De ce BIO? Înainte de a vorbi despre propria mea opinie despre alegerea produselor cu origine ECO, BIO sau ORGANICĂ pe care o vedem la multe produse, aș dori să vă vorbesc mai întâi în termeni mai generali, ca sa înțelegi bine conceptul.
Ce înseamnă BIO?
Termenul „BIO” se referă, de preferință, la produse care nu au fost modificate genetic, pentru care nu au fost utilizate substanțe chimice, îngrășăminte artificiale, pesticide sau erbicide, iar produsul a fost obținut imediat după colectare. Acest punct este deja destul de important – deoarece ne face să luăm în considerare și, prin urmare, să reflectăm asupra „calității nutriționale a culturilor la scară largă”.
Agricultura ecologică înseamnă – de fapt – a realiza produse BIO sau ORGANICE, adică cu respect pentru natură, echilibru, sănătate, cu păstrarea savorii locale și a mărcii celui care o produce. Iar principiul ECO înseamnă consumul produselor doar în perioada în care este sezonul lor.
Motive pentru a alege BIO
Dacă ar fi să spun, principalul motiv ar fi: PROTEJAREA SĂNĂTĂȚII ÎNTREGII PLANETE. În plus, aș putea adăuga, mai sănătos, deoarece alimentele organice sunt cu 65% mult mai bogate în nutrienți față de cele decât cele convenționale, cu un gust mult mai bun și de cea mai bună calitate, produsele BIO fiind permanent verificate ceea ce reprezintă o garanție suplimentară a standardelor. Iar folosirea alternativă a culturilor duce la păstrarea substanțelor nutritive existente în sol, ceea ce duce la o creștere mai mare a vitaminelor și mineralelor din produsul ecologic recoltat. Astfel, mențin un stil de viață mult mai sănătos datorită reducerii drastice a expunerii la pesticide.
Agricultura ecologică a creat un nou stil de viață. Unul sănătos, bazat pe respectul față de ceea ce e în jurul nostru, față de natură și față de muncă. Agricultura ecologică reduce intermediarii, dă valoare muncii din agricultură, responsabilizează consumatorul și aduce la același nivel respectul pentru natură și nevoia de hrană a omului. În cele din urmă, multe dintre companiile care lucrează cu această certificare, nu își caută numai propriul beneficiu, ci iau în considerare beneficiul tuturor – bunăstarea și tratamentul lucrătorilor lor, este un termen pe care îl numesc „comerț echitabil și responsabil”.
Prin urmare, obiectivul principal al agriculturii organice este protejarea sănătății întregii planete și a tuturor ecosistemelor. Consumul de produse ecologice promovează atât sănătatea oamenilor la nivel individual, cât și la nivel global și consumând alimente de acest tip, alegem să menținem planeta și pe noi înșine sănătoși.
…
Ar trebui să reflectăm mai mult la originea produselor, ce se află în spatele lor, ce impact au asupra lumii, asupra oamenilor și asupra sănătății dumneavoastră.
Weider a început să-și dezvolte linia de produse certificată BIO. În acest moment avem 2 proteine: Proteină organică vegetală – disponibile în două arome (în stoc) și Proteină organică din lapte.
Recomandari WEIDER: