Publicat pe

Ovăz: rețete sănătoase

Ovăz: rețete sănătoase. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău.

Beneficii ale ovăzului

  • Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
  • Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.
  • Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.
  • Reduce apetitul – ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
  • Te scapă de corvoada laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.
  • Reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ.
  • Ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin…

Retete

Faina/fulgi de ovaz cu iaurt

Daca ovazul este o sursa excelenta de fibre solubile, la care se adauga minerale si alte substante benefice organismului, iaurtul este o sursa excelenta de probiotice, adica bacterii care regleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc digestia. Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru un plus de aroma se pot adauga fructe de padure.

Biscuiti cu faina de ovaz si afine

Ingrediente

  • 300 g faina din ovaz
  • 100 g afine
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar brun sau indulcitor
  • 3 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare, scortisoara, esenta de vanilie

Se freaca untul cu zaharul sau indulcitorul pana la formarea unei paste, apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor.
La final se adauga afinele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza biscuiti si se coc pana ce devin rumeni.

Prajitura de mere cu faina de ovaz

Ingrediente

  • 10-12 mere decojite si taiate in bucati mari
  • 80 g zahar fin sau stevia (indulcitror)
  • 600 g faina de ovaz
  • 100 g migdale maruntite
  • scortisoara dupa gust
  • 250 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar brun

Merele se calesc cu putin indulcitor intr-o cratita, dupa care se adauga stafidele si se ia vasul de pe foc. Separat, se topeste zaharul brun, impreuna cu untul si mierea, apoi se adauga faina de ovaz, migdalele si scortisoara.
Intr-un vas se asaza un strat de mere caramelizate, apoi umplutura obtinuta cu faina de ovaz. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit, iar prajitura se coace in jur de 50 de minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Inghetata cu unt de arahide

Aceasta inghetata cu unt de arahide contine se pregateste in 5 minute si singurul ei minus este timpul de asteptare pana la congelarea minunatiei dulci!
Se pregateste simplu, este cremoasa si nu contine zahar adaugat.

Ingrediente

• 400 ml lapte de cocos
• 190 g unt de arahide
• 80 g sirop de artar

Mod de preparare

• Adauga toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza-le bine, pana cand obtii o compozitie cremoasa si groasa.
• Toarna compozitia de inghetata cu unt de arahide intr-un container inghetat anterior si baga-l la loc in congelator.
• In primele 60 de minute amesteca din sfert in sfert de ora inghetata cu unt de arahide, apoi las-o sa inghete complet, timp de cel putin 3 ore.
• Scoate inghetata din congelator si las-o la dezghetat cateva minute, inainte de a o servi.

Stiai ca?

• Untul de arahide te poate ajuta sa-ti controlezi foamea, scade riscul de bolicardiovasculare si de Alzheimer?
• Siropul de artar este produs in proportie de 80% in Canada, unde exista mai multe categorii de culoare: extra deschis, deschis, mediu, chihlimbar si intunecat?

_____________________

Untul de arahide este  bogat in calorii si satios – asta inseamna ca iti ofera energie pentru o mare parte a zilei si ca nu trebuie sa mananci prea mult ca sa te saturi…  nu este recomandat sa consumi mai mult de doua linguri de unt de arahide pe zi. Astfel, alimentul nu te va ingrasa si te vei bucura si de numeroasele substante nutritive pe care aceasta pasta le contine. Untul de arahide Weider Peanut Butter Smooth este procesat în mod clasic numai cu arahide prăjite de cea mai înaltă calitate provenite din Argentina cu o aromă irezistibilă. Sănătos în mod natural! 100% natural. Textura fina. Potrivit pentru vegani!

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

TERCI PROTEIC

Rețeta TERCI PROTEIC! 

Noua rețetă WEIDER Food-Friday

Valori nutritive per servire:

426 kcal
29,4 g proteine
38,6 g carbohidrați
15,8 g grăsime

INGREDIENTE pentru o porție:

20 g WEIDER Protein 80Plus cookies
50 g fulgi de ovăz sau făină integrală de ovăz 
• 150 g lapte (1,5% grăsime)
• indulcitor dupa gust
• 10 g nucă de cocos
• 5 g de cacao
• 50 g afine

MOD DE PREPARARE TERCI PROTEIC:

1. Amestecati fulgii de ovăz sau făina integrală de ovăz, laptele, 150 ml apă și putin indulcitor într-un recipient. Puneti la cuptorul cu microunde la 800 de wați timp de aproximativ 3 minute.
2. Lăsați apoi terciul să se răcească puțin și amestecați cu praful proteic, fulgii de nucă de cocos și cacao.
3. Se lasă să se răcească complet. Apoi se adaugată afinele!
_______________

Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Este o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si are un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti.

Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Granola Whey Coffee

Granola Whey Coffee – Rețeta WEIDER de WEEKEND!

Ce este Granola?

Descoperita de James Caleb Jackson in anul 1863, apoi preluata si imbunatatita de medicul nutritionist american, John Harvey Kellogg, reteta granola a devenit cunoscuta in anul 1881, cand compania medicului Kellogg a inceput sa comercializeze acest produs, reusind sa vanda aproximativ doua tone de granola pe saptamana. De atunci, acest produs a ramas un aliment vedeta in dieta americanilor, dar si a brazilienilor, fiind recomandat mai ales in curele de slabire. Care sunt motivele pentru care a avut succes? Ingredientele acestui mix, in combinatie cu beneficiile pe care le ofera sunt probabil cheia succesului.

Valori nutritive pe porție:

480 kcal
17,9 g proteine
44,2 g carbohidrați
23,9 g grăsime

INGREDIENTE pentru 500 g:

■ 50 g WEIDER Whey Coffee
■ 300 g făină de ovăz – Gourmet Oat Flour
■ 75 g nuci tocate
■ 1 linguriță de cacao pudră (aprox. 5 g)
■ 50 g ulei de nucă de cocos
■ 6 linguri de sirop de agave (aprox. 60 g)
■ 6 linguri de apă

PREGĂTIRE:

  1. Preîncălziți cuptorul la 175 ° C (căldură de sus / de jos).
  2. Toate ingredientele uscate se amestecă într-un bol mare.
  3. Încălziți uleiul de nucă de cocos într-un bol mic, la cuptorul cu microunde, până s-a lichefiat. Se amestecă împreună cu apa și siropul de agave și se pune în amestecul de ovăz-nucă.
  4. Amestecul se întinde pe o foaie de copt cu hârtie de copt și se presează puțin. Granola se lasă la cuptor pentru aproximativ 15-20 min. Gata!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Phoskitos (versiune FIT)

Rețeta Phoskitos (versiune FIT) de la @susi_canaryislands

INGREDIENTE Phoskitos:

100 g de GOURMET OAT FLOUR cookies*.
300 ml de albușuri de ou.
8 g drojdie.
Unt de arahide Peanut Butter Smooth.
200 g lapte proaspăt 0 %.

ACOPERIRE:

Ciocolata neagra 85 % ⠀

PREGĂTIRE Phoskitos:

1. Batem ouăle spumă. Adăugăm încet GOURMET OAT FLOUR cookies si drojdia – omogenizam.
2. Încălzim cuptorul la 180°.
3. Punem hârtie pe tava cuptorului, și întindem bine astfel încât toată tava să fie acoperită. Grosimea aproximativă de un deget.
4. Băgăm la cuptor 10/15 minute.
5. Scoatem Phoskitos din cuptor lăsăm să se tempereze – învelim in hârtie vegetală si lăsăm să se “odihnească” toată noaptea în frigider.
6. Tăiem porțiile și o acoperim cu ciocolată.

* La acoperirea amestecului cu ciocolată, se recomandă acoperirea întâi pe o parte și odată ce ciocolata este întărită pe cealaltă parte.
* Încălzește ciocolata la cuptorul cu microunde.

###

*Ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în fibre şi elemente nutritive, fiind o sursă de vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan, magneziu şi proteine de înaltă calitate. Ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular şi la scăderea greutății corporale şi previne obezitatea şi diabetul.

GOURMET OAT FLOUR este o făină de calitate superioară, cereale integrale obținute din ovăz, fără adaos de zahăr. Este ideală pentru prepararea shake-uri cu carbohidrați (atunci când aveți nevoie de un plus de energie) și pentru rețete sănătoase, aromate și foarte hrănitoare…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Salata Caesar Protein Crunch

Salata Caesar Protein Crunch – Rețeta WEIDER de WEEKEND!

Valori nutritive pe porție:

398 kcal
43,9 g proteine
19 g carbohidrați
16,5 g grăsime

Ingrediente Salata Caesar Protein Crunch pentru 2 porții:

1 pachet de Protein Crunch (gustare proteică)
■ 200 g piept de pui dezosat
■ 10 g sos de soia
■ 5 g amidon
■ 40 g parmezan ras
■ 2 salate
■ 150 g iaurt (1,5% grăsime)
■ 1 Linguri de suc de lămâie
■ 1 cățel de usturoi
■ 1 lingură de ulei de măsline (aprox. 10 g)
■ condimente: sare, piper, miere.

Mod de preparare

1. Se spală fileul de pui și se usucă. Amestecați sosul de soia și amidonul de porumb. Ungeți fileurile cu el și lăsați să se marineze la frigider pentru cel puțin 1 oră.

2. Amestecați iaurtul, sucul de lămâie, 1/2 din parmezanul ras și uleiul pentru dressing. Cojiți usturoiul și apăsați direct în el. Se amestecă bine. Condimentează cu miere, sare și piper.

3. Prăjiți puiul pe ambele părți într-o tigaie acoperită cu puțin ulei de nucă de cocos, condimentați cu sare și piper și tăiați-o în fâșii.

4. Spălați salata, tăiați-o în fâșii largi și lasți-o puțin la uscat – se se pune într-un castron mare. Amestecați în dressing și felia de parmezan. La final, adăugați fâșiile de pui în salată și serviți ca crutoane Protein Crunch.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Clătite cu ciocolată

Rețeta „Clătite cu ciocolată” 

Rețeta de „Clătite cu ciocolată” este îndrăgitată de toată lumea, mai ales de iubitorii de ciocolată iar ciocolata noastră nu ingrașă…

Ingrediente clătite cu ciocolată:

– 100 g făină integrală de grâu*
– 20 g Day & Night Casein
– 5 g praf de cacao
– 50 g îndulcitor
– 5-10 picături de vanilie
– 2 lingurițe praf de copt
– 2 oua
– 250 g unt degresat 0.3%
– 100 ml lapte

Pregătire clătite cu ciocolată:

1. Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron impreuna cu gălbenușul de ou, 100 g unt degresat, laptele și aproximativ 200 ml de apă.
2. Într-un castron perfect uscat – bateți albușurile de ou spumă.
3. Într-o tigaie unsă (cu ulei de nucă de cocos, de exemplu) prăjiți clătite pe ambele părți.
4. Între timp, amestecați restul de unt degresat cu picăturile de vanilie. Apoi ungeți clătitele cu NUT PROTEIN CHOCO.

Clătitele cu ciocolată sunt gata! Poftă bună!

 

***

* Făina integrală are de 7 ori mai multe fibre decât făina albă. Acestea asigură funcționarea optimă a digestiei și conferă rapid o stare de sațietate. Făina integrală este obținută prin măcinarea întregului bob de grâu. În procesul de producție, făina integrală își păstrează intacte substanțele nutritive, provenite din cele trei componente ale grâului: germene sau miezul de grâu – bogat în grăsimi nesaturate, proteine, minerale și vitamine; învelișul de ensoperm – format din amidon și o cantitate neglijabilă de proteine; învelișul exterior numit și tărâță – bogată în fibre.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ruladă de Paşte cu lămaie

Rețeta „Ruladă de Paşte cu lămaie”

Valori nutriționale pe porție:

127 kcal  I  12 g proteine  I  8,1 g carbohidrați  I  2,5 g grăsime

Ingrediente pentru 12 porții:

Pentru blat:

■ 50 g WEIDER Gold Whey vanilie
■ 4 ouă
■ 100 g îndulcitor
■ 2 lămâi
■ 100 g lapte
■ 1 linguriță praf de copt
■ 100 g făină spelată

Pentru umplere:

■ 25 g WEIDER Protein 80+ cookies
■ 350 g iaurt natural
■ 50 g îndulcitor
■ 10 g semințe de mac
■ 150 ml smantană (degresată)

Mod de pregatire:

1. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de suc de lămâie, laptele și indulcitorul.
2. Peste galbenusuri adaugam albusurile, făina, proteina Gold Whey, praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.
3. Compozitia se aseaza pe hartie de copt si se intinde uniform.
4. Se coace la foc mediu cca 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie.
5. Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.
6. Frisca batuta – amestecați într-un bol iaurtul, smantana, Protein 80Plus, indulcitorul și semințele de mac. Mixati ușor pana se face frisca.
7. Pe foaia de rulada se intinde in strat uniform frisca. Se pune cu grija pe o tava si se introduce la rece pentru 5 minute , in acest timp crema frisca se incheaga.
8. Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia de rulada) si se introduce la rece pentru minim 1 ora.
9. Dupa racire, se indeparteaza hartia si marginile.
10. Se poate imbraca cu frisca si decora cu coaja rasa de lamaie.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Terci proteic cu afine

Rețeta „Terci proteic cu afine” (o porție)

Valorile nutritive per servire:

497 kcal  I  28,4 g proteine  I  46,9 g carbohidrati  I   20,1 g grăsime

Ingrediente terci proteic cu afine:

■ 20 g WEIDER Gold Whey – cocos-cookie
■ 50 g hrișcă – seminte
■ 150 ml lapte de nucă de cocos (grăsime redusă)
■ 175 ml apă
■ 1/4 păstaie de vanilie
■ 50 g iaurt – conținut scăzut de grăsime

Ingrediente pentru sosul de afine:

■ 75 g afine
■ 1 lingură sirop IMO (alternativ: sirop de miere sau agave)

Pregătire terci proteic cu afine:

1. Fierbeți împreună laptele de nucă de cocos, apa cu păstaia de vanilie feliată și puțin îndulcitor – amestecați-le până fierb. Apoi scoateți păstaia de vanilie și turnați peste terci. Se fierbe încă câteva minute la foc mic, până se formează o compoziție consistentă.
2. Îndepărtați tigaia de pe foc și amestecați iaurtul și proteina Gold Whey. Terciul este gata pentru servit atunci când consistența sa este cremoasă.
3. Separat se pun afinele într-o cratiță cu 1-2 linguri de apă și sirop IMO. Se fierb timp de câteva minute, până se formează un sos gros.
4. Puneți terciul într-un bol și serviți-l cu sosul de afine și/sau nuci, alune etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PIZZA FIT

Rețeta «PIZZA FIT»

PIZZA FIT este o pizza cu mozzarella şi creveți de la @jjmetodoenforma.

INGREDIENTE:

240g Faina de ovaz – Gourmet Oat Flour
180 ml apă caldă
2 lingurițe de la ulei de măsline
Sare de mare cu ierburi – după gust
Sos de roșii de casă
Brânză mozzarella rasă
Creveți gătiți
1/2 ceapă roșie
Brânză de capră
miere

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient adânc (castron), adăugați faina de ovăz (Gourmet Oat Flour), apa, uleiul, sarea și amestecați cu ajutorul unei spatule.
2. Apoi puneți aluatul pe o suprafață tare cu puțină făină presărată și frământați până când devine flexibil și nu se lipește.
3. Așezați aluatul pe hârtie vegetală și intindeti-l cu un făcăleț.
4. Turnați sosul de roșii deasupra și coaceți timp de 20 de minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).
5. Scoateți! Puneti brânza rasă și restul ingredientelor deasupra.
6. Coaceți alte 15 minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).

Puteți alege ingredientele pentru topping care vă plac cel mai mult. Creează-ți propria ta versiune!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjitură cu lămâie 

@Jessi_gfit a împărtășit această rețea de prăjitură cu lămâie. Baza este fabricată din noile noastre batoane de ovăz Oat Bar.

Ingrediente:

4 batoane de ovăz Oat Bar de nuci și banane
400 gr iaurt degresat
1 și 1/2 suc de lămâie
câteva picături de vanilie
coaja de la o lime
indulcitor natural
1 plic de gelatina

Pregătire:

1. Zdrobiți batoanele de ovăz Oat Bar și puneți-le într-o matriță – ca bază a prajiturii. Punti la frigider.
2. Amestecti toate ingredientele lichide, inclusiv plicul de gelatina.
3. Încălziți compozitia într-o cratiță și amestecați bine până se îngroașă.
4. Adăugați amestecul în matrița cu baza formată din batoanele de ovăz Oat Bar și puneti-l în frigider până când amestecul se întărește.
5. Puteți decora cu puțină coajă de lămâie verde (lime) și /sau câteva felii de fructe.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Clătite umplute cu fructe și nutella

Rețeta «Clătite umplute cu fructe și nutella»

«Clătite umplute cu fructe și nutella» este o reteta sanatoasa si potrivita pentru vegani, deoarece – clatitele – sunt făcute cu proteine ​​Vegan.
Dar o puteți adapta cu proteina preferată. Hai să vedem!

INGREDIENTE PENTRU BAZĂ:

1 pahar de lapte de soia
80g  făină de ovăz – Gourmet Oat Flour
1 linguriță scorțișoară
1 lingură de drojdie
1 lingură unt de arahide Weider
2 lingurițe de proteină Vegan
Fructe, în acest caz, s-au ales kiwi și kaki*.

PREPARARE «Clătite umplute cu fructe și nutella»

1. Gatiti fructele intr-o cratita cu putin suc de lamaie, scortisoara si sirop de artar.
2. Pentru compozitia de clătite amestecați laptele de soia, făina de ovăz – Gourmet Oat Flour, drojdiea, proteinele ​​vegane și untul de arahide.
Puneți la facut clătitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
3. Așezați-le – foto – și se adaugati crema de fructe și/sau nutella – Nut Protein Choco Vegan.

###

*Fructul Kaki este o adevărată sursă de substanţe utile. Fructul este bogat în magneziu, potasiu și caroten, consideraţi agenţii anti-cancer excelenţi, iar pulpa, conține 15% de glucoză și fructoză, în plus, din compoziția fructului fac parte vitamine, în cele mai mari concentrări: A, P şi C. Fructul conţine, de asemenea, un număr mare de acizi organici, taninuri, proteine și carbohidrați.

Recomandari WEIDER: