Tort caramel cu… floricele de porumb! Delicios! de la @annaskuechenkuenste…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pentru o formă de 21 cm:
Blat:
- 90g făină
- 60g Gold Whey Vanilie
- 25 g pudră de cremă de vanilie
- 20g praf de copt
- 10 ml otet de mere
- 450 ml lapte de migdale
- 2 linguri de eritritol
Crema:
- 500g Skyr*
- 1/2 cană budincă cu proteine caramel
- Protein 80+ Ciocolata
- 1 pachet Gelatine Fix
De asemenea:
- Popcorn 80g
- 1/2 cană de budincă cu proteine
Pregătire
- Pregătiți floricelele. (folositi cuptorul cu microunde pentru asta).
- Puneți deoparte jumătate din floricelele de porumb finite.
- Turnați 450 ml lapte de migdale cald peste cealaltă jumătate și lăsați să stea aproximativ 10 minute.
- Puneți floricele de porumb înmuiate într-o strecurătoare, prinzând laptele.
- Amestecați laptele cu toate ingredientele rămase pentru bază și coaceți într-o formă de silicon la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Amestecați toate ingredientele pentru cremă. Împărțiți baza în jumătate și alternați straturile cu crema. Răciți câteva ore.
- La final, încălziți scurt budinca de caramel rămasă în cuptorul cu microunde, o toarnați peste tort și orneați cu floricelele rămase!
*Skyr-ul este un aliment relativ nou, dar este o mâncare tradițională, care se consumă de mai multe secole, în Islanda. Compoziția, aroma și aportul nutritiv al skyr-ului sunt similare cu cele ale iaurtului grecesc. Totuși, islandezii consideră skyr-ul un fel de brânză, decât un iaurt.