Publicat pe

Batoane din dovleac (proteice)

Batoane din dovleac (proteice). Ai auzit vreodată că bananele sunt supranumite „batonul de energie natural”? Ei bine, se pare că dovleacul îi ia titlul de acum înainte, deoarece s-a descoperit faptul că o porţie de dovleac conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană. Pe lângâ energia pe care ţi-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea antrenamentului şi scutindu-te de durerile musculare de a doua zi.

Sezonul dovleacului nu s-a încheiat încă și… @ monicab.ody.fit.food ne încântă astăzi cu batoane de dovleac proteice delicioase.

INGREDIENTE & PREPARARE (pentru 1-2 porții):
  • 100g dovleac fiert
  • 20g albus
  • 20g proteină ​​cu aromă de vanilie
  • 10g soia crocantă
  • 10g fulgi de soia
  • 10g granule de soia
  • 5g tărâțe de speltă
  • aproximativ 30g Eritritol
  • 3-5g unt de migdale
  • 6-8g sirop de fibre
  • Scorțișoară, condiment pentru dovleac

Se amestecă bine⁣ toate ingredientele de mai sus!

  • 5g fulgi de soia
  • 5g crocante de soia
  • 5g granule de soia
  • 5 g fulgi de migdale

Se modelează, pliază si asezonează după gust. Se da la cuptor 180 de grade C pentru aprox 30-35 minute⁣.

Acoperire: ⁣
  • 20 g eritritol
  • 10g picaturi de ciocolata fara zahar
  • 3g fibre sau sirop de tapioca
  • putina apa

Se aduc la fierbere amestecând. Se toarnă peste foaia de aluat răcită – tăiată în batoane⁣.

.

ŞTIAŢI CĂ? Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Recomandari WEIDER: