
Nuggets de pui. De foarte multe ori simțim nevoia să mâncăm ceva care nu este foarte sănătos, dar care arată gustos. Știți că există moduri de a face aceste feluri de mâncare să se potrivească la fel de bine pentru o dietă echilibrată, fără a vă simți vinovați? Ei bine, acum să vedem cum să pregătim și să preparăm Nuggets de pui în bucătăria noastră…
Valori nutritive pe porție (aproximativ 5 buc)
- Valoare energetică 381,1 Kcal
- Proteine 38,4 g
- Carbohidrați 29 g
- Grăsime 13,9 g
INGREDIENTE (pentru 2 porții):
- 250 g piept de pui (se poate și mai mult)
- 30 g de brânză tartinabilă (sau alternativ iaurt grecesc)
- 75 g de făină de ovăz integral (poate fi făina noastră de ovăz)
- 75 g cereale de porumb crocante, neindulcite (sau alte cereale după gust)
- 2 ouă
- Oregano (sau alte arome după gust)
- Sare
- 0% sos de grătar WEIDER®
Mod de preparare nuggets de pui
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Curăță și taie 1 piept de pui în bucăți de circa 5-7 cm. Amestecați-l cu brânza, oregano și sare.
- Sparge 2 ouă și amestecă-le într-un castron până capătă consistența de spumă.
- Tocăm fulgii de porumb.
- Scufundați fiecare bucată de pui în făină, apoi în ou și, în final, în fulgi de porumb.
- Așezați bucătile într-o tigaie și coaceți-le la 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute. Întoarceți-le astfel încât să fie aurii pe ambele părți.
Et voilà … sunt gata!
Însoțiți nuggets de pui cu o salată (pe bază de legume de sezon) sau cu legume la cuptor. Și dacă doriți un gust exploziv… înmuiați-le în sosul nostru 0% .