Publicat pe

GREEN COCA

GREEN COCA . Cine va profita astăzi pentru a recrea în bucătărie?

Puteți încerca acestă reteţă de la @jjmetodoenforma. Ușor și sănătos!

INGREDIENTE:

  • 240 g faina de ovăz
  • 180 ml apă
  • 10 ml ulei de măsline
  • un vârf de sare de mare cu ierburi
  • roșii conservate fără zahăr adăugat
  • dovlecei
  • praz
  • ardei verde și roșu
  • ciuperci
  • roșii cherry
  • branza de capră

PREGĂTIRE GREEN COCA:

  1. Amestecăm făina cu sarea de mare, adăugăm apă, ulei de măsline și amestecăm până când obținem o masă omogenă.
  2. Întindem în formă dreptunghiulară și acoperim cu roșii.
  3. Aruncăm legumele tăiate împreună cu brânză de capră și un strop de ulei de măsline și coacem la 180 grade C timp de 40 minute.

_______________

Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Este o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si are un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. 

Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gogoși proteice 0 ZAHAR

Gogoși proteice 0 ZAHAR. Gogoși proteice, putine calorii, 0 zahăr, aproape fără grăsimi, bune și satioase si… doar 3 ingrediente!
Rețeta de la @alexia.sidney!

INGREDIENTE:

– 60 g Gourmet Oat Flour
– 260 g albus de ou
– drojdie

PREGĂTIRE:

1-Amestecă totul cu o furculiță până când devine o masă omogenă.
2-Coaceți 40 minute și… gata.

____________________________

Beneficii ale ovăzului

  • Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
  • Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.
  • Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.
  • Reduce apetitul – ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
  • Te scapă de corvoada laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.
  • Reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ.
  • Ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin…
VEZI „Ovăz: rețete sănătoase” >>

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ovăz: rețete sănătoase

Ovăz: rețete sănătoase. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău.

Beneficii ale ovăzului

  • Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
  • Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.
  • Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.
  • Reduce apetitul – ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.
  • Te scapă de corvoada laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.
  • Reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ.
  • Ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin…

Retete

Faina/fulgi de ovaz cu iaurt

Daca ovazul este o sursa excelenta de fibre solubile, la care se adauga minerale si alte substante benefice organismului, iaurtul este o sursa excelenta de probiotice, adica bacterii care regleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc digestia. Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru un plus de aroma se pot adauga fructe de padure.

Biscuiti cu faina de ovaz si afine

Ingrediente

  • 300 g faina din ovaz
  • 100 g afine
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar brun sau indulcitor
  • 3 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare, scortisoara, esenta de vanilie

Se freaca untul cu zaharul sau indulcitorul pana la formarea unei paste, apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor.
La final se adauga afinele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza biscuiti si se coc pana ce devin rumeni.

Prajitura de mere cu faina de ovaz

Ingrediente

  • 10-12 mere decojite si taiate in bucati mari
  • 80 g zahar fin sau stevia (indulcitror)
  • 600 g faina de ovaz
  • 100 g migdale maruntite
  • scortisoara dupa gust
  • 250 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar brun

Merele se calesc cu putin indulcitor intr-o cratita, dupa care se adauga stafidele si se ia vasul de pe foc. Separat, se topeste zaharul brun, impreuna cu untul si mierea, apoi se adauga faina de ovaz, migdalele si scortisoara.
Intr-un vas se asaza un strat de mere caramelizate, apoi umplutura obtinuta cu faina de ovaz. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit, iar prajitura se coace in jur de 50 de minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Phoskitos (versiune FIT)

Rețeta Phoskitos (versiune FIT) de la @susi_canaryislands

INGREDIENTE Phoskitos:

100 g de GOURMET OAT FLOUR cookies*.
300 ml de albușuri de ou.
8 g drojdie.
Unt de arahide Peanut Butter Smooth.
200 g lapte proaspăt 0 %.

ACOPERIRE:

Ciocolata neagra 85 % ⠀

PREGĂTIRE Phoskitos:

1. Batem ouăle spumă. Adăugăm încet GOURMET OAT FLOUR cookies si drojdia – omogenizam.
2. Încălzim cuptorul la 180°.
3. Punem hârtie pe tava cuptorului, și întindem bine astfel încât toată tava să fie acoperită. Grosimea aproximativă de un deget.
4. Băgăm la cuptor 10/15 minute.
5. Scoatem Phoskitos din cuptor lăsăm să se tempereze – învelim in hârtie vegetală si lăsăm să se “odihnească” toată noaptea în frigider.
6. Tăiem porțiile și o acoperim cu ciocolată.

* La acoperirea amestecului cu ciocolată, se recomandă acoperirea întâi pe o parte și odată ce ciocolata este întărită pe cealaltă parte.
* Încălzește ciocolata la cuptorul cu microunde.

###

*Ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în fibre şi elemente nutritive, fiind o sursă de vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan, magneziu şi proteine de înaltă calitate. Ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular şi la scăderea greutății corporale şi previne obezitatea şi diabetul.

GOURMET OAT FLOUR este o făină de calitate superioară, cereale integrale obținute din ovăz, fără adaos de zahăr. Este ideală pentru prepararea shake-uri cu carbohidrați (atunci când aveți nevoie de un plus de energie) și pentru rețete sănătoase, aromate și foarte hrănitoare…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PIZZA FIT

Rețeta «PIZZA FIT»

PIZZA FIT este o pizza cu mozzarella şi creveți de la @jjmetodoenforma.

INGREDIENTE:

240g Faina de ovaz – Gourmet Oat Flour
180 ml apă caldă
2 lingurițe de la ulei de măsline
Sare de mare cu ierburi – după gust
Sos de roșii de casă
Brânză mozzarella rasă
Creveți gătiți
1/2 ceapă roșie
Brânză de capră
miere

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient adânc (castron), adăugați faina de ovăz (Gourmet Oat Flour), apa, uleiul, sarea și amestecați cu ajutorul unei spatule.
2. Apoi puneți aluatul pe o suprafață tare cu puțină făină presărată și frământați până când devine flexibil și nu se lipește.
3. Așezați aluatul pe hârtie vegetală și intindeti-l cu un făcăleț.
4. Turnați sosul de roșii deasupra și coaceți timp de 20 de minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).
5. Scoateți! Puneti brânza rasă și restul ingredientelor deasupra.
6. Coaceți alte 15 minute la 180° (pe suportul din partea de jos a cuptorului).

Puteți alege ingredientele pentru topping care vă plac cel mai mult. Creează-ți propria ta versiune!

_______________

Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Este o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si are un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. 

Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Clătite simple cu proteine

Susțineți-vă obiectivele de fitness și încântați-vă papilele gustative cu această retetă simplă de clătite proteice.

CLĂTITE SIMPLE CU PROTEINE

Ingrediente:

• 1/4 ceașcă cu fulgi de ovăz sau făină integrală de ovăz
• 1/4 ceașcă cu branză de vaci
• 1/2 ceașcă cu pudră proteică la alegere sau Gold Whey
• 1/2 ceașcă cu albușuri de ou

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele și creăm aluatul, pe care îl turnăm într-o tigaie încinsă.
Aluatul îl întoarcem în tigaie, până când marginile lui încep să prindă culoarea aurie.
Clătitele se pot servi cu unt de arahide, Slim Chocolate sau Fruit&Fiber Syrup.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Clătite cu făină integrală de ovăz

Clătite cu făină integrală de ovăz. Iată un desert delicious și sănătoas, care o să vă încânte papilele gustative dar și… masa musculară.

Ingrediente:

• 1/2 ceașcă cu Gourmet Oat Flour (făină integrală de ovăz instant)
• 1/2 lingură cu proteine Gold Whey – milk-chocolate
• 1/2 ceașcă cu albușuri de ou amestecate
• 1 lingură stevia
• 2 linguri cu lapte de migdale neîndulcit

Preparare:

1. Toate ingredientele se amestecă într-un recipient.
2. Amestecul se coace în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.
3. Clătita o putem servi cu unt de arahide, Slim Chocolate Syrup sau… decorați după gusturile voastre.

_______________

Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Este o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si are un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul zilnic de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. 

Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

Recomandari WEIDER: