
Rețete rapide pentru diete vegane (I). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.
Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.
Opțiuni de mâncare vegane, sănătoase și ușoare:
Nu numai pentru persoanele care urmează o dietă vegană, aceste rețete de diete vegane pe care le împărtășesc mai jos le recomand tuturor, indiferent de tipul de dietă, deoarece sunt SĂNĂTOASE, UȘOR DE PREPARAT ȘI DELICIOASE.
Salată cu leguminoase
Salata cu leguminoase. Folosiți leguminoase pentru a adăuga proteine în salate.
Când te grăbești, nu este nimic mai ușor și mai simplu decât să te faci o salată de legume și leguminoase. Leguminoasele sunt „All-in-One” din alimente: bogate în proteine, bogate în carbohidrați de calitate, bogate în fibre, vitamine și minerale și sărace în zahăr și grăsimi (excepție fac arahidele). Puteți varia cu ce doriți și aveți acasă. Propun această combinație:
INGREDIENTE:
- Canoane
- Roșie cherry
- Ceapa rosie
- Morcov ras
- Sfeclă
- 150 gr năut gătit
- 15 gr de nuci tocate
- O mână de stafide
- Un strop de EVOO și oțet de cidru de mere după gust.


Burrito vegan cu soia texturată
Soia texturată este foarte versatilă și hrănitoare, există multe modalități de a o prepara. Soia texturată este un bun substitut pentru carne. Acesta este unul dintre preferatele mele:
INGREDIENTE:
- Tortilla de grâu sau porumb
- Roșie
- Ardei roșu și verde
- Praz și / sau ceapă
- Pătrunjel sau combinația de condimente pe care o doriți
- Soia texturată (40 gr uscată)
- Roșie zdrobită sau roșie prăjită
- Avocado sau guacamole
PREGATIRE:
- Mai întâi: hidratați soia texturată într-un castron cu apă caldă timp de 20 până la 30 de minute, scurgeți apa și lăsți-o pentru mai târziu.
- Într-o tigaie cu un strop de EVOO încălzit anterior, se sotează roșia, ardeii, prazul și ceapa.
- Adăugați condimente după gust.
- Când toate legumele sunt bine făcute, adăugați sosul de soia și roșii texturate după gust. Acoperiți tigaia și micșorați focul câteva minute.
- Într-o altă tigaie, încălziți fajitele pe ambele părți pentru câteva secunde
- Umpleți cu amestecul anterior și guacamolul sau avocado îl putem adăuga în momentul consumului
*** Aceste fajitas pot fi făcute exact la fel, dar în loc de soia texturată, le putem schimba cu tofu sau heura.
Recomandari WEIDER:
-
VEGAN PROTEIN 750g
128,00 lei Selectează opțiunile -
Vegan BCAA 300g
Reducere 55,00 lei – 89,00 lei Selectează opțiunile -
Peanut Butter Smooth 1kg
53,00 lei Adaugă în coș -
Peanut Butter Powder 400gr
67,00 lei Adaugă în coș -
Vegan Protein Bar 35gr
6,30 lei Selectează opțiunile -
GOURMET RICE FLOUR 1kg(ciocolata)
Reducere 31% 47,00 lei Citește mai mult