Publicat pe

Bol proteic cu fructe

Bol proteic cu fructe

Esti în căutarea unei opțiuni sănătoase și delicioase pentru micul dejun sau o gustare hrănitoare în timpul zilei? Acest bol de fructe cu cocos și fructe de pădure este alegerea perfectă! Combinația de zmeură și ananas, îmbogățită cu iaurt cremos de cocos și proteine sănătoase, te va încânta papilele gustative și îți va oferi energia de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua în forță. Cu un topping crocant de granola cu ciocolată și quinoa suflată, fiecare lingură este o explozie de savoare și nutriție. Această rețetă simplă și rapidă este perfectă pentru a te bucura de o masă delicioasă și hrănitoare, indiferent de momentul zilei!

Ingrediente:

Topping:

  • iaurt de cocos
  • zmeură
  • granola cu ciocolată
  • quinoa suflată
  • biscuiți mini

Zdrobește ingredientele pentru bol într-un blender, pune-le într-un bol și adaugă topping-ul.

Valori nutriționale

Aceste valori sunt aproximative și pot varia în funcție de ingredientele specifice și de cantitățile utilizate. Dacă dorești valori nutriționale mai precise, poți folosi o aplicație sau un calculator online care să calculeze valorile pe baza ingredientelor tale exacte și a cantităților folosite.

  • Calorii: aproximativ 400-500 kcal
  • Proteine: aproximativ 25-30g
  • Grăsimi: aproximativ 10-15g
  • Carbohidrați: aproximativ 50-60g
  • Fibre: aproximativ 5-10g

*Iaurtul de cocos este un produs lacto-fermentat obținut din laptele de cocos. Procesul de fabricație a iaurtului de cocos implică fermentarea laptelui de cocos cu diferite tulpini de bacterii probiotice, similar cu procesul de fabricație a iaurtului din lapte de vacă. Această fermentație convertește zaharurile din laptele de cocos în acid lactic, ceea ce conferă iaurtului de cocos gustul și textura caracteristice. Uneori, se adaugă și culturi probiotice suplimentare pentru a îmbunătăți valoarea nutrițională și beneficiile pentru sănătate ale iaurtului de cocos. Iaurtul de cocos este apreciat pentru gustul său bogat și cremos, dar și pentru proprietățile sale nutritive. Este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași esențiali, și conține, de obicei, și unele proteine și carbohidrați. În plus, iaurtul de cocos este adesea considerat benefic pentru sănătatea sistemului digestiv datorită conținutului său de probiotice, care pot ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale.

Un alt bol smoothie proteic poate fi preparat cu ușurință din iaurt simplu cu iaurt de cocos și proteina 80 cu Vanilie.

Recomandări WEIDER: