Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    50,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Cum să vă consolidați sistemul imunitar

Cum să vă consolidați sistemul imunitar? Sistemul imunitar este ca un „scut” pentru corp, este apărarea împotriva infecțiilor, cum ar fi bacteriile și virușii. De aceea este extrem de important să aveți grijă de el și să îl păstrați în stare perfectă. Şi… ca tot ceea ce se referă la sănătatea noastră, NUTRIȚIA ESTE FUNDAMENTALĂ, de fapt, malnutriția este una dintre cauzele imunodeficienței în lume. Dacă mănânci prost… sistemul tău imunitar suferă.

Cheile unui sistem imunitar puternic și sănătos:

  • Primul lucru – alimente sănătoase: mâncare „adevărată”, fructe, legume, nuci, leguminoase, carne slabă, pește alb și albastru etc.
  • Evitați alimentele ultraprocesate: pline de aditivi și substanțe chimice artificiale care ne deteriorează întregul sistem, în general, nu doar imunitatea.
  • Eliminați din viața dvs. obiceiurile toxice: cum ar fi tutunul și alcoolul, faceți exerciții fizice, rămâneți hidratat și odihniți-vă suficient – acestea sunt, de asemenea, importante pentru a menține sistemul imunitar puternic.
  • Stați departe de situațiile stresante: un nivel ridicat de stres face ca și apărările noastre să cadă. Cred că este cel mai dificil lucru de schimbat din toate aceste puncte, dar… îl puteți reduce.

Există substanțe nutritive importante pentru menținerea unui sistem imunitar bun:

Seleniu (ex. Nuci, ciuperci, cod, usturoi)
Zinc (de ex. Stridii, semințe de dovleac, carne de vită, făină de susan)
Vitamina B (în special B6 și B12) și acidul folic (ex. Sardine, leguminoase, nuci, gălbenuș de ou, somon)
Vitamina C (ex. Citrice, ardei roșu, verde și galben, kiwi, broccoli, kale)
Și nu în ultimul rând, fierul, acizii grași omega – 3, alimentele probiotice (varză, chefir) În rezumat …

O ALIMENTARE PE BAZĂ DE ALIMENTE NATURALE ȘI VARIATE NE VA OFERI TOȚI ACESTI NUTRIENȚI.

GLUTAMINA, NU DOAR PENTRU MUSCHI!

  • Așa este! O altă cheie pentru a vă consolida sistemul imunitar poate fi suplimentarea cu glutamină, care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, este deja utilizat în domeniul medical pentru a ajuta pacienții să-și consolideze sistemul imunitar.
  • Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesențial din organism și este implicată în multe procese ale metabolismului intermediar. Numeroase studii au arătat că, dacă depozitele de glutamină scad, scade echilibrul nostru de azot, sinteza proteinelor și funcția imună.

CREŞTEȚI DOZA DE VITAMINĂ C

  • Pentru a vă întări puțin mai mult apărarea, vă recomand și creșterea dozelor de vitamina C sub formă de supliment, datorită puterii sale antioxidante și imuno-protectoare. Vitamina C Up este o opțiune foarte practică și plăcută pentru a adăuga acest plus. Acestea sunt masticabile, fără zahăr și cu o aromă delicioasă. Recomand 1 până la 3 gummies pe tot parcursul zilei.

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    56,00 lei
    Citește mai mult
  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • Vitamin C Up

    Vitamin C Up 84gum

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    76,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

  • oat bar

    Oat bar

    6,50 lei
    Selectează opțiunile
  • probiotice pentru sportivi

    MICROBIOTIC SPORT IMMUNE 30caps

    59,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50 gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ce este L-Carnitina și la ce servește?

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Este unul dintre suplimentele de cinci stele, mai ales în diete și în procesele de definire. Este important să știți cum să o utilizați în favoarea dvs., astfel încât să obțineți rezultate surprinzătoare. Voi explica într-un mod super simplu CE ESTE L-CARNITINA și ce funcție îndeplinește pentru corpul nostru:

Cum acționează L-Carnitina?

  • L-Carnitina este o enzimă, adică este o moleculă care ajută la relațiile chimice care există în interiorul celulelor.
  • Se formează din unirea a 2 aminoacizi: lizină și metionină.
  • Cu o dietă variată și echilibrată, corpul nostru este capabil să sintetizeze cantitățile corecte de L-CARNITINĂ, în ficat și rinichi.
  • Este direct implicata în METABOLISMUL GRĂSIMILOR, deoarece acționează ca un transportor al grăsimilor (lipidelor) în mitocondriile celulelor.
  • Și ce este mitocondria? – Este „motorul” unde are loc transformarea nutrienților în energie.

Beneficii în sport

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Știm deja ce este, acum să vedem cum ne poate aduce beneficii în domeniul sportiv:

  • Ajută performanța sportivă la sportivi cu activitate ridicată sau moderată, deoarece accelerează degradarea acizilor grași, astfel încât aceștia să fie transformați în energie.
  • Utilizarea L-Carnitinei ajută la recuperarea mușchilor după exerciții.
  • Ajuta la menținerea masei musculare, deoarece îmbunătățește rezistența la oboseală și facilitează recuperarea mușchilor după antrenamente sau concursuri, mai ales dacă sunt intense.
  • În procesul de reducere a grăsimilor: L-carnitina, așa cum am spus în punctele anterioare, îmbunătățește performanța sportivă și ne ajută să menținem masa musculară, ajută la descompunerea grăsimilor pentru a fi arse ca o formă de energie care „ne protejează mușchii”. Prin urmare, dacă o însoțim cu un alimente specifice pentru a pierde grăsimea și antrenamente intense, este un mare aliat.

În concluzie: L-CARNITINA ESTE DE MARE AJUTOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI NOASTRE SPORTIVE.

Beneficii pentru sănătate

Deși acest articol este destinat sportului, merită să știm că L-Carnitina este extrem de eficientă împreună cu tratamentul unor boli cardiovasculare și renale, cum ar fi:

  • Cardiovasculare: infarct miocardic acut, necroză miocardică, aritmii.
  • Renale: insuficiență renală.
  • Mentale: Alzheimer, depresie senilă, uitare legată de vârstă.
  • Metabolice: diabet, concentrație crescută de colesterol legată de LDL, concentrație crescută de trigliceride.
  • Probleme dermatologice: oxidarea pielii din cauza îmbătrânirii, cicatricilor și vergeturilor.

Autor: Celeste González

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Vârful glicemic

Vârful glicemic. În prezent, toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți:

  1. Un stil de viata sanatos
  2. O dieta echilibrata

Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte există un număr tot mai mare de persoane care încearcă să prevină problema. În principiu, acest lucru – se face acționând asupra cantității de alimente (scăzând-o) și asupra cantității de calorii arse (cu activitate fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este, de asemenea, foarte important să acordați atenție calității alimentelor pe care le consumați și nu doar cantității. Calitatea afectează și procesul de acumulare a grăsimii corporale.

Unul dintre procesele principale, principalul în opinia mea, este cel care reglează tendința nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să aflați mai multe despre așa-numitele „vârfuri glicemice”, care sunt responsabile pentru acumularea de exces de grăsime corporală.

CE ESTE VÂRFUL GLICEMIC?

Vârful glicemic este definit ca și cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează după fiecare masă, mai ales atunci când aceasta conține o cotă de carbohidrați!

CUM CREAȚI UN VÂRF GLICEMIC?

Când mâncați alimente care conțin carbohidrați, acestea sunt digerate în tractul gastrointestinal, transformate în glucoză și absorbite. Când este absorbit în fluxul sanguin, apare o creștere a nivelului de zahăr din sânge (nivelul de glucoză în sânge)…

CARE SUNT EFECTELE VÂRFULUI GLICEMIC?

Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat INSULINĂ pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Pentru a face acest lucru, insulina funcționează:

  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului;
  • Stimulează acumularea excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos;
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfuri glicemice; gestionează abundența resurselor energetice; stocând glucoza sub formă de grăsime și blocând utilizarea rezervelor.

Cu cât se înregistrează vârful glicemic mai „ridicat”, cu atât este mai mare cantitatea de insulină produsă, care va aduce nivelul zahărului din sânge la valori chiar mai mici decât în ​​mod normal.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:
  • o mare parte din glucoză nu este utilizată, dar se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos;
  • o revenire prea rapidă la niveluri scăzute de zahăr din sânge reprezintă o situație de lipsă de combustibil pentru organism și, prin urmare, determină senzația de apetit, de unde și aportul suplimentar de alimente.
Acest lucru creează un cerc vicios:
  • cu cât este mai absorbită glucoza, cu atât este mai mare vârful glicemic;
  • cu cât vârful glicemic este mai mare, cu atât va trebui să consumi mai multe alimente într-un timp scurt.

Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un exces de aport caloric și un exces de acumulare de grăsimi.

Prin urmare, dacă înveți să-ți controlezi vârful glicemic; poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii.

Dar cum să-l controlezi?

Principala modalitate este de a alege alimentele cu un indice glicemic și o încărcătură mai mici (carbohidrați întregi, fructe decojite, legume și leguminoase bogate în fibre); care produc o creștere mai mică a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai mic la insulină; alături de această metodă, care este ușor de aplicat de toată lumea, există posibilitatea de a utiliza suplimente specifice capabile să acționeze:

  • privind digestia glucidelor;
  • privind absorbția carbohidraților;
  • asupra modulației vârfului și a efectelor sale.

În acest scop, Weider a formulat un produs inovator, care urmează să fie comercializat în curând, conținând o moleculă patentată exclusiv, care acționează asupra celor trei efecte menționate mai sus pentru a promova o mai bună slăbire și o mai bună „gestionare” a programelor de slăbire care întreprind.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Colagen Peptan®

Colagen Peptan®: UN ALIAT ÎN RECUPERAREA SPORTIVA. Peptan®: Peptide de colagen.

Ați auzit – cu siguranță – de beneficiile colagenului pentru articulații, tendoane și sănătatea pielii… Dar ceea ce nu știți este că peptidele de colagen au un rol foarte important în recuperarea musculară post-antrenament.

.

De ani de zile cercetările științifice au studiat efectele colagenului asupra pielii, articulațiilor și tendoanelor, dar cercetări recente* arată că suplimentele de Colagen Peptan® îmbunătățesc și accelerează recuperarea musculară a sportivilor.

Colagenul este componenta matricei a țesutului cartilajului articular, a joncțiunii tendonului muscular și a tendoanelor, dar și a sistemului musculo-scheletic. Fiecare dintre fibrele musculare, mușchii și grupurile musculare, sunt înfășurate în fascii care conțin și permit mișcarea, ceea ce le conferă o parte din proeminența performanței sportive. Prin urmare, colagenul este o componentă cheie a învelișului matricei extracelulare care învelește fibrele musculare și, din acest motiv, suplimentarea cu Peptan poate preveni deteriorarea structurală a fasciilor sau / și le permite să se repare mai repede.

În timpul antrenamentului, unitatea contractilă a fibrei musculare, structura tendonului și fasciile care înconjoară mușchii suferă leziuni microscopice cunoscute sub numele de „febră” sau febră musculară cu debut tardiv (DOMS). Durerea musculară și articulară, inflamația și rezistența scăzută sunt câteva dintre simptomele acestor daune structurale cauzate de exerciții fizice intense. Aceste efecte condiționează efectuarea normală a sesiunilor de antrenament ulterioare. Din acest motiv, este esențial pentru orice sportiv să nu favorizeze această simptomatologie, ci și să reducă timpul de recuperare. Și aici peptidele de colagen își dovedesc eficacitatea.

.

Compoziția Collagen Peptan® formată din micronutrienți și ingrediente adecvate, ajută la reducerea inflamației, promovează repararea și refacerea mușchilor, scurtând timpul de recuperare și promovând sănătatea generală a mușchilor scheletici.

Noi cercetări evidențiază beneficiile peptidelor de colagen ca supliment de recuperare. De asemenea, Comitetul Olimpic Internațional (COI) include peptidele de colagen hidrolizate în declarația sa cu privire la beneficiile suplimentelor sportive referitoare la creșterea producției de colagen și reducerea durerilor articulare. „Suplimentarea cu peptide de colagen Peptan poate oferi beneficii în prevenirea leziunilor, repararea țesuturilor și recuperarea musculară.”

.

Suplimentarea cu peptide de colagen Peptan® a redus în mod clar durerea musculară percepută după exerciții intense. Interesant este faptul că participanții la studiu* care au luat colagen Peptan® au arătat o performanță crescută la 48 de ore după efort. Aceste rezultate confirmă faptul că suplimentarea cu colagen poate servi la reducerea timpului de recuperare după activitatea fizică, permițând sportivilor competitivi să mențină un nivel ridicat de performanță în perioadele solicitante de antrenament. Dar ele sunt utile și pentru sportivii amatori, deoarece suplimentarea cu Peptan a atenuat în mod clar durerea musculară și a îmbunătățit recuperarea performanței musculare după exerciții fizice, permițând repararea matricei extracelulare deteriorate în mai puțin timp.

.

Colagenul Peptan® este o sursă de proteine ​​de 97% și rezultatul unirii diferiților aminoacizi bioactivi. Acesta oferă multiple beneficii pentru sănătatea sportivilor – reduce leziunile musculare și facilitează recuperarea. Formula lor hidrolizată îl face ușor digerabil, atât în ​​timpul exercițiilor fizice, cât și după acestea.

.

*Referinţă: Clifford, T, și colab., 2019. Efectele peptidelor de colagen asupra leziunilor musculare, inflamației după exerciții: un studiu randomizat, controlat. Aminoacizi 51 (4): 691-704, doi.org/10.1007/s00726-019-02706-5

Recomandari WEIDER:

  • Glucosamine + Chondroitin + MSM

    Glucosamine + Chondroitin + MSM 120caps

    103,00 lei
    Citește mai mult
  • Collagen 300g Colagen pulbere

    58,00 lei
    Adaugă în coș
  • Multivitamin 90cps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 

    35,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Grăsimile sunt sănătoase?

Grăsimile sunt sănătoase? Mulți pacienți mă întreabă adesea despre rolul grăsimilor într-o dietă sănătoasă, deoarece au auzit sau citit că nu ar trebui să le consume pentru a evita acumularea lor în organism. Ei bine, atâta timp cât majoritatea grăsimilor consumate sunt din surse sănătoase și, evident, acordând atenție cantităților, acestea pot fi încorporate într-un plan de alimentație sănătoasă, chiar și pentru pierderea în greutate.

Ce sunt grăsimile sănătoase?

Grăsimile sănătoase sunt cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Grăsimile polinesaturate conțin acizi grași omega 3 și omega 6. Studii științifice recente arată că grăsimile mononesaturate pot reduce bolile cardiovasculare cu 30%.

  • Grăsimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și care stau la baza dietei mediteranene. Aceste grăsimi sănătoase sunt și o sursă bogată de vitamina E. Grăsimine mononesaturate se regasesc în: măsline, avocado, nuci, migdale, caju, semințe de susan, semințe de dovleac, ulei masline, ulei de canola sau uleiuri din nuci.
  • Grăsimile polinesaturate se regasesc în general în uleiurile vegetale și sunt renumite pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor, mai ales atunci cand sunt consumate în locul grăsimilor saturate. Acizii grasi Omega 3 fac parte din categoria grăsimilor polinesaturate și se regăsesc în peștele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar și în semințele de in și nuci.

Omega 3 ne ajută:

  • Menține funcționarea adecvată a creierului
  • Scade inflamația
  • Poate reduce simptomele depresiei, demenței, cancerului, artritei etc…

Grăsimile sunt foarte importante într-o dietă sănătoasă:

  • Ele oferă corpului nostru un strat protector care ne izolează organele
  • Mențin temperatura normală a corpului
  • Ne ajută să digerăm vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K
  • Păstreză sănătoase celulele, hormonii, țesuturile, părul, pielea și unghiile
  • Acesta furnizează componenta structurală a multor membrane celulare, care sunt esențiale pentru dezvoltarea celulară și care transportă rapid diferite mesaje (hormoni) prin corpul nostru.

Atenție la excesul de Omega 6!

Uleiurile vegetale (cum ar fi soia, floarea-soarelui, porumbul, semințele de bumbac, uleiul de susan etc.) au un conținut ridicat de acizi grași omega 6, care, deși își îndeplinesc funcția, sunt consumați în prezent în exces, mai ales în comparație cu omega 3 conform unui USDA (Raportul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite), americanii ingeră aproape 20% din caloriile lor din ulei de soia din cauza consumului ridicat de alimente ultraprocesate.

Dar care este problema?

Omega 6 este proinflamator, iar inflamația din organism poate fi un factor în creșterea riscului de boli de inimă. De fapt, un aport ridicat de omega 6 a fost asociat cu o creștere a bolilor inflamatorii. Pe de altă parte, studiile arată că o proporție mai mică de omega 6 și o proporție mai mare de omega 3 pot reduce riscul de boli cronice.

Cum putem reduce consumul de omega 6?

Consumați produse neprelucrate sau prelucrate minim. Evitarea sau reducerea alimentelor ultraprocesate va preveni consumul excesiv de omega 6, deoarece acestea sunt foarte abundente în acest tip de alimente.

Este recomandabil să includeți grăsimile într-o dietă sănătoasă pentru pierderea grăsimii corporale?

Da, în funcție de cantități, puteți include grăsimi sănătoase în ziua dvs. De fapt, ele oferă mai multă sațietate, un gust și o textură mai bune la mese, motiv pentru care dieta va fi mai variată și mai apetisantă…

Dar cât pot mânca?

Acest lucru va depinde întotdeauna de stilul tău de viață, de obiectivele tale fizice și de sănătate, de digestia ta, de nivelul tău de activitate fizică și exercițiu și de genetica ta. Cu toate acestea, controlând porțiile și cantitățile, le puteți include în toate mesele și chiar în gustări. Depinde, desigur, de proporția de proteine ​​și carbohidrați.

Ceea ce este adevărat este că, la fel cum puteți acumula grăsimi consumând un exces de grăsimi sănătoase, puteți acumula grăsimi cu proteine ​​sau carbohidrați (consumându-le în exces).

Cum le putem include? Exemplu de cantități recomandate pe zi:

Mic dejun: 1 linguriță de ulei de măsline
Gustare: o mână de nuci
Mâncare: Includeți semințe de floarea-soarelui în salată
Cina: ½ unitate de avocado copt cu un ou

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dieta „completă” de post

Dieta „completă” de post. În fiecare zi aud și văd, în special pe rețelele de socializare, noi diete miraculoase care promit să te facă să slăbești într-un timp scurt și fără consecințe. Ceea ce am învățat este că: NU EXISTĂ DIETE MIRACULOASE. Dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos, trebuie să te bazezi pe nutriționist/dietetician și un antrenor personal – expert în domeniu.

Dieta „completă” de post

După scurta introducere, am sa fac referire la studiile profesorului Massimo Valverde, endocrinolog și farmacolog cu privire la una dintre diete – dieta „completă” de post. Acesta dieta este diferită de postul intermitent sau de dieta care mimează postul.

Acest stil de alimentație include perioade prelungite de post (de la 12 ore la 24 și mai mult) în care trebuie să existe o abstinență completă de la alimentele solide și lichide, cu excepția apei, cu scopul principal, desigur, de a pierde în greutate și, în unele cazuri, pentru a purifica corpul. Conform fiziologiei umane, se știe că, dacă carbohidrații sunt eliminați din corp, pentru a produce energie, acesta va recurge mai întâi la rezerve (sub formă de glicogen) și apoi la căi alternative care utilizează grăsimi și proteine ​​(în această ordine ).

Numeroase studii

Există numeroase studii care arată beneficiile postului, acestea variind de la pierderi în greutate la îmbunătățirea generală a sănătății.

Mai jos sunt cele mai importante beneficii ale postului intermitent.

  • Postul contribuie la reducerea inflamațiilor – mai multe studii au arătat că postul intermitent (perioade de pauză urmate de perioade de alimentare) crește rezistența organismului la stresul oxidant și scade inflamațiile.
  • Postul ajută la pierderea în greutate și la eliminarea grăsimii abdominale – un nivel scăzut al insulinei și un nivel crescut al noradrenalinei duc la metabolizarea grăsimilor pentru a obține energie. Potrivit studiilor metabolismul este accelerat cu până la 14% datorită postului.
  • Postul poate avea beneficii pentru sistemul cardiovascular – studiile au arătat că postul are efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă.
  • Postul de 24 de ore are efecte asupra hormonilor și genelor – contribuie la scăderea nivelului insulinei, ajută la procesul de reparare celulară, protejează împotriva bolilor la nivel molecular și crește nivelul hormonului de creștere care la rândul său alături de un nivel redus al insulinei ajută la arderea grăsimilor.
  • Postul intermitent poate încetini instalarea bolii Alzheimer – studiile sunt încă la început în acest caz însă primele rezultate sunt promițătoare.
  • Postul intermitent reduce nivelul insulinei și astfel scade riscul de diabet de tip 2

Prin urmare, înainte de a începe o nouă dietă, și mai ales această nouă dietă, aflați despre beneficiile reale și posibilele consecințe, vorbind cu un expert și… apoi trageți propriile concluzii. Informarea este esențială!

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

MORFOTIPURI

MORFOTIPURI. Fiecare persoană are trăsături genetice unice! Fiecare dintre noi are propriile sale calități și, atunci când vine vorba de nutriție și antrenament – pentru a obține cele mai bune rezultate – trebuie să știm ce este potrivit pentru noi sau nu.

Dintre diferitele tipuri de fizic putem recunoaște trei tipuri sau MORFOTIPURI: ECTOMORFE, ENDOMORFE ȘI MEZOMORFE. Aceste trei tipuri diferite nu sunt suprapuse și nimeni nu poate spune că aparține de două categorii diferite sau că ar putea fi un amestec al acestora…

Mai jos analizăm cele trei morfotipuri:

ECTOMORF:

Clasicul „slab” este identificat cu morfotipul ECTOMORF. Acest tip poate mânca orice vrea și să rămână întotdeauna subțire și chiar definit! Are dificultăți în a se îngrășa și avantajul pe care îl are acest tip de persoană este că poate mânca mai mult decât alții.

  • Dacă acesta este tipul dvs., trebuie să consumați mai multe calorii, nu pentru a vă îngrășa, ci și pentru a vă menține masa musculară.
  • Puteți mânca toate tipurile de carbohidrați, în special orez, cereale, fructe, pâine sau paste (recomandam cereale integrale).
  • În ceea ce privește proteinele, cele mai bune sunt cele cu un conținut bun de grăsimi: carne roșie, pește gras, pui, curcan și ouă – până la 2 pe zi.

Suplimente recomandate: MEGA MASSSUPER MEGA MASS. Produse cu proporția potrivită de energie și proteine ​​de înaltă calitate, utile pentru a acoperi nevoile calorice zilnice chiar și în timpul celor mai intense antrenamente.

MEZOMORF:

„Meso” înseamnă „Mediu”. Este calea de mijloc între celelalte două morfotipuri. Este fizicul ideal, atletic, cu ușurință în dezvoltarea forței și a masei musculare. Mezomorful ar putea fi definit ca „de bună genetică”. Să fie variat și nu prea îngust, chiar dacă nu ar trebui să exagereze deoarece, uneori, poate acumula grăsime dacă nu este controlat.

  • Persoanele care aparțin acestui morfotip pot lua toate tipurile de proteine, atât cele mai slabe (piept de pui și curcan), cât și cele mai „grase” (pește albastru, carne roșie și ouă – nu mai mult de 2 ori pe săptămână).

Supliment recomandat: PROTEIN 80 PLUS. Proteine ​​formulate cu 4 surse de proteine ​​diferite, care asigură un aport larg și complet de aminoacizi.

ENDOMORF:

Caracterizată printr-o structură osoasă „groasă”, cu tendință de supraponderalitate și de a se îngrasa ușor. Ideea în favoarea acestei persoane este că, în momentul practicării sportului, au multă forță și dezvoltă ușor mușchii. Totul este o chestiune de a urma o dietă adecvată pentru a obține cele mai bune rezultate.

  • Carbohidrații cei mai potriviți pentru aceste persoane sunt cei cu un indice glicemic scăzut precum: legume, cartofi sau igname, ovăz și fructe cu moderație, în special fructele roșii.
  • Proteinele recomandate pentru un tip endomorf sunt cele mai slabe: piept de pui, curcan, albușuri și pește alb. Peștele albastru trebuie consumat cu moderație, încercând în același timp să evite carnea roșie (pe cât posibil).

Supliment recomandat: CFM WHEY PROTEIN, proteină din zer, care, printr-un proces de ultrafiltrare în flux încrucișat, are un conținut foarte scăzut de grăsimi și carbohidrați, dar un conținut ridicat de proteine ​​cu valoare biologică ridicată.

Cunoașterea corpului nostru este primul pas pentru a ne putea pregăti mai bine antrenamentul și a urma cea mai potrivită dietă…

Cunoașterea corpului nostru este primul pas pentru a ne putea pregăti mai bine antrenamentul și a urma cea mai potrivită dietă…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Disconfortul digestiv

Disconfortul digestiv este o tulburare dureroasă cauzatăîn general – de excesele alimentare, de combinația greșită a alimentelor, dar și de stresul de zi cu zi. Această tulburare a procesului de digestie nu este o afecțiune în sine, ci un ansamblu de simptome neplacute care apar, de obicei, după masăMetabolismul poate fi accelerat prin sport și, ca rezultat, capacitatea de a digera și asimila proteinele, grăsimile și carbohidrații este, de asemenea, accelerată, ducând la DIGESTIE RAPIDĂ, CÂT ȘI LA O BUNĂ UTILIZARE ȘI ABSORBȚIE A NUTRIENȚILOR.

Astăzi vom vorbi despre cum putem evita disconfortul digestiv atunci când ne antrenăm.

Când digerăm, se întâmplă ca circulația sângelui să se concentreze asupra zonei abdominale și a tractului digestiv, care poate provoca disconfort nedorit cum ar fi:

  • Durere abdominală.
  • Balonare.
  • Reflux gastroesofagian.
  • Diaree.
  • Vărsături.

Ce trebuie făcut?
Cum pot evita aceste probleme digestive atunci când mă antrenez?

PLANIFICAREA NUTRIŢIONALĂ

Aceasta este cheia, nu numai pentru performanță și rezultate sportive, ci și pentru buna funcționare a sistemului nostru digestiv. Consumul de alimente foarte grele, bogate în grăsimi sau ultraprocesate va face ca sistemul digestiv să depună un efort suplimentar pentru a digera toate acele alimente. O dietă în care predomină alimentele naturale este întotdeauna o ușurare pentru digestie.

Bea apă, da, dar nu-ți inunda stomacul

O altă problemă care se întâmplă adesea este că bem apă mult prea repede. Mai bine să luați înghițituri mici și să vă controlați respirația, astfel încât să nu înghițiți aer.

Fii atent la ce bei în timpul antrenamentului! Consumul de băuturi răcoritoare sau excesiv de îndulcite vă poate provoca disconfort atunci când vă antrenati. În mod ideal bea: APĂ sau „BĂUTURI INTELIGENTE” specifice antrenamentului, cum ar fi Premium BCAA sau Premium EEAA, care hidratează și furnizează aminoacizi pentru a îmbunătăți performanța. Desigur, cu înghițituri mici!

Masa înainte de antrenament

În mod ideal, luați o masă ușoară între 45 și 60 de minute înainte de a începe antrenamentul. Dacă este o masă principală și mai abundentă, cum ar fi prânzul, este recomandat să o faceți cu cel puțin 2 ore înainte.

Dar… cum ar trebui să arate masa ideală înainte de antrenament?

  • Prioritizează carbohidrații de calitate, precum fructele, orezul, cartofii, ovăzul.
  • Proteine ​​cu valoare biologică ridicată, cum ar fi ouăle, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă și pește, proteine ​​din zer sau proteine ​​vegane.
  • Aveți grijă să nu consumați prea multe fibre sau un conținut ridicat de grăsimi, deoarece acest lucru încetinește digestia.
  • Suplimentele care funcționează și sunt bune pentru digestia ta. PROBIOTICE: supliment de bază pentru sportivi și foarte recomandat pentru toți acei oameni care doresc să aibă grijă maximă de sănătatea lor, deoarece protejează și reface flora intestinală, pe lângă protejarea sistemului imunitar. OȚET DE CIDRU DE MERE: pe care Weider ni-l oferă acum sub formă de delicioase jeleuri. Acest supliment îmbunătățește sensibilitatea la insulină, care controlează glicemia mai ales după mese, cu efect digestiv. În plus, are un efect antiseptic asupra intestinului, ceea ce poate însemna o îmbunătățire a microbiotei.

 

Recomandari WEIDER:

  • Premium EAA Powder

    90,00 lei
    Selectează opțiunile
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50 gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Carbohidrați care nu îngrașă!

Carbohidrați care nu îngrașă!

Vacanța se apropie și, ca în fiecare an, încercăm să slăbim rapid și eficient pentru a arăta o formă fizică de invidiat pe plajă.

Unul dintre cele mai frecvente gânduri este cu siguranță acesta: „Pentru a slăbi trebuie să elimin complet carbohidrații din dieta mea…” nimic mai rău! Nu toți carbohidrații îngrășează! În acest articol vă vom spune tot ce trebuie să știți despre acei carbohidrați care vă vor ajuta să slăbiți și să vă faceți dieta mai variată.

Când vine vorba de pierderea în greutate, toată lumea știe că carbohidrații provoacă vârfuri glicemice și un răspuns la insulină și atunci când se întâmplă acest lucru, grăsimea este „acumulată” în zona abdomenului. În plus, dacă aportul acestui nutrient este prea mare, se poate dezvolta rezistență la insulină și riscul apariției diabetului de tip 2.

Toate acestea sunt adevărate, dar nu este atât de simplu. De fapt, nu toți carbohidrații sunt la fel și efectul lor depinde foarte mult de cantitatea consumată. De exemplu, cerealele integrale sunt bogate în fibre și furnizează o cantitate mică, dar constantă de energie pe parcursul zilei (deoarece sunt absorbite încet)…

Deci, care sunt carbohidrații care împiedică acumularea de grăsimi? Să vedem!

1. Fructele

Datorită nivelurilor ridicate de fructoză, sunt adesea privite negativ – dar nu există dovezi științifice prin care, acestea, determină acumularea grăsimilor. Într-adevăr, sunt esențiale în toate dietele, deoarece, datorită conținutului ridicat de fibre, încetinesc viteza de absorbție a zahărului, prevenind vârfurile de insulină. În plus, sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți.

2. Leguminoasele

Linte, fasole, naut etc. toate au un conținut ridicat de carbohidrați, dar și de fibre, ceea ce reduce răspunsul nostru glicemic. În plus, acestea sunt surse excelente de proteine pentru vegetarieni și vegani și sunt bogate în fier și alte minerale.

3. Ovăzul

Este una dintre cele mai complete și sănătoase cereale, bogată în carbohidrați, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale și antioxidanți. Oferă carbohidrați cu indice glicemic scăzut, care asigură o doză continuă de energie. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le oferă ovăzul în pierderea în greutate este că promovează senzația de sațietate și reduce apariția „poftelor”.

4. Produse lactate

Iaurtul, de exemplu, este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Cu toate acestea, datorită conținutului de lactoză (zahărul conținut în lapte), produsele lactate sunt adesea eliminate din diete. Dar trebuie să ținem cont de faptul că lactoza nu este la fel ca zahărul. În plus, produsele lactate s-au dovedit a contribui la pierderea de grăsime. În cele din urmă, conținând cazeină, o proteină cu absorbție lentă, produsele lactate promovează un sentiment de sațietate și sunt excelente în cadrul unei gustări de seară.

5. Spelta

Este un tip de grâu care nu a fost manipulat sau modificat cu alte soiuri. Are un conținut ridicat de proteine (14,7%) și fibre. De asemenea, este bogat în triptofan, un precursor esențial al aminoacizilor serotoninei, care promovează bunăstarea mentală și emoțională. În cele din urmă, conține cantități abundente de acizi grași esențiali, care sunt importanți pentru funcția creierului.

6. Quinoa

Tehnic este o sămânță, nu un bob. Este o sursă bună de proteine și fibre și are un indice glicemic scăzut. Bogat în fier și cu un profil complet de aminoacizi, este ideal pentru vegani și vegetarieni. Poate fi folosit ca alternativă la orez, pregătindu-l în același mod.

7. Orez brun și orez basmati

Multora nu le plac aceste soiuri, dar dacă sunt preparate corespunzător, pot deveni un plus excelent pentru toate felurile de mâncare vegetariene, făcându-le mai complete. De asemenea, controlează bine vârfurile de glucoză din sânge.

8. Cartofi

Acest lucru îi va uimi pe mulți, dar o cantitate moderată de cartofi fierți cu uleiuri vegetale sănătoase (neprelucrate) nu vă va îngrașa. Cartofii sunt bogați în fier, vitamina C, vitamina B6 și minerale. În plus, acest tubercul conține o cantitate bună de amidon care favorizează sănătatea bacteriilor intestinale și ajută la digestie.

Acum știi ce tipuri de carbohidrați poți folosi în dietele tale, fără teama de a acumula grăsimi… încearcă-le și folosește-le pentru a inventa feluri de mâncare noi și a-ți îmbunătăți dieta, fără a te priva de nutrienți importanți.

Recomandari WEIDER: