Publicat pe

Campionatul Național de Culturism și Fitness 2023

Campionatul Național de Culturism și Fitness 2023 FITNESS CHALLENGE, 29 august – 3 septembrie, Sibiu, România. Profesioniștii Culturismului și Fitnessului din România s-au întâlnit anul acesta la Sibiu, în perioada 29 august – 3 septembrie pentru a susține Campionatul Național de Culturism și Fitness/ Fitness Challenge 2023. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Sporturilor Transilvania și a reunit sportivi cunoscuți din întreaga țară.

CAMPIONATELE NAŢIONALE DE CULTURISM ŞI FITNESS – CADEŢI, JUNIORI, SENIORI ŞI MASTERS – 2023! Aceasta reprezintă o competiţie sportivă complexă internă, de nivel naţional. Respectiv o competiţie sportivă la care, conform regulamentului de desfăşurare, pot participa numai sportivi din cadrul structurilor sportive din România afiliate la Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Aceasta are ca obiectiv principal desemnarea unui câştigător la nivel naţional pentru fiecare categorie din cadrul competiţiei (campion naţional) şi a câştigătorului absolut (open-ului). În cadrul competiţiei, sportivii participanţi își etalează fizicul în fața unei comisii de arbitri, care acordă voturi/puncte bazate pe mai multe criterii, precum: masă musculară, înălțime, definire, separare, simetrie, proporționalitate etc.

.

Competiţia sportivă naţională din acest an a fost organizată pentru toate categoriile de vârstă, înălţime şi greutate din ramura fitness-culturism. Aceasta a avut modelul competiţiilor organizate în anii 2020, 2021 şi 2022, care au fost fără precedent în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness. Aceste competiţii au adus  un plus de imagine pentru municipiul Sibiu şi oportunitatea creării şi dezvoltării unor parteneriate în beneficiul sportului şi al locuitorilor oraşului de pe Cibin.

La fiecare categorie, sportivii au executat poziţiile obligatorii pentru etalarea grupelor musculare şi, după caz, un program liber, pe un fond muzical ales de fiecare sportiv participant, potrivit regulilor stabilite de organizator şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness.

… şi cum sportul de performanță nu se încheie la 30/40 de ani: „Campion national pentru a 6-a oara la culturism, vicecampion national a 9-a oara, acum la classic physique, atat s-a putut anul acesta. Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca m-a ajutat sa ajung pana aici sa pot sa fac ce mi place si sa mai am si rezultate cu satisfacii. Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi au fost alaturi pe tot parcursul acestui an…” , a declarat Cristian Stefan la Campionatul National de culturism masters, 44-49 ani, 90kg.

Rezultate:

Rezultate cadeți și juniori >>

Rezultate master >>

Rezultate physique și bikini senior >>

Rezultate senior >> 

Rezultate Tiger Classic >>

Rezultate Speed Fit >>