Publicat pe

Micronizarea și beneficiile creatinei micronizate

Micronizarea este un proces tehnologic utilizat pentru a reduce dimensiunea particulelor unui compus până la nivelul micronilor, îmbunătățind astfel solubilitatea și absorbția acestuia în organism. În cazul creatinei micronizate, această tehnică permite particulelor să fie mai ușor dizolvate în apă, facilitând o absorbție mai rapidă și eficientă la nivel celular. Creatina micronizată de 200 mesh, cum este cea formulată de Weider, beneficiază de o solubilitate superioară datorită dimensiunii mici a particulelor, asigurând o utilizare optimă de către organism.

Creatina și rolul său în performanța sportivă

Creatina este un supliment extrem de popular printre sportivi datorită efectelor sale ergogenice bine documentate. Creatina funcționează prin creșterea rezervelor de fosfocreatină (PC) în mușchi, ceea ce la rândul său mărește disponibilitatea adenozin trifosfatului (ATP). ATP este molecula principală de energie folosită de mușchi în timpul eforturilor intense și de scurtă durată. Suplimentarea cu creatină permite mușchilor să aibă o sursă mai mare de energie, facilitând resinteza rapidă a fosfocreatinei și menținând nivelurile ridicate de performanță.

Beneficiile creatinei includ:

  • Creșterea forței: Prin creșterea nivelurilor de ATP, mușchii sunt capabili să genereze mai multă forță în timpul antrenamentelor.
  • Îmbunătățirea recuperării: Creatina ajută la refacerea rapidă a rezervelor de energie, permițând sportivilor să se recupereze mai eficient între serii și să mențină intensitatea antrenamentelor.
  • Performanță sporită: Suplimentarea constantă cu creatină duce la îmbunătățiri semnificative ale performanței sportive pe termen lung.

AstraGin® și eficiența absorbției nutrienților

Pentru a îmbunătăți și mai mult eficacitatea creatinei micronizate, Weider a adăugat AstraGin® în formulă. AstraGin® este un compus patentat, 100% vegetal, cunoscut pentru capacitatea sa de a spori absorbția nutrienților vitali. Funcționând prin promovarea unui mediu intestinal sănătos, AstraGin® facilitează absorbția crescută a aminoacizilor și altor compuși esențiali.

Beneficii oferite de AstraGin® :

  • Absorbție îmbunătățită: Studiile arată că AstraGin® poate crește absorbția creatinei cu până la 33%, asigurând că o cantitate mai mare de supliment este utilizată efectiv de organism.
  • Sănătatea intestinală: Prin menținerea unui mediu intestinal sănătos, AstraGin® sprijină o digestie optimă și o absorbție eficientă a tuturor nutrienților ingerați.

Alegerea Weider pentru îmbunătățirea performanței

Creatina micronizată Weider, îmbogățită cu AstraGin®, reprezintă o alegere de top pentru sportivii care doresc să își maximizeze performanța la antrenamente. Combinând puritatea și calitatea superioară a creatinei micronizate cu eficiența crescută a absorbției asigurată de AstraGin®, acest produs oferă o soluție completă pentru creșterea forței, energiei și recuperării musculare. Alege un produs de înaltă calitate pentru a te bucura de rezultate maxime în fiecare sesiune de antrenament.

Recomandări WEIDER: