
Tort de ciocolată. Mai mult ca sigur, în această perioadă, aproape toți urmează o dietă pentru a pierde cele câteva kilograme acumulate în timpul iernii. Dar orice dietă, chiar și cea mai restrictivă, poate și ar trebui să includă o masă trișată sau, în unele cazuri, câteva zile de „reîncărcare” (adică zilele în care se consumă carbohidrați pentru a restabili alimentarea cu energie și glicogenul).
Deci… iată o rețetă pe care ți-o poți oferi zilele acestea, fără prea multe remușcări. Rețetă este ușoară și foarte gustoasă!
Ingrediente:
- 1 ou.
- 2 banane.
- 1 cană de fulgi de ovăz din cereale integrale (aproximativ 150g).
- 1/2 ceașcă de făină integrală de ovăz instant (aproximativ 75g).
- vanilie după gust
- 1 iaurt grecesc.
- 1/3 cană praf de cacao neîndulcit (aproximativ 50g).
- 1/3 cană de ciocolată neagră (aproximativ 50g).
- 2 linguri de unt de arahide – Peanut Butter Smooth.
- drojdie (aproximativ o jumătate de plic).
Pregătire:
- Se amestecă 1/2 cană de iaurt cu piure de banane, vanilie și unt de arahide.
- Apoi combinați oul cu fulgii de ovăz, praful de cacao și praful de copt.
- La final adaugă ciocolata și pune amestecul într-o matriță.
- Gătiți la 180-200 grade timp de 20 de minute și GATA!
Pentru decor:
- Combinați iaurtul grecesc rămas cu câteva picături de stevie, amestecați bine și lăsați să se răcească la frigider.
- Când este rece adăugați-l la tort.
- Și dacă doriți să „exagerați” … adăugați niște fulgi de ciocolată neagră sau sirop de ciocolată.
ATENȚIE: acesta este un exemplu, toată lumea este liberă să-și încerce propria versiune!