Prăjitură cu morcovi – rețetă preluată de la @healthyeat.r
INGREDIENTE:
- 3 morcovi de dimensiune medie
- 2 ouă
- 100 g iaurt grecesc
- 125g ovăz mărunțit
- 1/2 despre drojdie (aprox. 7g)
- 1 lingură ulei de măsline
- esență de vanilie și îndulcitor după gust
- scorțișoară
- nuci sau migdale
- o cupă de proteine
Opțional: topping de proteine
PREGĂTIRE:
- Batem bine toate ingredientele (morcovii sunt tocați cruzi și amestecați cu toate celelalte ingrediente) cu excepția nucilor pe care le adăugam ulterior.
- Punem compoziția într-o formă (15 cm) – aproximativ 25 min la cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Lăsăm să se răcească si scoatem din formă.
La masă!
…
De ce morcovii?
Pentru că morcovii mențin țesuturile sănătoase și întârzie îmbătrânirea. Pentru că aceasta rădăcinoasă conține antioxidanți, ajută la eliminarea mai eficientă a toxinelor din organism și împiedică formarea celulelor canceroase și răspândirea acestora. Antioxidanții din morcov ajută toate sistemele și organele din corp. Toxinele sunt eliminate (detoxifiere), digestia se normalizează, rinichii funcționează mai bine, la fel și sistemul cardiovascular…
Morcovii sunt bogați în carotenoizi (betacarotenul) și vitamina A, ambele cu rol de susținere a țesuturilor oculare. Carotenoizii joaca un rol important în menținerea vederii. Morcovii pot îmbunătăți vederea pe timp de noapte, pot întârzia apariția cataractei, dar și a altor afecțiuni oculare. Morcovii nu pot vindeca persoanele cu afecțiuni oculare grave și nici nu vor face dioptriile să dispară, însă pot fi de folos în prevenția agravării afecțiunii oculare cu care se confrunta pacientul. Carotenoizii ajuta de asemenea la menținerea unui sistem imunitar puternic și funcțional.
Recomandari WEIDER: