Publicat pe

Cozonac fara gluten

Cozonac fara gluten. Iata o reteta simpla si delicioasa pentru un cozonac fara gluten, folosind faina de ovaz:

Ingrediente:

  • 300 g faina de ovaz
  • 10 g Rice Pudding
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 1 lingurita de indulcitor stevia*
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 120 ml lapte vegetal
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou batut pentru uns
.

*Indulcitorul pe baza de stevia – spre deosebire de multi indulcitori naturali, acesta nu mareste nivelul de zahar din sange. Totodata, acesta nu are nici calorii, ceea ce inseamna ca poate fi consumat si la dieta. Fiind de 150 de ori mai dulce decat zaharul, acest indulcitor se va folosi intr-o cantitate mult mai mica. Astfel, se va inlocui o cana de zahar alb cu 1 lingurita de indulcitor pe baza de stevia.

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mare, amesteca faina de ovaz, Rice Pudding, drojdia uscata, stevia, sarea si scortisoara.
  2. Adauga laptele caldut, ouale batute si untul topit si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
  3. Adauga stafidele si coaja de lamaie si amesteca din nou.
  4. Acopera bolul cu un prosop de bucatarie curat si lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald si fara curenti de aer.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, framanta-l putin pe o suprafata presarata cu faina de ovaz, apoi modeleaza-l in forma de cozonac.
  6. Aseaza cozonacul pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l sa creasca inca 20-30 de minute.
  7. Incalzeste cuptorul la 180°C.
  8. Unge cozonacul cu oul batut folosind o pensula si coace-l in cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand devine auriu-maroniu.
  9. Scoate cozonacul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia in felii si a-l servi.

Sper ca aceasta reteta sa fie de ajutor pentru a pregati un cozonac delicios fara gluten, care poate fi savurat cu cei dragi!

.

Foto: @monicab.ody.fit.food

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Negrese cu… ciocolată

negrese cu budinca de orez

Iată două rețete delicioase și ușor de facut pentru negrese cu… ciocolată:

Negrese cu… Rice Pudding

INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE
  1. Se fierbe laptele cu eritritolul, sarea și vanilia. Se lasă la foc mic – timp de 10 minute – și se amestecă cu budinca de orez.
  2. Va trebui sa amestecați continuu. Poate mai adaugă puțin lapte.
  3. Adăugați untul, ciocolata și crema de proteine ​​la budinca de orez caldă și amestecați bine. Se adaugă și pudra de cacao
  4. Bateți ouăle împreună cu eritritolul până devin spumă (cel puțin 5 minute) și puneți în amestec.
  5. Se toarnă într-o tavă și se netezește. Se da la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30-35 min.

Budinca noastră de orez (Rice Pudding Neutral) poate fi folosită de asemenea pe post de garnitură la o masă principală sau ca  gustare. Datorită preparării rapide și ușoare, delicioasa budincă de orez este potrivită pentru toată lumea. O poți include în dieta ta fie ca sursă curată de carbohidrați, fie pentru a crește caloriile în timpul fazei de consolidare a mușchilor – budinca noastră cremoasă de orez este potrivită pentru fiecare fază de antrenament.

 și… Negrese cu… ciocolată neagră

Ingrediente:
MOD DE PREPARARE
  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt cu unt.
  2. Topiți ciocolata neagră într-un bol la baie de apă sau în cuptorul cu microunde la putere mică. Lăsați ciocolata să se răcească puțin.
  3. Într-un bol mare, bateți untul moale împreună cu îndulcitorul până când amestecul devine cremos – apoi adăugați ciocolata topită și amestecați bine.
  4. Într-un alt bol, bateți ouăle, adăugați esența de vanilie și amestecați bine.
  5. Adăugați ouăle treptat în amestecul de unt și ciocolată, amestecând bine după fiecare adăugare.
  6. Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și sarea.
  7. Adăugați amestecul de făină în amestecul de unt și ciocolată treptat, amestecând continuu până la omogenizare.
  8. Adăugați, dacă doriți, nucile măcinate și amestecați bine.
  9. Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când un cuțit introdus în centrul prăjiturii iese curat.
  10. Lăsați negresa să se răcească complet înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.

Poftă bună!

Recomandari WEIDER:

  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    38,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme 250gr

    27,00 lei
    Adaugă în coș
  • faina de orez

    GOURMET RICE FLOUR 1kg(ciocolata)

    68,00 lei
    Adaugă în coș
  • budinca de orez

    Rice Pudding Neutral 1.5kg

    70,00 lei
    Citește mai mult