Pandișpan cu rubarbă.
Ingrediente
- 8 ouă,
- Îndulcitor cam 8 pliculețe,
- Făină 8 linguri,
- Praf de copt 1 plic,
- Oțet 1 lingură,
- Sare iodată ½ linguriță,
- Zmeură proaspătă 200 g,
- Rubarbă 200 g,
- Zahăr pudră vanilinat.
Pregătire
- Zmeura se spală, tijele de rubarbă se curăță (atenție frunzele sunt otrăvitoare – trebuie înlăturate), apoi se mărunțesc.
- Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul.
- Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul, până se dubelază cantitatea.
- Se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.
- Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și 1 lingură de oțet.
- După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele.
- Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt.
- Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
.
Rubarba nu este o leguma bogata neaparat in nutrienti esentiali, insa ea are un continut scazut de calorii. Totodata, rubarba este o sursa foarte buna de vitamina K, asigurand intre 26-37% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K, la o portie de 100 de grame. Acest procent variaza, mai ales daca rubarba este preparata termic sau nu. La fel ca alte legume, rubarba este si foarte bogata in fibre, oferind cantitati similare cu cele pe care le au portocalele, merele sau telina.