Publicat pe

Colagenul îți activează corpul

Ești o persoană activă? Păstrează ritmul!

Colagenul îți activează corpul. Dar știi ce este colagenul? Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Este responsabil cu:
  • Este responsabil pentru elasticitatea pielii.
  • Are un rol important in hidratarea tesuturilor.
  • Asigură rezistența oaselor și flexibilitatea articulațiilor.

După o anumită vârstă, aproximativ 30 de ani, rezervele necesare de colagen din corpul nostru încep să scadă… Se presupune că, pentru a reface cantitatea de colagenul din organism, puteți tine o dietă bogată în acest nutrient. De exemplu:

  • Consumă carne rosie/albă;
  • Consumă cereale integrale. Cerealele conțin siliciu, ingredient care încurajează producția de colagen și îmbunătățește sistemul digestiv;
  • Consumă antioxidanți. Avocado, broccoli sau ceai verde sunt antioxidanți care te ajută să îți menții elasticitatea pielii.

Dar… chiar si in cazul unei diete bogate – problema este că colagenul pur este o proteină mare care este greu de digerat și este asimilată mai puțin de 1%.

Importanța suplimentării cu colagen hidrolizat

Așadar, colagenul este principala componentă a țesuturilor conjunctive. Produs în mod natural de organism, colagenul contribuie activ la funcționarea optimă a organismului, iar suplimentele alimentare ajută la completarea acestor rezerve.

Iar dacă ești o persoană activă și faci sport, ai un dublu motiv să iei colagen hidrolizat.
  • Îmbunătățește recuperarea după potențialele leziuni și chiar ajută la prevenirea acestora,
  • Reduce durerea și inflamația articulațiilor,
  • Menține densitatea oaselor noastre,
  • Crește rezistența și rezistența articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor,
  • Este decisiv în transmiterea forței mușchilor.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Whey Protein

Whey Protein – mult mai mult decât un supliment pentru sportivi! Așa e! Dar… mulți cred că shake-urile proteice – Whey Protein – sunt suplimente destinate exclusiv sportivilor (culturiștilor sau fitnessului în general), nimic mai departe de adevăr! MAI CLAR: PROTEINA DIN ZER NU ESTE DECÂT O PULBERE ALIMENTARĂ! UN ALIMENT CU ABSORȚIE RAPIDĂ ȘI CU MARE VALOARE BIOLOGICĂ! Pe scurt: toată lumea poate consuma shake-uri cu Whey Protein.

De fapt, zerul din lapte de vacă sau de capră – ceea ce a rămas din procesul de fabricare a brânzeturilor și… căruia nu i se dădea atenție anterior – este baza formulei Whey Protein. Macronutrientul fundamental al shake-urilor proteice din zer (WHEY) este PROTEINA și se caracterizează prin absorbție și asimilare rapidă a aminoacizilor săi. De aceea ti-l recomandam imediat ce te trezesti, sau dupa orice activitate sportiva…

Beneficiile shake-urilor cu proteine:

  • Creste masa musculara, forta si rezistenta, precum si recuperarea dupa exercitii fizice.
  • Ne ajută să evităm pierderea de masă musculară legată de îmbătrânire.
  • Crește nivelul de glutation*: un antioxidant natural care protejează împotriva diferitelor boli.
  • Protejează împotriva osteoporozei: deoarece este bogat în calciu și, de asemenea, are un nivel foarte scăzut de sodiu. Numeroase studii susțin că poate proteja împotriva fracturilor osoase.
  • Îmbunătatește starea cardiovasculară: deoarece are lactoferină, una dintre fracțiile bioactive care ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
  • Întărește sistemul imunitar: acest lucru se datorează și lactoferinei și creșterii glutationului.
  • Reduce nivelul de glucoză din sânge și, prin urmare, pofta de dulce. De asemenea, previne diabetul de tip 2.
  • Îmbunătățește vindecarea rănilor: la pacienții care au suferit arsuri sau au suferit intervenții chirurgicale, proteinele din zer sunt recomandate datorită biodisponibilității sale ridicate.
  • Protejează împotriva posibilelor tumori: deoarece crește nivelul de glutation.

Acestea fiind spuse, cred că este clar că shake-urile din proteină din zer ar trebui considerate un ALIMENT, precum și un supliment esențial pentru sport.

*Glutationul, unul dintre cei mai puternici si predominati antioxidanti intracelulari ai organismului, este o polipetida bioactiva cu functie de coenzima, prezenta in aproape toate celulele organismului uman. Prezinta un rol important in apararea antioxidanta, metabolismul nutrientilor si echilibrarea proceselor ce se desfasoara la nivel celular (sinteza proteinelor si a ADN-ului, diviziunea celulara normala, sinteza citokinelor si aparitia raspunsului imun).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Untul de arahide îngrașă?

Untul de arahide îngrașă? Untul de arahide este un aliment popular care nu este doar delicios, ci și bun pentru sănătatea ta… și nu îngrașă de la sine.

Scopul acestui articol este de a sublinia valoarea acestui aliment, într-o dietă pentru sportivi de toate vârstele, dar și pentru părinți, bunici, etc.

Untul de arahide îngrașă?

În primul rând, este important să lămurim că untul de arahide nu îngrașă de la sine, ceea ce este unul dintre miturile care circulă pe rețelele de socializare. În timp ce orice aliment consumat în exces te poate îngrașa, acesta este un aliment care îți poate oferi sațietate, inclusiv sațietate mentală. Vă va ajuta să vă simțiți plăcut și mulțumiți.

Grăsimile din arahide sunt – în principal – grăsimi sănătoase care ajută, de exemplu, la combaterea inflamației sau pentru recuperare – în cazul sportivilor care au micro-rupturi musculare când se antrenează… În plus, grăsimea sănătoasă te ajută să absorbi vitaminele solubile precum A, D, E și K.

Beneficiile untului de arahide

Dacă sunteți un atlet de anduranță, acesta vă va servi drept combustibil în timpul exercițiilor prelungite. Asociat cu fulgi de ovăz înainte de o plimbare lungă cu bicicleta, sau sub formă de sandviș, pot fi moduri delicioase și sănătoase de a te bucura de o porție de combustibil de lungă durată. În plus, este o sursă bună de proteine.

De asemenea, untul de arahide este o sursă bună de arginină, un aminoacid care ajută la menținerea flexibilitatii vaselor de sânge, astfel încât sângele să curgă mai ușor și să scadă tensiunea arterială. Și ceea ce este bun pentru inimă este bun și pentru creier. De fapt, cercetările sugerează că persoanele care consumă acest produs își îmbunătățesc circulația la nivelul creierului și funcția mentală – ajută la îmbunătățirea vitezei de procesare și a memoriei pe termen scurt.

Conține numeroși compuși bioactivi (fenoli) care întăresc sistemul imunitar.

Este bogat în antioxidanți și fibre.

Important este că încerci mereu să alegi variante bune, care să conțină doar ingredientul „arahide”, fără adaos de zaharuri, sare sau ulei.

Weider are un unt de arahide excelent facut exclusiv cu arahide, nimic mai mult – Peanut Butter Smooth.

Dar dacă nu pot mânca doar o lingură?

Acest lucru se întâmplă des! …începeți să îl includeți în mai multe mese pe zi, ca strategie pentru a reduce pofta… Amintiți-vă că privarea de orice hrană creează sentimente de anxietate și supraalimentare mai târziu…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Nu câștig masă musculară! Ce pot face?

Nu câștig masă musculară! Ce pot face? În primul rând, pentru a ști să câștigi masă musculară, trebuie să știi CUM ȘI DE CE CREȘTE ȘI SE DEZVOLĂ MUSCHIUL.

Cum și de ce cresc mușchii?

Datorită mușchilor ne putem mișca! Peste 600 de mușchi fac parte din corpul nostru, ceea ce ne ajută să ne facem mișcările zilnic, cu ușurință și fără efort. Dar… ce se întâmplă atunci când supunem corpul la un efort cu care nu este obișnuit? Este ca și cum corpul nostru spune „oh! Asta e nou, mă simt atacat, mă costă această mișcare, o să devin mai puternic și mai rezistent, pentru ca data viitoare să mă coste mai puțin acest efort” (asta spus într-un mod foarte copilăresc).

Și de ce te simți „atacat”? Ei bine, pentru că atunci când facem antrenamente grele sau o activitate care stresează mușchii, apar leziuni care fac ca mușchiul (fibrele musculare) să aibă micro-rupturi, și de aceea – organismul vrea să se „apere”. Poti repara aceste micro-rupturi mărindu-ți puterea si rezistența la efort.

Ei bine, creșterea nu are loc în timp ce te antrenezi, ci în perioada de recuperare – atunci când organismul repară fibrele „vătămate”. Fiecare se naste cu un anumit numar de fibre musculare, dar… antrenamentul nu creste numarul de fibre, ci mai degraba grosimea si forma acestora.

Cum facem să câștigăm masa musculară?

