Rețeta «Pizza dulce cu granola»
Pizza dulce cu granola (două porţii). Granola este un mic dejun, popular în America, care constă în fulgi de ovăz cu adaos de nuci, fructe uscate, seminţe, uneori chiar şi ciocolată (atenţie: neagră!). Granola se prepară cu uşurinţă şi de fiecare dată, puteţi folosi noi aditivi sau amestecuri. Frâu liber imaginaţiei!
Valori nutriţionale pe porție:
445 kcal
27,4 g proteine
43,7 g carbohidrați
16,2 g grăsime
INGREDIENTE PENTRU BAZĂ:
25 g proteină Gold Whey vanilie
100 g banane
25 g de unt de arahide
60 g fulgi de ovăz
25 g quinoa* umflat
20 g migdale feliate
25 g îndulcitor
Pentru acoperire:
150 g iaurt natural (fara grasimi)
50 g de căpșuni
PREPARARE «Pizza dulce de granola»
1. Amestecă proteina, ovăzul, quinoa și migdale într-un vas. Curăță banana, strivește-o cu o furculiță și amestec-o cu untul de arahide. Adaugă ingredientele uscate și amestecă-le pe toate Poți adăuga niște apă dacă este necesar.
2. Extinde compozitia sub formă de cerc (diametru aprox. 20 cm) pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt. La cuptorul, preîncălzit anterior, se coace la 160°(căldură superioară / inferioară) timp de aproximativ 30-45 minute, în funcție de consistența dorită.
3. Lasa baza de granola să se răcească și adaugă deasupra iaurtul (îndulcit la gust) și căpșunile feliate.
###
*Quinoa este un carbohidrat complex, mai exact un tip de carbohidrat care conține mai mulți nutrienți și este digerat mai lent, ceea ce înseamnă că alimentează sângele cu o cantitate mai mică și mai stabilă de glucoză. Acești nutrienți din quinoa însumează peste 50% din doza zilnică recomandată de magneziu și mangan, pe lângă care se mai află și fier, vitamina B, fosfor, potasiu, calciu și vitamina E. De asemenea, regăsim Omega 3, dar și mai multă fibră, atât solubilă, cât și insolubilă, decât în celelalte cereale.