Publicat pe

Povestea lui Joe Weider

weider

 Joe Weider s-a remarcat ca un adevărat pionier în domeniul fitnessului, care și-a folosit cunoștințele pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să ducă o viață sănătoasă și fericită. Încă din 1936, Joe Weider încuraja mulți sportivi, antrenori și medici sportivi să-și schimbe perspectiva asupra antrenamentului, nutriției și relaxării, și să adopte noile sale principii.

El a avut puterea de a convinge comunitatea medicală, care era sceptică față de antrenamentul cu greutăți, că acest tip de antrenament este o armă eficientă împotriva îmbătrânirii. Fiziologii, care inițial nu vedeau strânsa legătură dintre corp și minte, au recunoscut datorită rezultatelor lui Joe Weider că fitnessul este foarte important pentru menținerea sănătății mentale.

În cele din urmă, entuziasmul lui Joe a contribuit la promovarea culturismului, care are azi mulți adepți în întreaga lume. Joe a controlat un imperiu publicistic care includea bibliile culturismului: MUSCLE & FITNESS și FLEX.

Astăzi, Joe Weider este considerat unul dintre cei mai importanți lideri din domeniul fitnessului datorită entuziasmului său pentru ceea ce făcea el cel mai bine: consilierea profesioniștilor și amatorilor în legătură cu sportul și nutriția. Weider a parcurs un drum lung pentru a construi o întreagă industrie și pentru a aduce fitnessul mai aproape de oameni.

Cu 7 dolari în buzunar…

Joe s-a născut în anul 1922 și a crescut în Montreal, Canada, în timpul crizei economice mondiale. Datorită înălțimii sale de 167 cm și a greutății de 52 kg, Joe era adesea bătut de cei de vârsta lui. Acest fapt l-a determinat să încerce să se alăture unui club de lupte.

Antrenorul l-a respins din cauza temerii de a nu fi rănit. Atunci, Joe și-a cumpărat cu doar 1 penny două reviste vechi de la un chioșc de ziare. Aceste publicații l-au inspirat să înceapă să ridice greutăți. Joe a găsit o bară de fier și două roți într-un depozit și și-a făcut o halteră.

S-a antrenat cu acea halteră, iar corpul său a început să capete puțină formă. La vârsta de 15 ani, copiii din vecini au încetat să-l mai hărțuiască. Doi ani mai târziu, a participat la primul său concurs de amatori. Aici a ridicat 35 kg, ceea ce a fost mai mult decât au reușit ceilalți concurenți de la categoria sa.

Succesul său sportiv și progresele în dezvoltarea mușchilor l-au determinat să împărtășească cunoștințele sale cu alții. A fost o provocare pentru el, deoarece, la sfârșitul anilor ’30, antrenamentul de forță era complet necunoscut majorității populației.

Cu toate acestea, visul său de a publica o revistă i-a oferit oportunitatea de a împărtăși cititorilor săi informații și sfaturi detaliate despre antrenamentul cu greutăți. Cu 7 dolari în buzunar, el și-a început munca la revista care avea să se numească YOUR PHYSIQUE.

Principiile lui Weider

Primul număr s-a vândut în august 1940. Astăzi, revistele sale acoperă o gamă largă de subiecte legate de culturism. Principiile lui Weider au fost probabil cea mai importantă contribuție a sa atât din punct de vedere sportiv, cât și științific. În timpul carierei sale de publicist, Joe a petrecut nenumărate ore în diferite săli de sport. Astfel, studiind și înregistrând cele mai eficiente mișcări și tehnici pentru culturiști și halterofili.

Cei 12 ani de studii care au modificat fundamentul construcției musculare prin culturism, au condus la principiile de antrenament Weider (30 de teorii și tehnici). Iar, culturiștii și alți sportivi din întreaga lume folosesc suplimentele sale nutriționale ca parte importantă a programului lor de antrenament și a stilului lor de viață sănătos.

Suplimentele Weider

Suplimentele Weider sunt rezultatul multor ani de experiență, combinate cu cele mai recente descoperiri ale cercetătorilor. Au fost create produse speciale pentru fiecare scop al antrenamentului. Oricine poate lucra pentru a-și realiza corpul pe care-l visează folosind tehnicile de antrenament adecvate.

Întotdeauna, Weider și-a dezvoltat produsele diferit față de alte companii. Asta datorită experienței sale în antrenarea multor campioni. Weider își dezvoltă produsele pe baza acelorași principii care guvernează industria automobilelor. La fel cum industria auto promovează inovațiile tehnice pentru producția în serie; la fel Weider Research Group dezvoltă noi oportunități alături de culturiștii profesioniști. Asta pentru a oferi celorlalți practicanți ai culturismului ceea ce au nevoie pentru a obține mușchi masivi și definiți.

Acest cerc implică o colaborare internațională a unor experți absoluti. În ultimii ani, acest ciclu de dezvoltare a fost semnificativ îmbunătățit. Profesioniștii efectuează testele, antrenorii din diferite țări fac evaluări, iar Weider Research Group desfășoară cercetări și dezvoltă noi produse.

Numai când totul este pus la punct și se consideră că este conform standardelor, experții din producție își încep misiunea de garantare a acestei calități pentru fiecare cutie din orice produs care iese de pe banda de producție.

Similar cu un motor de Formula 1, corpul unui sportiv are nevoie de un „combustibil special” pentru a obține performanțe de vârf.