Fursecuri cu fulgi de ciocolată. Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă pentru aceste fursecuri. Sunt gata în doar 15 minute.
Ingrediente pentru 24 fursecuri:
- 170 g făină de ovăz,
- un pliculet 5 g praf de copt,
- 100 g ulei cocos*,
- 95 g stevia,
- un praf de sare,
- o lingurită esentă de vanilie,
- un ou,
- 80 g fulgi de ciocolată
Mod de pregătire:
- Intr-un bol adanc se pune uleiul de cocos tinut la temperatura camerei, stevia, oul intreg, esenta de vanilie
- Se mixează bine ingredientele pană se omogenizează complet si se obtine o pastă fină.
- Peste compozitie se adaugă făina de ovăz amestecată cu praful de copt si sarea.
- Se omogenizează cu o spatulă, se adaugă fulgii de ciocolată si se amestecă bine.
- Aluatul obtinut se dă la rece pentru 20 de minute.
- După 20 de minute cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie aluat, si se modelează bilute pe care le usor aplatizăm ca pe niste chiftele.
- Se tapetează cu hartie de copt tava de aragaz si se asează fursecurile la distanta unul de altul.
- Fursecurile se pun in cuptorul preincălzit la 180°C pentru circa 15 minute.
- Se scot si se lasă să se răcească pe un grătar.
- Fursecurile pot fi păstrate pană la 7 zile inchise ermetic intr-un borcan sau o cutie metalică.
–––––––––––
Conform unui studiu publicat in arhiva Universitara NCBI – uleiul de cocos are actiune antimicrobiana, antifungica si sustine sistemul imunitar – combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Uleiul de cocos ajuta la reglarea metabolismului, ameliorarea digestiei, mentinerea bunei functionari a glandei tiroide si sustinerea sanatatii gingiilor si a cavitatii bucale.