Publicat pe

Nutriție adecvată pentru un abdomen plat

Nutriție adecvată pentru un abdomen plat. După cum scriam în articolul anterior (link) numai antrenamentul nu este suficient pentru a obține un abdomen sculptat, nutriția joacă un rol fundamental și, chiar și atunci când ați făcut mii de repetări și seturi, dacă nu eliminați mai întâi grăsimea care le acoperă, acestea vor dobândi doar forță… nu vor avea forma și aspectul pe care ni le dorim.

Nutriția adecvată joacă un rol important în obținerea unui abdomen plat

Iată câteva sfaturi nutriționale pentru a susține acest obiectiv:
 • Consumă alimente bogate în proteine. Include în dietă surse de proteine slabe, cum ar fi carne slabă, pește, ouă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, tofu și leguminoase. Proteinele ajută la construirea și menținerea masei musculare, ceea ce poate contribui la un aspect mai tonifiat al abdomenului.
 • Alege carbohidrați complecși. Optează pentru carbohidrați integrali, cum ar fi cereale integrale, orez brun, pâine integrală și legume. Acestea oferă fibre și nutrienți esențiali, în timp ce eliberează energia treptat în organism și ajută la menținerea nivelului de zahăr în sânge stabil.
 • Consumă grăsimi sănătoase. Înlocuiește grăsimile saturate (găsite în alimente precum untul, carnea grasă și produsele lactate integrale) cu grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din avocado, nuci, semințe, ulei de măsline și pește gras (somon, macrou, sardine). Grăsimile sănătoase sunt importante pentru o funcționare optimă a organismului și pentru menținerea unui echilibru hormonal.
 • Mănâncă porții adecvate. Fii atent la dimensiunea porțiilor pentru a evita suprasolicitarea calorică. Menține un echilibru între aportul caloric și nivelul de activitate fizică pentru a susține o greutate sănătoasă și pentru a reduce depozitele de grăsime în zona abdominală.
 • Consumă alimente bogate în fibre. Fibrele alimentare, găsite în legume, fructe, leguminoase și cereale integrale, ajută la menținerea unei digestii sănătoase, la controlul apetitului și la prevenirea constipației. Ele pot contribui, de asemenea, la reducerea balonării și la obținerea unui abdomen mai plat.
 • Evită alimentele procesate și bogate în zahăr. Alimentele procesate, fast food-ul, băuturile carbogazoase și alimentele bogate în zahăr adaugăt pot conține cantități mari de calorii goale și pot contribui la acumularea grăsimii abdominale. Încearcă să le înlocuiești cu opțiuni mai sănătoase și mai naturale.

Este important să menții o alimentație echilibrată, adaptată nevoilor și preferințelor tale individuale. Suplimentele sportive pot fi utilizate ca un complement într-un program de fitness și alimentație adecvat pentru a susține obținerea unui abdomen plat. Este important să înțelegi că suplimentele nu sunt o soluție magică și nu pot înlocui o alimentație sănătoasă și exercițiile fizice regulate. Cu toate acestea, anumite suplimente pot contribui la obținerea rezultatelor dorite.

 

Iată câteva suplimente care pot fi utile în acest sens:
 • Proteine ​​din zer. Suplimentele proteice din zer sunt o opțiune populară pentru susținerea creșterii și reparării musculare. Pot fi utilizate pentru a asigura un aport adecvat de proteine în dietă, ceea ce poate contribui la dezvoltarea și menținerea masei musculare și la arderea grăsimilor.
 • Omega-3. Suplimentele de ulei de pește sau ulei de krill conțin acizi grași omega-3, care au multiple beneficii pentru sănătate. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea metabolismului și la controlul nivelului de zahăr din sânge, aspecte importante pentru obținerea unui abdomen plat.
 • CLA (acid linoleic conjugat). CLA este un supliment popular utilizat pentru pierderea în greutate și reducerea grăsimii abdominale. Se crede că acesta poate ajuta la creșterea ratei metabolice și la reducerea acumulării de grăsime în organism.
 • Extract de ceai verde. Extractul de ceai verde este un supliment care conține antioxidanți și compuși bioactivi care pot stimula arderea grăsimilor. De asemenea, poate ajuta la controlul apetitului și la creșterea metabolismului.
 • Fibră. Suplimentele de fibră pot fi utile pentru menținerea unui tranzit intestinal sănătos și pentru controlul poftei de mâncare. Ele pot contribui, de asemenea, la reducerea balonării și la obținerea unui abdomen mai plat.

În cazul în care ai nevoie de un plan nutrițional personalizat sau de sfaturi suplimentare, este recomandat să consulți un nutriționist. De asemenea, este recomandat să urmezi instrucțiunile de dozare și să nu depășești dozele recomandate.

Nutriție adecvată pentru un abdomen plat »

De ce e important să ne antrenăm abdomenul? »

Studiu: Altered response of the anterolateral abdominal muscles to simulated weight-bearing in subjects with low back pain

Recomandări WEIDER: