Publicat pe

Clătite cu afine

Rețeta Clătite cu afine!

de la @jjmetodoenforma 

Clătitele sunt foarte populare și… sunt o mulțime de opțiuni să le combini.

Ingrediente pentru 5 clătite:

Mod de pregătire:

  • Amestecăm bine toate ingredientele, cu excepția afinelor.
  • Formăm clătitele într-o tigaie fierbinte unsă anterior cu ulei de cocos.
  • Servim cu miere și afine.

———————————–

 

Rețeta clasică Clătite cu afine proaspete şi sirop de arţar! 

Ingrediente:

  • 1 cană de făina de ovăz
  • 1 linguriţă de sare
  • un praf de nucşoară
  • 1 cană de iaurt sau lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 3 linguri de unt topit
  • 2 căni de afine proaspete, sălbatice sau de grădină
  • sirop de arţar, după gust
  • puţin ulei

Mod de pregătire:

  • Amestecaţi primele şapte ingrediente într-un bol mare până la omogenizare şi lăsaţi amestecul o oră la temperatura camerei (sau peste noapte în frigider).
  • Încingeţi o tigaie nonadezivă, picuraţi puţin ulei şi turnaţi cu lingura cam 60 de ml din amestecul din bol în mijlocul tigăii (în care aţi adăugat şi jumătate de cană de afine).
  • Când marginile clătitei devin aurii (atenţie, va dura doar câteva secunde) întoarceţi-o cu grijă pe partea cealaltă. Gata, asta a fost partea mai grea!
  • Acum nu vă rămâne decât să aşezaţi clătitele pe măsură ce sunt gata pe o farfurie pe care în prealabil aţi pus un prosop de hârtie care să absoarbă uleiul, să presăraţi restul de afine pe clătite.
  • Adăugati sirop de arţar dupa după gust.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Clătite cu dulceață de de cireșe negre

Clătite cu dulceață de de cireșe negre.

Ingrediente:

– 100 g făină integrală de grâu
– 20 g Day & Night Casein
– 5 g praf de cacao*
– 50 g îndulcitor
– 5-10 picături de vanilie
– 2 lingurițe praf de copt
– 2 oua
– 250 g unt degresat 0.3%
– 100 ml lapte
– ½ pahar de dulceață de de cireșe

Pregătire:

1. Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron impreuna cu gălbenușul de ou, 100 g unt degresat, laptele și aproximativ 200 ml de apă.
2. Într-un castron perfect uscat – bateți albușurile de ou spuma .
3. Într-o tigaie unsă (cu ulei de nucă de cocos, de exemplu) prăjiți clătite pe ambele părți.
4. Între timp, amestecați restul de unt degresat cu picăturile de vanilie. Apoi ungeți clătitele cu dulceața de cireșe.

.

*Flavanolii (o clasă de flavonoizi) prezenți în cacao cresc producția de oxid nitric (NO) de către vasele de sânge, ceea ce duce la lărgirea și creșterea fluxului sanguin. Cacao își exercită proprietățile antioxidante datorită flavanolilor, care reduc producția de radicali liberi și previn deteriorarea oxidativă. Flavanolii încetinesc, de asemenea, digestia și absorbția carbohidraților, ceea ce ajută la echilibrarea nivelului de glucoză din organism.

Autor: weider.ro

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    52,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • faina de ovaz

    Gourmet Oat Flour 1Kg

    35,00 lei
    Selectează opțiunile
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    29,00 lei
    Adaugă în coș