Publicat pe

PIZZA FIT

Rețeta «PIZZA FIT»

PIZZA FIT este o pizza cu mozzarella şi creveți de la @jjmetodoenforma.

INGREDIENTE:

240g Faina de ovaz – Gourmet Oat Flour
180 ml apă caldă
2 lingurițe de la ulei de măsline
Sare de mare cu ierburi – după gust
Sos de roșii de casă
Brânză mozzarella rasă
Creveți gătiți
1/2 ceapă roșie
Brânză de capră
miere

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient adânc (castron), adăugați faina de ovăz (Gourmet Oat Flour), apa, uleiul, sarea și amestecați cu ajutorul unei spatule.
2. Apoi puneți aluatul pe o suprafață tare cu puțină făină presărată și frământați până când devine flexibil și nu se lipește.
3. Așezați aluatul pe hârtie vegetală și intindeti-l cu un făcăleț.
4. Turnați sosul de roșii deasupra și coaceți timp de 20 de minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).
5. Scoateți! Puneti brânza rasă și restul ingredientelor deasupra.
6. Coaceți alte 15 minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).

Puteți alege ingredientele pentru topping care vă plac cel mai mult. Creează-ți propria ta versiune!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Vafe cu capșuni și ciocolată

Rețeta «Vafe cu capșuni și ciocolată»

Super ușor! Vă va lua foarte puțin timp și este un mic dejun ideal.
Dacă nu vreți vafe, puteți face clătite, în final este la fel, dar cu o formă diferită.

INGREDIENTE:

90 g Protein Pancake Mix
200 ml Lapte
30 g de sirop Slim Chocolate Syrup
Căpșuni
O lingura ulei de masline

PREGĂTIRE Vafe:

1. Amestecă Protein Pancake Mix cu lapte până când este o masă omogenă.
2. Unge forma/apartul de vafe cu niște ulei de măsline și fă vafele.
3. Scoateți-le din cuptor și lasă să lăsați să se răcească.
4. Pune-le pe un platou/farfurie și adaugă sirop de ciocolată și căpșuni feliate deasupra.

###

*Slim Choco Sirop este un sirop irezistibil de ciocolată, care are un profil nutrițional foarte bun, mult mai bun decat majoritatea siropurilor pe care le puteți găsi pe piață. Nu conține grăsimi și zaharuri, dar conține ingrediente naturale, cum ar fi praful de cacao și fibrele.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SPECIAL FORŢĂ (nutriţie)

SPECIAL FORŢĂ (nutriţie). Alimentaţie pentru forţă. Susţineţi-vă antrenamentele cu ridicarea de greutăţi mari cu acest plan dietetic complet de opt săptămâni, special conceput pentru maximizarea forţei dumneavoastră.

O concepţie greşită, de la începuturile culturismului: ca să-ţi măreşti forţa, trebuie să renunţi la constrângerile regimului dietetic şi să mănânci orice şi cât poţi de mult. Dacă ne gândim mai bine, excesul de calorii şi grăsimi este un rău necesar pentru mărirea masei musculare şi a forţei şi în plus, poţi reduce stratul de grăsime şi să-ţi scoţi muşchii la suprafaţă, ţinând dieta de definire mai târziu.

Merge careva diseară la McDonald’s? Sunt în faza de fortă extra-sezon. Haide, e timpul să revii cu picioarele pe pământ. Ne pare rău că te dezamăgim; dar a fi mai puternic nu înseamnă doar să ridici greutăţi la sală şi apoi să te scufunzi într-o comă calorică. Dacă vrei să obţii rezultate excepţionale într-o perioadă relativ scurtă, ar trebui să fii un pic mai atent la ce şi când mănânci.

Acesta este motivul pentru care am conceput planul de dietă „Alimentaţie pentru forţă”. Acesta trebuie aplicat în combinaţie cu programul de training „Fii cu 25% mai puternic”. Toate antrenamentele şi mesele sunt concepute special pentru tine, astfel încât tu nu trebuie decât să depui efortul necesar.

20 % este procentajul total de calorii zilnice care trebuie să provină din grăsimi sănătoase.

JOCURI DE FORŢĂ

Care este cheia unei alimentaţii pentru forţă? Cât este de diferită faţă de, să zicem, alimentaţia pentru creşterea masei musculare? În primul rând, trebuie să respecţi raportul de proteine. Antrenamentele pentru forţă solicită un consum mai mare de proteine. Ridicarea de greutăţi mari solicită foarte mult fibrele musculare; iar proteinele suplimentare reprezintă principalul nutrient care reconstruieşte şi reface această pierdere. Veţi avea nevoie de cel puţin 3 grame de proteină / kg greutate corporală / zi.

Consumul de carbohidraţi

Interesant este faptul că nu trebuie să consumi mai mult carbohidraţi. Antrenamentul pentru forţă solicită un volum relativ mai mic (seturi şi repetiţii) decât programul tău obişnuit de creştere a masei musculare. Un volum mai mic solicită mai puţină energie şi astfel, mai puţini carbohidraţi.

Aproximativ 3-4 grame de carbohidraţi / kg greutate corporală / zi reprezintă un obiectiv bun. Dar vei avea tendinţa să te uiţi des în oglindă: dacă acumulezi o cantitate mare de grăsime corporală, trebuie să reduci uşor administrarea de carbohidraţi; dacă nu acumulezi grăsime corporală, încearcă să măreşti cantitatea de carbohidraţi. Majoritatea acestor carbohidraţi trebuie să fie cu asimilare lentă. Dacă nu eşti deja familiarizat; atunci trebuie să te obișnuiești cu ovăzul, cerealele integrale, cartofii dulci şi fructele, cu excepţia mesei de după antrenament, când vrei ca hidrații de carbon cu digestie rapidă să echilibreze nivelul natural de insulină din organism.

Consumul de grăsimi

Consumul de grăsimi este o componentă a meniului antrenamentelor pentru forţă, care se abate puţin de la mesele standard pentru culturism. Când obiectivul principal este forţa musculară, ai nevoie de mai multe grăsimi dietetice, care să lubrifieze încheieturile şi care să favorizeze producerea de testosteron, hormonul masculin cel mai mult asociat cu creşterea forţei. Dietele cu conţinut redus de grăsimi sunt, de fapt, contraproductive pentru forţă.

În sfârşit, este important să includem carnea roşie în dietă. Aceasta conţine zinc, mineral care ajută la ridicarea nivelului de testosteron şi creatină; care poate da imediat energia necesară şi sporeşte forţa. Aproape orice powerlifter de renume afirmă că se simte mai puternic atunci când urmează o dietă care conţine carne roşie şi care nu restricţionează consumul de grăsimi dietetice. Asiguraţi-vă că totalul de calorii zilnice conţine cel puţin 20% grăsimi; din care majoritatea provine din alegeri sănătoase – precum somonul, tonul, nucile, untul de arahide, avocado şi uleiul de măsline.

În zilele de antrenament, veţi arde aproximativ 40 calorii / kg greutate corporală. Va trebui să consumaţi puţin mai mult decât la antrenamentele pentru forţă.

FORŢA CARE NE CONSUMĂ

Partenerul nostru, programul „Fii cu 25% mai puternic” solicită un antrenament de cinci zile pe săptămână. Astfel regimul alimentar de pe „DIETĂ PENTRU FORȚĂ” modifică totalul nutrienţilor, în funcţie de zilele cu sau fără antrenament. În zilele cu antrenament, veţi consuma puţin mai multe calorii decât ardeţi în sală, aceasta fiind singura cale pentru a deveni mai puternic. Veţi arde în medie 37 – 40 calorii / kg greutate corporală / pe zi de antrenament, astfel încât trebuie să consumaţi mai mult de atât, sau circa 3200 calorii pentru o persoană care cântăreşte 82 kg.

Zilele fără antrenament

Zilele fără antrenament sunt puţin diferite şi veţi arde numai vreo 29 calorii / kg greutate corporală. Un consum de aproxiamtiv 31 – 35 calorii per kilocorp (2500 – 2800 calorii pentru o persoană de 82 kg) în aceste zile va da roade. Permițându-vă să deveniţi mai puternic fără să acumulaţi prea multă grăsime corporală. Proteina rămâne neschimbată în zilele fără antrenament. Veţi dori în continuare să vă luaţi minimul de 3 grame / kilogram greutate corporală; sau aproximativ 270 grame pentru o persoană de 82 kg.

În zilele fără antrenament

În zilele fără antrenament, consumul de carbohidraţi se reduce la 2,2 grame / kg greutate corporală (180 grame pentru o persoană de 82 kg). Cu excepţia cazului în care prestaţi o muncă fizică pentru a vă câştiga existenţa; aceste 2,2 grame ar trebui să vă acopere nevoile sedentare. Nivelul de grăsimi rămâne peste 20% din totalul zilnic de calorii; deşi veţi consuma mai puţine grăsimi având în vedere că vă verificaţi nivelul caloriilor.

Bineînţeles că va trebui să faceţi nişte calcule matematice, în funcţie de greutatea dumneavoastră curentă; dar acest program poate fi adaptat la orice dimensiuni dacă urmaţi instrucţiunile de mai sus. Şi, credeţi-ne pe cuvânt – este mult mai bine decât să vă îndopaţi zilnic cu două Big Mac-uri şi o porţie mare de cartofi prăjiţi. Este posibil să vă măriţi puţin forţa cu acest tip de dietă „cu orice”, dar veţi dori oare să fiţi văzuţi în public cărând cu dumneavoastră toată această grăsime în exces? Nu prea credem acest lucru.

Vezi toate articolele SPECIAL FORŢĂ:

SPECIAL FORŢĂ (nutriţie)
SPECIAL FORŢĂ (ex. dietă)
SPECIAL FORŢĂ (suplimente)
SPECIAL FORŢĂ (program1)
SPECIAL FORŢĂ (program2)
SPECIAL FORŢĂ (program3)

Autori: Jim Stoppani, PhD & JOE WUEBBEN www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

  • Beta-Alanina

    Beta-Alanina Capsule 120caps

    In Stoc

    109,00 lei
    Vezi Detalii
  • Caffeine Caps Plus

    Caffeine Caps Plus 110 capsule

    Stoc Epuizat

    67,00 lei
    Vezi Detalii
  • Weider Creatine Rush

    Creatine Rush 375g

    In Stoc

    109,00 lei
    Vezi Detalii
Publicat pe Lasă un comentariu

Fresh Up cu L-carnitină și… pepene

Fresh Up cu L-carnitină și… pepene

pe porție 96 kcal
3,1 g proteine – 19,1 g carbohidrați – 0,4 g grăsimi

INGREDIENTE pentru 2 porții:

– 500 ml L-Carnitine Water Sunny Orange
– 150 g de pepene galben
– 150 g pepene verde
– 100 g castravete
-1 lamâie
– 50 g zmeură

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați pepenele și castraveți – forme cât mai apropiate ca marime – și puneți-le într-un castron mare.
2. Stoarceti jumătate de lămâie și feliați cealaltă jumătate – adaugati la compoziție. Apoi, adăugați zmeura și L-Carnitine Water Sunny.
3. Acoperiți și lăsati la rece timp de 2 până la 4 ore.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Granita cu pepene și capșuni

Rețeta „Granita cu pepene și capșuni”

VALOARE NUTRIȚIONALĂ pe porție:

175 kcal – 25,3 g proteine – 15,6 g carbohidrați – 2,7 g grăsimi

INGREDIENTE 2 porții granita:

– 60g WEIDER Fruity Isolate;
– 100 g căpșuni;
– 300 g pepene verde;
– 30 ml suc de lime;
– 75 g cuburi de gheață.

MOD DE PREPARARE:

Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până când compoziția are o consistență cremoasă.
Granita cu pepene și capșuni e gata de servire!
Notă: Dacă vă place și mai „înghețat”, puteți folosi fructe congelate în loc de fructe proaspete.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

INGHETATA DE VANILIE (DE CASA )

Inghetata de vanilie (de casa)

Inghetata de vanilie. Cred ca este cea mai cremoasa inghetata de casa, cu frisca naturala, fara ace de gheata si care poate fi transformata in inghetata de fructe: visine, capsuni, zmeura, fragi, caise, fructe de padure, pepene etc. De aici pleaca o gama foarte larga de variatiuni de inghetate de vanilie cu fructe sau cu arome.

Ingrediente:

250 ml frisca naturala
250 ml lapte
4 galbenusuri
100-150 g zahar tos (sau indulcitor natural stevia)
½ pastaie de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Se incepe cu baza din oua. Pastaia de vanilie se taie in 2 pe lung si se scot semintele. Laptele se pune intr-un vas si se adauga vanilia (semintele si pastaia taiata) si se fierbe. Intre timp galbenusurile se bat cu zaharul/stevia pana formeaza o spuma si apoi la rotatia cea mai mica a mixerului se adauga treptat laptele fiert.
Crema astfel obtinuta se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic. Se aseaza castronul peste o oala in care fierbe putina apa si se amesteca cu un tel. Trebuie sa ajunga la 70-72 C (temperatura la care se gatesc galbenusurile si se distruge salmonella). Nu o lasati mai mult pentru ca ouale se vor coagula! Dupa racire se muta in frigider.

Dupa ce se scoate din frigider se mai bate odata cu mixerul. Separat se bate si frisca naturala (bine racita la frigider si ea). Aici vedeti cum se bate frisca naturala si ce marci de smantana recomandam. In bolul in care se afla crema de oua se adauga treptat frisca cu ajutorul unui tel sau al unei spatule. Se omogenizeaza ouale cu frisca si se obtine compozitia de inghetata care poate fi pusa la congelat. Daca aveti aparat de facut inghetata, se incepe procedeul de inghetare cu ajutorul aparatului. Daca nu aveti un astfel de aparat, se pune compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si se pune la congelator.

Se amesteca tot la 30 de minute pana ingheata de tot. Daca nu se amesteca se vor forma cristale de gheata.

Inghetata e gata, urmeaza sa o degustam. Este extraordinar de cremoasa si de gustoasa. Se simte bine vanilia naturala din ea.

Inghetata de vanilie se poate servi si cu diverse sosuri, de fructe, de ciocolata sau cu Yippie Protein Cookie Bites.

Autor: Diana  – www.savoriurbane.com

Recomandari WEIDER:

  • Fruit&Fiber Syrup 250ML Strawberry

    Fruit&Fiber Syrup 250ML Strawberry

    In Stoc

    35,00 lei
    Vezi Detalii
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    In Stoc

    34,00 lei
    Vezi Detalii
Publicat pe Lasă un comentariu

CE MÂNCAȚI PENTRU A DORMI MAI MULT

ÎNTREABĂ EXPERTUL: CHRIS ACETO

ÎNTREBARE: Nu dorm bine noaptea. Are legătură cu alimentația mea?

RĂSPUNS: Dacă mănânci mult înainte de a merge la culcare, în special o masă bogată în carbohidrați, aceasta poate să facă să te trezești noaptea, ceea ce poate afecta calitatea recuperării. Un studiu făcut în Elveția a descoperit că subiecții care au avut o masă bogată în carbohidrați cu 2-3 ore înainte de a merge la culcare au avut o temperatură a corpului și un ritm al inimii mai mari decât cei care au mâncat un mic dejun bogat în carbohidrați. Aceasta ar putea avea un impact negativ asupra somnului.

Dacă mănânci prea puține proteine

…și consumi prea mulți carbohidrați sau sari peste mese cu regularitate, poate afecta capacitatea de a rămâne într-o stare anabolică. În schimb, corpul își va mări producția de radicali liberi, care acționează asupra sa și interferează cu capacitatea sa de a se reîncărca în timpul nopții.

Examinează-ți dieta

Dacă nu ai cel puțin 2,2 grame de proteine per kilocorp zilnic, crește-ți aportul proteic cu circa 50-70 g pe zi. Ai grijă să mănânci cel puțin șase mese pe zi. Mese având atât proteine, cât și ceva carbohidrați la cea mai mare parte a meselor; evită carbohidrații cu digestie rapidă, cum ar fi pâinea albă și zaharurile (cu excepția mesei de după antrenament), care îți pot afecta energia.

###

De asemenea, suplimentează cu antioxidanți (vitaminele E și C), care pot combate efectele radicalilor liberi. Ei bine, ceaiurile din mușețel sau ceaiul verde decafeinizat pot exercita un efect calmant și te pot ajuta să dormi mai bine. În cele din urmă, un produs care scade incidenta tulburarilor de somn este Melatonin Up (melatonina). Melatonina este hormonul care joaca un rol crucial in starea de sanatate a organismului. In cadrul unui ritm circadian normal, melatonina este secretata de glanda pineala de la nivelul creierului, odata cu lasarea intunericului. Cu cat inaintam in varsta, cu atat secretia de melatonina scade, de aceea si incidenta tulburarilor de somn creste.

Autor: CHRIS ACETO  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Înghetată cu cireșe negre

Înghetată cu cireșe negre

Per portie 166 kcal
12,3 g proteine – 12,8 g carbohidrati – 4,7 g grasime

Ingrediente pentru 6 portii:

– 1 Weider Protein Cookie
– 50 g WEIDER Protein 80Plus
– 250 ml lapte (1,5% grăsime)
– 100 g de sirop Organic Coconut Syrup
– 75 g cirese
– 10 g Guma de carruba*

Mod de pregătire:

1. Bate laptele rece cu un mixer de mână aproximativ 3 minute. În acest timp adaugă încet guma de carruba, pudra de proteine, precum și siropul.

2. Rupe cookie-ul în bucăți mici și adaugă în bolul cu crema(1) împreună cu cireșele. Apoi, acoperă și pune produsul in congelator timp de 4 de ore.

3. Înainte de a servi îngheţata – lasă bolul la temperatura camerei aproximativ 15 minute.

 

*Guma de carruba – guma din seminte de roscove. Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arborele de roşcov. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Chec pufos si proteic


Chec pufos si proteic. Checul se poate prepara doar cu cacao (in acest caz pui 3-4 linguri de cacao) sau doar cu vanilie (cu 2-3 pliculete de zahar vanilat). Poti sa pui in acest chec pufos nuci, ciocolata, stafide si alte fructe uscate, poti sa il servesti pudrat cu zahar sau cu nuca de cocos.

INGREDIENTE «chec pufos/proteic»:

Mod de preparare:

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le vei bate cu zahar sau indulcitor.
  2. Albusurile le vei bate spuma. Pune in ele putina zeama de lamaie sau un praf de sare, ca sa se intareasca si sa devina o spuma perfecta.
  3. Amesteca galbenusurile cu uleiul, faina si Gold Whey Vanilla. Pui faina putin cate putin, in timp ce amesteci, ca sa nu ai cocoloase. Asa sigur vei avea un chec pufos. Amesteca si laptele la temperatura camerei.
  4. Amesteca si albusurile batute spuma si amesteca usor cu o lingura – daca ai amestecat pana acum cu mixerul, uita de el cand incorporezi albusurile.
  5. Imparte aluatul de chec in doua: intr-o jumatate de compozitie pui vanilie, iar in alta pui cacao. Pune in tava o parte din compozitie, apoi toarn-o si pe a doua si cu o furculita sau un betisor pentru frigarui, marmoreaza checul.

 

Pofta buna!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Biluţe cu rom şi cafea

Biluţe cu rom şi cafea

Este un desert fara coacere – gata in mai putin de o jumatate de ora, perfect pentru persoanele care nu au mult timp.

Ingrediente pentru circa 25 bucati:

– 100 ml frisca lichida
– 50 ml cafea sau Low Carb Protein Coffee
– 50 g ciocolata alba
– un praf de sare
– 50 g nuci / alune nesarate macinate
– 150 g  Yippie Protein Cookie Bites sau biscuti obisnuiti
– 1 lingura cacao
– 1 lingura esenta de rom (sau dupa gust)
– indulcitor sau 3 linguri zahar pudra
+ cocos macinat/in/susan/etc. pentru tavalit bilutele

Mod de preparare „Biluţe cu rom şi cafea”:

Biscuitii macinati se amesteca cu praful de cacao, nucile/alunele macinate si zaharul pudra.
Intr-un alt vas se pune frisca lichida, cafeaua fiarta, ciocolata rupta bucatele, un praf de sare si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom, se toarna peste amestecul de biscuiti, se amesteca.
Daca amestecul e prea moale/lipicios, se mai pot pune niste biscuiti macinati, iar daca amestecul e prea uscat, se mai poate pune putina frisca lichida. Se formeaza bilute de marimea unei nuci, care se tavalesc prin cocos/in/susan – dupa gust.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

„Bete” din pâine prăjită

„Bete” din pâine prăjită

INGREDIENTE:

– 6 felii de pâine prăjită integrală
– 150 ml lapte
– 50 g de Premium Whey, vanilie
– 2 ouă
– îndulcitor
– 10 g ulei de nucă de cocos*

Cremă

Slim Chocolate Syrup sau Whey Protein Choco.

MOD DE PREPARARE:

1. Se amestecă praful de proteină și laptele cu ouăle bine bătute și se îndulcește cu îndulcitor după gust.
2. Se taie pâinea prăjită în benzi groase și se dă prin masa de ouă – apoi, se prăjesc pe toate parţile la foc mediu în ulei de nucă de cocos.

*Uleiul de nucă de cocos întărește sistemul imunitar, are proprietăți antibacteriene puternice, protejează organismul împotriva virușilor și are un efect pozitiv asupra metabolismului. Are o rezistență ridicată la căldură și va fi alegerea ideală pentru gătit și copt.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Brioșe cu cremă de lămâie

Brioșe cu cremă de lămâie. 

INGREDIENTE:

250 g făină de grâu
100 g Weider Gold, Vanilla Fresh
½ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
20 g de mac
120 g indulcitor – Organic Coconut Syrup
2 ouă
60 g de ulei de nucă de cocos
200 ml de lapte (1,5% grăsimi)
1 lămâie

Pentru cremă de lămâie:

80 ml suc de lămâie
1 lingură de lingură de coajă de lămâie
75 g de sirop
1 ou
20 g de ulei de nucă de cocos
35 g WEIDER Protein 80 Plus, lămâie curdă

Topping:

100 g sirop – Fruit&Fiber Syrup
100 g frişcă

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi amestecați ingredientele uscate și, apoi, adăugați uleiul de nucă de cocos lichid, ouăle și laptele. Se formează un aluat gros. Împarţi aluatul în tavă, uniform, pentru fiecare formă și coaceți la 180 de grade, timp de aproximativ 15-20 de minute. Apoi, lăsaţi la răcit.
2. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru crema de lămâie într-o oală și puneţi la fiert timp de aproximativ 5 minute. Se îngroașă la răcire.
3. Tăiaţi centrul fiecărei brioşe, pentru a crea un mic loc pe care îl umpleţi cu cremă. Deasupra se toarnă sirpoul și se decorează cu frișcă.

Recomandari WEIDER: