
Nuci umplute cu crema de ciocolata – 40 de nuci umplute cu crema (portii)
Ingrediente
Pentru forma (nuca):
- 300 g faina de ovaz
- 80 g stevia
- 1 galbenus ou
- 50 g ulei cocos
- 60 g unt cu min (80% grasime)
- 3 linguri apa rece
- un praf de sare
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 3 linguri zeama de lamaie
Pentru crema:
- crema de alune cu proteine din zer – NUT PROTEIN CHOCO
- mai putem adauga cateva nuci usor prajite si tocate
Mod de preparare
Aluat fraged pentru pentru forma (nuca)
- Untul si uleiul de cocos este bine sa fie reci, din frigider. Se taie untul cubulete si se aseaza in castron impreuna cu uleiul de cocos.
- Se pune faina de ovaz deasupra si se adauga stevia.
- Se amesteca uleiul de cocos cu faina pana ce obtinem un „nisip” uscat.
- Se adauga acum galbenusul, vanilia si coaja rasa de lamaie si se amesteca din nou aluatul.
- Adaugam sucului de lamaie si apa rece. Apa se pune treptat, lingura cu lingura pana ce se formeaza un aluat compact.
- Aluatul se pune la rece (frigider) 20-30 de minute – invelit intr-o punga de plastic.
Cum se coc formele de nuca
- Inainte de toate trebuie sa avem o forma pentru nuci (o presa). Presa se curata, se incinge bine, se da cu ulei cu ajutorul unei pensule si apoi se sterge cu un servetel.
- Din aluat se formeaza bilute mici, de 6-7 g – o forma usor ovala pentru ca si cavitatile ovale.
- Nucile le presam, apoi le coacem la foc mediu timp de 1,5 minute, intoarcem forma si le mai coacem 3 minute la cel mai mic foc.
Umplere fursecuri nuci cu crema de ciocolata
- Cu o lingurita de cafea umplem formele cu crema de ciocolata.
——————————
Crema de ciocolata – RETETA CLASICA
INGREDIENTE :
-
- 2 oua
- un praf de sare
- 100 g zahar
- vanilie
- 100 g ciocolata amaruie (min. 45%)
- 150 g unt cu min. 80% grasime
- 15 g cacao
MOD DE PREGATIRE:
- Ouale se pun impreuna cu zaharul, sarea si vanilia intr-un castron metalic asezat pe o oala in care fierbe putina apa.
- Amestecul se bate pana ce ajunge la 80 C apoi se da jos de pe abur si se adauga ciocolata rupta bucatele.
- Se amesteca delicat cu un tel pana ce baza de crema se omogenizeaza.
- Se lasa la racorit cateva ore pana ce ajunge la temperatura camerei.
- Crema de ciocolata cu unt se da la rece pentru 1-2 ore.
Recomandari WEIDER: