Publicat pe

Tort caramel cu… floricele

Tort caramel cu… floricele de porumb! Delicios! de la @annaskuechenkuenste…

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pentru o formă de 21 cm:
Blat:
  • 90g făină
  • 60g Gold Whey Vanilie
  • 25 g pudră de cremă de vanilie
  • 20g praf de copt
  • 10 ml otet de mere
  • 450 ml lapte de migdale
  • 2 linguri de eritritol
Crema:
  • 500g Skyr*
  • 1/2 cană budincă cu proteine ​​caramel
  • Protein 80+ Ciocolata
  • 1 pachet Gelatine Fix
De asemenea:
  • Popcorn 80g
  • 1/2 cană de budincă cu proteine
Pregătire
  1. Pregătiți floricelele. (folositi cuptorul cu microunde pentru asta).
  2. Puneți deoparte jumătate din floricelele de porumb finite.
  3. Turnați 450 ml lapte de migdale cald peste cealaltă jumătate și lăsați să stea aproximativ 10 minute.
  4. Puneți floricele de porumb înmuiate într-o strecurătoare, prinzând laptele.
  5. Amestecați laptele cu toate ingredientele rămase pentru bază și coaceți într-o formă de silicon la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
  6. Amestecați toate ingredientele pentru cremă. Împărțiți baza în jumătate și alternați straturile cu crema. Răciți câteva ore.
  7. La final, încălziți scurt budinca de caramel rămasă în cuptorul cu microunde, o toarnați peste tort și orneați cu floricelele rămase!

*Skyr-ul este un aliment relativ nou, dar este o mâncare tradițională, care se consumă de mai multe secole, în Islanda. Compoziția, aroma și aportul nutritiv al skyr-ului sunt similare cu cele ale iaurtului grecesc. Totuși, islandezii consideră skyr-ul un fel de brânză, decât un iaurt.

Recomandari WEIDER: