Publicat pe

Aport maxim de energie

suplimente energizante

Aport maxim de energie. Pentru a vă pregăti pentru efort intens, este necesar un aport maxim de energie. Fiecare sport de mare intensitate (ciclism, alergare, triatlon, înot etc.), dincolo de pregătirea adecvată, necesită și o aprovizionare cu energie pe termen lung care poate fi furnizată doar printr-o dietă adecvată și suplimentare cu produse specifice.

Carbohidrații reprezintă substratul energetic excelent pentru acest tip de sport: este important să-i consumăm în mod constant, mai ales în perioada competițiilor, în pre, în timpul și post-competiție. Intensitatea exercițiului scade pe măsură ce nivelurile de glicogen scad, asociat cu creșterea catabolismului proteinelor musculare.

Tocmai pentru a acoperi acest tip de nevoi există pe piață suplimente energizante (băuturi pentru sport, pulberi, batoane…) special dezvoltate pentru a reface nivelurile de energie consumate în timpul efortului. Gelurile energetice se încadrează în această categorie.

Să înțelegem mai întâi ce sunt gelurile energizante

Un gel energizant este un supliment pe bază de carbohidrați (simplu și/sau complex) care se prezintă într-o formă disponibilă imediat sportivului care, în timpul antrenamentului sau competiției, are nevoie să reînnoiască resursele de glicogen (zaharuri) arse până la acel punct.

Un gel energizant cu adevărat funcțional trebuie să fie ușor de utilizat și ușor de absorbit. Sunt multe astfel de produse pe piață, dar atenție: nu sunt toate la fel! Din acest motiv este important să-l identifici pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Carbo Boost din linia Victory Endurance de la Weider poate fi considerat un produs revoluționar, atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității. Calitatea este asigurată de căutarea constantă a celor mai bune materii prime și de testarea continuă a produselor (lucru cu care compania Weider s-a mândrit dintotdeauna). Funcționalitatea constă în compoziția specială a produsului: cinci carbohidrați diferiți cu eliberare de energie diferită pentru un randament energetic imediat și de lungă durată. Astfel, sportivul poate beneficia de o sursă de energie care variază de la cea imediată la cea pe termen lung, ceea ce asigura o acoperire constantă a necesarului de energie pe toată durata performanței.

Sfaturi pentru utilizarea unui gel energizant

În timpul efortului fizic tipic unui sport de anduranță, metabolismul carbohidraților și digestia încetinesc, circulația sângelui fiind concentrata în mușchi și mai puțin în stomac. În consecință, este foarte important să iei suplimente ușor digerabile și asimilabile.

Cum se administrează un gel energizant:

  • Nu luați gelul înainte de perioada de efort maxim
  • Așteptați aproximativ 50 de minute între reprizele de consum, pentru a evita un exces de zaharuri simple
  • Găsiți acel gel potrivit pentru nevoile dvs.

Recomandari WEIDER: