Negresa pufoasa (4 portii/12 negrese)
Informații nutriționale/porție:
Energie: 141 kcal Proteine: 23 gr Carbohidrați: 2,6 gr Grăsimi: 4,2 gr Fibre: 1,6 gr.
Ingrediente:
- 250 g iaurt natural
- 200 g albusuri de ou, batute (4 oua)
- 1 galbenus de ou
- 25 g pudra de migdale/faina de migdale
- 20 g cacao (sau pudra de roscove)
- 75 g pudra proteica cu aroma de ciocolata
- pentru aroma mai pregnanta de ciocolata, poti adauga doua bucati de ciocolata neagra
- putin indulcitor natural
- condimente: scorțișoară, chilli (opțional).
Mod de preparare:
- Peste oua adaugam un praf de sare – folosim un mixer pana cand obtinem o crema spumoasa.
- Adaugam iaurtul si amestecam din nou. Apoi, cacaoa si pudra proteica. Amestecam totul foarte bine.
- Pregatim o forma pentru copt (poate fi de 20×25 de centimetri) rasturnam compozitia, nivelam totul.
- Punem tava la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie preîncălzit.
- Pregatim glazura din Peanut Butter Smooth.
- Punem intr-un bol, incalzim pentru putin in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie apoi turnam glazura cu grija peste prajitura noastra, intr-un strat cat mai uniform.
- O lasam la rece, ca sa se intareasca, apoi o putem taia cam in 12 bucăți.
Sfaturi:
- putem presara pe deasupra nuca macinta
- in prajitura puteti adauga si 1-2 linguri de nuci taiate sau macinate
- puteti lasa negresa doar cu glazura, sau chiar simpla, fara nimic
- in aluat se mai pot adauga: visine, fructe uscate…
- cacaoa folosita sa fie musai neagra, neindulcita.