Publicat pe

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Nuci umplute cu crema de ciocolata – 40 de nuci umplute cu crema (portii)

Ingrediente

Pentru forma (nuca):
  • 300 g  faina de ovaz
  • 80 g stevia
  • 1 galbenus ou
  • 50 g ulei cocos
  • 60 g unt cu min (80% grasime)
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
Pentru crema:
  • crema de alune cu proteine din zer –   NUT PROTEIN CHOCO
  • mai putem adauga cateva nuci usor prajite si tocate

Mod de preparare

Aluat fraged pentru pentru forma (nuca)
  1. Untul si uleiul de cocos este bine sa fie reci, din frigider. Se taie untul cubulete si se aseaza in castron impreuna cu uleiul de cocos.
  2. Se pune faina de ovaz deasupra si se adauga stevia.
  3. Se amesteca uleiul de cocos cu faina pana ce obtinem un „nisip” uscat.
  4. Se adauga acum galbenusul, vanilia si coaja rasa de lamaie si se amesteca din nou aluatul.
  5. Adaugam sucului de lamaie si apa rece. Apa se pune treptat, lingura cu lingura pana ce se formeaza un aluat compact.
  6. Aluatul se pune la rece (frigider) 20-30 de minute – invelit intr-o punga de plastic.
Cum se coc formele de nuca
  1. Inainte de toate trebuie sa avem o forma pentru nuci (o presa). Presa se curata, se incinge bine, se da cu ulei cu ajutorul unei pensule si apoi se sterge cu un servetel.
  2. Din aluat se formeaza bilute mici, de 6-7 g – o forma usor ovala pentru ca si cavitatile ovale.
  3. Nucile le presam, apoi le coacem la foc mediu timp de 1,5 minute, intoarcem forma si le mai coacem 3 minute la cel mai mic foc.
Umplere fursecuri nuci cu crema de ciocolata
  1. Cu o lingurita de cafea umplem formele cu crema de ciocolata.

——————————

Crema de ciocolata – RETETA CLASICA

INGREDIENTE :
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 100 g zahar
    • vanilie
    • 100 g ciocolata amaruie (min. 45%)
    • 150 g unt cu min. 80% grasime
    • 15 g cacao
MOD DE PREGATIRE:
  1. Ouale se pun impreuna cu zaharul, sarea si vanilia intr-un castron metalic asezat pe o oala in care fierbe putina apa.
  2. Amestecul se bate pana ce ajunge la 80 C apoi se da jos de pe abur si se adauga ciocolata rupta bucatele.
  3. Se amesteca delicat cu un tel pana ce baza de crema se omogenizeaza.
  4. Se lasa la racorit cateva ore pana ce ajunge la temperatura camerei.
  5. Crema de ciocolata cu unt se da la rece pentru 1-2 ore.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Clătite cu dovleac

Clătite cu dovleac! Super ușor! Vă va lua puțin timp și este un mic dejun ideal.

Ingrediente (5 clătite):

– 90 ml de albusuri
– 40 g dovleac prăjit
– 75 g fulgi de ovăz*
Peanut Butter Smooth**
– Crema de ciocolată Weider Nut Protein Choco***
– 1 lingură de sirop de agave
– 1 lingură de vanilie
– 1 lingură de scorțișoară

Pregătire:

1. Amestecați toate ingredientele, cu excepția untului de arahide – Peanut Butter Smooth și a cremei Nut Protein Choco.
Lăsați să stea cateva minute. Intre timp, ungeți tigaia cu putin ulei.
2. Puneți tigaia pe foc și adaugați compozitia de clătitele, când vedeți că încep să facă bule, vor fi gata să le întoarceți.
3. Adăugați untul de arahide și crema de ciocolată cu proteine ca topping.

###

*Putem folosi Gourmet Oat Flour.  Făina de ovaz de la Weider reprezintă un aliment instant de calitate superioară, obținut din cereale integrale, fără OMG-uri și fără adaos de zahăr. Este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

**Untul de arahide Weider Peanut Butter Smooth este  procesat în mod clasic numai cu arahide prăjite de cea mai înaltă calitate provenite din Argentina cu o aromă irezistibilă.

*** Nut Protein Choco Vegan este o cremă delicioasă de cacao, ce include bucăți de alune pentru a obține efectul crocant pe care îl adorați. Produsul este fabricat din proteine de mazăre de înaltă calitate, ideal pentru a vă oferi un moment de plăcere, având în același timp grijă de corpul dvs.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Negrese cu caramel şi… sare

Negrese cu caramel si… sare

INGREDIENTE

Negrese:

– 50 g făină de migdale
– 50 g Weider Gold Whey, ciocolată cu lapte
– 15 g de pudră de cacao
– 1 ou
– 300 g de iaurt
– 50 g ciocolată neagră

Sos de caramel:

– 200 ml de lapte
– 50 ml de cremă – Nut Protein Choco
– ¼ linguriță de sifon
– ¼ lingură de sare
– 25 grame indulcitor

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru struguri, amestecați toate ingredientele uscate și amestecați în ouă, iaurt și ciocolată topită.
2. Așezați aluatul într-o tavă de copt plată căptușită cu hârtie de copt și lăsați timp de 20-25 minute. coaceți la 180 ° C.
3. Între timp, aduceți toate ingredientele pentru sosul de caramel la fierbere și gătiți timp de aproximativ 25-30 de minute. se fierbe.
4. În cele din urmă, împrăștiați sosul de caramel peste prajituri și decorați-vă cu covrigi de sare sau alte ingrediente așa cum doriți.

Recomandari WEIDER: