
Fursecuri de ovăz cu banane. Bananele cu coaja maro sau cu pete sunt grozave! Nu cumva să le aruncaţi! Cu ele se fac cele mai aromate deserturi. Gustul dulce se intensifică pe masură ce bananele se coc. Mecanismul e simplu: luaţi trei banane coapte, pasaţi-le cu o furculita, amestecati cu o cană de fulgi de ovaz, o lingură de unt de arahide și un praf de scorţisoară.
INGREDIENTE/Porții: 12
- 3 banane foarte coapte
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1 lingură de unt de arahide
- Scorţisoară
Opţional se pot adăuga deasupra: stafide, alte fructe uscate sau Slim Chocolate Syrup
PREPARARE fursecuri de ovăz cu banane
- Preîncălzeste cuptorul la 170 de grade și pregătește o tavă cu hartie de copt.
- Pasează bananele cu o furculiţă, până cand devin o pastă omogenă și lipicioasă.
- Adaugă fulgii de ovaz, untul de arahide și amestecă bine.
- Porţionează compoziţia cu o lingură și dă-i o formă de bilă. Așează bilele de aluat pe tavă și apoi aplatizează-le până ajung la o grosime de 0,5 – 1 cm.
- Bagă tava în cuptor și coace fursecurile timp de 25 de minute.
***
Bananele sunt o sursă bogată de carbohidrați, ce sunt transformați rapid în energie. Conținutul mare de zahăr este echilibrat cu o cantitate mare de fibre și mică de grăsimi, fapt ce contribuie la reglarea asimilării zahărului.
Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanță numita TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietați mai puternice anti-cancer și de întărire a imunitații. Te-am convins sa nu le mai arunci?