Publicat pe

Tort de ciocolată

Tort de ciocolată cu migdale. Reteta unui tort care are in compozitie ciocolata si migdale poti spune ca e desertul perfect.

INGREDIENTE:

  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 150 g făină de migdale
  • 40 g cacao
  • 30 g proteină Isolate Whey 100 CFM 2kg Izolat proteic din zer, ciocolată
  • 80 g zahăr din mesteacăn
  • 1 linguriță de vanilie
  • 150 ml lapte de migdale
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 100 g ciocolată neagră

GLAZURA:

  • 100 g ciocolată neagră
  • ½ lingură de unt
  • o mână de migdale tocate

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale

Mod de preparare tort cu ciocolata si migdale:

  1. Incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o tava pentru tort (aproximativ 25cm x 13cm) cu fundul detasabil si ne apucam de treaba.
  2. Ciocolata o topim impreuna cu untul si apoi le lasam sa se raceasca.
  3. Batem galbenusurile cu zahăr din mesteacăn pana cand devin cremoase si se deschid la culoare.
  4. Incorporam usor amestecul de unt si ciocolata, apoi faina de migdale, lapte de migdale, proteina, praful de copt si vârful de sare.
  5. Batem albusurile spuma pana se intaresc si le incorporam cu grija in amestecul de mai sus.
  6. Compozitia obtinuta o turnam in tava si o dam la cuptor pentru a se coace, timp de 40-45 de minute.
  7. Cand este gata scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
  8. Dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala, montam tortul.
  9. Asezam o parte din blat pe farfurie, adaugam deasupra ciocolata topita cu unt și cacao – întindem uniform pe tort, dupa care punem si a doua foaie de blat.
  10. Pentru glazura adaugam ciocolata topita cu unt și  întindem uniform pe tort si ornam cu fulgi de migdale si dam la rece pentru minim 30 de minute.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

MIGDALELE

PUNE MUŞCHI ŞI ÎMBUNĂTĂTEŞTE-ŢI STAREA DE SĂNĂTATE CU ACEASTĂ GUSTARE VERSATILĂ

Toate tipurile de nuci sunt deosebit de valoroase din punct de vedere nutriţional. Sunt pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care te vor ajuta să faci progrese musculare şi în acelaşi timp să rămâi definit – migdalele reprezintă una dintre cele mai bune alegeri.

Antioxidanţii prezenţi în migdale contribuie la controlul nivelului de zahăr din sânge după mese, protejează împotriva diabetului şi afecţiunilor cardiace, şi cresc nivelul colesterolului HDL în timp ce scad nivelul colesterolului LDL. Sunt de asemenea pline de grăsimi mononesaturate, care constituie un ajutor în plus în lupta împotriva afecţiunilor cardiace.

CONSUMUL DE MIGDALE

Consumul de migdale îţi poate aduce şi un nivel crescut de energie la antrenamente, şi muşchi mai puternici. O mână de migdale are mai multe proteina decât un ou, conţinând de asemenea cupru şi mangan, luptând astfel împotriva radicalilor liberi care obstrucţionează activitatea mitocondriilor (micile motoare care dau energie celulelor). Tot migdalele sunt surse foarte bune de riboflavin (sau vitamina B12), care este un nutrient esenţial pentru producerea energiei pe baza oxigenului în organism, după cum spune Nancy Clark, R.D., autoarea cărţii Sports Nutrition Guidebook/ Ghid de Nutriţie Sportivă. Migdalele te pot ajuta chiar să arzi grăsime.

Ai reţinut probabil că migdalele sunt foarte bogate în calorii – dar orice ai mânca în cantităţi mari riscă să se depună în jurul taliei. Despre migdale, tot Nancy Clark menţionează că „nu există cercetări care să demonstreze că îngraşă.” De fapt, în 2003, un studiu publicat în International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders a arătat că subiecţii supraponderali sau obezi aflaţi la o dietă restrictivă caloric, dar îmbogăţită cu migdale, au pierdut cu 56% mai multă grăsime decât cei aflaţi la dietă săracă în calorii, dar bogată în carbohidraţi. Clark sugerează consumarea unui pumn de migdale în fiecare zi. Le poţi amesteca fie cu merişoare uscate, fie în salată – uşor tocate, sau poţi adăuga o lingură sau două de unt de migdale în băutura proteică, pentru o mai bună refacere musculară.

Cantităţi pe cană (sursa – USDA)

  • CALORII 271; PROT. 10g; CARB. 10g; GRĂSIMI 23g

OPŢIUNI

Sunt multe chestii bune pentru micul dejun, dar câteva decizii proaste îţi pot distruge dieta. Aici, îţi arătăm unde poţi obţine o alimentaţie bună şi de ce să te fereşti.

  • GUSTARE. Omletă din albuşuri de ouă, spanac, roşii vinete, şi şuncă de curcan cu un biscuit englezesc şi o bucată de fruct – DA.
    • CAL. 390; PROT. 27g; CARB. 46g; GRAS. 12g; Na. 850mg
  • SANDVIŞ MARE. Omletă din două ouă, cârnat, bacon, şuncă presată, maioneză, şi brânză pe pâine cu cartofi şi tocăniţă – NU.
    • CAL. 1,520; PROT. 53g; CARB. 97g;  GRAS. 101g; Na. 3,550mg
  • OMLETA SUPREMĂ. Trei ouă cu cârnat, bacon, ardei, ceapă, ciuperci, felii de roşie, şi brânză cu puţină tocăniţă – POATE.
    • CAL. 830; PROT. 38g; CARB. 49g; GRAS. 63g; Na. 1,835mg

Autor: Adam Bible

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    In Stoc

    52,00 lei
    Vezi Detalii