
Dacă doriți să creșteți conținutul de proteine din clătite, puteți să adăugați ingrediente bogate în proteine, cum ar fi iaurt grecesc, pudră de proteică sau unt de arahide. De asemenea, puteți opta pentru alternative de făină bogate în proteine, cum ar fi făina de migdale, făina de cocos, sau făina de ovăz.
Iată o rețetă simplă de clătite proteice pe care o poți încerca:
Ingrediente:
- 1 cană de făină de ovăz (GOURMET OAT FLOUR )
- 1 banană coaptă
- 2 ouă
- 1 lingură de pudră de proteine (aroma la alegere)
- 1/4 cană de lapte migdale sau Low Carb Protein Shake
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
Garnituri opționale: fructe de pădure proaspete, unt de arahide
Instrucțiuni:
- Se zdrobește bine banana într-un castron.
- Se adaugă ouăle, pudra proteică, laptele, praful de copt și extractul de vanilie într-un bolul de mixare cu banana și amestecați bine până când totul se combină.
- Adăugați făina de ovăz în bolul de mixare și amestecați până se formează un aluat omogen.
- Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu și adaugați o portie de aluat în tigaie.
- Gatiti pana cand marginile incep sa se intareasca si se formeaza bule pe suprafata clatitei.
- Întoarceți clătitele și gătiți până ce cealaltă parte se rumenește ușor.
- Repetați până se epuizează tot aluatul.
- Serviți cu toppingurile preferate.
Din această rețetă se pot face aproximativ 6-8 clătite de dimensiuni medii, iar fiecare clătită oferă aproximativ 8-10 grame de proteine.
Foto: Monica (Weider Germania)
Recomandari WEIDER: