Budincă de vanilie cu banană caramelizată. Vara ne vine adesea să luăm un mic dejun rece. Acest bol cu budincă de vanilie cu banană caramelizată sună mai elaborat decât este și… dar are gust de desert!
Iată o rețetă simplă pentru a prepara un bol cu budincă de vanilie cu banană caramelizată:
Ingrediente:
- 10 g proteină vegană vanilie
- 1 lingurita coaja de psyllium
- 2 linguri iaurt soia vanilie
- 100 ml băutură vegetală
- 50 g făină integrală de ovăz instant
- sare
- ½ banană
- 1 lingurita sirop de agave
- 1 lingurita tahini
Instrucțiuni:
- Începeți prin pregătirea bananei caramelizate. Tăiați banana în jumătate. Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați feliile de banane în tigaie și gătiți-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte – caramelizați-le cu siropul de agave – până când se înmoaie ușor și se caramelizază frumos. Scoateți bananele caramelizate din tigaie și lăsați-le să se răcească.
- Într-o cratiță medie, amestecați pudra de proteine, psyllium, băutura vegetală, ovăzul, iaurtul de soia până când se dizolvă complet. Lasă-l să stea aproximativ 5-7 minute.
- După ce budinca a atins consistența dorită. Amestecați din nou pentru a combina aromele.
- Presărați puțină sare peste banană și puneți-o în vasul cu proteine. Se ornează cu tahini la sfârșit.
- Servește bolul cu budincă de vanilie cu banană caramelizată imediat sau lasă-l să se răcească în frigider. Poftă bună!
Această rețetă este destul de versatilă, așa că te poți juca cu ingredientele și cantitățile în funcție de preferințele tale.