Publicat pe Lasă un comentariu

DESCHIDE FEREASTRA ANABOLICĂ

DESCHIDE FEREASTRA ANABOLICĂ. PLANUL TĂU DE SUPLIMENTARE POST-ANTRENAMENT ESTE CRUCIAL PENTRU MAXIMIZAREA CREŞTERII MUSCULARE.

Unul din momentele critice ale zilei, când vine vorba de promovarea creşterii musculare, este imediat după antrenament. Când ţi-ai terminat antrenamentul, înseamnă că ţi-ai afectat ţesutul muscular. Fapt care inseamna ca s-ar putea să fi intrat într-o fază catabolică. Organismul tău va distruge ţesut muscular pentru a repara muşchii pe care tocmai i-ai antrenat. Rezervorul tău energetic este probabil gol, de asemenea. Dar nu de mâncare ai nevoie în acest moment. Ai nevoie de carbohidraţi cu absorbţie rapidă şi aminoacizi care să transporte nutrienţii unde e nevoie, în muşchi, protejându-i de efectele catabolismului. Iată ce suplimente ar trebui să iei chiar când ieşi din sală, pentru a declanşa o stare anabolică.

PUNE ACCENTUL PE AMINOACIZII CARE CRESC SINTEZA PROTEICĂ PENTRU REFACERE ŞI CREŞTERE

După antrenament, corpul tău are nevoie de anumiţi aminoacizi pentru a maximiza sinteza proteică, procesul prin care muşchii se refac şi cresc în urma antrenamentului. Aportul de aminoacizi este de importanţă crucială. Aceştia sunt digeraţi rapid, ajungând în cel mai scurt timp posibil în muşchii antrenaţi. Imediat după antrenament, ar trebui să iei peptide glutamice, aminoacizi cu lanţuri ramificate (BCAA), şi fenilalanină. Pentru BCAA, caută produse cu un conţinut ridicat de leucină, cel mai eficient aminoacid pentru declanşarea refacerii şi creşterii.

INCLUDE AMINOACIZI CARE MĂRESC ELIBERAREA DE INSULINĂ

Chiar dacă aminoacizii sprijină sinteza proteică şi carbohidraţii declanşează secreţia de insulină, te poţi bucura de beneficiile unor aminoacizi care stimulează secreţia de insulină. Acest lucru are o importanţă deosebită pentru cei care ţin regim sau nu vor să consume carbohidraţi după antrenament. Aminoacizii cu lanţuri ramificate, în special leucina, sunt insulinotropici. Astfel, contribuie alături de carbohidraţi la creşterea secreţiei de insulină pentru a declanşa procesele de refacere şi creştere la nivel celular, în ţesutul muscular.

REFĂ-ŢI DEPOZITELE DE GLICOGEN CU CARBOHIDRAŢI

Consumul de carbohidraţi cu absorbţie rapidă imediat după antrenament îţi ajută corpul să-şi refacă depozitele de glicogen muscular, glicogen pe care l-ai consumat la antrenament. Acest lucru îţi va asigura o sursă şi mai consistentă de energie la viitorul antrenament. Pe lângă aceasta, aportul de carbohidraţi simpli va face ca secreţia de insulină să fie maximă. Sursele bune de carbohidraţi, pentru acest moment, includ amidonul extras din cartofi, polimeri ai glucozei, şi Waxy Maize (amidon modificat, foarte eficient pentru refacerea depozitelor de glicogen).

ADAUGĂ ŞI ALTE INGREDIENTE CARE SPRIJINĂ VOLUMIZAREA CELULEI MUSCULARE ŞI PRODUCEREA DE ATP

Ştii deja că ai nevoie de creatină pentru a încuraja producerea de ATP în muşchi, pentru a asigura progresul acestora în ceea ce priveşte forţa şi rezistenţa. Dar s-ar putea să nu ştii că unul dintre cele mai potrivite momente pentru administrarea creatinei este după antrenament. Astfel vei avea o cantitate mare de creatină în muşchi la viitorul antrenament. Aportul de creatină după antrenament ajută de asemenea la volumizarea celulelor musculare, ducând astfel la mărirea dimensiunilor muşchilor. Pe lângă diversele tipuri de creatină (monohidrat, magneziu-chelat, gluconat), glicerolul monostearat este şi el un volumizator muscular.

Recomandari WEIDER: