Publicat pe

Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi – rețetă de la @healthyeat.r⁣


INGREDIENTE:⁣
  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 2 ouă
  • 100 g iaurt grecesc
  • 125g ovăz tocat
  • 1/2 despre drojdie (aprox. 7g)⁣
  • 1 lingura ulei de masline
  • esență de vanilie și îndulcitor după gust
  • scorțișoară
  • nuci sau migdale
  • o cupă de proteine

Opțional: acoperire cu proteine ​​cernute⁣

PREGĂTIRE:
  • Batem bine toate ingredientele (morcovii sunt tocați cruzi si bătuți cu de toate ingredientele ) cu excepția nucilor pe care le adăugam ulterior.⁣
  • Punem compoziția într-o formă (matriță 15 cm⁣) – aproximativ 25 min la cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Lăsăm să se răcească si scoatem din matriță. Gata!

De ce morcovi?

Pentru ca morcovii mentin tesuturile sanatoase si intarzie imbatranirea. Pentru ca aceasta radacinoasa contine antioxidanti, ajuta la eliminarea mai eficienta a toxinelor din organism si impiedica formarea celulelor canceroase si raspandirea acestora. Antioxidantii din morcov ajuta toate sistemele si organele din corp. Toxinele sunt eliminate (detoxifiere), digestia se normalizeaza, rinichii functioneaza mai bine, la fel si sistemul cardiovascular… Morcovii sunt bogati in carotenoizi (betacarotenul) si vitamina A, ambele cu rol de sustinere a tesuturilor oculare. Carotenoizii joaca un rol important in mentinerea vederii. Morcovii pot imbunatati vederea pe timp de noapte, pot intarzia aparitia cataractei, dar si a altor afectiuni oculare. Morcovii nu pot vindeca persoanele cu afectiuni oculare grave si nici nu vor face dioptriile sa dispara, insa pot fi de folos in preventia agravarii afectiunii oculare cu care se confrunta pacientul. Carotenoizii ajuta de asemenea la mentinerea unui sistem imunitar puternic si functional.

Recomandari WEIDER: