Prăjitură cu morcovi*
INGREDIENTE:
- 3 morcovi nu foarte mari
- 2 oua
- 100 g iaurt grecesc
- 125g faina de ovaz (aroma cookies)
- 1/2 pe drojdie (aprox. 7g)
- 1 lingura ulei de masline
- Esență de vanilie și îndulcitor după gust
- Scorțișoară
- Nuci sau migdale
- Opțional: topping proteic cernut
PREPARARE:
- Batem bine toate ingredientele (morcovii se toaca cruzi si se bat cu de toate) mai putin nucile pe care le adaugam ulterior.
- Se toarna intr-o forma (matriță de 15 cm) si o friteuza cu aer aproximativ 25 min la 180 (tb la cuptor) pana iese cutitul curat.
- Se lasa sa se raceasca si sa se desfaca.
Să serviți cu bucure!
.
Morcovii sunt o sursa exceptionala de caroten si vitamina A. 100 g de morcov proaspat contine 8285 mcg de beta-caroten si 16706 UI de vitamina A. Studiile au descoperit ca flavonoidele din morcovi ajuta la protejarea impotriva cancerului cavitatii bucale, pielii si cancerului pulmonar. Este ideal şi pentru a preveni boli cardiovasculare. Morcovul nu este un simplu precursor al Vitaminei A, ci morcovul are o mulţime de alte roluri organice. În primul rând, permite sinteza vitaminei A, care, împreună cu vitamina D, este cea care intervine în creşterea şi fixarea minerală. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant…