Publicat pe

Antrenamentul cu franghii (Battling Ropes)

Antrenamentul cu franghii (Battling Ropes). Vreme indelungata, antrenamentul cu franghii a fost o componenta nelipsita din pregatirea atletilor, luptatorilor MMA, fotbalistilor etc., fiind o forma de antrenament completa, solicitanta, eficienta. Cu alte cuvinte, printr-un singur tip de antrenament, vei deveni mai bun la: forță; rezistență (respiratorie și cardiovasculară); putere; viteză; agilitate; coordonare; echilibru; precizie; flexibilitate; vitalitate. Cuvântul cheie rămâne, însă, intesitatea…

Avantajele unui antrenament cu franghii:

Battling Ropes este o metodă de antrenament care utilizează frânghii groase pentru a crea o rezistență și o instabilitate care solicită întregul corp și îmbunătățește puterea, coordonarea și rezistența.

Iată câteva sfaturi pentru a începe să lucrați cu Battling Ropes:
 1. Alegeți dimensiunea și greutatea potrivite. Battling Ropes pot fi de diferite dimensiuni și greutăți. Dacă sunteți începător, începeți cu o frânghie mai ușoară și mai subțire și avansați pe măsură ce vă construiți forța și rezistența.
 2. Încălziți-vă întregul corp înainte de a începe antrenamentul. Utilizați o combinație de exerciții de mobilizare a articulațiilor și exerciții de încălzire cardiovasculare, cum ar fi flotările, genuflexiunile și săriturile.
 3. Alegeți exercițiile potrivite. Există multe exerciții diferite pe care le puteți face cu Battling Ropes, inclusiv mișcări de undă, mișcări circulare și tracțiuni. Pentru a începe, alegeți 3-4 exerciții și efectuați-le într-un circuit de 2-3 runde.
 4. Utilizați o formă corectă. Pentru a maximiza beneficiile antrenamentului și pentru a preveni accidentările, asigurați-vă că utilizați o formă corectă la fiecare exercițiu. Stați într-o poziție ușor aplecată, cu genunchii ușor îndoiți, spatele drept și brațele îndreptate în față.
 5. Efectuați antrenamente de intensitate variabilă. Battling Ropes este o metodă de antrenament intensă și poate fi foarte solicitantă pentru corp. Încercați să alternați perioade de intensitate ridicată cu perioade de odihnă activă pentru a vă menține ritmul cardiac ridicat și a maximiza arderea calorică.
 6. Încorporați Battling Ropes în rutina dvs. de antrenament. Battling Ropes poate fi utilizat ca o metodă de antrenament de sine stătător sau poate fi încorporat într-un program mai larg de antrenament care include și alte tipuri de exerciții, cum ar fi ridicarea greutăților și exercițiile cu greutatea corpului.

Avantajele Battling Ropes

Antrenamentul cu Battling Ropes oferă o serie de avantaje pentru sănătate și fitness, inclusiv:
 1. Îmbunătățește rezistența cardiovasculară: Antrenamentul cu Battling Ropes poate ajuta la creșterea capacității cardiovasculare și a rezistenței. Mișcările de undă ale frânghiilor pot fi o modalitate eficientă de a crește ritmul cardiac și de a îmbunătăți circulația sângelui.
 2. Crește forța și rezistența musculară: Utilizarea frânghiilor în antrenament poate ajuta la construirea forței și rezistenței musculare, deoarece implică mai multe grupe musculare, inclusiv brațele, umerii, spatele și mușchii trunchiului.
 3. Îmbunătățește coordonarea și echilibrul: Din cauza instabilității create de frânghii, antrenamentul cu Battling Ropes poate ajuta la îmbunătățirea coordonării și echilibrului. Aceste calități pot fi utile atât în activitățile de zi cu zi, cât și în alte forme de exerciții fizice.
 4. Stimulează arderea calorică: Antrenamentul cu Battling Ropes poate fi o metodă eficientă de a arde calorii și de a promova pierderea în greutate. Antrenamentul cu Battling Ropes poate arde până la 10 calorii pe minut, ceea ce înseamnă că poate fi un mod eficient de a reduce grăsimea corporală.
 5. Este un antrenament versatil: Battling Ropes poate fi utilizat într-o varietate de moduri, inclusiv ca metodă de antrenament de sine stătător sau ca o modalitate de a îmbunătăți alte forme de exerciții fizice. De asemenea, există o varietate de exerciții pe care le puteți face cu Battling Ropes, astfel încât puteți crea un antrenament care se potrivește nevoilor și obiectivelor dvs.

În general, antrenamentul cu Battling Ropes poate fi o modalitate eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și fitness-ul, dar este important să începeți încet și să utilizați o formă corectă pentru a evita accidentările. Consultați un antrenor dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la introducerea Battling Ropes în programul dvs.

Recomandari WEIDER: