Publicat pe

Cheile refacerii musculare

Cheile refacerii musculare. Recuperarea nu este o știință exactă. Mai mult, în sisteme complexe, cum este ființa umană, nimic nu este exact. Ceea ce i se potrivește foarte bine unei persoane – îi poate face rău alteia… De exemplu, există oameni care se recuperează bine antrenându-se ușor și oameni care se recuperează static… Prin urmare, vom oferi o serie de îndrumări generice care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți procesul de recuperare. De asemenea, merită să lămurim că ne referim la recuperarea între antrenamente, pentru a ajunge la ultimul antrenament planificat în cele mai bune condiții posibile.

Recomandări pentru optimizarea recuperării musculare după exerciții fizice
  • Este important să închei antrenamentul cu „o sesiune de calmare”… niște întinderi, un timp pentru a scădea ritmul cardiac…
  • Hidratarea este esențială! Bea apa! atunci când facem activitate fizică pierdem lichide, în special apă.
  • Reîncărcarea depozitelor: În timpul exercițiului are loc o descărcare de glicogen… este imposibil să ajungem acasă cu depozitele la 100%. Prin urmare, este esențial să lăsați depozitele pregătite pentru ziua următoare. Și nu este vorba doar de hidratare, consumul de proteine ​​va ajuta țesuturile deteriorate de impactul antrenamentului să se regenereze mai repede și mai bine.
  • Băile cu apă rece pot ajuta la îmbunătățirea recuperării. Dacă nu poți fi scufundat între cuburi de gheață, pur și simplu termină dușul cu apă rece.
  • Relaxare. Ne putem odihni întinși sau stând în picioare mai bine decât stând în jos. Și mai presus de toate, dormi cât mai mult posibil.
  • Mersul la un kinetoterapeut poate fi mare ajutor. Nu ar trebui să mergem doar atunci când suntem răniți, o vizită regulată la kinetoterapeut poate preveni rănile.
  • Planificare: nu trebuie doar să te odihnești când ești obosit, pentru că este deja prea târziu. Fa pauze planificate.

Recuperarea este o parte foarte importantă a antrenamentului

Utilizarea anumitor suplimente va face procesul de recuperare musculară – după uzura fizică – mai eficient. Prin urmare, vom recomanda o serie de produse care te pot ajuta să îmbunătățești aceste modele de recuperare.

Regele suplimentelor care te pot ajuta in recuperare este Total Recovery… nu are nevoie de prezentare: echilibreaza perfect incarcatura de carbohidrati si proteine, contine electroliti, vitamine, precum si BCAA și glutamina.

Recomandări WEIDER: