Publicat pe

Rolul gelului energetic

Rolul gelului energetic. Pentru a vă pregăti pentru efort maxim, este necesar un aport maxim de energie. Fiecare disciplină de mare intensitate (ciclism, alergare, triatlon, înot etc.), dincolo de pregătirea adecvată, necesită și o aprovizionare pe termen lung de energie care poate fi furnizată doar printr-o dietă adecvată și suplimentare prin produse specifice, capabile să asigure.

Carbohidrații reprezintă substratul energetic excelent pentru acest tip de sportiv: este important să-i consumăm în mod constant, adică în perioada dinaintea unei performanțe, în pre, în timpul și post-competiție. Intensitatea scade pe măsură ce nivelurile de glicogen scad, asociat cu creșterea catabolismului proteinelor musculare.

Tocmai pentru a acoperi acest tip de nevoi există pe piață suplimente energetice (băuturi pentru sport, pulberi, batoane…) special dezvoltate pentru a reface zaharurile arse în timpul efortului. Gelurile energetice se încadrează în această categorie.

Să înțelegem mai întâi ce sunt

Un gel energetic este un supliment pe bază de carbohidrați (simplu și/sau complex) care se prezintă ca „energie gata de utilizare” disponibilă sportivului care, în timpul antrenamentului sau competiției, are nevoie să reînnoiască resursele de glicogen (zaharuri) arse până la acel punct.

Un gel energetic cu adevărat funcțional trebuie să fie confortabil, simplu de utilizat și ușor de absorbit. Sunt multe pe piata, dar atentie: nu sunt toate la fel! Și tot din acest motiv este important să-l identifici pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Carbo Boost din linia Victory Endurance de la Weider (versiuni: cu cofeină și fără cofeină) – poate fi considerat o revoluție a gelurilor energetice, atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității. Calitatea este asigurată de căutarea constantă a celor mai bune materii prime și de testarea continuă a produselor care a caracterizat întotdeauna Weider. Funcționalitatea constă în compoziția specială a produsului: cinci carbohidrați diferiți cu eliberare de energie diferită pentru un randament energetic imediat și de lungă durată. In acest fel sportivul poate purta cu el o sursa de energie care variaza de la cea imediata la cea pe termen lung, ceea ce asigura o acoperire constanta a necesarului de energie pe toata durata performantei.

Sfaturi pentru utilizarea unui gel energetic

În timpul efortului fizic tipic unui sport de anduranta, metabolismul carbohidratilor si digestia incetinesc, circulatia sangelui fiind concentrata in muschi si nu in stomac. În consecință, devine important să luați suplimente ușor digerabile și asimilabile.

Câteva sfaturi pentru a lua un gel energetic:

  • Evitați să luați gelul în apropierea efortului maxim
  • Așteptați aproximativ 50 de minute între consumarea a două geluri, pentru a evita un exces de zaharuri simple
  • Găsiți cel mai potrivit pentru dvs. din punct de vedere al caracteristicilor și gustului

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Energie fără limite

Energie fără limite. Pentru a vă pregăti pentru efort maxim, este necesar un aport maxim de energie. Fiecare disciplină de mare intensitate (ciclism, alergare, triatlon, înot etc.), dincolo de pregătirea adecvată, necesită și o aprovizionare pe termen lung cu energie pe care doar o alimentație corectă și suplimentarea o pot asigura.

Carbohidrații reprezintă substratul energetic al excelenței pentru acest tip de sportivi. Este important să-i consumi în mod constant, adică în perioada premergătoare unei performanțe, în pre, în timpul și după competiție. Intensitatea exercițiilor fizice scade odată cu scăderea nivelului de glicogen, asociată cu o creștere a catabolismului proteinelor musculare.

Pentru a acoperi acest tip de nevoi există pe piață suplimente energetice (băuturi pentru sport, pulberi, batoane…) special dezvoltate pentru a reface zaharurile arse în timpul efortului. Gelurile energetice se încadrează în această categorie.

Să înțelegem ce sunt acestea

Un gel energetic este un supliment pe bază de carbohidrați (simpli și/sau complecși) care se prezintă ca „energie gata de utilizare” disponibilă sportivului care, în timpul unui antrenament sau a unei competiții, are nevoie să reînnoiască resursele de glicogen (zaharuri) arse.

Un gel energetic cu adevărat funcțional trebuie să fie confortabil, simplu de utilizat și ușor de asimilat. Sunt multe pe piata, dar atentie: nu sunt toate la fel! Și tot din acest motiv este important să-l identifici pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Energy Up! sau Energy Boost Gel Victory Endurance, de exemplu, pot fi considerate o revoluție a gelurilor energetice, atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității. Calitatea este asigurată de căutarea constantă a celor mai bune materii prime și de testarea continuă a produselor care a caracterizat întotdeauna Weider. Funcționalitatea constă în compoziția specială a produselor: carbohidrați diferiți cu eliberare de energie diferită pentru un randament energetic imediat și prelungit. In acest fel, sportivul poate purta cu el o sursa de energie care variaza de la cea imediata la cea pe termen lung, care asigura o acoperire constanta a nevoilor de energie pe toata durata performantei.

Sfaturi pentru utilizarea unui gel energetic

În timpul efortului fizic tipic unui sport de anduranță, metabolismul carbohidraților și digestia încetinesc, deoarece circulația sângelui este concentrată în mușchi și nu în stomac. În consecință, devine important să luați suplimente ușor digerabile și asimilabile.

Câteva sfaturi pentru a lua un gel energetic:

  • Evitați să luați gelul în apropierea vârfului de efort
  • Așteptați aproximativ 50 de minute între consumul a două geluri, pentru a evita un exces de zaharuri simple
  • Găsiți cel mai potrivit gel pentru dvs. din punct de vedere al caracteristicilor și gustului

 

Recomandari WEIDER: