Publicat pe

Fursecuri cu mere și scorțișoară

Fursecuri cu mere și scorțișoară. Astăzi vă aducem o rețetă de fursecuri cu mere și scorțișoară cu aromă de toamnă târzie, sărace în zaharuri și grăsimi saturate, o alternativă pentru a micul dejun alaturi de cafeaua sau ceaiul preferat.

Baza aluatului este ovăzul, care are o multitudine de beneficii, printre care stimularea aminoacidului leticină care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. Pentru aceasta am folosit Gourmet Oat Flour de Weider, de data aceasta am optat pentru aroma de scorțișoară.

Pentru a-i da o notă de aromă, ne-am jucat adăugând la această delicioasă rețetă chipsuri de ciocolată neagră.

Ingrediente:

Masa:

  • 200 g fulgi de ovăz din cereale integrale Gourmet Oat Făină 
  • 50 g Premium Whey Weider 
  • 50 g făină de porumb
  • 30 g zahăr de mesteacăn (xilitol)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 450 g sos de mere
  • 350 g măr

Garnitura:

  • 100 g ovăz laminat
  • 30 g Premium Whey Weider
  • 20 g nuci
  • îndulcitor dupa gust
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pregătire:

  1. Pentru a face aluatul, vom amesteca ingredientele uscate pe o parte și ingredientele lichide pe cealaltă.
  2. Apoi adăugăm ingredientele uscate la lichide fără a opri să amestecăm. Adăugăm nucile și bucățile de măr.
  3. Într-o matriță pătrată întindem puțin ulei de cocos și adăugăm aluatul.
  4. Puneți ingredientele pentru toppinguri deasupra aluatului.
  5. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180º timp de 20 de minute.
  6. Lasă-te să se răcească și bucură-te!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    50,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Valori nutritionale la 100 gr.:
  • 192 kcal
  • 11,2 g proteine
  • 13,4 g carbohidrați
  • 12 g grăsimi

Ingrediente

(pentru un Cheesecake de diametru de 20 cm)

Bază
Umplere
  • 30 g de proteine ​​80+ aromă de vanilie (sau altă aromă după gust)
  • 200 g fructe de padure proaspete
  • 250 g lapte degresat
  • 200 g brânză proaspătă (o puteți înlocui cu iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi)
  • 80 g de unt
  • 3 ouă
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)
  • coajă de lămâie rasă
Sos de fructe de padure
  • 300 g fructe de pădure amestecate
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)

Pregătire

  1. Faceți un treci din Yippie Protein Cookie Bites ​​- într-un blender. Adăugați untul topit și întindeți amestecul ca bază într-o tigaie. Se pune la frigider să se răcească.
  2. Combinați toate ingredientele pentru umplutură, cu excepția fructelor de pădure, și amestecați cu un tel. Lăsați să se odihnească aproximativ 30 de minute
  3. Spălați fructele de pădure și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  4. Adăugați fructele de pădure la umplutură și turnați peste bază.
  5. Coaceți tortul aproximativ 50 de minute (opțional).
  6. Puneți toate ingredientele pentru topping într-o cratiță și aduceți la fierbere. Cu un blender, obțineți un sos omogen de fructe de pădure.
  7. Lăsați sosul să se răcească și apoi turnați-l peste cheesecake!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

  • oat bar

    Oat bar

    6,50 lei
    Selectează opțiunile
  • probiotice pentru sportivi

    MICROBIOTIC SPORT IMMUNE 30caps

    59,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Brânză… pe baț!

Brânză… pe baț! Este bună și super cremoasă.

INGREDIENTE: ⁣

Acoperire: ⁣
  • 20 g ciocolată albă neîndulcită⁣
  • 5 g cremă de alune⁣
  • 1 linguriță de ulei de cocos⁣

PREPARARE: ⁣

  1. Am amestecat brânza proaspătă bătută cu proteina și am adăugat în matriță.
  2. Punem la congelator vreo 3 ore, o desfacem și adăugăm ciocolata topită amestecată cu crema de alune și uleiul de cocos. Mai lasam un pic la congelator.
  3. GATA!⁣
VALOARI NUTRITIONALE:
  • Energie: 220 kcal⁣
  • Grăsime: 9,7 g
  • Carbohidrați: 7,2 g
  • Zahăr⁣: 6 g
  • Proteine: 20,5 g

Autor: healthyeat.r

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gluta-Lemon

Gluta-Lemon. Astăzi vă vom surprinde cu o rețetă simplă și răcoritoare. Un mod placut de a vă lua glutamina, de asemenea, cu un aport suplimentar de vitamina C.

Ingrediente pentru 2 portii

  • Apă rece: 1/2 litru
  • Suc natural de lamaie: 1/4 dintr-un litru (trece printr-o strecuratoare inainte de amestecare)
  • Îndulcitor lichid (în funcție de gust)
  • 4 linguri de L-GLUTAMINA

Pregătire (60 min)

  • Se amestecă bine toate ingredientele într-o cratiță.
  • Se pune la congelator.
  • În timpul procesului de îngheț, la fiecare 15 minute îl amestecam până când este înghețat.
  • Odată ce este mat, servim în două pahare, decorând cu felii de lămâie si/sau frunze de mentă.

  • L-Glutamina, la fel ca și creatina, este unul dintre cele mai importante elemente ale celulelor musculare pentru că are un rol important în leagarea apei intracelulare, contribuind la ceea ce numim “hidratarea celulei”. Permite penetrarea mai rapidă a aminoacizi în celule, susținând astfel creșterea musculară.
  • Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.
  • Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.
  • În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • aminoacizi bcaa si l-glutamina

    BCAA + L-Glutamine 180 caps

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

TURN CHOCOCAFÉ

TURN CHOCOCAFÉ. Desert ideal pentru weekend.⁣

Ingrediente: ⁣

  • Foi de napolitane cu ciocolată⁣ (rotunde)
  • O lingură de proteină vegană Iced Capuccino
  • 40 ml de cafea⁣
  • 200 gr băutură vegetală⁣ (migdale, cocos sau lapte vegetal bio)
  • 60 gr de ciocolată 99% ⁣
  • 1 lingură de cacao⁣
  • Fructe de sezon⁣

Preparare:

  1. Pentru cremă, amestecăm proteina cu băutura vegetală. Adăugăm cafeaua, 30 gr de ciocolată topită și amestecăm bine până este omogenă compozitia.
  2. Adăugăm cacao, amestecăm și punem la congelator o jumătate de oră, astfel încât să fie foarte rece și să se îngroașe puțin.
  3. Montăm turnul de napolitane impreună cu crema rece de chococafé.⁣
  4. Decoram cu restul de ciocolată topită, fructe proaspete și cacao.

Minunat! Fă-o dacă vrei să descoperi un gust delicios.

Autor: @leckerandhealthy

Recomandari WEIDER:

  • VEGAN PROTEIN 750g

    VEGAN PROTEIN 750g

    113,00 lei
    Selectează opțiunile
  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Whey Coffee 908g

    Whey Coffee 908g

    179,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Vârful glicemic

Vârful glicemic. În prezent, toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți:

  1. Un stil de viata sanatos
  2. O dieta echilibrata

Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte există un număr tot mai mare de persoane care încearcă să prevină problema. În principiu, acest lucru – se face acționând asupra cantității de alimente (scăzând-o) și asupra cantității de calorii arse (cu activitate fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este, de asemenea, foarte important să acordați atenție calității alimentelor pe care le consumați și nu doar cantității. Calitatea afectează și procesul de acumulare a grăsimii corporale.

Unul dintre procesele principale, principalul în opinia mea, este cel care reglează tendința nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să aflați mai multe despre așa-numitele „vârfuri glicemice”, care sunt responsabile pentru acumularea de exces de grăsime corporală.

CE ESTE VÂRFUL GLICEMIC?

Vârful glicemic este definit ca și cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează după fiecare masă, mai ales atunci când aceasta conține o cotă de carbohidrați!

CUM CREAȚI UN VÂRF GLICEMIC?

Când mâncați alimente care conțin carbohidrați, acestea sunt digerate în tractul gastrointestinal, transformate în glucoză și absorbite. Când este absorbit în fluxul sanguin, apare o creștere a nivelului de zahăr din sânge (nivelul de glucoză în sânge)…

CARE SUNT EFECTELE VÂRFULUI GLICEMIC?

Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat INSULINĂ pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Pentru a face acest lucru, insulina funcționează:

  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului;
  • Stimulează acumularea excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos;
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfuri glicemice; gestionează abundența resurselor energetice; stocând glucoza sub formă de grăsime și blocând utilizarea rezervelor.

Cu cât se înregistrează vârful glicemic mai „ridicat”, cu atât este mai mare cantitatea de insulină produsă, care va aduce nivelul zahărului din sânge la valori chiar mai mici decât în ​​mod normal.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:
  • o mare parte din glucoză nu este utilizată, dar se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos;
  • o revenire prea rapidă la niveluri scăzute de zahăr din sânge reprezintă o situație de lipsă de combustibil pentru organism și, prin urmare, determină senzația de apetit, de unde și aportul suplimentar de alimente.
Acest lucru creează un cerc vicios:
  • cu cât este mai absorbită glucoza, cu atât este mai mare vârful glicemic;
  • cu cât vârful glicemic este mai mare, cu atât va trebui să consumi mai multe alimente într-un timp scurt.

Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un exces de aport caloric și un exces de acumulare de grăsimi.

Prin urmare, dacă înveți să-ți controlezi vârful glicemic; poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii.

Dar cum să-l controlezi?

Principala modalitate este de a alege alimentele cu un indice glicemic și o încărcătură mai mici (carbohidrați întregi, fructe decojite, legume și leguminoase bogate în fibre); care produc o creștere mai mică a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai mic la insulină; alături de această metodă, care este ușor de aplicat de toată lumea, există posibilitatea de a utiliza suplimente specifice capabile să acționeze:

  • privind digestia glucidelor;
  • privind absorbția carbohidraților;
  • asupra modulației vârfului și a efectelor sale.

În acest scop, Weider a formulat un produs inovator, care urmează să fie comercializat în curând, conținând o moleculă patentată exclusiv, care acționează asupra celor trei efecte menționate mai sus pentru a promova o mai bună slăbire și o mai bună „gestionare” a programelor de slăbire care întreprind.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

GHIDUL GUSTĂRILOR

GHIDUL GUSTĂRILOR. Petrecem toată ziua la locul de muncă, ne confruntăm cu stresul, angajamentele și așa mai departe și când ajungem acasă, suntem deseori cuprinși de o foame necontrolată. Vi se întâmplă?

Ei bine, dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji prea mari pentru că este normal… fie din cauza ritmului natural al corpului, fie din cauza unor factori care amplifică această problema. Dar la ce duc toate acestea? De obicei – luați primul lucru care vă vine la indemană și il mâncați – fără ca acesta sa fie o opțiune sănătoasă.

În aceste rânduri vă voi da câteva sfaturi practice pentru a putea contracara această problemă și a vă asigura că gustările dvs. sunt sănătoase. Pentru că, chiar și gustările, sunt esențiale într-o dietă sănătoasă.

Sfat 1

Primul sfat pe care îl dau este să te organizezi. Asta înseamnă să pregătești din timp gustările săptămânii. De exemplu, ai putea profita de ceva timp duminica, astfel încât să te poți gândi bine și să alegi cele mai bune ingrediente și alimente pentru tine și sănătatea ta. Acest lucru, pe lângă faptul că vă permite să mâncați sănătos toată săptămâna, vă va permite să controlați mai bine ceea ce mâncați, evitând aditivi și ingrediente inutile.

Sfat 2

Evitați excesul de zahăr. În acest caz vorbim despre zaharuri rafinate și produse extrem de prelucrate. De obicei, după o anumită oră, pofta de zahăr crește și, prin urmare, începem să căutăm gustări și produse extrem de bogate în acest nutrient. Problema este că zaharurile sunt digerate și absorbite rapid, provocând o creștere a glicemiei prea mare în sânge, care după un timp scurt va duce din nou la foame. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de zahăr se transformă într-o acumulare de grăsime în corpul nostru. Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, este mai bine să alegeți fructe, care odată cu conținutul de fibre scad și modifică absorbția zaharurilor.

Sfat 3

Faceți gustările cât mai complete. Aceasta înseamnă că, chiar și în gustări, ca și în mesele principale, trebuie luați toți macronutrienții: proteine, carbohidrați și grăsimi. Evident, va trebui să alegeți cele mai bune surse precum cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele ca sursă de carbohidrați; fructe uscate sau ciocolată neagră (de la 70%) ca sursă de lipide; carne slabă, iaurt grecesc sau shake-uri proteice ca surse de proteine. Acestea sunt doar câteva exemple de alimente care vă pot ajuta să compuneți cele mai bune gustări, astfel încât să puteți ajunge la următoarea masă fără să simțiți o foame extrema.

Ce se întâmplă dacă nu ai timp să îți pregătești gustarea echilibrată? Nicio problemă! Puteți alege oricând între numeroasele batoane din linia noastră, concepute într-un mod echilibrat pentru fiecare nevoie și între cremele de proteine ​​pe bază de ciocolată sau alune.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (III)

Rețete rapide pentru diete vegane (III). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Mic dejun vegan

Mic dejun vegan dintr-un castron mare cu fulgi de ovăz, fructe, soia…

Există o mie de opțiuni de boluri, astfel încât să nu obosiți niciodată.

Să nu uităm de micul dejun, aveți și opțiunile de rețetă pentru dietele vegane. Sunt atât de multe combinații! Sute de posibilități delicioase circulă pe internet, dar merg de două ori de bază de această dată, dar nu mai puțin bogate și sănătoase!

Bol vegan. Ideal când ești grăbit. Amestecă și bucură-te!

  • 2 iaurturi naturale din soia
  • 1 sau 2 bucăți de fructe mărunțite
  • 3 linguri de fulgi de ovăz sau musli fără zahăr adăugat
  • 15 gr amestec de semințe
  • 20 g nuci
  • 1 sau 2 linguri de proteine ​​cu nuci Choco Vegan
  • Amestecați totul într-un castron și adăugați Vegan Nut Protein Choco pentru o atingere dulce.

Toast Vegan cu unt de arahide

  • Un pâine prăjită cu unt de arahide, sirop de nucă de cocos și fructe este întotdeauna o alternativă bogată.
  • 30 gr de proteine ​​vegane
  • Apă sau băutură vegetală fără adaos de zahăr
  • 1 bucată de fruct congelat
  • Mai multă apă sau gheață zdrobită după gust.

Toast Vegan cu…

  • Avocado și roșii
  • Humus
  • Unt de arahide sau unt de migdale + un strop de sirop de cocos

Sper că veți găsi utile toate aceste opțiuni de rețete pentru dieta vegană. Vă încurajez să faceți teste și versiuni, vă veți încuraja din ce în ce mai mult să consumați acest tip de mâncare și o veți face cu entuziasm.

Recomandari WEIDER: