Iepuraș proteic fără gluten. Am facut un iepuraș proteic (cozonac) cu făină de ovăz, conținut scăzut de carbohidrați și fără gluten…
Iată o rețetă pentru iepuraș proteic (cozonac) fără gluten:
Ingrediente:
- 3 cani făină de ovăz
- 1 ceașcă pudră de proteine din zer
- 1/4 cană îndulcitor natural (cum ar fi eritritol sau stevia)
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 cană unt nesărat, topit și răcit
- 1/2 cană smântână grasă
- 4 ouă mari
- 1 lingură extract de vanilie
- 1/2 cană stafide
- coaja rasă de la 1 portocală sau lămâie
- 1/4 cană nuci măcinate (opțional)
Instrucțiuni:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați hârtie de copt într-o tavă de cozonac.
- Într-un castron mare, amestecați făina de ovaz, pudra de proteine, îndulcitorul, praful de copt și sarea.
- În alt castron, bateți ouăle, adăugați untul topit și răcit, smântâna, extractul de vanilie și coaja de portocală sau lămâie.
- Turnați amestecul umed peste amestecul de făină și amestecați până când se combină bine. Adăugați stafidele și nucile măcinate, dacă doriți.
- Se lasă să se odihnească. Dupa odihnă, aluatul poate fi usor intins si modelat intr-un iepuras.
- Puneți aluatul în tavă și nivelati suprafata cu o spatulă.
- Coaceți timp de 30 minute, sau până când cozonacul este auriu deschis și un test cu scobitoarea iese curat.
- Lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de a servi.
Sper că veți savura acest cozonac scăzut în carbohidrați și fără gluten!