
Batoane din dovleac (proteice). Ai auzit vreodată că bananele sunt supranumite „batonul de energie natural”? Ei bine, se pare că dovleacul îi ia titlul de acum înainte, deoarece s-a descoperit faptul că o porţie de dovleac conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană. Pe lângâ energia pe care ţi-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea antrenamentului şi scutindu-te de durerile musculare de a doua zi.
Sezonul dovleacului nu s-a încheiat încă și… @ monicab.ody.fit.food ne încântă astăzi cu batoane de dovleac proteice delicioase.
INGREDIENTE & PREPARARE (pentru 1-2 porții):
- 100g dovleac fiert
- 20g albus
- 20g proteină cu aromă de vanilie
- 10g soia crocantă
- 10g fulgi de soia
- 10g granule de soia
- 5g tărâțe de speltă
- aproximativ 30g Eritritol
- 3-5g unt de migdale
- 6-8g sirop de fibre
- Scorțișoară, condiment pentru dovleac
Se amestecă bine toate ingredientele de mai sus!
- 5g fulgi de soia
- 5g crocante de soia
- 5g granule de soia
- 5 g fulgi de migdale
Se modelează, pliază si asezonează după gust. Se da la cuptor 180 de grade C pentru aprox 30-35 minute.
Acoperire:
- 20 g eritritol
- 10g picaturi de ciocolata fara zahar
- 3g fibre sau sirop de tapioca
- putina apa
Se aduc la fierbere amestecând. Se toarnă peste foaia de aluat răcită – tăiată în batoane.
.
ŞTIAŢI CĂ? Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.