Tort de ciocolată cu migdale. Reteta unui tort care are in compozitie ciocolata si migdale poti spune ca e desertul perfect.
INGREDIENTE:
- 2 ouă
- 80 g unt
- 150 g făină de migdale
- 40 g cacao
- 30 g proteină Isolate Whey 100 CFM 2kg Izolat proteic din zer, ciocolată
- 80 g zahăr din mesteacăn
- 1 linguriță de vanilie
- 150 ml lapte de migdale
- 3 lingurițe de praf de copt
- 1 vârf de sare
- 100 g ciocolată neagră
GLAZURA:
- 100 g ciocolată neagră
- ½ lingură de unt
- o mână de migdale tocate
Pentru ornat:
- fulgi de migdale
Mod de preparare tort cu ciocolata si migdale:
- Incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o tava pentru tort (aproximativ 25cm x 13cm) cu fundul detasabil si ne apucam de treaba.
- Ciocolata o topim impreuna cu untul si apoi le lasam sa se raceasca.
- Batem galbenusurile cu zahăr din mesteacăn pana cand devin cremoase si se deschid la culoare.
- Incorporam usor amestecul de unt si ciocolata, apoi faina de migdale, lapte de migdale, proteina, praful de copt si vârful de sare.
- Batem albusurile spuma pana se intaresc si le incorporam cu grija in amestecul de mai sus.
- Compozitia obtinuta o turnam in tava si o dam la cuptor pentru a se coace, timp de 40-45 de minute.
- Cand este gata scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala, montam tortul.
- Asezam o parte din blat pe farfurie, adaugam deasupra ciocolata topita cu unt și cacao – întindem uniform pe tort, dupa care punem si a doua foaie de blat.
- Pentru glazura adaugam ciocolata topita cu unt și întindem uniform pe tort si ornam cu fulgi de migdale si dam la rece pentru minim 30 de minute.