Publicat pe

Prăjitură cu germeni de grâu

Prăjitură cu germeni de grâu. Astăzi avem o rețetă de prăjitură cu germeni de grâu şi banane…

Ingrediente pentru o portie:
Mod de preparare:
  1. Amestecaţi foarte bine – într-un castron – banana cu albuşul de ou.
  2. Adăugați – pe rând – restul ingredientelor (excepţie fac afinele) şi amestecaţi bine
  3. Turnați într-o formă şi adăugaţi câteva afine
  4. Bagaţi în cuptor la 180 de grade – timp de aproximativ 25-30 de minute
  5. Ornaţi pe deasupra cu felii de banane, pudră de cacao și afine.

Gata! Poftă bună!

……………………….

*Germenii din grâu – sunt însă extrem de benefici sănătății corpului uman. Sunt o bogată resursă necesară organismului, datorită fibrelor naturale și grăsimilor nesaturate pe care le conțin. Acestea te ajută și în cazul unei diete pentru slăbit, deoarece germenii de grâu nu îngrașă, deși sunt extrem de sățioși atunci când îi consumi. Vitamina B conținută de acești germeni folosește la digestie. Ajută intestinele să funcționeze corect și chiar te poate scăpa de constipație. Sunt un nutrient bogat în vitamina E și conțin o gamă largă de vitamine B (B1, B2, B6). Conțin și zinc, magneziu și fosfor și sunt foarte utili în lupta contra nivelului crescut de colesterol. Germenii din grâu sunt foarte des utilizați în dietele alimentare și sunt recomandați de către specialiști pentru oamenii ce suferă de probleme cardiovasculare.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Tort de ciocolată

Tort de ciocolată cu migdale. Reteta unui tort care are in compozitie ciocolata si migdale poti spune ca e desertul perfect.

INGREDIENTE:

  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 150 g făină de migdale
  • 40 g cacao
  • 30 g proteină Isolate Whey 100 CFM 2kg Izolat proteic din zer, ciocolată
  • 80 g zahăr din mesteacăn
  • 1 linguriță de vanilie
  • 150 ml lapte de migdale
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 100 g ciocolată neagră

GLAZURA:

  • 100 g ciocolată neagră
  • ½ lingură de unt
  • o mână de migdale tocate

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale

Mod de preparare tort cu ciocolata si migdale:

  1. Incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o tava pentru tort (aproximativ 25cm x 13cm) cu fundul detasabil si ne apucam de treaba.
  2. Ciocolata o topim impreuna cu untul si apoi le lasam sa se raceasca.
  3. Batem galbenusurile cu zahăr din mesteacăn pana cand devin cremoase si se deschid la culoare.
  4. Incorporam usor amestecul de unt si ciocolata, apoi faina de migdale, lapte de migdale, proteina, praful de copt si vârful de sare.
  5. Batem albusurile spuma pana se intaresc si le incorporam cu grija in amestecul de mai sus.
  6. Compozitia obtinuta o turnam in tava si o dam la cuptor pentru a se coace, timp de 40-45 de minute.
  7. Cand este gata scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
  8. Dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala, montam tortul.
  9. Asezam o parte din blat pe farfurie, adaugam deasupra ciocolata topita cu unt și cacao – întindem uniform pe tort, dupa care punem si a doua foaie de blat.
  10. Pentru glazura adaugam ciocolata topita cu unt și  întindem uniform pe tort si ornam cu fulgi de migdale si dam la rece pentru minim 30 de minute.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Tort de ciocolată cu migdale

Tort de ciocolată cu migdale*.

INGREDIENTE:

  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 150 g făină de migdale
  • 40 g cacao
  • 30 g proteină CFM Whey Protein, ciocolată
  • 80 g zahăr din mesteacăn
  • 1 linguriță de vanilie
  • 150 ml lapte de migdale
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 100 g ciocolată neagră.

GLAZURĂ:

  • 100 g ciocolată neagră
  • ½ lingură de unt
  • o mână de migdale tocate.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se topește untul și se adaugă laptele.
  2. Se bat ouăle cremă cu zahărul și vanilia.
  3. Se amestecă ingredientele uscate și se adaugă alternativ rezultatul de la punctul 1 și 2 la viteza medie a mixerului de mână.
  4. Puneți aluatul într-o tavă de copt unsă (aproximativ 25cm x 13cm).
  5. Coaceți tortul într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 180 grade C timp de aproximativ 20-25 minute.

Pentru glazură, topiți ciocolata cu untul peste o baie de apă și apoi întindeți uniform pe tort.

*Beneficiile consumului de migdale:
Migdalele conțin din plin fibre, proteine, vitamine și minerale, care împreună acționează în mod benefic asupra corpului, atunci când sunt consumate în mod constant.

  • Promovează sănătatea sistemului cardiovascular
  • Ajută la acoperirea necesarului de proteine ale organismului
  • Promovează sănătatea sistemului digestiv
  • Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă
  • Te ajută să ții sub control greutatea corporală
  • Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților
  • Poate fi de ajutor în combaterea cancerului și a inflamațiilor
  • Te ajută să fii plin de energie
  • Satisface necesarul de minerale al organismului

Recomandari WEIDER: