Nelipsit de pe mesele sărbătorilor şi ospețelor românilor, de Paşte, Crăciun, nunţi şi botezuri, cozonacul este întâlnit în forme diverse şi în alte tradiţii ale lumii…
Rețetă de Crăciun de la @myfitlife.es și @monn_fit… cozonaci în formă de brăduț!
INGREDIENTE (pentru 4 brăduți)
- 1 ou
- 100 ml albuș de ou
- 60 ml lapte de migdale
- puţin zahăr/îndulcitor
- 80 gr faina ovaz – brownie*
- 3 gr pudră de drojdie
Topping:
- Cremă de ciocolată-albă
- Dulceață de piersici 0 zahăr
- Bile proteice crocante
PREGĂTIRE Cozonaci:
- Batem albușurile cu lapte, cu tija de mână.
- Adăugăm făina și drojdia și integrăm bine.
- Turnăm amestecul in forme și să coacem 15 minute în sus și jos la 180 grade.
- Lasam la rece și, apoi, punem topping-ul.
Gata! Poftă bună!
……………………….
*Ovăzul conține numeroase proteine și carbohidrați, grăsimi sănătoase (nesaturate și acid linoleic), vitamine, minerale și oligoelemente. Această cereală este o sursă minunată de energie care te ajută să previi senzația de oboseală cauzată de nivelul scăzut al glucozei din sânge. Totodată, ovăzul este o sursă excelentă de vitamine din grupul B, vitamina A, vitamina E și vitamina D. Acesta mai conține și minerale precum calciul, care previne osteoporoza, este bogat în fier și conține zinc, un element care joacă un rol fundamental în metabolizarea insulinei. Mai mult, ovăzul este compus în proporție de 25% din proteine, o concentrație mai mare decât la orice altă cereală.
Făina de ovaz Weider reprezintă un aliment instant de calitate superioară, obținut din cereale integrale, fără OMG-uri și fără adaos de zahăr. Făina de ovaz Weider poate fi utilizată pentru a pregăti shake-uri în orice moment al zilei atunci când aveți nevoie de energie suplimentară. Produsul este plin de aromă și are o valoare nutrițională mare.
Recomandari WEIDER: