Chec cu coacăze. De ce coacăze? Pentru că – respectiv – coacăzele sunt foarte sănătoase și bogate în vitamine și oligoelemente. Cele mai sănătoase sunt coacăzele negre, care contin o cantitate importanta de vitamina A (beta-caroten), vitaminele B1, B2, B5, B6 și vitamina E. De asemenea in compoziția acestor fructe, mai regasim și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru și fier. Coacăzele negre sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și fibre alimentare. Coacăzele roșii sunt similare cu coacăzele negre, dar contin o cantitate mai mică de vitamina B, minerale și vitamina C. Coacăzele roșii, spre deosebire de coacăzele negre, sunt bogate în vitamina K1 și sunt mai puțin calorice, ceea ce poate fi un aspect important pentru persoanele care sunt la dietă.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pentru aproximativ 12 bucăți aveți nevoie de:
- 120 g făină
- 30g Protein 80+ cocos
- 1/2 pachet praf de copt
- 1 ou
- 150 g pulpă de mere
- 2 banane
- coacaze proaspete
- aromă de nucă de cocos
Mod de preparare chec cu coacăze
- Faceți piure din banane – cu o furculiță;
- Amestecați cu oul, pulpa de măr și cateva picături de aromă;
- Adăugați făina, zerul și praful de copt și amestecați bine;
- Puneți jumatate din aluat intr-o forma – cutie de silicon si, peste ea, coacaze;
- Turnați restul de aluat peste și presați din nou câteva coacăze
- Apoi dați la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți încă 20-30 de minute;
- Peste prajitura adaugați nuca de cocos rasa…
Articol: weider
Recomandari WEIDER: