Publicat pe

Povestea Weider

joe weider

Cum a început totul...

Povestea lui Joe Weider

Joe Weider a fost un pionier în domeniul fitnessului și și-a folosit cunoștințele pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să ducă o viață sănătoasă și fericită. Încă din 1936, Joe Weider i-a îndemnat pe mulți sportivi, antrenori și medici sportivi să-și modifice concepțiile despre antrenament, nutriție și relaxare, și să adere la noile sale principii.

El a avut tăria de a convinge comunitatea medicală, care era sceptică față de antrenamentul cu greutăți, că acest tip de antrenament este o armă eficientă împotriva îmbătrânirii. Fiziologii, care inițial nu vedeau decât o mică legătură între corp și minte, au recunoscut în rezultatele lui Joe Weider că fitnessul este un factor major în obținerea sănătății mintale.

Promovarea culturismului

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, entuziasmul său a promovat culturismul, care s-a dezvoltat din antrenamentul cu greutăți și are mulți adepți în întreaga lume. Joe a controlat un imperiu editorial care includea bibliele culturismului: MUSCLE & FITNESS și FLEX.

Astăzi, el este considerat cel mai important lider din domeniul fitnessului datorită entuziasmului său pentru ceea ce făcea cel mai bine: sfătuirea profesioniștilor și amatorilor în corelarea dintre sport și nutriție. Weider a parcurs un lung drum pentru a construi o întreagă industrie din nimic și pentru a aduce fitnessul mai aproape de majoritatea oamenilor.

O bară veche de fier a fost prima ganteră...

Joe s-a născut în anul 1922 și a crescut în Montreal, Canada, în mijlocul condițiilor dificile ale crizei economice mondiale. Cu o înălțime de 167 cm și o greutate de 52 kg, Joe era adesea ținta bătăilor din partea celor de vârsta lui, ceea ce l-a determinat să încerce să se alăture unui club de lupte.

Cu toate acestea, antrenorul clubului l-a respins, temându-se că ar putea fi rănit. Fără să se descurajeze, Joe a cumpărat două reviste vechi cu doar un penny de la un chioșc de ziare. Aceste publicații l-au inspirat să înceapă să ridice greutăți. Joe și-a construit o halteră dintr-o bară de fier și două roți găsite într-un depozit și a început să se antreneze cu ea, văzând cum corpul său slăbănog începe să prindă formă.

La vârsta de 15 ani, copiii din cartier au început să își schimbe atitudinea față de el, iar doi ani mai târziu, a participat la primul său concurs de amatori, unde a impresionat prin ridicarea a 35 kg, o greutate ce depășea performanțele celorlalți concurenți din categoria sa.

Succesul său sportiv și evoluția continuă a fizicului său l-au motivat pe Joe să împărtășească cunoștințele și experiența sa cu alții, chiar dacă, la sfârșitul anilor ’30, antrenamentul cu greutăți era încă un concept străin pentru majoritatea oamenilor.

Antrenamentul și nutriția, baza succesului

Totuși, visul său de a publica o revistă i-a oferit posibilitatea să împărtășească cititorilor săi informații și sfaturi detaliate despre antrenamentul de forță. Cu doar 7 dolari în buzunar, a început să lucreze la revista care urma să poarte numele YOUR PHYSIQUE.

Primul număr s-a vândut în august 1940. Astăzi, publicațiile sale acoperă o gamă largă de subiecte legate de culturism. Principiile lui Weider sunt, probabil, cea mai importantă contribuție a sa, atât din punct de vedere sportiv, cât și științific. În timpul carierei sale de publicist, Joe a petrecut nenumărate ore în diferite săli de sport, studiind și înregistrând cele mai eficiente mișcări și tehnici pentru culturiști și halterofili.

Rezultatul a 12 ani de studii, care au schimbat fundamentul construcției musculare prin culturism, a fost crearea principiilor de antrenament Weider, constând din 30 de teorii și tehnici. Culturiștii și alți sportivi din întreaga lume folosesc suplimentele sale nutriționale ca parte integrantă a programelor lor de antrenament și a stilului de viață sănătos.

Suplimentele Weider

Suplimentele Weider sunt rezultatul multor ani de experiență, îmbinate cu cele mai noi descoperiri ale cercetătorilor. Au fost create produse speciale pentru fiecare etapă a antrenamentului. Orice persoană poate lucra pentru a-și transforma corpul visat, folosind tehnicile de antrenament potrivite.

Calitatea este factorul decisiv

Întotdeauna Weider și-a dezvoltat produsele într-un mod diferit față de alte companii. Aceasta se datorează în mare măsură faptului că Joe Weider a antrenat mulți campioni și a contribuit la modelarea culturismului așa cum îl cunoaștem astăzi. Indiferent de obiectivul pe care îl aveți în vedere, fie că doriți să obțineți un corp atletic sau să impresionați publicul urcând pe scenă, principiile construcției musculare se aplică tuturor.

Folosiți experiența profesioniștilor în viața de zi cu zi și în antrenament, deoarece culturismul este mai mult decât o simplă activitate fizică. Antrenamentul cu rezistență progresivă, o alimentație adecvată și suficientă odihnă trebuie să fie echilibrate. Prin urmare, culturismul reprezintă mai mult decât un simplu sport – este un mod de viață.

Calitatea este extrem de importantă pentru noi. Pentru Weider, calitatea înseamnă: control și certificare din partea institutelor independente, utilizarea doar a celor mai bune ingrediente, monitorizarea zilnică a acestora, dezvoltarea și fabricarea produselor pentru piața europeană în Germania și Spania, precum și un control foarte strict al produselor finite. Și lista poate continua.

Pe scurt, nu facem compromisuri pentru a vinde produse ieftine. Corpurile voastre vor suferi în cele din urmă! Produsele noastre sunt testate, utilizate și dezvoltate în continuare de către campioni. Nu ne permitem să facem compromisuri.

Formula nr. 1 pentru culturiști

Weider își dezvoltă produsele bazându-se pe aceleași principii care guvernează industria automobilelor. La fel cum industria curselor auto promovează inovațiile tehnice pentru producția de serie a autoturismelor, Weider Research Group (Grupul de Cercetare Weider) dezvoltă noi soluții alături de culturiștii profesioniști, pentru a oferi celorlalți practicanți de culturism ceea ce au nevoie pentru a-și construi mușchi masivi și definiți.

Această colaborare reprezintă o echipă internațională de experți absoluti. În ultimii ani, am reușit să îmbunătățim semnificativ acest ciclu de dezvoltare. Profesioniștii din Statele Unite conduc testele, antrenorii din diverse țări fac evaluări, iar Weider Research Group efectuează cercetări și dezvoltă noi produse.

Numai atunci când totul este perfect pus la punct și se consideră că corespunde standardelor, experții din producție își încep misiunea de a asigura această calitate pentru fiecare cutie din orice produs care iese de pe linia de producție.

Așa cum un motor de Formula 1 necesită un combustibil special pentru a atinge performanțe maxime, corpul unui sportiv are nevoie de același nivel de atenție și îngrijire pentru a obține rezultate de vârf.

Materia din care sunt făcute visele...

Teoretic, un sportiv ar putea să își mențină o dietă excelentă consumând alimente obișnuite în proporții corecte. Cu toate acestea, în practică, acest lucru poate fi dificil de realizat din cauza complexității pregătirii alimentelor, a cunoștințelor detaliate despre fiecare aliment și a obținerii cantităților corecte pentru a atinge obiectivele dorite.

Un culturist, de exemplu, are nevoie de aproximativ 2 grame de proteină pe kilogram de greutate corporală, ceea ce înseamnă că un culturist de 80 de kilograme ar avea nevoie de 160 de grame de proteină. În mod obișnuit, însă, dieta noastră furnizează în jur de 100 de grame de proteină. Această lacună poate fi compensată consumând, de exemplu, trei porții mari de piept de curcan, sau alternativ, cu 1-2 porții de băuturi proteice.

Care sunt avantajele? Proteinele de înaltă calitate, conținutul redus de grăsimi și reziduuri, precum și varietatea și ușurința în preparare. Cu cât sunt mai mari cerințele de carbohidrați, vitamine și minerale pentru sportivii care se antrenează intens, cu atât devine mai dificil să obținem aceste nutrienți din alimentația obișnuită.

Weider Nutrition

În plus, dieta obișnuită conține adesea prea multe grăsimi. Weider Nutrition se concentrează pe produse cu conținut scăzut de grăsimi, deoarece munca grea depusă în antrenamentele intense nu ar trebui să fie anulată de un consum excesiv de grăsimi.

De asemenea, ne respectăm angajamentele privind conținutul de grăsimi indicat pe etichetele produselor noastre. Acest lucru se datorează faptului că ne ținem de cuvânt și respectăm încrederea clienților noștri. Aceasta este una dintre cheile durabilității noastre pe piață, la cel mai înalt nivel de competitivitate, timp de mai multe decenii.

Produsul potrivit pentru fiecare

Evident, nutriția trebuie să fie strict adaptată în funcție de scopul antrenamentului. În cazul în care o persoană se află la începutul antrenamentelor de culturism, are nevoie de programe de antrenament și diete diferite față de un culturist care participă la competiții.

De aceea, am dezvoltat produsele noastre pentru a se potrivi cu trei nivele diferite de pregătire în culturism, astfel încât fiecare să poată alege suplimentul potrivit pentru nivelul și scopul său.

Începător

Scopul principal este construirea masei musculare, antrenându-se, de regulă, de trei ori pe săptămâna. Aveți nevoie de mai multe calorii decât folosește corpul pentru a construi masă (bază și performanță). Aceasta înseamnă că un sportiv de 80 kg are nevoie de aproximativ 3.600 kcal în combinația corectă. Aceasta înseamnă cu aproximativ 1.000 de calorii mai mult decât are nevoie o persoană care nu se antrenează. Și acest lucru în fiecare zi, nu numai în zilele cu antrenament!

Performer

Acesta vrea să-și îmbunătățească musculatura, dar să rețină masa musculară și să-și perfecționeze proporțiile. Antrenamentul obișnuit este de patru zile pe săptămână. Cei mai mulți își cunosc corpurile și se alimentează corect. Totuși, ei au nevoie de mai multe proteine, cu asimilare rapidă de exemplu, aminoacizi și alte produse esențiale.

Campion

Scopul este clar. Dezvoltarea excelentă a sistemului muscular. Definiția și cizelarea împreună cu o masă musculară maximă sunt prioritatea. Cu cinci antrenamente pe săptămână, experiența profesioniștilor Weider poate străluci aici. Produse speciale create le susțin dieta și antrenamentul.

Weider vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a reuși!