
Turtă dulce cu ghimbir – conținut scăzut de carbohidrați!
INGREDIENȚE pentru 6 porții:
- 50 g de WEIDER Chocolate Gold Whey Protein
- 75 g alune măcinate
- 1 linguriță drojdie
- 1 linguriță de ghimbir
- 5 g de pudră de cacao pură degresată
- Coaja de portocala
- 50 g unt de migdale
- 2 ouă
Alte ingrediente:
- 200 ml suc de cirese
- ½ linguriță de scorțișoară
- 250 g brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
- 200 g crema de branza (4% grasime)
- 10 g pudră de cacao dulce / Sau putere de îndulcitor după gust
MOD DE PREPARARE:
- Amesteca bine toate ingredientele uscate – intr-un bol – pentru aluatul. Adauga apoi ouale si untul de migdale batut in prealabil.
- Intinde aluatul rezultat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace apoi la 180°C (caldura sus/jos) timp de 10 min.
- Lăsați să se răcească și apoi tăiați în bucăți mici în formă de prăjitură de turtă dulce de Crăciun (ca în fotografie).
- Amesteca branza quark, crema de branza, scortisoara, îndulcitorul si putina apa, daca este nevoie, pana obtii o crema de intins.
- Puneți turta dulce rămasă într-o formă, înmuiați-o cu suc de cireșe și apoi adăugați un strat de smântână de la punctul anterior. Asezati omul de turta dulce deasupra si pentru a termina, stropiti cu pudra de cacao. Se lasa la rece cateva ore la frigider si va fi gata de mancat.
Informații nutriționale / porție:
- 287 Kcal
- 9,3 g Carbohidrați
- 22,4 Proteine
- 17,1 Grăsimi
Sursa: @jjmetodoenforma