Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…
Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.
Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.
Superaliment alunele?
Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…
- Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
- De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.
Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!
…
Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.
- Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
- De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.
De exemplu:
- Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
- Puteti sa il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
- Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
- Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
- Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!