Publicat pe

De ce este bine sa faci sport dimineata

De ce este bine sa faci sport dimineata? Să faci sport dimineața poate avea numeroase beneficii pentru sănătate și bunăstare. Dar este important să reții că fiecare persoană are propriile preferințe și ritmuri biologice. Dacă nu ești o persoană matinală sau dacă simți că ai mai multă energie și performanță în alte momente ale zilei, poți alege să faci sport în alt moment care ți se potrivește mai bine. Important este să găsești un program de exerciții care să te motiveze și să te ajute să îți atingi obiectivele de sănătate și fitness.

De ce este bine sa faci sport dimineata?

Crește nivelul de energie

Activitatea fizică stimulează eliberarea endorfinelor, ceea ce te face să te simți energizat și pregătit pentru ziua înainte. Să faci sport dimineața poate ajuta la trezirea corpului și la creșterea nivelului de energie pentru întreaga zi.

Îmbunătățește concentrarea și claritatea mentală

Exercițiile fizice regulate dimineața pot contribui la creșterea concentrării și la îmbunătățirea clarității mentale pe parcursul zilei. Prin stimularea fluxului de sânge către creier, sportul dimineața poate spori capacitatea de concentrare și performanța cognitivă.

Ajută la gestionarea stresului

Exercițiile fizice dimineața pot fi o modalitate eficientă de a gestiona stresul și de a-ți începe ziua într-un mod pozitiv. Prin eliberarea endorfinelor și prin reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului), sportul poate ajuta la reducerea anxietății și a tensiunii emoționale.

Îmbunătățește calitatea somnului

Studiile arată că exercițiile fizice regulate pot contribui la îmbunătățirea calității somnului. Dacă faci sport dimineața, corpul tău va fi mai pregătit să se relaxeze și să se odihnească în timpul nopții, ceea ce poate duce la un somn mai bun și mai odihnitor.

Îți stimulează metabolismul

Activitatea fizică dimineața poate stimula metabolismul și poate spori arderea caloriilor pe tot parcursul zilei. Aceasta poate fi utilă în gestionarea greutății și menținerea unui nivel sănătos de fitness.

Îți permite să îți organizezi mai bine ziua

Făcând sport dimineața, poți să îți stabilești obiective și să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor zilnice. De asemenea, te eliberezi de grijile că nu vei mai avea timp să faci exerciții mai târziu în zi și te poți bucura de beneficiile sportului fără a te simți presat de timp.

Practicarea sportului dimineața poate fi o modalitate excelentă de a începe ziua cu dreptul și de a îmbunătăți starea generală de sănătate și bunăstare, cum am menționat anterior. De asemenea, efectuarea exercițiilor fizice dimineața poate ajuta la reglarea ritmului circadian, astfel încât corpul să se obișnuiască să fie treaz și activ în timpul zilei și să se odihnească în timpul nopții.

Antrenament pe stomacul gol?

Este important să asculți corpul și să încerci diferite opțiuni pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă intenționezi să faci sport dimineața pe stomacul gol, ia în considerare exerciții moderate sau de intensitate moderată și monitorizează reacția corpului tău. Dacă observi că te simți slăbit sau experimentezi disconfort excesiv, poți încerca să mănânci o gustare ușoară înainte de antrenament, cum ar fi o banană sau o felie subțire de pâine integrală cu unt de arahide.

Cel mai important lucru, bineînţeles, e să-ţi dai seama exact ce abordare funcţionează pentru tine dar… ai grijă ce pierzi! Dacă te poţi antrena intens pe stomacul gol, atunci dă-i înainte. Dacă nu, asigură-te că masa dinainte conţine combustilii potriviţi pentru un nivel crescut de energie.

 

Recomandari WEIDER: