Publicat pe Lasă un comentariu

Negresa pufoasa

Negresa pufoasa (4 portii/12 negrese)

Informații nutriționale/porție:

Energie: 141 kcal Proteine: 23 gr Carbohidrați: 2,6 gr Grăsimi: 4,2 gr Fibre: 1,6 gr.

Ingrediente:

  • 250 g iaurt natural
  • 200 g albusuri de ou, batute (4 oua)
  • 1 galbenus de ou
  • 25 g pudra de migdale/faina de migdale
  • 20 g cacao (sau pudra de roscove)
  •  75 g pudra proteica cu aroma de ciocolata
  • pentru aroma mai pregnanta de ciocolata, poti adauga doua bucati de ciocolata neagra
  • putin indulcitor natural
  • condimente: scorțișoară, chilli (opțional).

Mod de preparare:

  • Peste oua adaugam un praf de sare – folosim un mixer pana cand obtinem o crema spumoasa.
  • Adaugam iaurtul si amestecam din nou. Apoi, cacaoa si pudra proteica. Amestecam totul foarte bine.
  • Pregatim o forma pentru copt (poate fi de 20×25 de centimetri) rasturnam compozitia, nivelam totul.
  • Punem tava la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie preîncălzit.
  • Pregatim glazura din Peanut Butter Smooth.
  • Punem intr-un bol, incalzim pentru putin in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie apoi turnam glazura cu grija peste prajitura noastra, intr-un strat cat mai uniform.
  • O lasam la rece, ca sa se intareasca, apoi o putem taia cam in 12 bucăți.

Sfaturi:

  • putem presara pe deasupra nuca macinta
  • in prajitura puteti adauga si 1-2 linguri de nuci taiate sau macinate
  • puteti lasa negresa doar cu glazura, sau chiar simpla, fara nimic
  • in aluat se mai pot adauga: visine, fructe uscate…
  • cacaoa folosita sa fie musai neagra, neindulcita.

Pofta buna!

Recomandari WEIDER: