Publicat pe

Terci proteic

Rețeta „Terci proteic” (o porție).

Valorile nutritive per servire:

497 kcal I 28,4 g proteine I 46,9 g carbohidrati I 20,1 g grăsime

Ingrediente terci proteic:

■ 20 g VEGAN PROTEIN
■ 50 g hrișcă* – seminte
■ 150 ml lapte de nucă de cocos (grăsime redusă)
■ 175 ml apă
■ 1/4 păstaie de vanilie
■ 50 g iaurt – conținut scăzut de grăsime
■ 1 linguriță de chia**
■ 1 linguriță sirop IMO (alternativ: sirop de miere sau agave)

Pregătire terci proteic:

1. Fierbeți împreună laptele de nucă de cocos, apa cu păstaia de vanilie feliată și puțin îndulcitor – amestecați-le până fierb. Apoi scoateți păstaia de vanilie și turnați peste terci. Se fierbe încă câteva minute la foc mic, până se formează o compoziție consistentă.
2. Îndepărtați tigaia de pe foc și amestecați iaurtul și proteina. Terciul este gata pentru servit atunci când consistența sa este cremoasă.
3. Puneți terciul într-un bol și serviți-l cu seminte de chia, capșuni, banane etc.

***

*Hrișca poate să reducă inflamațiile și nivelul nesănătos al colesterolui ”rău”, crescând în același timp nivelul colesterolui ”bun” . Rutinul, un antioxidant conținut în hrișcă, este de mare ajutor în menținerea elasticității și rezistenței vaselor de sânge. Fiind o sursă bună de fibre alimentare, hrișca se destinge printr-un indice glicemic de nivel mic spre mediu, ceea ce înseamnă că includerea acesteia în hrană este legată de o creștere lentă și graduală a glicemiei din sânge. De fapt, cercetările efectuate pe oameni care sufereau de diabet, care au folosit hrișcă în alimentația lor, au arătat o glicemie mai scăzută.

**Semintele de chia si-au castigat un renume de aliment sanatos, recomandat tuturor celor care sunt interesati de un stil de viata echilibrat si sanatos, dar si de cei care au o alimentatie vegetariana, vegana sau raw vegana.  Desi dau consistenta alimentelor, semintele de chia au un continut relativ scazut de calorii

Recomandari WEIDER: