Clătite proteice cu dulceață
Clătitele sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor dar puțini știu ca ele își au originea in Bretagne, Franta. Varietatea rețelor, data în primul rând de varietatea umpluturilor, nu cred ca se va sfârși niciodată, oricine putând să inventeze propria rețetă…
Ingrediente:
- 100 g Gourmet Oat Flour
- 20 g 100% WHEY CLEAN FORMULA 908g
- 5 g praf de cacao
- 50 g îndulcitor
- 5-10 picături de vanilie
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 ouă
- 250 g unt degresat 0.3%
- 100 ml lapte
- ½ pahar de dulceață de de cireșe
Pregătire:
- Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron impreuna cu gălbenușul de ou, 100 g unt degresat, laptele și aproximativ 200 ml de apă.
- Într-un castron perfect uscat – bateți albușurile spumă.
- Într-o tigaie unsă (cu ulei de nucă de cocos, de exemplu) prăjiți clătite pe ambele părți.
- Între timp, amestecați restul de unt degresat cu picăturile de vanilie. Apoi ungeți clătitele cu dulceața de cireșe.
Clătite delicioase din faină integrală de ovăz, îmbogățită cu proteine
Protein Pancake Mix este o combinație de ingrediente studiată îndelungat – combină făina de ovăz cu cele mai bune surse de proteine: zer, ou și lapte – o aprovizionare optimă cu aminoacizi esențiali și proteine de înaltă valoare biologică.
Mod de utilizare: se amestecă 25 g (o cupă) cu 50 ml de apă; adăugați amestecul într-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei; de asemenea, se poate găti adăugând amestecul la cuptor, 1 minut și jumătate la putere maximă.