Știind toate acestea, putem concepe un plan de „atac”, astfel încât mușchii noștri să-și crească dimensiunea și puterea. Toate punctele pe care le menționam – mai jos – sunt la fel de importante, iar mesajul acestora este ceea ce va face ca obiectivul tău să devină realitate: GO FOR IT!

Crește aportul de proteine

Dacă vrei ca mușchiul să crească, trebuie să consumi mai multe proteine ​​decât consumi în mod obișnuit. Da, proteine… dar, în general, MĂNANCĂ MAI MULT! Aportul zilnic ar trebui să ajungă la aproximativ 500 de calorii în plus. În acest articol avem cateva sfaturi.

Mâncarea și băutura

Crește numărul de mese zilnice. Regula clasică: mănâncă la fiecare 3 ore… este de pe vremea lui Arnold sau mai mult, dar funcționează.

Bea o băutură cu carbohidrați ÎNAINTE DE ANTRENAMENT. Băutura mea preferată pentru aceste cazuri este Total Recovery, deoarece pe lângă carbohidrați, are aminoacizi și creatină…este combinația PERFECTĂ. Proteina are prioritate dar… mai târziu.

Când vine vorba de antrenament…
  • Ține minte: MUȘCHIUL CREȘTE CÂND TE ODIHNESTI, NU CÂND TE ANTRENEZI. Așa că respectă asta întotdeauna. Antrenează-te de 3-5 ori pe săptămână, NU MAI MULT.
  • Antrenează-te lent: Exercițiile fizice te întăresc, îți îmbunătățesc sănătatea, DAR NU TOATE EXERCIȚIILE CRESC MASA MUSCULARĂ. Și o cheie pentru a realiza acest lucru este să MUNCȚI LENT, pentru a crește tensiunea musculară. Dacă faci o serie rapidă, crești explozivitatea și forța, DAR NU OFERI OCAZIA MUSCHIULUI DE CREȘTE (pauza). Faceți serii de la 8 până la 10 repetări – în mai multe secunde decât ați făcut înainte, conectându-vă mintea la mușchiul care lucreaza, îndurând tensiunea și durerea… pe care o iubim în adâncul tău.
Ce suplimente să luați?
  • CEL MAI BUN SUPLIMENT: Din fericire avem o „bijuterie” de produs când vine vorba de CREȘTEREA MASEI MUSCULARE: MEGA MASS 4000. Acesta face diferența, deoarece conține proteine ​​și carbohidrați de cea mai bună calitate într-o proporție ideală pentru creștere. De asemenea, contine creatină monohidrat și aminoacizi. Puteți să luați după antrenament și să adăugați un al doilea shake la una dintre mesele de la mijlocul dimineții sau după-amiezii. Acest produs este sigur!
În concluzie! Pentru a câștiga masa musculară:
  • Antrenează-te (adică intrați în adâncime și lucrați cu tehnică).
  • Mananca (mâncare adevărată și în cantitate).
  • Odihneste-te (dacă te odihnești, te deconectezi, te bucuri de viață, respectă orele de somn).
  • Suplimenteaza-te (cu produse de calitate superioară, atenție, nu multe suplimente, doar 2 sau 3 sunt suficiente, dar cele mai bune… și în asta, WEIDER este un expert).
  • Ai rabdare – Da, așa e! BUCURAT-TE DE PROCES! Mușchii nu cresc peste noapte, trebuie să aveți răbdare si să iubiți sportul pe care îl faceți și… rezultatele nu vor întârzia să apară.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina concentrată din zer

Proteina concentrată din zer. Dintre toate suplimentele sportive pe care le putem găsi astăzi, WEY PROTEIN CONCENTRATE (proteină din zer) este, fără îndoială, cel mai popular supliment sportiv – utilizat, în prezent, de sportivii din întreaga lume (de la fotbaliști, alergători, până la culturisti…). Da! Este considerată cea mai eficientă și economică formă de proteine ​​pe care corpul uman este capabil să o utilizeze și să o digere.

În concurență dură cu proteina din ou, proteina din zer – Whey Protein – este considerată cea mai completă proteină, deoarece conține cei 9 aminoacizi esențiali, pe lângă faptul că are cea mai mare valoare biologică (*valoarea biologică: este proporția proteinei care este absorbită/folosit de organism).

După cum știe aproape toată lumea din lumea sportivă, laptele este format din două proteine: cazeină și zer.

Ce este ZERUL?

Este lichidul rezultat din coagularea laptelui. Îl gasim în producția de brânzeturi, iaurturi și alte produse lactate – în trecut, acest lichid a fost aruncat pentru că era considerat a nu fi de folos.

Iar zerul este baza din care se obține această proteină foarte apreciată (cunoscută tuturor sub numele de proteină din zer).

CONCENTRATED WEY PROTEIN este o proteină care este microfiltrată și nu suferă tratament termic pentru a produce proteine ​​ultra-pure. Acest proces asigură o proteină intactă – cât mai pură posibil.

Dar utilizarea concentratului de proteine ​​din zer nu este destinată doar sportivilor. ESTE O ALIMENTARE IDEALĂ PENTRU ORICE PERSOANĂ CARE DOREȘTE SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ SĂNĂTATEA.

Să vedem toate beneficiile sale.

BENEFICIILE PROTEINELOR CONCENTRATE DIN ZER:

DACA ESTI SPORTIV:
  • Consumul de concentrat de proteine ​​din zer asigură o creștere și o recuperare mai bună a mușchilor, în plus – reduce timpul de recuperare după efort.
  • În faza de dezvoltare musculară, concentratul de proteine ​​din zer este un produs esential.
  • În dietele de definire și restricționare calorică – este foarte important în aceste cazuri să luați suficiente proteine ​​și astfel să evitați distrofia musculară.
  • Supliment de bază post-antrenament – deoarece concentratul de proteine ​​din zer este de asimilare rapidă. Ideal pentru „reumplerea” rapidă a aminoacizilor în fluxul sanguin. Astfel,  reparăm fibrele musculare și să profităm de celebra „fereastră anabolică”.
  • Supliment post-antrenament – ideal și pentru ca organismul nostru să aibă suficiente proteine ​​pentru exercițiile ulterioare.
  • Supliment intra-antrenament – mai ales în perioadele de diete mai stricte. Îl recomandăm în timpul antrenamentului pentru a opri pierderea musculară și pentru a facilita recuperarea. În plus ne da senzatia de satietate si mai multa energie in timpul sedintei.
  • Înainte de a merge la culcare – după o zi grea de muncă plus antrenamente, indiferent dacă vă aflați în faza de volum, întreținere sau definire, puteți lua și un shake concentrat de proteine ​​din zer chiar înainte de culcare, pentru a ajuta la refacere și pentru a oferi suficiente proteine ​​și aminoacizi. Pentru următoarele ore de somn (că vom fi în post) și astfel evităm pierderea masei musculare.
DACA NU ESTI SPORTIV:

Este un aliment!

Whey Protein Concentrate nu este altceva decat proteina din zer de vacă, si de aceea spun ca este un ALIMENT, precum mancatul de branză, sau iaurt… in realitate este UN PRODUS LACTAT. De aceea, este bine-venit – în orice moment al zilei:

  • La micul dejun;
  • La mijlocul dimineții;
  • La mijlocul după-amiezii;
  • Chiar înainte de culcare dacă ți-e foame după o cină ușoară;
  • Între mese, pentru a evita gustarile inutile – de multe ori in jurul orei 6 dupa-amiaza, cei mai multi muritori vrem sa gustam ceva, pur si simplu din plictiseala sau anxietate… O solutie buna este sa consumam un shake Whey Protein (cu apă). Proteinele sunt satisfăcătoare și, sub formă de shake cu… arome delicioase – îi vor salva pe cei care doresc ceva dulce si aromat.

Beneficii pentru sănătate

Dar pe lângă faptul că ne ajută să ne îndeplinim cerințele proteice, Whey Protein Concentrate – are mult mai multe proprietăți. Să vedem ce ne spun studiile făcute până acum:

Scăderea colesterolului: Într-un studiu, publicat în British Journal of Nutrition, 70 de bărbați și femei – supraponderali – au primit proteine ​​din zer timp de 12 săptămâni. În acest studiu, au fost măsurați mai mulți parametri, cum ar fi nivelurile de lipide și insulină. S-a constatat o scădere semnificativă a colesterolului total și a colesterolului LDL în săptămâna 12 în grupul care a consumat proteine ​​din zer, comparativ cu alt grup care a consumat cazeină.

Pentru astm: Proteina din zer poate îmbunătăți răspunsul imunitar la copii.

Ce opțiune de proteine ​​din zer vă putem oferi?

La Weider am dezvoltat o nouă proteină 100% concentrată, proteina 100% Whey Clean Formula, prima formula care foloseste proteina GrassFit™ – de la vaci care pasc în aer liber, fără îndulcitori sau coloranți artificiali și… pentru ca am vrut să dezvoltăm un produs cât mai ușor de digerat am adăugat enzima lactază. Această enzimă este responsabilă pentru ruperea legăturii pe care o conține lactoza, astfel încât să poată fi digerată corect chiar și de persoanele ce suferă de intoleranță la lactoză.

100% Whey Clean Formula – CEA MAI INALTA CALITATE SI CELE MAI BUNE MATERIALII PRIME!

proteine din zer

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

WEIDER „WOOPIES”

WEIDER „WOOPIES”

Ingrediente:

Opțional: 8 zmeură
De asemenea: 1 pahar de lapte

Mod de pregătire: ⁣⁣
  • Crema de brânză, pudra de proteine ​​și, dacă este necesar, apă pentru a face o cremă untabilă și îndulcită după cum doriți (dacă doriți)
  • Întindeți generos – pe jumătate din fursec (yippee! Protein Cookie Bites) – cremă, dacă doriți, puteți poți stoarce o zmeură și apăsați ferm pe cel de-al doilea fursec
  • Înmuiați pentru scurt timp fursecurile în lapte și rulați-le în nuca de cocos deshidratată…⁣
  • Puneți Weider Whoopies într-un vas închis la frigider timp de 4-5 ore și lăsați-l să se „odihnească”
  • Cel mai bine savurat rece și direct de la frigider!

POFTĂ BUNĂ!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Fursecuri cu mere și scorțișoară

Fursecuri cu mere și scorțișoară. Astăzi vă aducem o rețetă de fursecuri cu mere și scorțișoară cu aromă de toamnă târzie, sărace în zaharuri și grăsimi saturate, o alternativă pentru a micul dejun alaturi de cafeaua sau ceaiul preferat.

Baza aluatului este ovăzul, care are o multitudine de beneficii, printre care stimularea aminoacidului leticină care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. Pentru aceasta am folosit Gourmet Oat Flour de Weider, de data aceasta am optat pentru aroma de scorțișoară.

Pentru a-i da o notă de aromă, ne-am jucat adăugând la această delicioasă rețetă chipsuri de ciocolată neagră.

Ingrediente:

Masa:

  • 200 g fulgi de ovăz din cereale integrale Gourmet Oat Făină 
  • 50 g Premium Whey Weider 
  • 50 g făină de porumb
  • 30 g zahăr de mesteacăn (xilitol)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 450 g sos de mere
  • 350 g măr

Garnitura:

  • 100 g ovăz laminat
  • 30 g Premium Whey Weider
  • 20 g nuci
  • îndulcitor dupa gust
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pregătire:

  1. Pentru a face aluatul, vom amesteca ingredientele uscate pe o parte și ingredientele lichide pe cealaltă.
  2. Apoi adăugăm ingredientele uscate la lichide fără a opri să amestecăm. Adăugăm nucile și bucățile de măr.
  3. Într-o matriță pătrată întindem puțin ulei de cocos și adăugăm aluatul.
  4. Puneți ingredientele pentru toppinguri deasupra aluatului.
  5. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180º timp de 20 de minute.
  6. Lasă-te să se răcească și bucură-te!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    27,00 lei
    Citește mai mult
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    53,00 lei
    Citește mai mult
  • răsfăț culinar

    Whey Protein Choco Crunchy Vegan 250gr

    27,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme 250gr

    27,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Valori nutritionale la 100 gr.:
  • 192 kcal
  • 11,2 g proteine
  • 13,4 g carbohidrați
  • 12 g grăsimi

Ingrediente

(pentru un Cheesecake de diametru de 20 cm)

Bază
Umplere
  • 30 g de proteine ​​80+ aromă de vanilie (sau altă aromă după gust)
  • 200 g fructe de padure proaspete
  • 250 g lapte degresat
  • 200 g brânză proaspătă (o puteți înlocui cu iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi)
  • 80 g de unt
  • 3 ouă
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)
  • coajă de lămâie rasă
Sos de fructe de padure
  • 300 g fructe de pădure amestecate
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)

Pregătire

  1. Faceți un treci din Yippie Protein Cookie Bites ​​- într-un blender. Adăugați untul topit și întindeți amestecul ca bază într-o tigaie. Se pune la frigider să se răcească.
  2. Combinați toate ingredientele pentru umplutură, cu excepția fructelor de pădure, și amestecați cu un tel. Lăsați să se odihnească aproximativ 30 de minute
  3. Spălați fructele de pădure și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  4. Adăugați fructele de pădure la umplutură și turnați peste bază.
  5. Coaceți tortul aproximativ 50 de minute (opțional).
  6. Puneți toate ingredientele pentru topping într-o cratiță și aduceți la fierbere. Cu un blender, obțineți un sos omogen de fructe de pădure.
  7. Lăsați sosul să se răcească și apoi turnați-l peste cheesecake!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, vitamina C, vitamina D, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași (omega-3) afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER: