Publicat pe

Cum să „supraviețuiești” Sărbătorilor

Suntem aproape în acel moment al anului în care vom petrece mai mult timp la masă decât oriunde altundeva… iar pentru cei care urmează un stil de viață fit poate fi o mare problemă. Nu există soluții miraculoase… totul depinde doar de TINE! Dar… iată câteva sfaturi pentru a putea face fată mai bine Sărbătorilor…

Ascunde tentațiile:

A ține ispitele departe de vedere, o precauție care trebuie respectată tot timpul anului, este cea mai bună modalitate de a evita „căderea”! Așteptați, așadar, până în ultimul moment să cumparati clasicele dulciuri de Crăciun.

Mănâncă sănătos în celelalte zile:

Evitați să mâncați excesiv în celelalte zile dar… evitați să mâncați excesiv chiar și în zilele în care sunt programate cina sau prânzul cu familia!

Nu mânca doar ca să mănânci:

Gândește-te bine dacă îți dorești cu adevărat preparatul pe care ți-l oferă sau dacă îl mănânci doar dintr-un „capriciu”.

Gustă ceea ce mănânci:

De multe ori, atunci când mâncăm cantități mari de alimente, mâncăm și mult mai repede. GRESIT! Încearcă să mănânci încet, pentru a facilita digestia și senzația de foame, dar mai ales pentru a savura ceea ce mănânci.

Dacă este sănătos nu înseamnă că nu este bun:

Dacă tu gătești, propune-ți preparate sănătoase! Există multe rețete care sunt bune și ușoare.

Ai grijă la băutură:

Știu că este un îndemn ambiguu. Dar nu mă refer la alcool! Bea apă! Cantitatea de apă pe care o bem va deveni esențială pentru a ne ajuta organismul să elimine toxinele în exces.

Nu face diete extreme pentru a compensa:

Se poate întâmpla ca, a doua zi după o masă copioasă, să ne fie mai puțin foame, caz în care să mâncăm mai puțin. Dar nu te forța la diete improvizate și prost formulate pur și simplu din cauza vinovăției și pentru a compensa.

Nu renunța la activitatea fizică obișnuită:

Nu încetați să practicați activitatea fizică obișnuită și dacă preferați, creșteți activitatea cardio.

Imprietenește-te cu cântarul:

Este ceva pe care personal nu il recomand niciodata, dar in aceasta perioada poate fi util sa te cantaresti o data pe saptamana, pentru a tine trendul sub control si eventual a face corectii.

Ia suplimente:

Te poți ajuta cu suplimente detoxifiante sau purificatoare, precum cele pe bază de anghinare, ciulin de lapte sau păpădie.

Bucură-te de companie mai mult decât de mâncare:

Nu este nimic de adăugat la acest sfat, totul este foarte clar!

Aceste sunt cateva sfaturi simple care, dacă sunt urmate, te pot ajuta să „supraviețuiești” Sărbătorilor…

Recomandări WEIDER: