Publicat pe

Antrenamentul cu mingea de fitness

antrenament cu mingea de fitness

Antrenamentul cu mingea de fitness. Mingea de fitness, cunoscută și sub denumirea de mingea de exerciții sau mingea de stabilitate, este o unealtă versatilă și eficientă pentru antrenamentul întregului corp. Această rutină îți va oferi o serie de exerciții care îți vor stimula puterea, echilibrul și stabilitatea, indiferent de locul în care te afli.

 

Înainte de a începe, este important să îți pregătești un spațiu liber și să te asiguri că mingea de fitness este umflată corect conform instrucțiunilor producătorului. În timpul antrenamentului, concentrează-te pe controlul mișcărilor și pe respirația corectă. Încearcă să menții o postură corectă și să implici întregul corp în fiecare exercițiu. Este întotdeauna important să-ți asculți corpul și să adaptezi exercițiile în funcție de nivelul tău de fitness și de confortul personal.

Să începem! Vom trece printr-o serie de exerciții care vizează diferite grupe musculare și care te vor ajuta să obții o stare fizică mai bună și un corp mai puternic. Hai să dăm startul antrenamentului intens cu mingea de fitness!

Iată o rutină pe care o poți încerca:

  • Squats cu mingea fitness. Stai cu picioarele depărtate, cu mingea între palme și brațele întinse în față. Coboară într-un squad, ținând mingea în fața pieptului. Apoi, reveii în poziția inițială. Repetă de 15-20 de ori.
  • Lunges cu mingea fitness. În picioare, cu piciorul drept în față și piciorul stâng în spate, ține mingea în fața pieptului. Coboară într-un lunge, apoi revii în poziția inițială. Fă 15-20 de repetări pe fiecare parte.
  • Push-ups cu mingea fitness. În poziție de flotare, pune mingea sub palmele tale. Fă push-up-uri, menținând echilibrul pe mingea de fitness. Fă cât de multe păți, în funcție de nivelul tău de fitness.
  • Crunches cu mingea fitness. Culcă-te pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele pe podea. Ține mingea peste cap, apoi trage-te înapoi, folosind mușchii abdominali pentru a-ți ridica umerii de pe podea. Fă 15-20 de crunch-uri.
  • Russian twists cu mingea fitness. Stai pe podea, cu picioarele ridicate și încrucișate, și ține mingea în fața pieptului. Rotește trunchiul spre stânga, apoi spre dreapta, folosindu-te mușchii abdominali. Fă 15-20 de rotații pe fiecare parte.
  • Plank cu mingea fitness. Intră în poziția de planșetă, cu antebrațele pe mingea de fitness și corpul drept ca o planșetă. Menține această poziție timp de 30-60 de secunde, concentrându-te pe stabilizarea corpului.

Repetă întreaga serie de exerciții de 2-3 ori pentru o rutină completă de antrenament cu mingea de fitness. E nevoie de câteva minute de încălzire înainte de antrenament și de câteva minute de întindere după antrenament pentru a preveni accidentările și pentru a-ți menține flexibilitatea.

Recomandari WEIDER: