Publicat pe

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Fursecuri cu fulgi de ciocolată. Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă pentru aceste fursecuri. Sunt gata în doar 15 minute.

Ingrediente pentru 24 fursecuri:

  • 170 g făină de ovăz,
  • un pliculet 5 g praf de copt,
  • 100 g ulei cocos*,
  • 95 g stevia,
  • un praf de sare,
  • o lingurită esentă de vanilie,
  • un ou,
  • 80 g fulgi de ciocolată

Mod de pregătire:

  1. Intr-un bol adanc se pune uleiul de cocos tinut la temperatura camerei, stevia, oul intreg, esenta de vanilie
  2. Se mixează bine ingredientele pană se omogenizează complet si se obtine o pastă fină.
  3. Peste compozitie se adaugă făina de ovăz amestecată cu praful de copt si sarea.
  4. Se omogenizează cu o spatulă, se adaugă fulgii de ciocolată si se amestecă bine.
  5. Aluatul obtinut se dă la rece pentru 20 de minute.
  6. După 20 de minute cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie aluat, si se modelează bilute pe care le usor aplatizăm ca pe niste chiftele.
  7. Se tapetează cu hartie de copt tava de aragaz si se asează fursecurile la distanta unul de altul.
  8. Fursecurile se pun in cuptorul preincălzit la 180°C pentru circa 15 minute.
  9. Se scot si se lasă să se răcească pe un grătar.
  10.  Fursecurile pot fi păstrate pană la 7 zile inchise ermetic intr-un borcan sau o cutie metalică.

–––––––––––

Conform unui studiu publicat in arhiva Universitara NCBI – uleiul de cocos are actiune antimicrobiana, antifungica si sustine sistemul imunitar – combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Uleiul de cocos ajuta la reglarea metabolismului, ameliorarea digestiei, mentinerea bunei functionari a glandei tiroide si sustinerea sanatatii gingiilor si a cavitatii bucale.

Recomandari WEIDER: