1 vârf de sare
■ 1 ou

Pentru umplutură:

■ 50 g alune măcinate
■ 50 g alune tocate
■ 25 g fistic tocat
■ 75 g Fruit&Fiber Syrup

Pentru decorare:

■ 50 g ciocolată neagră

Pregătire „Triunghiuri cu ciocolată”

1. Pentru aluat, puneți toate ingredientele într-un bol cu ​​aproximativ 25 ml de apă, frământați bine și, apoi, puneți-l la frigider.
2. Amestecați ingredientele pentru umplutura de nuci într-un al doilea bol și adăugați aproximativ 30 ml de apă până când se formează o masă compactă.
3. Extindeți aluatul pentru bază pe o foaie de hârtie de copt – întindeti-l cat mai uniform posibil. Apoi răspândiți umplutura uniform pe aluat.
4. Puneti într-un cuptor preîncălzit la 175 ° C (căldură de sus / de jos) pe șina din mijloc timp de aproximativ 20 min.
5. Lăsați produsul să se răcească pe foaia de copt și apoi tăiați-o în forme triunghiulare .
6. Topiți ciocolata neagră într-o baie de apă. Transferați într-un recipient mic și înmuiați vârfurile colțurilor formelor triunghiulare în ciocolată.
Asezati triunghiurile cu ciocolată pe hârtia de copt și lăsați ciocolata să se usuce.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Clătite cu ciocolată

Rețeta „Clătite cu ciocolată” 

Rețeta de „Clătite cu ciocolată” este îndrăgitată de toată lumea, mai ales de iubitorii de ciocolată iar ciocolata noastră nu ingrașă…

Ingrediente clătite cu ciocolată:

– 100 g făină integrală de grâu*
– 20 g Day & Night Casein
– 5 g praf de cacao
– 50 g îndulcitor
– 5-10 picături de vanilie
– 2 lingurițe praf de copt
– 2 oua
– 250 g unt degresat 0.3%
– 100 ml lapte

Pregătire clătite cu ciocolată:

1. Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron impreuna cu gălbenușul de ou, 100 g unt degresat, laptele și aproximativ 200 ml de apă.
2. Într-un castron perfect uscat – bateți albușurile de ou spumă.
3. Într-o tigaie unsă (cu ulei de nucă de cocos, de exemplu) prăjiți clătite pe ambele părți.
4. Între timp, amestecați restul de unt degresat cu picăturile de vanilie. Apoi ungeți clătitele cu NUT PROTEIN CHOCO.

Clătitele cu ciocolată sunt gata! Poftă bună!

 

***

* Făina integrală are de 7 ori mai multe fibre decât făina albă. Acestea asigură funcționarea optimă a digestiei și conferă rapid o stare de sațietate. Făina integrală este obținută prin măcinarea întregului bob de grâu. În procesul de producție, făina integrală își păstrează intacte substanțele nutritive, provenite din cele trei componente ale grâului: germene sau miezul de grâu – bogat în grăsimi nesaturate, proteine, minerale și vitamine; învelișul de ensoperm – format din amidon și o cantitate neglijabilă de proteine; învelișul exterior numit și tărâță – bogată în fibre.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ruladă de Paşte cu lămaie

Rețeta „Ruladă de Paşte cu lămaie”

Valori nutriționale pe porție:

127 kcal  I  12 g proteine  I  8,1 g carbohidrați  I  2,5 g grăsime

Ingrediente pentru 12 porții:

Pentru blat:

■ 50 g WEIDER Gold Whey vanilie
■ 4 ouă
■ 100 g îndulcitor
■ 2 lămâi
■ 100 g lapte
■ 1 linguriță praf de copt
■ 100 g făină spelată

Pentru umplere:

■ 25 g WEIDER Protein 80+ cookies
■ 350 g iaurt natural
■ 50 g îndulcitor
■ 10 g semințe de mac
■ 150 ml smantană (degresată)

Mod de pregatire:

1. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de suc de lămâie, laptele și indulcitorul.
2. Peste galbenusuri adaugam albusurile, făina, proteina Gold Whey, praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.
3. Compozitia se aseaza pe hartie de copt si se intinde uniform.
4. Se coace la foc mediu cca 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie.
5. Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.
6. Frisca batuta – amestecați într-un bol iaurtul, smantana, Protein 80Plus, indulcitorul și semințele de mac. Mixati ușor pana se face frisca.
7. Pe foaia de rulada se intinde in strat uniform frisca. Se pune cu grija pe o tava si se introduce la rece pentru 5 minute , in acest timp crema frisca se incheaga.
8. Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia de rulada) si se introduce la rece pentru minim 1 ora.
9. Dupa racire, se indeparteaza hartia si marginile.
10. Se poate imbraca cu frisca si decora cu coaja rasa de lamaie.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Terci proteic cu afine

Rețeta „Terci proteic cu afine” (o porție)

Valorile nutritive per servire:

497 kcal  I  28,4 g proteine  I  46,9 g carbohidrati  I   20,1 g grăsime

Ingrediente terci proteic cu afine:

■ 20 g WEIDER Gold Whey – cocos-cookie
■ 50 g hrișcă – seminte
■ 150 ml lapte de nucă de cocos (grăsime redusă)
■ 175 ml apă
■ 1/4 păstaie de vanilie
■ 50 g iaurt – conținut scăzut de grăsime

Ingrediente pentru sosul de afine:

■ 75 g afine
■ 1 lingură sirop IMO (alternativ: sirop de miere sau agave)

Pregătire terci proteic cu afine:

1. Fierbeți împreună laptele de nucă de cocos, apa cu păstaia de vanilie feliată și puțin îndulcitor – amestecați-le până fierb. Apoi scoateți păstaia de vanilie și turnați peste terci. Se fierbe încă câteva minute la foc mic, până se formează o compoziție consistentă.
2. Îndepărtați tigaia de pe foc și amestecați iaurtul și proteina Gold Whey. Terciul este gata pentru servit atunci când consistența sa este cremoasă.
3. Separat se pun afinele într-o cratiță cu 1-2 linguri de apă și sirop IMO. Se fierb timp de câteva minute, până se formează un sos gros.
4. Puneți terciul într-un bol și serviți-l cu sosul de afine și/sau nuci, alune etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PIZZA FIT

Rețeta «PIZZA FIT»

PIZZA FIT este o pizza cu mozzarella şi creveți de la @jjmetodoenforma.

INGREDIENTE:

240g Faina de ovaz – Gourmet Oat Flour
180 ml apă caldă
2 lingurițe de la ulei de măsline
Sare de mare cu ierburi – după gust
Sos de roșii de casă
Brânză mozzarella rasă
Creveți gătiți
1/2 ceapă roșie
Brânză de capră
miere

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient adânc (castron), adăugați faina de ovăz (Gourmet Oat Flour), apa, uleiul, sarea și amestecați cu ajutorul unei spatule.
2. Apoi puneți aluatul pe o suprafață tare cu puțină făină presărată și frământați până când devine flexibil și nu se lipește.
3. Așezați aluatul pe hârtie vegetală și intindeti-l cu un făcăleț.
4. Turnați sosul de roșii deasupra și coaceți timp de 20 de minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).
5. Scoateți! Puneti brânza rasă și restul ingredientelor deasupra.
6. Coaceți alte 15 minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).

Puteți alege ingredientele pentru topping care vă plac cel mai mult. Creează-ți propria ta versiune!

Recomandari WEIDER: